ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδι τεστ για τους Ντόρσι και Λο

Παιχνίδι τεστ για τους Ντόρσι και Λο

Τόσο ο Τζόι Ντόρσι, όσο και ο Έισι Λο, θα πάρουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής στο ματς του Σαββάτου (21/1) κόντρα στο Μαρούσι (19:00). Πίστη πως και οι δύο Αμερικανοί θα βοηθήσουν την ομάδα.
Το Σάββατο (21/1) το απόγευμα (19:00, NET) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι εκτός έδρας για την 15η αγωνιστική της Α1. Στο παιχνίδι θα πάρουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών, Τζόι Ντόρσι και Έισι Λο, στο πλαίσιο προσαρμογής τους στην ομάδα.
Οι αποδυναμωμένοι κιτρινόμαυροι, βέβαια, δεν πρόκειται για κάποιο ανταγωνιστικό σύνολο, καθώς είναι ουραγοί στην βαθμολογία. Πρόκειται για έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, αλλά αυτά τα παιχνίδια δίνουν την δυνατότητα στο προπονητικό-τιμ του Ολυμπιακού ώστε να δοκιμάσει συστήματα, τακτικές και διάφορα σχήματα στο παρκέ.

Αυτά τα ματς θα λέγαμε πως μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει Ευρωλίγκας, με τους ερυθρόλευκους την ερχόμενη Πέμπτη (26/1) να έχουν να αντιμετωπίσουν στην Κωνσταντινούπολη την Γαλατασαράι, η οποία διαθέτει μία "καυτή" έδρα. Ένα ματς κομβικό, καθώς στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες πάρουν το "διπλό" θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης τους στα προημιτελικά.

Και για αυτόν τον λόγο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους παίκτες του. Όχι μόνο εκείνους που έχει μαζί του από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Τζόι Ντόρσι και Έισι Λο. Η αναμέτρηση με το Μαρούσι, λοιπόν, θα είναι ένα τεστ για τους δύο Αμερικανούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν αρκετά λεπτά συμμετοχής, στο πλαίσιο της προσαρμογής τους στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Τόσο ο 26χρονος  γκαρντ, όσο και ο 28χρονος φόργουορντ-σέντερ, δείχνουν διάθεση στις προπονήσεις των Πειραιωτών και το προπονητικό-τιμ του Ολυμπιακού αισιοδοξεί πως πολύ σύντομα θα βρουν τα σωστά πατήματα τους στο παρκέ και θα εξοικειωθούν γρήγορα στο νέο τους περιβάλλον.

Στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο ύψους 2.03μ, Τζόι Ντόρσι, έδειξε λίγα πράγματα, αλλά, λίγο-πολύ αναμενόμενα. Σε 10 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 2 πόντους, ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ, με τα 3, μάλιστα, να είναι επιθετικά. Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει πρόκειται για έναν φόργουορντ-σέντερ ο οποίος ξεχωρίζει κυρίως για τα αμυντικά του καθήκοντα, τα μπόλικα "σκουπίδια" που μαζεύει (με έφεση στα επιθετικά), την αλτικότητα που τον διακρίνει, καθώς διαθέτει ένα αθλητικό κορμί και φυσικά την δύναμη. Ρίχνει το απαραίτητο "ξύλο" κάτω από το καλάθι, είναι μαχητής, γρήγορος κάτω από την ρακέτα, αλλά, στο επιθετικό κομμάτι έχει σαφή αδυναμία. Δεν πρόκειται για παίκτη-σκόρερ, αλλά αυτό το ήξερε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στο μυαλό του ο "Ντούντα" έχει συγκεκριμένο ρόλο και δουλειές που θα του αναθέσει. Περιμένουμε, πάντως, να βοηθήσει την ομάδα, στους άλλους τομείς, όπως στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Όχι σαν μία βασική λύση, αλλά ως εναλλακτική, η οποία -αναμφισβήτητα- θα προσφέρει πολλά περισσότερα από τον... θεατή Ματ Χάουαρντ. 

Ο Έισι Λο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στους Μοσχοβίτες, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να επιλέγει να μην τον ξεκινήσει νωρίς στο ματς, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Αμερικανό να αγωνίζεται για πέντε λεπτά, στα οποία πέτυχε ένα καλάθι και μοίρασε μία ασίστ. Ο 26χρονος (25/1/1985) γκαρντ είναι σαφώς πιο έτοιμος και σε καλύτερη κατάσταση από τον Τζόι Ντόρσι και στον Πειραιά περιμένουν περισσότερα πράγματα από τον πρώην πλέι-μέικερ της Παρτιζάν, ο οποίος στην ουσία αντικαθιστά τον Κέιλιν Λούκας. Το ζητούμενο, κυρίως, είναι να ταιριάξει και να "δέσει" στην πεντάδα μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, βοηθώντας πρώτα στο οργανωτικό κομμάτι και στη συνέχεια στην επίθεση.

Ο Έισι Λο (1.90μ) είναι πολύ καλός στο "πικ-εν-ρολ", γρήγορος και διεισδυτικός έχοντας την δυνατότητα να δημιουργήσει "ρήγματα" στο αντίπαλο καλάθι, αλλά και να αναστατώσει την κάθε άμυνα, καθώς πρόκειται για παίκτη... σβούρα. Στην επίθεση είναι αποτελεσματικός κυρίως κοντά στην ρακέτα, καθώς μακριά, δηλαδή από την περιφέρεια, υστερεί. Δεν "το έχει" το τρίποντο. Τώρα, αν καταφέρει και βελτιώσει αυτήν την αδυναμία του ευχής έργων είναι. Μόνο, να μην το κάνει εις βάρος της ομάδας, ρίχνοντας το ένα... τούβλο μετά το άλλο, "πετώντας" στο καλάθι των αχρήστων πολύτιμες ερυθρόλευκες επιθέσεις. Είναι, πάντως, από τους παίκτες που θέλουν πολύ την μπάλα στα χέρια τους, αλλά στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αλλάξει αυτή την συνήθεια του, καθώς το "αφεντικό" είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο αρχηγός -δικαιολογημένα βάση απόδοσης- θα κάνει το "κουμάντο" στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Στην άμυνα ο Αμερικανός γκαρντ είναι φιλότιμος, ενώ έχει δυνατότητες και στο δημιουργικό κομμάτι. Αρκεί,  όμως, να φροντίζει να βλέπει γήπεδο και να ψάχνει τους συμπαίκτες του στο παρκέ.

Αμφότεροι οι δύο παίκτες θέλουν χρόνο, υπομονή και ένα μικρό διάστημα προσαρμογής. Όσο γρηγορότερα, όμως, εξοικειωθούν στην ομάδα, τόσο καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Διότι χρειάζεται ενόψει TOP-16 τόσο τον Έισι Λο στην περιφέρεια, όσο και τον Τζόι Ντόρσι κάτω από το καλάθι. Μέχρι τους τελικούς της Α1 έχουμε καιρό. Προέχει, όμως, η Ευρωλίγκα και η προσπάθεια πρόκρισης στους "8" της διοργάνωσης.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου