ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ελευθερόπουλος: "Δικαιώθηκε ο Νικοπολίδης"

Ελευθερόπουλος: "Δικαιώθηκε ο Νικοπολίδης"

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε στους σπουδαστές Αθλητικής δημοσιογραφίας του City Unity College και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί, το όνειρο που εκπλήρωσε παίζοντας στον Ολυμπιακό, τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα, τις εμπειρίες από το εξωτερικό, τον Κοστάνσο, ενώ υποστήριξε πως ο Νικοπολίδης δικαιώθηκε με την απόφαση του να κατηφορίσει στο Λιμάνι.
Ο πρώην γκολκίπερ του Θρύλου βρέθηκε στο City Unity College και μίλησε στους σπουδαστές της σχολής, κάνοντας ουσιαστικά μια περιεκτική αναδρομή στην μεγάλη του καριέρα στα γήπεδα. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί, το όνειρο που εκπλήρωσε παίζοντας στον Ολυμπιακό, τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα, τις εμπειρίες από το εξωτερικό, τον Κοστάνσο, ενώ υποστήριξε πως ο Νικοπολίδης δικαιώθηκε με την απόφαση του να κατηφορίσει στο Λιμάνι.
Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο παλαίμαχος γκολκίπερ:

"Είναι σημαντικό να σταματάς όταν είσαι ψηλά. Όταν ένιωσα ότι όταν έφτασε η στιγμή να το κάνω το έκανα. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

Σε Πανιώνιο και Ηρακλή υπήρξαν πολλά προβλήματα. Ήταν δύσκολο για μένα να ασχολούμαι με άλλα πράγματα εκτός από το ποδόσφαιρο. Με φροντιστές, οικονομικά και προσωπικά προβλήματα πολλών. Ακόμα και τα στημένα ήταν λόγος που με έκανε να σταματήσω.

Ήταν συνδυασμός πραγμάτων που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Για την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν είναι σημαντικό να απαντήσω στο ενδεχόμενο πιθανής μεταγραφής για να κρεμάσω στον Ολυμπιακό τα γάντια μου.

Είχα πάει 4ημερο στο Μιλάνο να δω το Μίλαν - Ίντερ με παρέα και τρελάθηκαν μιας και είδαν όλοι μαζί τους οπαδούς των ομάδων. Συνυπάρχουν τόσο αρμονικά. Λέω στην παρέα μου, τι ωραίο να είχαμε αυτό και στην Ελλάδα. Το Ρόμα - Λάτσιο θυμίζει Ολυμπιακό - ΠΑΟ. Στο γήπεδο ήταν όλοι μαζί.

Δεν είχα και την καλύτερη σχέση με τους δημοσιογράφους. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προωθήσουν το καλό του ποδοσφαίρου. Πρέπει να συνεργαζόμαστε για να αναδείξουμε την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου. Είναι λάθος όλη η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε αυτό που μας αξίζει. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Αυτό που έκανε ο Νικοπολίδης δεν το κρίνω. Είναι ζήτημα απόφασης στιγμής. Αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω τον οπαδισμό των παιχτών. Δεν με εκφράζει αυτό.

Υπήρξε και παλιότερα πρόταση από Άρσεναλ. Δεν το μετάνιωσα που έμεινα. Μίλησα με τον κ. Κόκκαλη, υπήρξε παραπάνω από πρόεδρος για μένα, με στήριξε στα δύσκολα και μου είπε ότι με θέλει. Υπήρξαν και προπονητές που δεν με ήθελαν. Ήταν καθαρά απόφαση για τον Κόκκαλη. Δεν γίνεται να σε θέλουν όλοι. Ακόμα και παίχτες σαν τον Γεωργάτο όταν είχαν κακή ψυχολογία ούτε κοντρόλ δεν μπορούσαν να κάνουν. Έφυγα από λάθη, φθορά.

Έφυγα το ‘04 και ήρθα το ‘09 κι είδα ότι το πρωτάθλημα έκανε βήματα πίσω. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να βάλουμε να παίζουν μέσα παιδιά, ν’ αλλάξουμε τακτική. Στην Ελλάδα έφερναν καράβια με τους ξένους. Είμαι αντιρατσιστής, αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται εδώ δεν υπάρχει. Στην Ιταλία πρέπει να είσαι 2 φορές πιο καλός για να παίξεις, ενώ εδώ καμία σχέση.

Μ' αρέσει πολύ ο Καπίνο. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και στο εξωτερικό. Τον κατάλαβα στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει. Ο τερματοφύλακας είναι "άλλο επάγγελμα στο ποδόσφαιρο". Το ίδιο πιστεύω για τον Φώτη Στρακόσια. 15,5 χρονών έτοιμος τερματοφύλακας. Απίστευτος.

Πάντα ήμουν ακομπλεξάριστος. Προσπαθούσα να μάθω από όλους. Από τον Βάντσικ, τον Ατματζίδη, τον Στρακόσια ακόμα κι από Κελεσίδη, Σαργκάνη.

Ως προς το κεφάλαιο Εθνική, ό,τι αξίζει το παίρνει κανείς. Μας έκανε πολύ καλό η επιτυχία σε όλους που αγωνιζόμαστε στο εξωτερικό γιατί μας υποτιμούν πολύ.

Τεράστιος ο Μπουφόν αλλά το καλύτερο πέταγμα που έχω δει στην ζωή μου το έχει ο Κασίγιας.

Ένας μεγάλος τραυματισμός θέλει ψυχικά αποθέματα. Την 2η χρονιά στον Ολυμπιακό στο 1ο λεπτό παθαίνω ρήξη, εξαφανίστηκαν όλοι. Είμαι ικανοποιημένος από ό,τι έχω καταφέρει. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα παίζοντας στον Ολυμπιακό και στο καμπιονάτο.

Όταν δεν έχεις καλή άμυνα κάνεις τον σταυρό σου. Στον αγώνα με την Γιουβέντους ήταν λάθος μου. Μόλις είχα κάνει το  χειρουργείο. Έλειπα 5 μήνες. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Τα ίδια έκανα παντού. Στα Ιωάννινα είχα πάθει ισχυαλγία, έκανα όμως ένεση κι έπαιξα. Έπαιξα και στο Λεβαδειακός - Πανιώνιος με 39 πυρετό. Είναι οι πράξεις μας. Είμαι αυτό που είμαι.

Οι συρτές οι αποκρούσεις ήταν οι αγαπημένες μου. Η αγαπημένη μου είναι στο Ηρακλής - ΟΣΦΠ στο σουτ του Φετφατζίδη.

Δυσκολότερος αντίπαλος εδώ ο Βαζέχα. Έξω πάρα πολλοί. Σε κανένα γήπεδο δεν φοβήθηκα γιατί προετοιμαζόμουν κατάλληλα πάντα. Δεν έβλεπα, δεν άκουγα τίποτα πίσω μου. Σημασία έχει η δική μου προετοιμασία κι όχι ποιος είναι αντίπαλος.

Έπαθα μεγάλη πλάκα με Ζιντάν. Ο άνθρωπος είναι χορευτής, όχι ποδοσφαιριστής. Ο Ντελ Πιέρο εκφράζει απόλυτα την νοοτροπία της Γιούβε. Εγώ ήμουν πάντα με τη Μίλαν. Στην Ελλάδα θα ήθελα να πάρεις μια ομάδα από το μηδέν και να δημιουργήσεις μια σχολή, όπως κάνει αντίστοιχα η Γιούβε στην Ιταλία.

Είναι υπερβολή αυτό που γίνεται με τον Κοστάνσο. Δεν μ’ αρέσει αυτή η ισοπέδωση. Δεν πήγε μόνος του στον Ολυμπιακό. Σε θέματα τεχνικής υστερεί και φαινόταν εξαρχής. Το ανάποδο που έχει ο Καπίνο. Αλλά κι ο Καν έκανε πολλά τεχνικά λάθη αλλά ήταν κορυφαίος. Εδώ πήγε ο Βίτορ Μπαϊα στην Μπαρτσελόνα κι έτρωγε 4αρες κι έκατσε μόνο 1 χρόνο.

Χαίρομαι πολύ για τον Καρνέζη. Πολύ γκίνια αυτό το παιδί. Έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Φέτος δεν έχω δει κανένα αγώνα οπότε δεν μπορώ ν δώσω φαβορί. Του χρόνου πάλι!".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου