ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Ο "έλεγχος" των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας ήττα από την ρώσικη αρκούδα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 78-86. Χάινς, Γκετσεβίτσιους και Άντιτς οι καλύτεροι "ερυθρόλευκοι", από κοντά και ο Σλούκας. Σε "ρηχά νερά" ο Σπανούλης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε ως αουτσάιντερ και κοίταξε στα μάτια το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, αφού οι Ρώσοι κέρδισαν μέσα στο ΣΕΦ με 86-78. Πέρο Άντιτς, Κάιλ Χάινς, Κώστας Σλούκας και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν οι διακριθέντες του Ολυμπιακού. Έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Σλούκας. Καλά "κλεισμένοι" από την άμυνα των φιλοξενούμενων οι Σπανούλης και Πρίντεζης.
Χάινς: Ο Αμερικανός δεν φοβήθηκε απέναντι στους σαφώς ψηλότερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ και πήρε τις προσπάθειες που του αναλογούσαν, ενώ ήταν αρκετά εύστοχος από τη γραμμή των βολών (5/6). Πέτυχε  13 πόντους. ενώ "κατέβασε" και 6 ριμπάουντ. Στην άμυνα είχε αρκετά προβλήματα απέναντι στους "Γκοντζίλα" των Ρώσων, κυρίως λόγω της μεγάλης διαφοράς ύψους.

Άντιτς: Πάνω κάτω τα ίδια με τον Χάινς. Ο Σκοπιανός είχε προβλήματα στην άμυνα (αποβλήθηκε με 5 φάουλ), δυσκολευόταν στο ριμπάουντ, αλλά "μπροστά" ήταν αρκετά θετικός. Πέτυχε 13 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 2/2 τρίποντα. Καλός και ο Πέρο.

Σπανούλης: Η άμυνα των Ρώσων ήταν προσαρμοσμένη πάνω του και ήταν αναμενόμενο, αφού είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι ο Λαρισαίος είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο Red Bill έφαγε αρκετό "ξύλο". Κατάφερε, βέβαια να σκοράρει 11 πόντους, αλλά είχε 3/10 σουτ, ενώ έκανε και 4 λάθη. Δεν ήταν κακός, αλλά μπορεί καλύτερα και το έχει αποδείξει.

Ντόρσι: Ο Αμερικανός ξεκίνησε στην βασική πεντάδα της ομάδας από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Τζόι είναι "ντουλάπα", πηδάει ψηλά αλλά επιθετικά είναι "αθόρυβος" και το ξέρει ότι ο ρόλος του στην ομάδα δεν είναι να σκοράρει, γι' αυτό πήρε μόλις μία προσπάθεια (και την έχασε), αλλά να μάχεται για τα ριμπάουντ (πήρε 5). Έκανε ένα κλέψιμο, μία ασίστ και 3 λάθη. Έκανε και 3 γρήγορα φάουλ. Όλα αυτά σε 10 λεπτά αγώνα. Ίσως, έπρεπε να παίξει περισσότερο, γιατί έδινε ενέργεια στην ομάδα.

Πελεκάνος: Κακός ο Έλληνας διεθνής. Φαινόταν αγχωμένος παίρνοντας λάθος επιλογές. Δεν έκανε λάθος, όμως σούταρε όταν δεν έπρεπε και όταν έπρεπε, έψαχνε την πάσα. Δεν είχε καθαρό μυαλό. Μόλις 3 πόντους με 1/5 προσπάθειες

Γκετσεβίτσιους: Έδειξε το πρόσωπο που περίμεναν οι φίλοι του Ολυμπιακού όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. "Ψυχωμένος", εύστοχος (4/7 σουτ, 4/4 βολές), αλλά λίγο απρόσεκτος, αφού έκανε 3 λάθη. Πέτυχε συνολικά 14 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας σε αυτό το ματς. Ο Λιθουανός νιώθει πιο καλά τώρα και αυτό φαίνεται.

Γλυνιαδάκης: Ο "Ντούντα" τον χρησιμοποίησε σχεδόν 7 λεπτά, αλλά ο Κρητικός σέντερ δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον προπονητή του, με βάση την απόδοσή του στο ματς. Δεν "πατούσε" καλά ο Έλληνας παίκτης από την αρχή του αγώνα. Ήταν αργός στις αντιδράσεις του, ενώ φαινόταν να μην είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Χάθηκε στην πίεση του αγώνα.

Πρίντεζης: Ισχύει κάτι παρόμοιο με τον Σπανούλη. Ο Καζλάουσκας ήξερε ότι ο "Πριντ" είναι κινητήριος δύναμη του Ολυμπιακού και φρόντισε να τον αποσυντονίσει, πότε με τον Κριάπα, πότε με τον Σισκάουσκας. Δεν σκόραρε αλλά βοήθησε σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Η ΤΣΣΚΑ του έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι, επιτρέποντάς του να σκοράρει μόλις 4 πόντους με 2/5 σουτ σε 23 λεπτά. Παρόλα αυτά πήρε 6 ριμπάουντ (4 επιθετικά) και έδωσε 2 ασίστ.

Παπανικολάου: Οι οδηγίες του ήταν να περιορίσει τον σουπερ σταρ, Αντρέι Κιριλένκο και ως έναν βαθμό το κατάφερε. Ο Ρώσος, βέβαια, πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Κιριλένκο της πρώτης φάσης. Επιθετικά, ο Παπανικολάου πέτυχε 6 πόντους με 3/6 πετυχημένες προσπάθειες, ενώ πήρε και 4 ριμπάουντ.

Μάντζαρης: Ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, αλλά "πνίγηκε" από το άγχος. Φάνηκε στις 3 βολές που σούταρε μετά το φάουλ από τον Τεόντοσιτς, όπου ευστόχησε μόνο στη μία. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς το κατάλαβε και τον απέσυρε στον πάγκο.

Σλούκας: Το έχουμε ξαναπεί. Ο νεαρός γκαρντ έχει όλο το μέλλον δικό του. Διαθέτει ταλέντο, τσαγανό και θράσος. Για ακόμα μία φορά, η είσοδος του Σλούκα έδωσε μια άλλη δυναμική στον Ολυμπιακό. 8 πόντοι με 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και κανένα λάθος σε σχεδόν 15 λεπτά αγώνα είναι μια άψογη στατιστική.

Λο: Ο Αμερικανός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο "ερυθρόλευκο" κοινό. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού δεν γνωρίζει καλά καλά τους συμπαίκτες του και τα συστήματα της ομάδα, αφού βρίσκεται μόλις μερικές μέρες στην Ελλάδα. Θα ήταν άδικο να κριθεί είτε θετικά είτε αρνητικά.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου