ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ζωή χωρίς Βαλβέρδε

Η ζωή χωρίς Βαλβέρδε 

11/4/2012


Η παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα το θέμα που κυριαρχεί στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον του και όσο δεν γίνεται αυτό, όλο και θα πυκνώνουν τα σενάρια διαδοχής.

Είναι όμως ο Ολυμπιακός σε θέση να περιμένει αρκετά τον Βαλβέρδε να αποφασίσει ή θα πρέπει να αρχίσει να θέτει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που τελικά δεν μείνει ο έμπειρος τεχνικός;  Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση στο θέμα στο ενδεχόμενο που δεν μείνει ο Βάλβέρδε στον Πειραιά.

Φάκελος: Ρόστερ Ολυμπιακού...

Χωρίς δεύτερη σκέψη το πρώτο πράγμα που θα επηρεαστεί άμεσα από την αλλαγή στον ερυθρόλευκο πάγκο είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού. Παίκτες που ήταν αποδέκτες της εμπιστοσύνης του Βαλβέρδε ίσως πλέον να μην έχουν τόσο σίγουρη θέση στην ομάδα τη νέα χρονιά. Αλλωστε, αυτό συμβαίνει όταν ένας νέος προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα. Και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; Για να κάνει καλύτερα την δουλειά του θέλει τα δικά του "εργαλεία", με αποτέλεσμα κάποια από τα "εργαλεία" του προκατόχου του να μην του κάνουν. Βέβαια, υπάρχει και θετικό σε όλο αυτό, αφού κάποιοι παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής επί Βαλβέρδε (π.χ. Φετφατζίδης) ίσως βρουν θέση στο ρόστερ με το νέο τεχνικό ηγέτη.

Φάκελος: Δανεικοί παίκτες...

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς δανεικούς παίκτες και αυτό από μόνο του είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διευθετήσει ο προπονητής που (υποθετικά πάντα) θα διαδεχτεί τον Βάσκο. Όπως είναι λογικό, για κάποιους παίκτες που είχε καλή γνώμη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο νέος τεχνικός ίσως έχει διαφορετική άποψη. Ο μόνος παίκτης από αυτούς που έχουν δοθεί με μορφή δανεισμού, ο οποίος μάλλον μένει ανεπηρέαστος σε αλλαγή ή μη στον πάγκο, είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Η επιστροφή του "πιστολέρο" στην γραμμή κρούσης της ομάδας φαίνεται να είναι ειλημμένη απόφαση. Θα είναι μεγάλη έκπληη το να μην βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο διεθνής επιθετικός τη νέα χρονιά. Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όπως ο Ζαραδούκας (έχασε όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού), ο Σουμπίνιο (πολύ καλή σεζόν στον ΟΦΗ), ο Τάτος (σπουδαία δουλειά στον Ατρόμητο) και κάποιοι άλλοι.

Φάκελος: Μεταγραφές...

Μετά τα παραπάνω και αφού ο νέος προπονητής δει τυχόν αδυναμίες της ομάδας, θα προχωρήσει στον μεταγραφικό σχεδιασμό σε συνεργασία με την διοίκηση. Ανάμεσα στον Βαλβέρδε και τους διοικούντες την ομάδα υπήρχε μεγάλη χημεία σε αυτό το κομμάτι. Υπήρχε σαφής κατεύθυνση. Απόκτηση παικτών κατά κύριο λόγο ελεύθερων με όχι μεγάλη σπατάλη χρημάτων και αρκετοί δανεικοί με την οψιόν αγοράς όπως π.χ. Μακούν, Μιραλλάς, Ορμπάιθ. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η οικονομική πολιτική με το νέο τεχνικό. Για παράδειγμα εάν προσληφθεί ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας και μεγάλο όνομα τότε είναι πιθανό να κυνηγήσει μεγαλύτερους στόχους, πιο ηχηρές μεταγραφές και γενικά να θελήσει μεγαλύτερο μπάτζετ.

Συμπέρασμα...

Όσο κι εάν δεν θέλουν να το παραδεχτούν στον Ολυμπιακό, η αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι μεγάλο πλήγμα. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλά την ομάδα και η ομάδα γνωρίζει καλά εκείνον. Υπάρχει χημεία και καλύτερο παράδειγμα η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Η ομάδα πορεύτηκε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, πήρε σημαντικά αποτελέσματα και ενθουσίασε τον κόσμο. Ωστόσο, ουδείς αναντικατάστατος πλέον στο ποδόσφαιρο και παρότι η αλλαγή (εάν γίνει) θα είναι δύσκολη, αργά ή γρήγορα η ομάδα θα βρει τα πατήματα της (αγωνιστικά) και θα συνεχίσει να κάνει υπερήφανο τον κόσμο της.
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου