ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Τζαμέλ Αμπντούν στο RedPlanet.gr

Ο Τζαμέλ Αμπντούν στο RedPlanet.gr

Ο Τζαμέλ Αμπντούν "άνοιξε την καρδιά του" στο RedPlanet.gr, κάνοντας την αποτίμηση της πρώτης του σεζόν στον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός εξτρέμ αποθέωσε Μαρινάκη, Βαλβέρδε, Θεοδωρίδη και υποσχέθηκε πως τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερος.
Στο πρώτο μισό της σεζόν, αμφισβητήθηκε έντονα. Ελάχιστοι συνυπολόγισαν το γεγονός πως δεν έκανε κανονική προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, καθώς εντάχθηκε στην ομάδα στο φινάλε της περυσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, η στήριξη των Ερνέστο Βαλβέρδε, Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη, όπως και των συμπαικτών του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγωνιστική του μεταμόρφωση, στην τελική ευθεία της ποδοσφαιρικής χρονιάς, και όλοι είδαμε τον καλό Τζαμέλ Αμπντούν πάνω στο χορτάρι. Όταν η μπάλα "έκαιγε", ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έκανε τη διαφορά.

Ο 26άχρονος (14/2/1986) ποδοσφαιριστής μίλησε στο RedPlanet.gr για τους πρώτους τίτλους στην καριέρα του. Αποθέωσε τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού και τον προπονητή της ομάδας. Τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία, εκδηλώνοντας την στενοχώρια του που αποχωρεί από τον ερυθρόλευκο πάγκο ο Ερνέστο Βαλβέρδε. O Τζαμέλ Αμπντούν είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον Θρύλο και επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα στο μεγάλο λιμάνι. Δεν κρατάει κακία στον κόσμο για την αρνητική κριτική που δέχθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, καθώς όπως είπε "ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδοκιμάζεται".

Ο Αλγερινός εξτρέμ ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα, έχοντας 35 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα μέτρησε 23 παρουσίες (τις 19 ως βασικός) και 2 γκολ.

Στο Κύπελλο έπαιξε και στα έξι ματς που έδωσε ο σύλλογος (όλα ως βασικός), σημειώνοντας 2 γκολ, ενώ στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε 6 από τα 10 παιχνίδια της ομάδας σε Champions και Europa League (βασικός έπαιξε μόνο κόντρα στη Μαρσέιγ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης), χωρίς να σκοράρει.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας δεύτερο πληθυντικό. Απολαύστε τον...

Ακολουθεί η συνέντευξη του Τζαμέλ Αμπντούν στον αρχισυντάκτη του RedPlanet.gr, Παναγιώτη Γκαραγκάνη. Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο και μέλος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευγενία Λαγού, για τη βοήθεια που μας προσέφερε στη μετάφραση.

Πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, νταμπλ. Ευτυχισμένος;

"Είναι μεγάλη υπερηφάνεια γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω έναν τίτλο σε επαγγελματικό επίπεδο. Το γεγονός ότι είναι με τον Ολυμπιακό είναι για μένα μεγάλη ικανοποίηση. Νομίζω πως αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι θα έχουμε πολλές ακόμα όμορφες επιτυχίες στο μέλλον".

Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου το περασμένο καλοκαίρι; Είχαν ενδιαφερθεί για σένα και άλλες ομάδες, ενώ ενσωματώθηκες αργά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

"Σίγουρα, ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ήρθα εδώ, καθώς γνώριζα αρκετούς ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, πιστεύω πως δεν έκανα λάθος επιλογή. Είμαι υπερήφανος για την απόφασή μου. Αν και δεν έχω πολύ καιρό στην ομάδα, αισθάνομαι ότι έχω μία δεύτερη οικογένεια".


 
Ας μιλήσουμε για την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας, με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Φοβήθηκες, με την εξέλιξη που είχε ο τελικός με τον Ατρόμητο, πως θα χαθεί το τρόπαιο; Το νικητήριο γκολ μπήκε στο 119'...

"Όχι, γιατί κυριαρχήσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ουσιαστικά, δεν μας απείλησαν και βλέποντας τη συνολική απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της σεζόν θεωρώ πως αξίζαμε να πάρουμε αυτό το νταμπλ".

Φτάσατε, όμως, κοντά στα πέναλτι, που είναι μία... λοταρία.

"Εκεί, φαίνονται οι μεγάλες ομάδες. Ο Φουστέρ μπήκε, σκόραρε, μας έδωσε τη νίκη και ήταν πολύ καλό και για αυτόν, αλλά και για την ομάδα".

Πάμε στο Πρωτάθλημα... Ας αρχίσουμε με μί προσωπική διάκριση. Βγήκες πρώτος στις ασίστ, μαζί με τον Αριέλ Ιμπαγάσα (σ.σ. από επτά έκαστος), ενώ ψηφίστηκες στην καλύτερη εντεκάδα της Super League.

"Είναι μία μεγάλη ικανοποίηση. Και πέρυσι ήμουν πρώτος στις ασίστ στο Πρωτάθλημα (σ.σ. με την Καβάλα). Φέτος, το ίδιο. Γνωρίζοντας πως το πρώτο μισό της σεζόν δεν ήταν το καλύτερο για μένα, προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό της ομάδας".


 
Πέτυχες συνολικά δύο γκολ στο Πρωτάθλημα, αλλά αμφότερα ήταν κρίσιμα: στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Ποιο από τα δύο ξεχωρίζεις;

"Το πιο σημαντικό γκολ ήταν αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν χάναμε το ματς ή φέρναμε ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός θα μας πλησίαζε στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα και τη βοήθησα να φτάσει στη νίκη".

Και στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ μόλις έβαλες το γκολ φίλησες το σήμα του συλλόγου. Δεν έχουν κάνει και πολλοί παίκτες την ενέργεια αυτή στο παρελθόν, στις συγκεκριμένες έδρες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έπειτα από κάποιο τέρμα που είχαν σημειώσει...

"Εκείνη την στιγμή η φανέλα επισκιάζει τα πάντα. Αυτή υπερασπιζόμαστε. Ήταν μία αυθόρμητη κίνηση. Έχω μεγάλη όρεξη να παίζω ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό. Δίνω, πάντα, τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα".

Η νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας; Την ίδια αγωνιστική είχε ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά. Είχατε βρεθεί δύο φορές πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

"Από την αρχή πιστεύαμε πως θα κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια της σεζόν δώσαμε τα διπλάσια παιχνίδια σε σχέση με τον, άμεσο ανταγωνιστή μας, Παναθηναϊκό. Το νταμπλ ήρθε φυσιολογικά. Ήμασταν η δυνατότερη ομάδα".

Ας περάσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Αμφισβητήθηκες στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά στη συνέχεια είδαμε τον πραγματικό Τζαμέλ.

"Δεν ήταν δύσκολο για μένα. Με σωστή νοοτροπία και πνευματική δύναμη κατάφερα να δείξω τις ικανότητές μου. Τη νέα σεζόν θα τα καταφέρω καλύτερα. Θα είμαι από την αρχή στην προετοιμασία, θα έχω από την αρχή της σεζόν καλή φυσική κατάσταση και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο".


 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε πίστευε και σε στήριξε, όταν δεν τα πήγαινες καλά. Ένα σχόλιο;

"Φυσικά, είναι ο άνθρωπος που με έκανε να βελτιωθώ τη φετινή σεζόν. Να προχωρήσω... Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένος, που δεν θα είναι μαζί μας τη νέα σεζόν".

Μεγάλο ρόλο έπαιξε, πάντως, και ο Σάββας Θεοδωρίδης στην αγωνιστική σου μεταμόρφωση. Σε βοήθησε πολύ στον ψυχολογικό τομέα.

"Ναι, με βοήθησε πάρα πολύ γιατί πίστευε σε μένα και τις ικανότητές μου. Με βοήθησε πολύ, μου προσέφερε πολλά και ήταν ένα μεγάλο στήριγμα για μένα".

Ενσωματώθηκες την τελευταία, ουσιαστικά, στιγμή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στον Ολυμπιακό. Η σωστή προετοιμασία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να βρει ένας ποδοσφαιριστής τον αγωνιστικό του ρυθμό;

"Απολύτως. Όταν ένας ποδοσφαιριστής έρχεται σε μία ομάδα μετά την προετοιμασία είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτόν και το λέω αυτό γενικά. Και για αυτό, αισθάνομαι πως φέτος θα κάνω μία πολύ καλή προετοιμασία και ενόψει της νέας σεζόν θα είμαι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος. Θα κάνω μία πολύ καλή αρχή της σεζόν".

Κεφάλαιο Ευρώπη. Αρχίζουμε από το Champions League. Έξι σπουδαία παιχνίδια για τον Ολυμπιακό...

"Το Champions League είναι η πιο ωραία διοργάνωση. Έχει πολύ μεγάλες ομάδες. Τη φετινή σεζόν πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ελπίζω τη νέα αγωνιστική περίοδο να κάνουμε μία εξίσου καλή πορεία και, γιατί όχι, ακόμα καλύτερη στο Champions League ώστε να δώσουμε χαρά τόσο στην ομάδα όσο και τους οπαδούς".

Στο Europa League, η ομάδα έκανε τρεις νίκες και, ουσιαστικά, για πέντε λεπτά στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Σκέπτεσαι εκείνο το πεντάλεπτο; Τί έφταιξε;

"Νομίζω ότι αξίζαμε να προκριθούμε. Μερικές φορές, όμως, στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται πάντα τα πράγματα έτσι όπως τα θες. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα λάθη μας, να μάθουμε από αυτά για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε στο μέλλον".


 
Πάμε στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, συνεχίζει να μην σε συμπεριλαμβάνει στις κλήσεις. Ο Τύπος της Αλγερίας έχει πάρει το μέρος σου και απορεί. Η γνώμη σου για την υπόθεση;

"Είμαι εδώ για τη χώρα μου. Ξέρω ότι ορισμένες φορές δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι και τα κριτήρια επιλογής, αλλά εγώ παίζω σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Αν ο προπονητής προτιμάει να έχει ποδοσφαιριστές δεύτερης και τρίτης κατηγορίας είναι δική του επιλογή. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η Εθνική ομάδα με ή χωρίς τον Τζαμέλ".

Σε πεισμώνει αυτό το γεγονός, της μη κλήσης σου; Δεν το πολυσκέφτεσαι; Είσαι αφοσιωμένος απόλυτα στον Ολυμπιακό; Πάντως, έχεις παίξει και σε ένα Μουντιάλ με την Αλγερία, το 2010.

"Έχω παίξει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και σε Κόπα Άφρικα. Στην αρχή αισθανόμουν λίγο άσχημα. Ήμουν στενοχωρημένος, αλλά είναι πια κάτι που έχω συνηθίσει. Έχει ένα χρόνο να με καλέσει και ξέρω ότι δεν είναι, μάλλον, εκείνος που αποφασίζει τελικά".


 
Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία. Άρχισες την καριέρα σου από τα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά δεν έπαιξες εκεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην πρώτη κατηγορία έχεις παίξει μία σεζόν με τη Ναντ. Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στη Γαλλία ή να αγωνιστείς σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Ή είναι ακόμα νωρίς;

"Εγώ, αυτήν την στιγμή, είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Το ίδιο και η οικογένειά μου στην Ελλάδα. Αισθάνεται πολύ όμορφα εδώ. Παίζουμε κάθε χρόνο για τον τίτλο. Κάθε χρόνο στο Champions League. Οπότε, προς το παρόν, είμαι πάρα πολύ καλά και βλέπω το μέλλον μου εδώ".

Έχεις ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και όπως μας είπε βλέπει το μέλλον του εδώ. Ακόμα και να ανανεώσεις τη συνεργασία σου με την ομάδα;

"Φυσικά, θέλω να τελειώσω το συμβόλαιό μου. Και, γιατί όχι, να υπογράψω και επέκταση".


 
Θα σου πω πέντε ονόματα και δύο έννοιες. Θέλω να μου πεις την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό.

"Ναι!".

Βαγγέλης Μαρινάκης.

"Μεγάλος κύριος".

Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Πολύ μεγάλος προπονητής".

Σάββας Θεοδωρίδης.

"Μηχανή της ομάδας".

Κέβιν Μιραλάς.

"Ειλικρινής".

Ράφικ Τζεμπούρ.

"Τρομοκράτης" (γέλια).

"Όχι, όχι. Φίλος!".

Ολυμπιακός.

"Το μέλλον".

Ο κόσμος του Ολυμπιακού.

"Καταπληκτικός. Φανταστικός".

Δεν κρατάς κακία για την αρχική αντιμετώπιση;

"Όχι, δεν υπάρχει αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο κάποιες φορές τον αποδοκιμάζουν. Τί θα πει αυτό; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".
     
Μίλησέ μας λίγο για τον πρόεδρο. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν η κατάσταση έδειχνε να... στραβώνει μετά τις "γκέλες" κόντρα σε Δόξα Δράμας και Ξάνθη, είχε διαδοχικά τετ α τετ με εσάς τους παίκτες. Τι εικόνα αποκόμισε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

"Η πραγματικότητα είναι πως στο ποδόσφαιρο συμβαίνει να χάσεις κάποια παιχνίδια. Πιστεύω πως εκτός από ένας μεγάλος πρόεδρος είναι πάνω από όλα ένας μεγάλος φίλαθλος του Ολυμπιακού. Αγαπάει πάρα πολύ το σύλλογο κι εγώ είχα το πλεονέκτημα να μιλήσω μαζί του τον Ιανουάριο. Για μένα ήταν ωφέλιμη η συζήτηση που κάναμε. Πραγματικά, εύχομαι να παραμείνει στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια γίνεται γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο καράβι κι εκείνος είναι ο καπετάνιος!".


 
Επιστρέφουμε στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχες καταλάβει έπειτα από ένα σημείο, προς το τέλος της σεζόν, πως ο προπονητής έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει; Πώς βίωσες την όλη κατάσταση;

"Κοίταξε, είναι ένας άνθρωπος, που έφερε και προσέφερε πολλά πράγματα στην ομάδα. Προσέφερε και στους ποδοσφαιριστές. Κέρδισε πέντε τίτλους. Οπότε, είναι μία μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πραγματικά, του εύχομαι ανάλογη επιτυχία στο μέλλον και είμαι σίγουρος πως θα την έχει γιατί, πραγματικά, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Και οι συνεργάτες του, επίσης, είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Εύχομαι ο επόμενος προπονητής να είναι εξίσου καλός".

Το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σεζόν στην Ελλάδα;

"Πιστεύω αυτό απέναντι στον Άρη".

Το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σεζόν στην Ευρώπη;

"Mε την Άρσεναλ στο Λονδίνο".

Με τον Άρη εννοείς στη Θεσσαλονίκη;

"Όχι, εδώ".

Α, το 3-0.

Αγαπημένος συμπαίκτης;

"Έχω δύο στον Ολυμπιακό! Τον Κέβιν και τον Ράφικ".


 
Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ένα ακόμα για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά.

"Σας ευχαριστώ για όλα. Μας στηρίξατε, ήσασταν πάντα εκεί. Ήσασταν ο δωδέκατος παίκτης για εμάς όλη τη σεζόν. Είναι μεγάλη υπερηφάνεια για εμάς τους ποδοσφαιριστές να παίζουμε μπροστά σε ένα τόσο ζεστό κοινό. Εύχομαι την επόμενη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό να έχει αυτούς τους φιλάθλους. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παίζουμε για αυτούς τους φιλάθλους. Ραντεβού του χρόνου! Για εξίσου όμορφες νίκες!".


 
H τελευταία ατάκα του Τζαμέλ Αμπντούν σε ξεχωριστό βίντεο... Ραντεβού του χρόνου!


 

 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου