ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Νιούκαστλ - Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι)

Νιούκαστλ - Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι)

O Oλυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τη Νιούκαστλ, τόσο στη κανονική διάρκεια (1-1), όσο και στα πέναλτι (4-4). Ισοφάρισε ο Μήτρογλου στο 79', ενώ αποβλήθηκε (74') με κόκκινη ο Μοδέστο. Καλύτεροι στην επανάληψη οι Πειραιώτες. Βίντεο.
Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του κόντρα στη Νιούκαστλ, αν και παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (1-0) με τον Τέιλορ στο 25', αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν (1-1) στο 79' χάρη σε γκολ του Μήτρογλου, ύστερα από ασίστ του Αμπντούν, με τον Έλληνα σέντερ-φορ να οπλίζει και να "εκτελεί" τον Κρουλ. Δοκίμασε σχήματα και παίκτες σε διαφορετικές θέσεις ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι, όπου και πάλι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (4-4), με τον Τάτο να αστοχεί στην τελευταία εκτέλεση.

Το ματς

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού με σύστημα 4-3-3, δοκιμάζοντας κάποιους παίκτες του σε διαφορετικές θέσεις. Την θέση του βασικού τερματοφύλακα πήρε ο Ρόι Κάρολ, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Τάσο Παπάζογλου και Δημήτρη Σιόβα. Ως αριστερό μπακ ξεκίνησε ο Κλοντ Ντιελνά και δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης.

Στη μεσαία γραμμή τον ρόλο του "κόφτη" ανέλαβε ο Λιούμπομιρ Φέισα, έχοντας στα αριστερά του τον Χαράλαμπο Λυκογιάννη και δεξιά τον Σουμπίνιο.

Στο πόστο του αριστερού χαφ-εξτρέμ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, δεξιά ο Ντιόγκο και κορυφή στην επίθεση αγωνίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αμεόμπι έπιασε μία καλή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κάρολ αντέδρασε άψογα. Το ματς στα πρώτα λεπτά είχε αρκετά φάουλ και το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Η κάθε μία ομάδα προσπαθούσε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν τα κατάφερνε, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να μεταφέρουν σωστά την μπάλα από τον άξονα στην επίθεση, με τον Τζεμπούρ να έχει περιοριστεί από την αντίπαλη άμυνα. Στο 21' ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο του καλό σουτ στο παιχνίδι με τον Ντιόγκο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας λειτούργησε σωστά.

Στο 25' η Νιούτκαστλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τέιλορ, όταν οι Άγγλοι έβγαλαν μία συρτή παράλληλη μπαλιά, την οποία προσπάθησε να διώξει μέσα από την μεγάλη περιοχή ο Σιόβας, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Άγγλο αμυντικό, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ξαφνιασμένου Κάρολ. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έγινε περισσότερο δραστήριος και κινητικός στην επίθεση και πίεσε τους "ανθρακωρύχους". Στο 32', μάλιστα, κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο Σουμπίνιο, με τον πορτιέρο Κρουλ να διώχνει με δυσκολία την μπάλα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βγάλουν αυτοματισμούς στο παιχνίδι και δεν επεδίωξαν να παίξουν με συνεργασίες στην επίθεση, με τους Τζεμπούρ και Φετφατζίδη στη συνέχεια να προσπαθούν με ατομικές προσπάθειες να τελειώσουν τις φάσεις, αλλά τα σουτ που δοκίμασαν δεν βρήκαν στόχο. Ο Σουμπίνιο ακολούθως πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός, με την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών να μην ενθουσιάζει στο πρώτο μέρος, το οποίο βρήκε τη Νιούκαστλ να προηγείται με σκορ 1-0.

Δείτε σε βίντεο το γκολ της Νιούκαστλ:

 
Κάρολ, Τοροσίδης και Σιόβας ήταν οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που έμειναν στην ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχαμε οκτώ αλλαγές ποδοσφαιριστών, με τους Μήτρογλου, Βλαχοδήμο, Τάτος, Μανιάτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Μοδέστο και Αμπντούν να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μήτρογλου πραγματοποίησε και την πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο. Όσον αφορά την διάταξη, ο Κάρολ παρέμεινε στο τέρμα, έχοντας μπροστά του τους Σιόβα-Μανωλά, δεξιά τον Τοροσίδη και αριστερά τον Χολέμπας. Στον άξονα Τάτος, Μοδέστο, Μανιάτης και μπροστά τριάδα οι Μήτρογλου, Αμπντούν και Βλαχοδήμος.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο επιθετικός και δραστήριος, κυρίως με τον Αμπντούν και τον Χολέμπας από τα αριστερά. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες από τα άκρα, καθώς δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν από τον άξονα. Στο 69' ο Ζαρντίμ έκανε αλλαγή τον Τοροσίδη με τον Πάντελιτς, με τον Σέρβο να παίζει κορυφή έχοντας πίσω του τον Μήτρογλου, ενώ την θέση του δεξιού μπακ πήρε θέση ο Μοδέστο.

Στο 71' ο Μήτρογλου δεχόμενος σέντρα έστρωσε την μπάλα στη κίνηση με περίτεχνο τρόπο στον Αμπντούν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αλγερινό να δοκιμάζει στη κίνηση το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Νιούκλαστ έδιωξε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, δημιούργησαν περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά ο γκολκίπερ Κρουλ ήταν αποτελεσματικός. Ο Μοδέστο στο 74' αποχώρησε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη κάρτα (πήρε την πρώτη στο 53'), λόγω ότι πραγματοποίησε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω σε παίκτη της αγγλικής ομάδας, με τον διαιτητή να μην του χαρίζεται να να τον αποβάλει από το ματς.

Στο 79ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Αμπντούν ξεχύθηκε από τα αριστερά στον αιφνιδιασμό, έφτασε κοντά στην μεγάλη περιοχή της Νιούκαστλ και έκοψε προς τα μέσα, έβγαλε μία ιδανική παράλληλη συρτή ασίστ στον επερχόμενο Μήτρογλου, ο οποίος στη κίνηση με ένα δεξί σουτ ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Οι Άγγλοι στη συνέχεια απάντησαν με τον Σισέ, ο οποίος με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής του Κάρολ, ύστερα από σέντρα του Αμαλφιτανό, πήγε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά ο Κάρολ έδιωξε, ενώ στη συνέχεια σε δεύτερη προσπάθεια του Σισέ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας ήταν το 1-1, με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να πηγαίνουν απευθείας στην διαδικασία των πέναλτι, όπου και εκεί ήρθαν ισόπαλες με σκορ 4-4.

Δείτε σε βίντεο το γκολ του Ολυμπιακού:

 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Ντιελνά, Φέισα, Σουμπίνιο, Ντιόγο, Λυκογιάννης, Φετφατζίδης, Τζεμπούρ.

Πάγκος: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Χόλεμπας, Τάτος, Μανωλάς. Βλαχοδήμος, Καραγκούνης, Ποτουρίδης, Αμπντούν.

Νιούκαστλ: Κρουλ, Σαντόν, Γουίλιαμσον, Περτς, Τέϊλορ, Περν, Μιγκιριμάνα, Γκοστλινγκ, Όμπερταν, Βούκιτς, Ανεόμπις, Αμαλθατινό.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την διαδικασία των πέναλτι (4-4):


Οι παίκτες που εκτέλεσαν τα πέναλτι (4-4):
1. Αμπντούν (εύστοχο)
1. Σισέ (άστοχο)
2. Μανιάτης (εύστοχο)
2. Βούκσιτς (εύστοχο)
3. Πάντελιτς (εύστοχο)
3. Αμαλφιτανό (εύστοχο)
4. Χολέμπας (εύστοχο)
4. Περτς (εύστοχο)
5. Τάτος (άστοχο)
5. Αμπέι (εύστοχο)

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου