ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ρίχνονται στη μάχη Τσολακίδης, Μάρας

Ρίχνονται στη μάχη Τσολακίδης, Μάρας 

27/7/2012

Ρίχνονται στη μάχη Τσολακίδης, Μάρας 
Ακριβώς 16 χρόνια, μετά την τεράστια επιτυχία του Ιωάννη Μελισσανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996) όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη γυμναστική, Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης ξεκινούν την προσπάθειά τους στο Λονδίνο.

Πρώτος στόχος για τους Έλληνες πρωταθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Η πρόκρισή τους, το Σάββατο (28/07) στους τελικούς των οργάνων της 7ης Αυγούστου.


Τα προκριματικά των ανδρών θα ξεκινήσουν το Σάββατο. Μάρας και Τσολακίδης θα αγωνιστούν στο δεύτετο από τα τρία γκρουπ των προκριματικών (17:30-19:40 ώρα Ελλάδας)

Ο Βλάσης Μάρας θα περάσει για... «ζέσταμα» από το δίζυγο, προτού ανέβει στο μονόζυγο, με στόχο να αποσπάσει μια βαθμολογία που θα τον βάλει στην προνομιούχο οκτάδα του αγαπημένου του οργάνου (οι φιναλίστ όλων των αγωνισμάτων θα αναδειχθούν με την ολοκλήρωση του προκριματικού, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου).

Ο 29χρονος αθλητής έχει ετοιμάσει ένα θεαματικό πρόγραμμα, που μπορεί να φτάσει σε βαθμό δυσκολίας μέχρι το 7,40, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τέσσερα πετάγματα. Είναι ο δύσβατος δρόμος που διάλεξε για να κυνηγήσει την Ολυμπιακή διάκριση, τη μόνη που του λείπει έπειτα από δύο παγκόσμιους και πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Εξίσου μεγάλες προσδοκίες έχει ο Βασίλης Τσολακίδης, που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 33 ετών. Ο σπεσιαλίστας του δίζυγου ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70, επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το στάδιο των αγώνων, «North Greenwich Arena», δεν είναι καθόλου άγνωστο στους Έλληνες πρωταθλητές, οι οποίοι το είχαν γνωρίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, με τον Τσολακίδη να κατακτά την 4η θέση στον τελικό του δίζυγου.

Θετική ήταν όμως η τελευταία γεύση από Λονδίνο και για τον Μάρα, αφού σε αυτό το στάδιο τον περασμένο Ιανουάριο εξασφάλισε μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα της ενόργανης γυμναστικής για το Σάββατο 28 Ιουλίου (σε ώρες Ελλάδας):

13:00 - 15:10: Προκριματικός ανδρών (1ος όμιλος)
17:30 - 19:40: Προκριματικός ανδρών (2ος όμιλος) Μάρας, Τσολακίδης
22:00 - 00:10: Προκριματικός ανδρών (3ος όμιλος)


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου