ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Κλείστε την Παπαχρήστου με Αφρικανούς»

«Κλείστε την Παπαχρήστου με Αφρικανούς» 

25/7/2012

«Κλείστε την Παπαχρήστου με Αφρικανούς»
Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης παγκοσμίως. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν λείπουν οι ακραίες απόψεις, όπως αυτή της Σάνον Όουενς από εφημερίδα του Ορλάντο, η οποία προτείνει κάτι… διαφορετικό.

«Εγώ θα της ανάγκαζα να αποσύρει το tweet της, αλλά θα την έφερνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα την έβαζα σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν όντως είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη τιμωρία από το να τρώει, να κοιμάται και να αγωνίζεται δίπλα σε μία ομάδα ανθρώπων, που θεωρεί κατώτερούς της. Αν δεν είναι ρατσίστρια, τότε θα νιώσει στο πετσί της πόσο άσχημα ήταν τα σχόλιά της και θα απολογείται επί 24 ώρες», αναφέρει η αρθρογράφος και προσθέτει:

«Θεωρώ το αποτρόπαιο σχόλιό της όχι απλώς ανάρμοστο για έναν αθλητή που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για οποιονδήποτε άνθρωπο. Όμως αντί της τιμωρίας και του αποκλεισμού, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί αυτό ως ένα μάθημα. Η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό λόγο της έλλειψης έκθεσης. Πρέπει ξεκάθαρα να εκτεθεί σε άλλα γκρουπ ανθρώπων, γιατί φαίνεται πως ζει σε μία φούσκα. Η Παπαχρήστου μπορεί να έχει αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, αλλά παραμένει μία αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια της ζωής της για αυτή τη στιγμή Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων προπονούνται πιο σκληρά από κάθε άλλη ομάδα αθλητών στον κόσμο, αφού η στιγμή αυτή έρχεται μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Και δεν θα ήθελα να στερείται αυτή την ευκαιρία κανένας, ακόμη και ένας ρατσιστής».
 

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου