ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Ντοπέ» κι εκτός Ολυμπιακών η Κοκκιναρίου

«Ντοπέ» κι εκτός Ολυμπιακών η Κοκκιναρίου

26/7/2012

Το όνομα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας των στιπλ, Ειρήνης Κοκκιναρίου, βρίσκεται στη λίστα των εννέα αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Ντοπέ» κι εκτός Ολυμπιακών η Κοκκιναρίου
Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ στιπλ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι ήταν 2η στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα και 5η στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων, ενώ στο Παγκόσμιο της Νταεγού είχε αποκλειστεί στις προκριματικές σειρές.
Τα δείγματα που έδωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού επανεξετάστηκαν και εντοπίστηκαν εννιά θετικά δείγματα. Η IAAF υποστήριξε πως επρόκειτο για «εξελιγμένο ντόπινγκ» και εξήγησε πως οι έξι αθλητές... ενοχοποιήθηκαν από τις διαφορές στο βιολογικό τους διαβατήριο.
Μεταξύ των εννέα βρίσκονται μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, όπως είναι η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 1.500μ, η Ουκρανή Νατάλιγια Τομπίας και ο Μαροκινός μαραθωνοδρόμος Αμπντεραχίμ Γκούμρι.
Από κει και πέρα, «ντοπέ» πιάστηκαν ο Τούρκος δρομέας, Μεριέμ Ερντογάν, οι Ρωσίδες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι Κλιούκα, Γιουλαμάνοβα και Ζινούροβα, όπως επίσης και η Βουλγάρα σπρίντερ, Ινα Εφτίμοβα.


Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου