ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

25/7/2012

Τελεσίγραφο της Εφορίας στην ΑΕΚ 

Τελεσίγραφο της Εφορίας στην ΑΕΚ
Οριστική λύση στο θέμα του άρθρου 44 απαιτεί πλέον από την ΑΕΚ η Εφορία.

Με έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της «Ένωσης», η ΦΑΕ την ενημερώνει πως έχει διορία πέντε μέρες για να καταβάλλει τη δόση του 1,25 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Περίπου 300.000 ευρώ λιγότερα διαθέτει στα ταμεία η ΠΑΕ, που θα κάνει αγώνα δρόμου για να τα εξασφαλίσει εντός προθεσμίας.

Είναι γνωστό πως το εξώδικο που είχε σταλεί από τη ΦΑΕ στην ΑΕΚ έδινε προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου για να εξοφληθεί η δόση. Επίσης γνωστό φυσικά είναι και το ότι η «Ένωση» δεν κατέβαλε το ποσό. Η σιωπηλή παράταση όμως που υπήρχε από τότε τερματίστηκε και επίσημα την Τετάρτη.

Με έγγραφο που έστειλε λοιπόν στα γραφεία της ΠΑΕ, η Εφορία ενημερώνει πως θα περιμένει πέντε μέρες ακόμα για να της καταβληθεί το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ. Διαφορετικά, θα προχωρήσει σε διάρρηξη της ρύθμισης, η οποία θα επαναφέρει στην πλάτη της ΑΕΚ χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι, η «Ένωση» δεν έχει πια άλλη επιλογή από το να πληρώσει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι (πλέον) δεν έχει και όλο το ποσό για να το καταβάλλει. Κι αυτό διότι μετά τις προκαταβολές για τις αποδεσμεύσεις παικτών και κάποιες πληρωμές σε άλλες υποχρεώσεις, το ποσό από τις πωλήσεις παικτών που έχει απομείνει στα ταμεία δεν ξεπερνάει τις 900.000 ευρώ.

Κάτι που σημαίνει ότι λείπουν κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ, τα οποία θα γίνει μάχη για να βρεθούν τις επόμενες μέρες. Είτε από κάποιο θαύμα που θα ευαισθητοποιήσει τους μετόχους, είτε μέσω επαφών που έχει ήδη ξεκινήσει ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Έκανε τη… μισή δουλειά η ΑΕΚ

Έκανε τη… μισή δουλειά η ΑΕΚ 
Τη μια εκ των αναγκαίων προϋποθέσεων για να μείνει όρθια και να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα εξασφάλισε η ΑΕΚ.

Τα χιλιόμετρα που… έγραψε ο Ανδρέας Δημητρέλος το τελευταίο διήμερο έπιασαν τόπο και οι επαφές του στο ΙΚΑ είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί τελικά ασφαλιστική ενημερότητα στην ΠΑΕ.

Αν κάτι πρέπει να αναγνωριστεί στον Ανδρέα Δημητρέλο είναι πως (ειδικά τις τελευταίες μέρες) τρέχει σαν… Βέγγος για τα θέματα της ΑΕΚ. Και πιο συγκεκριμένα για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων της αδειοδότησης από την ΕΕΑ. Μετά από επαφές δυο ημερών λοιπόν στο ΙΚΑ (και καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό) ο πρόεδρος της «Ένωσης» κατάφερε να πάρει τελικά ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό της ΠΑΕ.

Αυτή όμως ήταν η μισή δουλειά που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα. Η άλλη μισή πρέπει να γίνει -υπό πίεση χρόνου- την Πέμπτη. Τότε που ο Ανδρέας Δημητρέλος θα… φορτσάρει για να πάρει την εγγυητική επιστολή, η οποία είναι επίσης αναγκαίο να συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο που θα κατατεθεί στην ΕΕΑ.

Έτσι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα βρεθεί αρχικά στην Επιτροπή για να πάρει τις πρόσφατες αποφάσεις που αφορούσαν τη μετοχική σύνθεση. Έπειτα θα πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να τις θέσει προς έγκριση και τέλος θα καταθέσει όλα τα έγγραφα στην τράπεζα με την οποία διαρρέεται πως έχει συμφωνήσει για να εκδώσει την εγγυητική.

Ανανεώσεις για Πλατανιά

Ανανεώσεις για Πλατανιά
Την φανέλα του Πλατανιά θα φοράνε και του χρόνου οι ποδοσφαιριστές Άλκης Δημήτρης (32) και Κώστας Κουρτεσιώτης (28).

Η ομάδα των Χανίων ήρθε σε συμφωνία με τους δύο αμυντικούς και προχώρησε σε ανανέωση των συμβολαίων τους. Έτσι οι δύο ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται στο «Μάλεμε» και την νέα σεζόν.

Τον «έδεσε» η Βέροια

Τον «έδεσε» η Βέροια
Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Νίκο Κάλτσα μέχρι το 2015 ανακοίνωσε η ΠΑΕ Βέροια.

Ο 22χρονος μέσος αγωνίζεται στη «βασίλισσα του Βορρά» από την περίοδο 2008-2009, ενώ έχει παίξει για ένα μικρό διάστημα και στην Καλλιθέα το 2011. Την περασμένη περίοδο ήταν από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας που πέτυχε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας 24 συμμετοχές και 4 τέρματα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Νικόλαο Καλτσά έως 30/06/2015".

Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ο Κάλτσας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέκτεινα τη συνεργασία μου με την ομάδα. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της στη Superleague».


«Μένουμε για τον κόσμο του Άρη»

«Μένουμε για τον κόσμο του Άρη»
Αν και λιγότερο από δύο χρόνια στον Άρη, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας αποτελεί πλέον από τις «παλιοσειρές» στα αποδυτήρια της ομάδας.

Παρά τις σημαντικές δυσκολίες κάτω από τις οποίες «χτίζονται» οι «κίτρινοι» εν όψει της νέας σεζόν, δεσμεύτηκε ότι όλοι θα βάλουν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο, ενώ εξύμνησε την στάση του κόσμου στην προσπάθειά του να επιλυθεί το οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Φέτος είναι μια διαφορετική προετοιμασία και αυτό που ζούμε εμείς που είμαστε κάποια χρόνια στην ομάδα, είναι πρωτόγνωρο. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα νέα παιδιά που έχουν έρθει και να τα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Ηλικιακά δεν θεωρούμαστε μεγάλοι για να μας χαρακτηρίσεις δάσκαλους. Ωστόσο ,έχουμε κάποια εμπειρία και αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά.

Ο ΑΡΗΣ ακόμα έχει ποιοτικούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και το μόνο που χρειάζονται είναι καλή καθοδήγηση. Θα δουλέψουμε σκληρά και νομίζω πως θα πάμε πολύ καλά. Οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές και το κλίμα πάρα πολύ καλό. Ο προπονητής ήδη άρχισε να περνάει στην ομάδα κάποια πράγματα και προπόνηση με την προπόνηση θα μπορείτε να διατυπώσετε μια καλύτερη εικόνα.

Θα μας διακρίνει το πάθος, η δύναμη, τα πολλά τρεξίματα καθώς και το πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο. Θα είμαστε μια αμυντικογενής ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κλεινόμαστε μόνο πίσω. Θέλουμε να παίξουμε και επιθετικά για να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Στόχος μας σε κάθε παιχνίδι έτσι κι αλλιώς είναι η νίκη.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Πρέπει να έρθουν και τα νέα παιδιά (οι 3 μεταγραφές) για να μας βοηθήσουν. Καλό είναι να φτάσουν νωρίς για να τους μάθουμε, να μας μάθουν και σιγά-σιγά να χτίσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο.

Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιο σωματείο είτε έχει προβλήματα είτε όχι, Η στήριξη του κόσμου είναι συγκλονιστική και αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα μέναμε στον ΑΡΗ. Βέβαια, μεγάλο κριτήριο στην απόφαση παραμονής μας ήταν και η νέα διοίκηση, η οποία έβαλε σε τάξη κάποια πράγματα. Πλέον έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και είδαμε ήδη κάποια πράγματα να αλλάζουν».

Οδηγίες προς… εκδρομείς

Οδηγίες προς… εκδρομείς
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει όσους φίλους του «τριφυλλιού» ταξιδέψουν στην Σκωτία, για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάδεργουελ, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σ’ αυτήν, υποδεικνύει τα σημεία πώλησης εισιτηρίων για το παιχνίδι και αναφέρει τα σημεία προσέγγισης του γηπέδου για τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον εκτός έδρας αγώνα με την Motherwell στη Σκωτία (31.07.2012), ότι από σήμερα Τετάρτη, 25 Ιουλίου και έως και την ημέρα του αγώνα θα διατεθούν 1200 εισιτήρια για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού από το Γραφείο Εισιτηρίων (Ticket Office) της Motherwell που βρίσκεται στην έδρα της, το Fir Park.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 30 λίρες Αγγλίας για τους ενήλικες και 15 λίρες για τα παιδιά κάτω των 16 ετών. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την θύρα των φιλοξενουμένων που βρίσκεται στη νότια κερκίδα (South Stand) του Fir Park (για περισσότερες πληροφορίες δείτε από κάτω το σχεδιάγραμμα του γηπέδου).

Μια ημέρα πριν τον αγώνα (30.7), το Ticket Office στο Fir Park θα λειτουργεί από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, ενώ την ημέρα του αγώνα (31.7), θα παραμείνει ανοικτό από τις 09:00 μέχρι την ώρα έναρξης (19:45 ώρα Σκωτίας). Για την καλυτερη εξυπηρέτηση τους, παρακαλούνται οι φίλαθλοι μας την ημέρα του αγώνα να προσέλθουν στο Fir Park και να προμηθευτούν το εισιτήριο τους όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Οργισμένη αντίδραση από Βρύζα

Οργισμένη αντίδραση από Βρύζα
Απαράδεκτο και προσβλητικό για τον ίδιο χαρακτηρίζει ο Ζήσης Βρύζας σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η «Metrosport» χαρακτήρισε τρικ τις επαφές του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Στέλιο Μαλεζά για την επέκταση του συμβολαίου του κάνοντας λόγο για δεδομένη συμφωνία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για την πώλησή του. Στο υστερόγραφο της γραπτής του δήλωσης, ο Ζήσης Βρύζας, τονίζει πως ελπίζει σε θετική απάντηση από τον 26χρονο αμυντικό.

Η γραπτή δήλωση του Ζήση Βρύζα αναφέρει:

«Σχετικά με το απαράδεκτο και προσβλητικό προς το πρόσωπό μου πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Metrosport» (25.07.2012) έχω να δηλώσω τα εξής:

Για το μόνο που δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς, τους πέντε μήνες που βρίσκομαι στη θέση του προέδρου, είναι ότι προσπάθησα να αποκρύψω την αλήθεια ή ακόμη χειρότερα να παραπλανήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Απαντήσεις για το ήθος του καθενός δίνει η διαδρομή και η στάση του. Εγώ από τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν μπορώ να κατηγορηθώ ως διπρόσωπος και ψεύτης. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

υ.γ. Προς ενημέρωση του κόσμου και όσον αφορά το θέμα Μαλεζά, κάναμε επίσημη πρόταση στον ποδοσφαιριστή στα όρια των οικονομικών μας δυνατοτήτων υψηλότερη και από την πρόταση της γερμανικής ομάδας και ευελπιστούμε στη θετική του απάντηση».

Ανοικτή συζήτηση

Το απόγευμα της Πέμπτης στο κλειστό της Πυλαίας θα γίνει η ανοικτή συγκέντρωση των μετόχων της ΠΑΕ με τους απλούς φίλους του ΠΑΟΚ για το μέλλον της ομάδας. Θα προηγηθεί εισήγηση - ενημέρωση από τον Ζήση Βρύζα και θ ακολουθήσει ανοικτός διάλογος.

Μόνο ο Σο εκτός

Μόνο ο Σο εκτός
Ένας-ένας μπαίνουν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Τελευταίος που επέστρεψε, ο νεαρός Νίκος Κουσίδης και τελευταίος που απέμεινε στα… pits , ο Χαμπίμπ Σο που έκανε ατομικό.

Ο οποίος, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα αρχίσει να προπονείται κανονικά, αλλά δεδομένα θα χάσει τα δύο παιχνίδια με την Μάδεργουελ, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση.

Στην προπόνηση της Τετάρτης στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιλάμβανε: ζέσταμα, παιχνίδι με τρείς ομάδες σε μικρές εστίες, ασκήσεις πάνω στα τελειώματα των φάσεων, δίτερμα και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Κατάσκοποι και… κατάσκοποι

Κατάσκοποι και… κατάσκοποι 
Κόσμος και κοσμάκης αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν. Άνθρωπος της Μπνέι Γιεχούντα θέλουν να «κατασκοπεύσουν» την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ενώ η Φορτούνα Ντίσελντορφ θέλει να «τσεκάρει» από κοντά τον Στέλιο Μαλεζά και στη συνέχει να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Ο γερμανικός Τύπος υποστηρίζει ο Νόρμπερτ Μέιερ, όπως λέγεται ο προπονητής του γερμανικού συλλόγου, θέλει να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι μαζί με τον αρχισκάουτερ της ομάδας του. Μάλιστα, οι Γερμανοί σκοπεύουν να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση στον διεθνή στόπερ για να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όσον αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Μέιερ δήλωσε: «Αν είχαμε εκατομμύρια να ξοδέψουμε, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να διαχειριστούμε σοβαρά τα χρήματά μας...».

Τα είπαν Μάντζιος και ΑΕΚ

Τα είπαν Μάντζιος και ΑΕΚ 
Το ραντεβού τους που αναβλήθηκε την Τρίτη είχαν σήμερα η ΑΕΚ και ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε στα Σπάτα, συζήτησε με τους Θωμά Μαύρο και Βασίλη Τσιάρτα για τους οικονομικούς όρους της ενδεχόμενης συνεργασίας τους και παρά την οικονομική διαφορά που τους χωρίζει, συμφώνησαν… να τα ξαναπούν τις προσεχείς ημέρες.

Η συμφωνία του Μάντζιου με την ΑΕΚ -κατά τα λεγόμενα του ίδιου του παίκτη προ ημερών- ήταν κατά 85% τελειωμένη. Αυτό το… 15% που έμενε όμως αποδεικνύεται πως θέλει λίγο χρόνο (και συζήτηση) ακόμα για να συμπληρωθεί.

Μετά την αναβολή του ραντεβού του, λοιπόν, την Τρίτη με τους Μαύρο και Τσιάρτα, ο Μάντζιος βρέθηκε τελικά την Τετάρτη στα Σπάτα. Στην κουβέντα που έκανε όμως με τη μεγάλη μορφή της «Ένωσης» και τον τεχνικό διευθυντή (παρόλο που το κλίμα ήταν καλό) δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία.

Κι αυτό διότι τα ζητούμενα του παίκτη απέχουν ακόμα απ’ αυτά που του προσφέρονται. Σε βαθμό αρκετό για να μην αποφευχθεί ένα ακόμα σίριαλ για την ΑΕΚ, αλλά όχι και για να κάμψει την πίστη πως στις νέες επαφές που θα ακολουθήσουν μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ξύπνημα με… μπάλα

Ξύπνημα με… μπάλα
Με… την μπάλα στα πόδια ξύπνησαν ουσιαστικά οι παίκτες του Άρη, καθώς η πρωινή προπόνηση περιλάμβανε και πάλι δίτερμα. Ο Μάκης Κατσαβάκης θέλησε και πάλι οι ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν με μπάλα, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην αμυντική λειτουργία που θα έχει η ομάδα.

Πλέον οι «κίτρινοι» περιμένουν να δουν τι πρόγραμμα θα ακολουθήσουν το απόγευμα και αν ο προπονητής του θα επιμείνει στην ίδια τακτική των δύο τελευταίων προπονήσεων.

Όσον αφορά τις απουσίες από τις πρώτες προπονήσεις του Άρη, απών για μία ακόμα μέρα ήταν ο Στέλιος Τσουκάνης, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στη μέση, παρά ο γεγονός ότι οι γιατροί της ομάδας προέβλεπαν ότι θα ήταν έτοιμος.

Ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει και θα συμμετάσχει κανονικά με τους υπόλοιπους στην προετοιμασία. Στον αντίποδα ο Μιχάλης Γιαννίτσης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε και έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση.

Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας για τους παίκτες του Άρη ήταν η παρουσία στο προπονητικό κέντρο μικρών παιδιών, τα οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προπόνηση της ομάδας.

Ολοκληρώθηκε του Σταφυλίδη

Ολοκληρώθηκε του Σταφυλίδη 
Παίκτης της Λεβερκούζεν είναι και επίσημα από σήμερα ο Κώστας Σταφυλίδης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του. Όπως είναι γνωστό, ο νεαρός διεθνής μπακ θα παραμείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» και από του χρόνου θα παίζει για λογαριασμό της γερμανικής ομάδας.

Η ανακοίνωση

«Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Κώστα Σταφυλίδη από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στην Bayer 04 Leverkusen.

Ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στο δυναμικό του Π.Α.Ο.Κ. για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 και θα ενταχθεί στην γερμανική ομάδα τον Ιούνιο του 2013
».

Χωρίς Κοντοέ, Καράμπελα στην Αγγλία

Χωρίς Κοντοέ, Καράμπελα στην Αγγλία
Στα ονόματα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που θα ταξιδέψουν την Πέμπτη για Αγγλία δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνα των Γιάννη Κοντοέ και Νίκου Καράμπελα.

Κι ενώ για τον πρώτο αιτία είναι ο τραυματισμός του, για τον δεύτερο -δυστυχώς για την «Ένωση»- είναι η επιθυμία του να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Στους εκλεκτούς του Βαγγέλη Βλάχου δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο Μιχάλης Παυλής, ενώ κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Η αποστολή αναχωρεί για Τσέστερ το μεσημέρι της Πέμπτης και σε αυτήν συμμετέχουν οι: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Μακρυωνίτης, Βαλεντίνος Βλάχος, Αρκούδας, Γιάγκο, Μπουγαΐδης, Ματεντζίδης, Τσαμουρλίδης, Νικολιάς, Γροντής, Σταματής, Κουρελάς, Τσεβάς, Γαρουφαλιάς, Αγκιρίμπα, Ρίκκα, Φούντας, Τομαράς, Γκερέιρο, Φέτσης, Κοτσαρίδης, Καλογέρης, Λαγός, Παπαδημητρίου, Σιαλμάς, Νικόλτσης και Τσίτας.

Σε ό,τι αφορά στην προπόνηση, ο Γιάννης Κοντοές συνέχισε τη φυσιοθεραπεία, ο Σπύρος Ματεντζίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και οι Σωκράτης Τσουκαλάς, Αλέξανδρος Νικολιάς ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Με την ομάδα προπονήθηκαν και οι Γιάγκο, Ανδρέας Σταματής, Μιχάλης Τσαμουρλίδης, Κωνσταντίνος Κοτσαρίδης, Χρήστος Αρκούδας, Χρήστος Τομαράς, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Αντίθετα, δεν γυμνάστηκαν οι Μαυρουδής Μπουγαΐδης, Φώντας Φέτσης, Αινείας Καλογέρης, Μιχάλης Παυλής, οι οποίοι πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις.

Την… ψάχνουν για Διαμαντάκo

Την… ψάχνουν για Διαμαντάκο 
Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκονται στον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας ενόψει της δύσκολης αγωνιστικής περιόδου, με αρκετά ονόματα να έχουν «πέσει» στο τραπέζι.

Ωστόσο, ο Γιάννης Χριστόπουλος φαίνεται ότι έχει βρει τον… εκλεκτό για την επίθεση. Το όνομα αυτού; Δημήτρης Διαμαντάκος. Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης που θέλει ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων για να καλύψει την γραμμή κρούσης.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή των «ερυθρολεύκων» στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-19, στο οποίο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τον έχει ξεχωρίσει.

Σύμμαχός του Χριστόπουλου στην προσπάθειά του να πάρει δανεικό τον Διαμαντάκο, είναι το γεγονός ότι ο Ζαρντίμ τον έχει «κόψει» από τα φιλικά του Ολυμπιακού και δεν τον υπολογίζει στην αντρική ομάδα, λόγω της παρουσίας πολλών παικτών στην επιθετική γραμμή.

Στον αντίποδα, αγκάθι στην εν λόγω περίπτωση αποτελεί ότι η ομάδα νέων των «ερυθρόλευκων» συμμετέχει φέτος στο Champions League και ο νεαρός επιθετικός αποτελεί βασικό στέλεχος του ρόστερ.

Όπως και να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το αν τελικά ο Διαμαντάκος θα αγωνίζεται ή όχι με τα χρώματα του ΠΑΣ την επόμενη σεζόν.

Πρώτο δείγμα: Θετικό!

Πρώτο δείγμα: Θετικό! 
Καλός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 της Λίτεξ στο πρώτο του φιλικό στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Ο Ιγκλέσιας στο 4’ το πρώτο γκολ της σεζόν, ενώ ο Καραγκούνης, ο οποίος έχασε και πέναλτι, το 2-0 στο 53’. Μείωσαν οι Βούλγαροι με πέναλτι του Τσβετάνοφ στο 87’. «Ψαρωμένοι» στην αρχή, καλύτεροι στο δεύτερο οι παίκτες του Μπάγεβιτς. Υπό το βλέμμα του Γιώργου Σπανού η αναμέτρηση.



Τα κλισέ για τα πρώτα φιλικά φτάνουν και περισσεύουν. «Τα πόδια βαριά», «ο προπονητής είναι καινούργιος» και πολλά τέτοια στελεχώνουν τα κείμενα για τα παιχνίδια. Ο Ατρόμητος της σεζόν 2012-2013 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ιγκλέσιας, μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με σουτ και έδωσε… άλλο αέρα στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μπάγεβιτς, έδειξαν να ψάχνουν τα πατήματά τους και κυρίως να προσπαθούν, σε συνθήκες αγώνα, να καταλάβουν τα «θέλω» του Σερβοέλληνα τεχνικού. Το 4-2-3-1 δεν απέδωσε ιδιαίτερα καθώς έλειψε η δημιουργία και η… φαντασία στην επίθεση. Αμυντικά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικά πρόσωπα για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες με διαφορετικό προφίλ αλλά με την ίδια… συνήθεια. Ο Φυτανίδης εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Λίτεξ έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο επερχόμενο Καραγκούνης έκανε το 2-0 για την ομάδα του Μπάγεβιτς.

Ο νεαρός άσος μπορεί να έχασε πέναλτι, λίγο αργότερα, έδειξε όμως με την παρουσία του πως καλά κάνει ο έμπειρος προπονητής και τον υπολογίζει τόσο για το δεξί άκρο, όσο και για το ρόλο πίσω από τον επιθετικό.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Ατρόμητο να χάνει κάποιες ευκαιρίες με τον πολύ καλό και δραστήριο Καραμάνο, αλλά και τον Καλλέργη. Το μόνο που άλλαξε πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήταν η μείωση του σκορ από το πέναλτι του Τσβεντάνοφ.




Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Λαζαρίδης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Μπάλλας, Δημούτσος, Επστάιν, Πίτου, Κούτσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Ράντμαν, Αθανασίου, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Καντούτσης, Μπρίτο, Μακρής, Καραγκούνης, Μπέλιτς (85’ Τζαμάλ), Καλλέργης, Καραμάνος.

Λίτεξ Λόβετς: Πιργκόφ, Μιλάνοφ, Μποζίκοφ, Μποντούροφ, Μεγκιάλκοφ, Γελένκοβιτς, Τσβέντκοφ, Ιβάνοφ, Βαγιούσι, Κόλεφ, Ζάκοφ.

Είναι λίγα τα λεφτά…

Είναι λίγα τα λεφτά…
Νέα γενική συνέλευση θα ορίσει το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη. Σε αυτή θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την κάλυψη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν μαζευτεί συνολικά 2.091.617 ευρώ (από «Παναθηναϊκή Συμμαχία, Ανδρέα Βγενόπουλο και Αδαμάντιο Πολέμη), που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,95% του συνόλου της εν λόγω αύξησης.

Η νέα γενική συνέλευση θα οριστεί σε 20 μέρες και στη συνέχεια θα δοθεί προθεσμία 2-3 μηνών στους παλαιούς και νέους μετόχους για να ασκήσουν το δικαίωμά τους και να συμμετέχουν στην αύξηση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να καταφύγει στη λύση αυτή, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε εμπόδια στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα έληγε στις 9 Αυγούστου.

«Νέα έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο με σκοπό την επανέγκριση της απόφασης της Ε.Γ.Σ. της 9.3.2012 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 09-03-2012 είχε αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο. υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών κατά 15.000.000,00 ευρώ με την έκδοση 50.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία .

Η προθεσμία κάλυψης της ανωτέρω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ολοκληρώνεται στις 9-8-2012. Καθώς συνεπώς το εναπομένον διάστημα δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των προϋποθέσεων που τίθενται από τον Κ.Ν.2190/20 σε συνδυασμό με τον κανονισμό (Ε.Κ.) 809/2004, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει άμεσα στις 26/07/2012 προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με στόχο την έναρξη εκ νέου των προθεσμιών που θέτει ο νόμος και την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη κατατεθεί από μετόχους ως ποσά προοριζόμενα για αύξηση 2.091.617 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,95% του συνόλου της εν λόγω αύξησης. Έτσι η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι διαδικασίες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθόσον σημαντικό μέρος των απαιτούμενων στοιχείων για την κατάρτιση των ελέγχων (Οικονομικού - Λογιστικού και Νομικού), καθώς και του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί».

Τιμωρία για Κεϊτά

Τιμωρία για Κεϊτά 
Τα γραφόμενα στον ελληνικό Τύπο πως ο Πολ Κεϊτά τιμωρήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη δεν ισχύουν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Αγιαξ της Ηπείρου», ο Αφρικανός μέσος τιμωρήθηκε για τα κατ’ εξακολούθηση πειθαρχικά παραπτώματα που έχει υποπέσει τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Διευκρινίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής Πολ Κειτά τιμωρήθηκε για πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσε κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες μέρες στο κέντρο προετοιμασίας της ομάδας και όχι για ένα συγκεκριμένο, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε από μερίδα του Τύπου».

Εν τω μεταξύ, πολύ φασαρία έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΣ για τους ρόλους που θα έχουν οι προπονητές των μικρών τμημάτων της ομάδας. Έτσι, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ενημερώνει πως ότι επίσημο υπάρχει ανακοινώνεται, πως δεν έχει γίνει καμία υπόδειξη από τον τεχνικό της U21 για τη στελέχωση άλλων τμημάτων και πως δεν πρέπει να υπάρχει αυτή την εποχή κόντρα με τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως οτιδήποτε αφορά την ομάδα επιβεβαιώνεται και έχει ισχύ, εφόσον ανακοινώνεται από το επίσημο site της ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 σέβεται τον θεσμικό ρόλο του ερασιτέχνη ΠΑΣ και για αυτό τον λόγο ζητά τη γνώμη και συμβουλή του σε οτιδήποτε αφορά τα τμήματα των υποδομών., διατηρώντας, όμως, πάντα το δικαίωμα της τελικής απόφασης.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο προπονητής της U21, Γιάννης Τατσης, ‘μοίρασε ρόλους’, καθότι ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε εισήγηση η υπόδειξη από μέρους του για οτιδήποτε, πέραν όσων αφορά τις προτάσεις του για την οργάνωση της U21 που έχει αναλάβει την ευθύνη.

Τα μέλη που στελέχωσαν την U17, U21 είναι επιλογές του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει πλέον την ευθύνη των υποδομών και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, θα έθετε σε αμφισβήτηση τον θεσμικό ρόλο του.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλεί τον ερασιτέχνη ΠΑΣ να χαμηλώσει τους τόνους της όποιας αντιπαράθεσης θεωρεί ότι προέκυψε, καθότι αυτή μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην ομάδα μας.

Υπάρχουν, πλέον, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να ασχοληθούμε ,από κοινού, να επιλύσουμε, από το να αντιπαρατιθέμεθα δημόσια, ουσιαστικά, για το ποιος πρέπει να είναι προπονητής στην U17, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει καθ’ ύλην αρμόδιος για την επιλογή αυτού, οπότε και δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν παρέμβαση στις αποφάσεις του».

Στα αγωνιστικά, πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη δύο προπονήσεις. Στην πρωινή, δόθηκε βάρος στην ενδυνάμωση και στην απογευματινή στην αμυντική τακτική.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί μια πρωινή προπόνηση.

Τέλος, το φιλικό με τη Βέροια θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 18:45 στο γήπεδο του ξενοδοχείου όπου διαμένει η «βασίλισσα του Βορρά».

Φιλικός «περίπατος» για Πανιώνιο

Φιλικός «περίπατος» για Πανιώνιο
Με 3-0 επικράτησε ο Πανιώνιος της Κορίνθου στο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι δυο ομάδες το απόγευμα της Τετάρτης στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, στο δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά αυτό της Τρίτης κόντρα στο Αργυρόκαστρο.
Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ο Έλληνας τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά όλους τους παίκτες του.

Στο 20’, ο Βασίλης Μπούζας, στην πρώτη του εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι, εκτέλεσε κόρνερ και ο Χρήστος Αραβίδης με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα. Στο 22’, ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και έκανε το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο «έκλεισε» το ημίχρονο.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 78', όταν ο Μενδρινός έκανε τη σέντρα, ο Σταυροθανασόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλουχέρης τη δεύτερη.

Η σύνθεση του Πανιωνίου: Περιστερίδης (46' Ανέστης), Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κούρντι (67' Ντούνης), Καλαϊτζίδης (46' Γιαννούλης), Ανδράλας (75' Κουλουχέρης), Μπούζας (33' Σπυρόπουλος), Σάμαρης, Δρόσος (67' Μενδρινός), Σμυρλής (46' Βλάχος), Αραβίδης (70' Σταυροθανασόπουλος)

Επόμενο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή στο ίδιο γήπεδο.

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης το πρωί της Τετάρτης, με τη συνοδεία του γιατρού της ομάδας, Χρήστου Δάρα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Έλληνας μέσος αντιμετωπίζει ένα σφίξιμο στη γάμπα και θα είναι σε θέση να μπει στις προπονήσεις την Παρασκευή. Ο Βασίλης Ρόβας επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του.

 

26/7/2012

 Για οριστική λύση μιλούν στον ΟΦΗ 

Για οριστική λύση μιλούν στον ΟΦΗ
Ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον του ΟΦΗ αναμένεται να είναι οι εξαγγελίες του Κώστα Κλάδου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στις 14:30 παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, θα παρουσιάσει σχέδιο βιωσιμότητας της ΠΑΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«… θα αναφερθεί στην προσπάθεια-σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει και αφορά ολοκληρωμένη πρόταση που δίνει οριστική λύση στη διάσωση του ΟΦΗ».

Επαφές με Αντίλοβιτς

Επαφές με Αντίλοβιτς
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανθρακικού βρίσκεται ο Αντι Αντίλοβιτς.

Ο Βόσνιος τερματοφύλακας της Σαράγεβο προβάλλει ως φαβορί να αποκτηθεί από τους Ακρίτες.

Ο 29χρονος γκολκίπερ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με την ομάδα του και μόλις αυτές ολοκληρωθούν αναμένεται να μεταβεί στην Κομοτηνή για να προχωρήσει τις επαφές με τους διοικούντες τον σύλλογο.

Παράλληλα, στον Πανθρακικό επισπεύδουν τις κινήσεις για τη συμπλήρωση του «παζλ».

Οι αρμόδιοι του ποδοσφαιρικού τμήματος επιθυμούν την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ενός κεντρικού αμυντικού, δύο μέσων και ενός επιθετικού.

Διούδης: «Πανέτοιμος για την ευκαιρία»

Διούδης: «Πανέτοιμος για την ευκαιρία»
Πανέτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού στον Άρη δήλωσε ο Σωκράτης Διούδης, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». «Αισθάνομαι όχι απλά έτοιμος, αλλά πανέτοιμος. Γενικά η θέση του τερματοφύλακα θέλει υπομονή, την οποία προσωπικά έχω», τόνισε ο νεαρός τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων. «Πρέπει σίγουρα να βελτιώσω την έξοδό μου. Αυτό θα το κάνω καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Διούδης στη «SportDay»:

Πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία;


«Δουλεύουμε κάτω από εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και αυτό μας βοηθάει σημαντικά. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Υπάρχει μεγάλη ένταση και σιγά σιγά, αφού ξεκινήσουν τα φιλικά, θα δώσουμε περισσότερη βάση στο τακτικό κομμάτι».

Ποιες σκέψεις σου δημιουργούνται βλέποντας ένα τόσο νεανικό ρόστερ;

«Ο Αρης είναι μια καινούργια ομάδα. Κάθε αρχή όμως και δύσκολη. Διακρίνω ωστόσο πολύ ταλέντο και αρκετή διάθεση. Πιστεύουμε όλοι ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Οταν ήσουνα με την Εθνική στην Εσθονία διάβαζες ότι ο Αρης ενδιαφέρεται για την απόκτηση κάποιου ακόμη τερματοφύλακα. Τι σου πέρασε από το μυαλό;

«Αρκετά… Τα περισσότερα μάλιστα ήταν αρνητικά. Γενικά επηρέασε αρκετά την ψυχολογία μου. Βέβαια, προσπαθούσα να είμαι ήρεμος. Μίλησα επίσης και με τη διοίκηση και μου είπαν ότι με πιστεύουν και με καθησύχασαν. Επειτα με την Εθνική έδειξα το τι αξίζω και οι συνθήκες αυτές με βοήθησαν να τα ξεπεράσω όλα».

Τα πράγματα φαίνονται πιο ευνοϊκά τουλάχιστον για σένα τη φετινή χρονιά. Εχεις μπροστά σου μόνο τον Μάρκο Βελλίδη και σίγουρα περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία...

«Ανυπομονώ. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια. Εμαθα αρκετά δίπλα στον Μιχάλη (Σηφάκη) και τον Μάρκο. Αισθάνομαι όχι απλά έτοιμος, αλλά πανέτοιμος. Γενικά η θέση του τερματοφύλακα θέλει υπομονή, την οποία προσωπικά έχω. Οπως και να 'χει, ελπίζω στο μέλλον να μου δοθούν ευκαιρίες για να δείξω τι μπορώ να προσφέρω».

Λένε πάντως ότι ένα από τα δυνατά σου σημεία είναι το πέναλτι και αυτό φάνηκε στην Εσθονία, στον ημιτελικό με την Αγγλία...

«Μπαίνω στην ψυχολογία του αντιπάλου και μπορώ να τον "διαβάσω". Τα πέναλτι είναι μια στιγμή. Οποιος έχει αντίληψη σωστή, μπορεί να... κερδίσει».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα καλά σου στοιχεία σαν τερματοφύλακας και ποια πρέπει να βελτιώσεις;

«Τα καλά στοιχεία θα τα πούνε άλλοι. Πρέπει σίγουρα να βελτιώσω την έξοδό μου. Αυτό θα το κάνω καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις».

Η ψυχολογία σου μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι στα ύψη;

«Η ψυχολογία μου, όπως και του Γιάννη (Γιαννιώτας) και του Γιώργου (Κατίδης) είναι αρκετά ανεβασμένη. Ομως, αυτό πλέον είναι παρελθόν. Τώρα είμαστε στον Αρη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».


Πρόβα εν όψει Europa

Πρόβα εν όψει Europa
Την ευκαιρία να διαπιστώσει την ετοιμότητα των παικτών του ΠΑΟΚ εν όψει της πρώτης του επίσημης υποχρέωσης στην Ευρώπη έχει ο Γιώργος Δώνης στο σημερινό ματς με την Αϊντχόφεν (21:00, ΟΤΕsport 1 και sport-fm.gr).

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ο 43χρονος προπονητής να δει πως ανταποκρίνονται οι «ασπρόμαυροι» απέναντι σε μία δυνατή αντίπαλο και να διορθώσει όποια λάθη παρατηρηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να δοκιμάσει το 4-4-2, χρησιμοποιώντας του παίκτες που προορίζει για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι του Europa League.

Όλα δείχνουν ότι την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Ετο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Αθανασιάδης και Γιάννου. Χρόνο συμμετοχής θα πάρουν και οι Έλληνες διεθνείς Σταφυλίδης, Μαλεζάς και Σαλπιγγίδης, κάτι που δεν είχε γίνει στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους.

Επίσης, θα παίξει και ο Πάμπλο Γκαρσία που έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο. Οι τρεις πρώτοι δεν θα είναι στους βασικούς, ενώ ο Γκαρσία στο κέντρο θα έχει παρτενέρ τον Λάζαρ.

Οι Ολλανδοί θα φτάσουν σήμερα το πρωί στη συμπρωτεύουσα και αφού παίξουν με τον ΠΑΟΚ θα αναχωρήσουν εκ νέου για το Βερολίνο, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Ουνιόν.

Η PSV έχει δώσει μέχρι στιγμής αρκετά φιλικά και τα αποτελέσματά της ήταν τα εξής: Αϊντχόφεν – Μπενφίκα 3-1, Μπιλμπάο – Αϊντχόφεν 0-1, FC Αϊντχόφεν – PSV Αϊντχόφεν 2-2, Γκενκ –Αϊντχόφεν 0-2 και Ομπερχάουζεν – Αϊντχόφεν 0-0.

Δύσκολο του Μόρα, 50-50 για Μάντζιο

Δύσκολο του Μόρα, 50-50 για Μάντζιο
Λιγοστεύουν οι πιθανότητες της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μόρα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον 31χρονο στόπερ και τον Θωμά Μαύρο.

Μάλιστα, από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ προκύπτει ότι πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, όμως, αφήνουν ανοιχτό ένα μικρό «παράθυρο» ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει τελικά ανατροπή και ο Μόρας να επιστρέψει στην Ένωση.

Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι ποδοσφαιριστές -που σε αυτή την ΑΕΚ μπορούν να κάνουν τη διαφορά- είναι διατεθειμένοι να «μπλέξουν» όσο επικρατεί πλήρης αβεβαιότητα.

Πενήντα-πενήντα για Μάντζιο

Όσον αφορά την υπόθεση του Βαγγέλη Μάντζιου, χθες ο Έλληνας επιθετικός συναντήθηκε με τον Θωμά Μαύρο στα Σπάτα.

Η κουβέντα των δύο ανδρών περιορίστηκε στον πρώτο χρόνο της πιθανής τους συνεργασίας, με τον «Δικέφαλο» να προσφέρει 150.000 ευρώ και πιθανότατα κάποια ικανοποιητικά μπόνους.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει εκ νέου συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και η ΑΕΚ να καταθέσει επίσημη πρόταση στον 29χρονο φορ. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Τείνει να γίνει «θρίλερ»

Τείνει να γίνει «θρίλερ» 
Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία στον Παναθηναϊκό για την έκβαση της υπόθεσης του Γιώργου Καραγκούνη.

Ο διεθνής χαφ του «τριφυλλιού» δεν συναντήθηκε ούτε χθες με τον Δημήτρη Γόντικα για ανανέωση του συμβολαίου του, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Η υπόθεση του «Κάρα» τείνει να εξελιχθεί σε θρίλερ, αν και την προηγούμενη Παρασκευή είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Παρόλα αυτά, το ραντεβού του 35χρονου παίκτη με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ έχει καθυστερήσει και εκείνο που βγαίνει προς τα έξω είναι η αγωνία των δύο πλευρών.

Εκείνο που ενδιαφέρει τον Καραγκούνη είναι αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν, αφού θέλει να έχει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες της ομάδας και να μην μένει στον πάγκο.

Μάλιστα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται να ζητήσει από τον «τυπάρα» να έχουν ένα τετ-α-τετ για να του εκφράσει την επιθυμία της διοίκησης να παραμείνει στην ομάδα.

Στόχος του γνωστού επιχειρηματία είναι τελειώσει (θετικά) το γρηγορότερο η υπόθεση και να μείνει στον Παναθηναϊκό ένας παίκτη που αποτελεί σύμβολο για την ομάδα.

Καταλήγει στην ενδεκάδα

Τις τελικές του δοκιμές για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο πρώτο παιχνίδι με την Μάδεργουελ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στη χθεσινή προπόνηση οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες κι έπαιζαν διπλό με χρήση μικρών εστιών, προκειμένου να αλλάζουν γρήγορα παιχνίδι και να κυκλοφορεί καλύτερα η μπάλα. Κατόπιν δούλεψαν στα τελειώματα των φάσεων, συνέχισαν με διπλό, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Προς το τέλος του προγράμματος ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αποχώρησε για προληπτικούς λόγους, χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχία, ενώ ατομικά γυμνάστηκε και χθες ο Σο.

Μικροεπέμβαση ο Λέτο

Στην Μπολόνια είναι από χθες ο γιατρός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Κουλουμέντας, προκειμένου με τον γιατρό Μαουρίλιο Μαρκάτσι να κάνουν σήμερα την εμφύτευση χονδροκυττάρων στον Σεμπαστιάν Λέτο και να ξεκινήσει κατόπιν το πρόγραμμα αποθεραπείας. Η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη μετά την εγχείρηση που είχε κάνει ο παίκτης στις 21 Ιουνίου.

Θα δοκιμαστεί στην Αγγλία ο Γιάντσης

Θα δοκιμαστεί στην Αγγλία ο Γιάντσης 
Στην Αγγλία προκειμένου να δοκιμαστεί στην Όλνταμ, αναμένεται να βρεθεί ο Δημήτρης Γιάντσης. Ο επιθετικός της Κέρκυρας, έχει συμβόλαιο με την ομάδα των Φαιάκων, όμως δεν θέλει να πει «όχι» σε ενδεχόμενο να κάνει ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Είναι δεδομένο πως η ομάδα του δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, σε ενδεχόμενο μεταγραφής του, αξιώνοντας κάποιο μεγάλο ποσό, προκειμένου να τον παραχωρήσει.

Τις επόμενες μέρες ο παίκτης θα ταξιδέψει στην Αγγλία προκειμένου να πάρει μέρος σε κάποιες προπονήσεις της Όλνταμ, η οποία αγωνίζεται στην League 1 και αν πείσει πως αξίζει ένα συμβόλαιο θα αποκτηθεί.


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως...


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου