ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ολυμπιακος-Καβάλα 2-0 (pics+video)

Ολυμπιακος-Καβάλα 2-0 (pics+video)

 16/01/2013
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην Καβάλα στο «Καραϊσκάκη». Αποδοκιμασίες στο ημίχρονο.

Καβάλα... με την πρόκριση

Μετά από μια μέτρια εμφάνιση κι αφού χρειάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη παραπάνω για να καθαρίσει το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Καβάλας στο Φάληρο.

Με αλλαγές, αλλά και με φουλ επιθετικό σχήμα (Μήτρογλου, Τζεμπούρ, Πίνο από την αρχή) οι «ερυθρόλευκοι» …σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν τα γκολ της νίκης στο 58’ με ωραία κεφαλιά του Παπάζογλου και στο 82’ με δυνατό σουτ του Φέισα.

Ενδιάμεσα στο 62’ η Καβάλα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πλιάγκα και στο 74’ ο Τζεμπούρ είχε δοκάρι σε ανυπεράσπιστη εστία!

Στις 30/1 είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς.



Θα ήταν αφελής ο Ολυμπιακός αν έπαιρνε αψήφιστα το παιχνίδι με την Καβάλα, επειδή αντιμετωπίζει ομάδα της Football League. Παρά λοιπόν τις ανάσες που έδωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε αρκετά σημαντικά στελέχη της ομάδας, κράτησε άλλα τόσα στην ενδεκάδα και σε συνδυασμό με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής παρέταξε μια επιθετική ενδεκάδα.

Ωστόσο η επιστροφή σε σχήμα με δύο φορ (Τζεμπούρ, Μήτρογλου) κι επιπλέον τον Πίνο από την αρχή δεν είχε τα αποτελέσματα που πιθανώς να ανέμενε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η… φλύαρη επιθετική υπεροχή του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε με κάποια άστοχα σουτ, είτε από προσωπικές ενέργειες, είτε από χτυπήματα φάουλ απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη Καβάλα που δεν είχε καμία διάθεση να ρισκάρει στο παιχνίδι, παρά μόνο να διατηρήσει με κάθε τρόπο απαραβίαστη την εστία της.

Το σφύριγμα για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου «σκεπάστηκε» από αποδοκιμασίες από την εξέδρα, που δικαιολογημένα δεν είχε μείνει ικανοποιημένη από την εικόνα του πρώτου μέρους.

Οι στατιστικές κατηγορίες έδειχναν την κατοχή ακόμα και στο 86%-14% υπέρ του Ολυμπιακού και μέχρι ενός σημείου τελικές προσπάθειες μόνο για τους γηπεδούχους (14-0), αλλά οι αριθμοί δεν παίζουν πάντα μπάλα. Εκμεταλλευόμενος τελικά ένα από τα στημένα του (φάουλ του Γκρέκο) και την άπιαστη κεφαλιά του Παπάζογλου πήρε το προβάδισμα.

Η ορθή αποβολή του Πλιάγκα έκανε θεωρητικά ακόμα πιο εύκολη την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους», που όμως δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι ενδεικτικό το τελείωμα του Τζεμπούρ μπροστά σε σχεδόν κενή εστία, όταν «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στο μεταξύ ο Ζαρντίμ είχε ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και τον Πάντελιτς, αλλά αυτός που «καθάρισε» το παιχνίδι ήταν ο Φέισα με δυνατό σουτ στο οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Σουλογάνης.




Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Ζαραδούκας, Φέισα, Γκρέκο, Πίνο (56’ Αμπντούν), Φετφατζίδης (60’ Πάντελιτς), Μήτρογλου, Τζεμπούρ (74’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Μασάντο, Κοντρέρας, Λυκογιάννης.

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάννης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης, Πλιάγκας, Εντιαγέ (67’ Ντος Σάντος), Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60’ Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Κάργας, Πακάλτσης, Χλωρός, Παπαγερίδης


Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Σίπκας (Πέλλας)
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου