ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

15/01/2013

Πλησιάζει ο Σισέ, εμπόδια για Κυργιάκο

14/01/2013
 Το «ΟΚ» της ΚΠΡ περιμένουν Σισέ και Παναθηναϊκός για να ξανασμίξουν. Δεδομένο το ενδιαφέρον, αλλά και τα υψηλά εμπόδια για Κυργιάκο. Προσεχώς διαζύγια με Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Λάζαρο και Λέτο.

Πλησιάζει ο Σισέ, εμπόδια για Κυργιάκο
Πολύ σύντομα θα υπάρχει κατάληξη, θετική ή αρνητική, στην υπόθεση της μεγάλης επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Μπορεί μέχρι και την Τρίτη η ΚΠΡ να συναινέσει στο δανεισμό του Γάλλου επιθετικού και αυτός να έρθει άμεσα στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση του Φάμπρι για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ.

Ο 31χρονος άσος είχε χθες νέα επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον ενημέρωσε πως θα έχει τις τελικές συζητήσεις για να φύγει από την ΚΠΡ. Άλλωστε δεν είναι στα βασικά πλάνα του Χάρι Ρέντναπ, ενώ οι σχέσεις του με τον κόσμο (με τον οποίο έχει έρθει σε κόντρα μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι κακές. Στον Παναθηναϊκό είναι αισιόδοξοι αλλά γνωρίζουν πως τα πάντα εξαρτώνται από τις διαθέσεις της αγγλικής ομάδας. Αν ο παίκτης ήταν ελεύθερος, θα είχε ήδη υπογράψει, αφού η επιθυμία για νέα συνεργασία είναι κοινή. Ωστόσο η ΚΠΡ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο καθώς τον δεσμεύει με συμβόλαιο και θα πρέπει είτε να τον αποδεσμεύσει είτε να τον δανείσει για έξι μήνες. Το δεύτερο σενάριο συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας, ακόμη δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, κάτι που εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό, καθώς αν μπουν οι Τούρκοι με τα πολλά χρήματα που διαθέτουν στη διεκδίκησή του, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Θέλει Κυργιάκο, αλλά…

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σωτήρη Κυργιάκο είναι δεδομένο, αλλά η περίπτωση δεν είναι καθόλου απλή. Ο 33χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο με τη Βόλφσμπουργκ ως το καλοκαίρι κι έχει λαμβάνειν 625.000 ευρώ, χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει. Παράλληλα δεν φαίνεται να επιθυμεί να έρθει για έξι μήνες μόνο. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαθέσει πάνω από 200.000 ευρώ ως το καλοκαίρι, ούτε να δεσμευτεί με συμβόλαιο ενάμιση έτους που θέλει ο Κυργιάκος. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η επιστροφή του μετά από οκτώ χρόνια (είχε φύγει το Γενάρη του 2005 για τη Ρέιντζερς) φαντάζει δύσκολη. Οι «πράσινοι», που θέλουν να αποκτήσουν έναν αμυντικό, κοιτάζουν κάποιες περιπτώσεις στόπερ σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Αναμονή για τα διαζύγια

Αρκετές είναι οι εκκρεμότητες συμβολαίων παικτών που αποχωρούν. Στασιμότητα υπάρχει για το θέμα του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με τη διοίκηση να κρατά στάση αναμονής θεωρώντας πως αν ο Γάλλος αμυντικός έχει βρει ομάδα, θα αποδεχτεί τον όρο τους να εισπράξει τα μισά χρήματα από όσα έχει συμφωνήσει για να αποδεσμευτεί. Πάντως περίπτωση να αγωνιστεί ξανά δεν υπάρχει και ο «Μπουμ» θα προπονείται στην Παιανία μέχρι να φύγει.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη για να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του, η οποία θα ελευθερώσει μία θέση ξένου για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο Γιοχέι Καζιγιάμα. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συζητήσεις με το δικηγόρο του Λουκά Βύντρα για τη λύση του συμβολαίου του. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ζητήσει χρήματα πέραν των δεδουλευμένων του και υπάρχει αισιοδοξία για ειρηνικό διαζύγιο, με τον παίκτη να είναι προ των πυλών του ΠΑΟΚ.

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν να φέρει πρόταση για δανεισμό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Χέρτα και Μπολόνια έχουν ενδιαφερθεί, με την γερμανική ομάδα που είναι κοντά στην επιστροφή στην Bundesliga να αποτελεί την πρώτη επιλογή του ποδοσφαιριστή.

* Σενάριο από την Αργεντινή έκανε λόγο για πρόταση από ελληνικό σύλλογο στη Σαν Λορέντζο για το δανεισμό του μεσοαμυντικού Ματίας Μιραμπάχε και υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κάνει κρούση για τον 24χρονο Ουρουγουανό.

«Έγιναν πολλά λάθη…»

14/01/2013
 Αρκετά… φαλτσοσφυρίγματα είχε η 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας.

«Έγιναν πολλά λάθη…»
Τα λάθη δεν έλειψαν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου από τους διαιτητές. Ο Παναγιώτης Βαρούχας, πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, τα επισήμανε μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο:

ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη: Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και οι διαιτητές φορούσαν ίδια φανέλα. Έπρεπε να αλλάξει ο τερματοφύλακας. Δεν είδαμε ξεκάθαρα τι έγινε στο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ, αν έγινε χέρι ή όχι από τον Πετρόπουλο. Φαίνεται ότι έχει ακουμπήσει την μπάλα με το χέρι, ενώ και από τη συμπεριφορά όλων των παικτών προκύπτει ότι υπήρχε χέρι. Κατά τα άλλα, δεν είχε πρόβλημα ο Κομίνης».

Πανθρακικός-Πλατανιάς: Ο Μήτσιος έκανε πολύ καλή διαιτησία, δεν είχε δυσκολίες. Έγιναν κάποια λάθη από τον δεύτερο βοηθό και στα τελευταία λεπτά έκοψε ένα οφσάιντ στον Πανθρακικό.

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός: Έγινε πολλή φασαρία για την καθυστέρηση. Μοναδικός χρονομέτρησης είναι ο διαιτητής. Ο Βοσκάκης με τα δεδομένα που είχε έδωσε την καθυστέρηση που έκρινε. Αυτός είναι ο υπεύθυνος. Στις καθυστερήσεις υπήρχε μία αλλαγή κι ένας τραυματισμός. Πάντως ο διαιτητής έκανε λάθη στον αγώνα και προβλημάτισε. Δεν έδωσε ένα χέρι υπέρ του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή, καθώς ο παίκτης του Λεβαδειακού σήκωσε το χέρι του.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Αν εξαιρέσουμε ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε σε βάρος του ΠΑΣ, η διαιτησία δεν είχε προβλήματα και ο Λαμπρόπουλος έκανε καλή δουλειά. Το γήπεδο δεν βοηθούσε κανέναν, ούτε τους παίκτες ούτε και το διαιτητή.

ΟΦΗ-Άρης: Ο Σπάθας ήταν άριστος, αλλά ο δεύτερος βοηθός έχασε κάποιες φάσεις. Στο πρώτο γκολ ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος και ο βοηθός δεν είχε την ευθεία. Το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ ήταν οριακό, ο πρώτος βοηθός άφησε τη φάση και καλά έκανε. Εξείχε το χέρι, αλλά σωστά άφησε τη φάση να εξελιχθεί.

Πανιώνιος-Βέροια: Ο Αμπάρκιολης έκανε λάθη, που επηρεάζουν την εικόνα του στο γήπεδο. Δεν έδωσε φάουλ και κίτρινη στον Γεωργέα και έδωσε για τον ίδιο λόγο δεύτερη κίτρινη και απέφυγε παίκτη του Πανιωνίου. Στα τελευταία λεπτά δεν έδωσε ένα σπρώξιμο παίκτη της Βέροιας μέσα στην περιοχή. Ήταν πέναλτι και κακώς δεν δόθηκε.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου ήταν καλή, με μοναδικό λάθος ένα μαρκάρισμα του Κατσουράνη έξω από την περιοχή. Έπρεπε να δώσει φάουλ και κίτρινη. Οι βοηθοί ήταν πολύ καλοί.

Πάει για Λούκας

14/01/2013
 Σε πρώτο πλάνο είναι για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση του Ισπανού Λούκας. Από τους Θεσσαλονικείς εξαρτάται πλέον αν ο παίκτης θα καταλήξει στην Τούμπα.

Πάει για Λούκας
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Λούκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, αυτή η μεγάλη μεταγραφική προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει φθάσει στο πιο κρίσιμο σημείο της…

Οι δηλώσεις που έκανε χθες ο μάνατζερ του Ισπανού μεσοεπιθετικού φαίνεται ότι ήταν για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Φερνάντεθ Λοβέλε, όπως λέγεται ο εκπρόσωπος του παίκτης της Καρπάτι, γνωρίζει για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και ο πελάτης του δείχνει να προτιμάει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για αυτό τον λόγο πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για να γίνει η μεταγραφή.

Ο Λούκας θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν η Καρπάτι δεν θέλει να τον πουλήσει τώρα, θα περιμένουμε τον άλλο Δεκέμβριο και θα κάνουμε καλύτερη συμφωνία με άλλο σύλλογο», τόνισε ο ατζέντης του 25χρονου ακραίου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει όλες τις διαπραγματευτικές κινήσεις για τον παίκτη και έχει φτάσει το θέμα σε καλό σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν έχει προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ στην Καρπάτι, όμως επικρατεί η αίσθηση ότι πλέον η υπόθεση εξαρτάται από τους Θεσσαλονικείς.

Αν δεν προχωρήσει ούτε η υπόθεση του Λούκας, τότε οι «ασπρόμαυροι» θα κινηθούν για άλλες φθηνότερες λύσεις.

Δύσκολο, όχι απίθανο

14/01/2013
 Μεταγραφικό «παράθυρο» παραμένει ανοικτό στην ΑΕΚ για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη. Κλωναρίδης και Γιαννιώτας στα υπόψη, αλλά μεγάλες οι δυσκολίες. Η δύσκολη απόφαση Λίνεν για Πετρόπουλο.

Δύσκολο, όχι απίθανο
Οι χειμερινές μεταγραφές έχουν ήδη βοηθήσει αρκετά την ΑΕΚ. Πετρόπουλος και Μητρόπουλος κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Τσουμάγκας κατά δεύτερο (ο Καραλής ακόμη δεν έκανε ντεμπούτο) έχουν ήδη αποδείξει πως είναι ικανοί να ανεβάσουν ποιοτικά την «Ένωση», ωστόσο ανάγκες στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλες. Ο Έβαλντ Λίνεν δεν κρύβει πως θα ήθελε έναν ακόμη εξτρέμ, ενδεχομένως κι έναν αμυντικό στην περίπτωση που τελικά αποχωρήσει ο Κοντοές.

Χρήματα δεν υπάρχουν, ωστόσο όσο η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη τίποτα δεν αποκλείεται. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης παραμένει στα υπόψη της ΑΕΚ, θέλει να έρθει για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά οι περίπου 100.000 ευρώ που απαιτούνται δεν είναι μικρό ποσό, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι διαθέσιμος για (όλα κι όλα) 13 παιχνίδια. Ο Γιάννης Γιαννιώτας επίσης είναι στη λίστα, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να αποχωρήσει από τον Άρη, που δίνει-όπως και η ΑΕΚ-μάχη επιβίωσης στη Σούπερ Λίγκα. Ο Άλκης Φωτίου έχει δείξει διάθεση να προσφέρει τον παίκτη με ένα deal ανάλογο εκείνου του Κατίδη, ωστόσο οι πιθανότητες στην παρούσα φάση είναι ελάχιστες.

Αυτό που είναι βέβαιο για την ώρα, είναι πως από σήμερα αρχίζουν στην ΑΕΚ οι πληρωμές. Ο Άλκης Φωτίου έχει ήδη δώσει εντολή να μοιραστούν 120.000 ευρώ και το ποσό που θα εισπράξει κάθε παίκτης κυμαίνεται από 2.000 έως 10.000 ευρώ.

Κρίσιμη απόφαση

Πάνω που η ΑΕΚ βρήκε… κανονικό σέντερ φορ, τον Αντώνη Πετρόπουλο, υποχρεούται να τον χάσει για έναν αγώνα. Ο 26χρονος άσος συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και ο Έβαλντ Λίνεν θα αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς-φωτιά θα κληθεί να εκτίσει την τιμωρία του. Η «Ένωση» παίζει διαδοχικά με Αρη (εκτός), ΟΦΗ (εντός), Πανιώνιο (εντός) και Κέρκυρα (εκτός) και μένει να φανεί σε ποιο από αυτά θα λείψει. Σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ρεπό.

Δεν προσδοκούν πολλά

Η ΑΕΚ έχει λαμβάνειν το 20% σε πιθανή μεταγραφή του Στέφανο Σορεντίνο, αλλά οι άνθρωποι της διοίκησης, αν και θεωρούν ευπρόσδεκτο ό,τι μπορεί να έρθει στα ταμεία, δεν έχουν μεγάλες ελπίδες. Η Παλέρμο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κιέβο, αλλά μένει να φανεί αν θα τα βρουν και σε ποιο ποσό. Λόγω του ιδιόμορφου καθεστώτος στην Ιταλία, το πραγματικό κόστος ενδεχόμενης μεταγραφής μπορεί να μειωθεί (με έμψυχα ανταλλάγματα, μορφές συνιδιοκτησίας κλπ.), πράγμα που θα μειώσει και το ποσό που θα μπορεί να εισπράξει η ΑΕΚ.

Πετρόπουλος: «Και την ψυχή μας για την ΑΕΚ»

14/01/2013
 Το σύνθημα για τις επόμενες υποχρεώσεις της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έδωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε στην σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Πετρόπουλος: «Και την ψυχή μας για την ΑΕΚ»
Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα παραμείνει στην κατηγορία δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ένωση στη νίκη επί της Skoda Ξάνθης τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δώσουν την ψυχή τους για να πετύχουν τον στόχο τους.

Επίσης, ο 27χρονος επιθετικός εξέφρασε την άποψη ότι το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ είναι πολύ καλό για να παραμείνει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος στην «Ώρα των σπορ»

«Πετύχαμε μία νίκη που θέλαμε πολύ, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τώρα τα κεφάλια μέσα και δουλειά, δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα, γιατί έχουμε καλή ομάδα. Από εδώ και πέρα πρέπει όλοι να δώσουμε και την ψυχή μας για να βγάλουμε την ΑΕΚ από αυτή τη δύσκολη θέση και πιστεύω πως αν κάνουμε αυτό, θα είμαστε καλά
».

Περιμένουν κόσμο στο Ηράκλειο

14/01/2013
 Τις μεταγραφικές εξελίξεις στον ΟΦΗ προανήγγειλε ο Νίκος Μαχλάς, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη.

Περιμένουν κόσμο στο Ηράκλειο
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στις μεταγραφικές υποθέσεις του ΟΦΗ.

Αυτό προανήγγειλε ο Νίκος Μαχλάς μετά το τέλος του αγώνα της κρητικής ομάδας με τον Άρη.

«Εχουμε καθορίσει από τώρα τους στόχους και για την τωρινή μεταγραφική περίοδο και για το καλοκαίρι. Είναι πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να έχουμε μαζί μας κάποιους ποδοσφαιριστές», τόνισε ο παράγοντας των Κρητικών.

Πρέπει, όμως, να διευκρινιστεί βέβαια ότι ο ΟΦΗ για να κάνει μεταγραφές θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει και φορολογική ενημερότητα έστω και προσωρινή.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι άνθρωποι της ομάδας τονίζουν ότι στις αρχές της εβδομάδας, ίσως και την Δευτέρα θα έχουν το χαρτί της φορολογικής ενημερότητας στα χέρια τους προκειμένου να προχωρήσουν στις προσθήκες που θέλουν.

* Με τράβηγμα στον δικέφαλο έχει υποστεί ο Σαρ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου.

Τετ α τετ με Κομπότη θέλει ο Παράσχος

14/01/2013
 Συνάντηση με τον Γιάννη Κομπότη θέλει ο Γιώργος Παράσχος με στόχο τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Τετ α τετ με Κομπότη θέλει ο Παράσχος
Την ενδυνάμωση του ρόστερ επιθυμεί ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, ο οποίος ήδη είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Δημήτρη Φαράντο, ενώ έχει ζητήσει άμεσα να βρεθεί με τον Πρόεδρο της ομάδας της Λιβαδειάς, Γιάννη Κομπότη.

Ο Έλληνας προπονητής στην… ατζέντα του έχει τις μεταγραφικές, αλλά και τις οργανωτικές κινήσεις της ομάδας του.

Στα αγωνιστικά οι Βοιωτοί θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που αυτή ήρθε, καθώς την Πέμπτη (17/1) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κέρκυρα για το Κύπελλο.

Εν αναμονή αφίξεων στα Χανιά

14/01/2013
 Το επίπεδο ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών που θα δοκιμαστούν στον Πλατανιά θα έχει τη δυνατότητα να «τσεκάρει» ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Εν αναμονή αφίξεων στα Χανιά
Τέσσερις με πέντε ποδοσφαιριστές περιμένουν στον Πλατανιά και θα περάσουν από το… μικροσκόπιο του Άγγελου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για δύο επιθετικούς, έναν κεντρικό αμυντικός και έναν επιθετικό χαφ, οι οποίοι προέρχονται από την Ευρώπη και έχουν καλές συστάσεις.

Ωστόσο, εκείνο που θέλει να δει ο προπονητής της κρητικής ομάδας είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους.

Από την πλευρά του, ο Αναστασιάδης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε για να παρακολουθήσει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο (επόμενος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων»).

Σήμερα θα αποφασιστεί ο αγώνας που θα εκτίσει την ποινή του ο Κάλαϊτζιτς.

Δυσάρεστα ήταν τα νέα για τον Αρότσα, που ταξίδεψε παραμονές του αγώνα με τον Πανθρακικό για τη Βενεζουέλα, καθώς ο πατέρας του έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Στέλνουν Ουρτάδο στη Βέροια

14/01/2013
 Στη «Βασίλισσα του Βορρά» προτάθηκε ο Πολ Ουρτάδο, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την Παναχαϊκή.

Στέλνουν Ουρτάδο στη Βέροια
Στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων της Football League βρίσκεται ο Πολ Ουρτάδο, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας του με την Παναχαϊκή.

Ο μέσος από τη Βενεζουέλα, ψάχνει την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του, ενώ επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, με τον ατζέντη του να «καλοβλέπει» την περίπτωση της Βέροιας.

Είναι ταλεντάρα… Μπέσα

14/01/2013
 Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ίντερ για το δανεισμό του Ντάνιελ Μπέσα, όπως αποκάλυψε η SportDay. Το www.sport-fm.gr αποκαλύπτει το στόρι του 20χρονου ταλαντούχου μεσοεπιθετικού.

Είναι ταλεντάρα… Μπέσα
Τον έχουν αποκαλέσει «νέο Σνάιντερ», «Τσάβι της Ίντερ» και άλλα πολλά. Υπερβολές, θα πει κανείς, και δεν θα έχει άδικο, αφού τέτοιοι χαρακτηρισμοί σπανίως αποδεικνύονται προφητικοί και περισσότερο βλάπτουν παρά αβαντάρουν νεαρούς παίκτες. Δεν ξέρουμε αν ο Ντάνιελ Μπέσα θα πλησιάσει έστω την καριέρα του «δεκαριού» της Ίντερ ή του «εγκεφάλου» της Μπαρτσελόνα, αλλά το βέβαιο είναι πως ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι σπουδαίο ταλέντο. Μπέσα!

Αν και από μπόι δεν σκίζει (1,73μ.), είναι δυνατός, γρήγορος και ευέλικτος. Χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά το δεξί του πόδι, τόσο για να δημιουργήσει όσο και για να σκοράρει.

Γεννημένος στο Σάο Πάουλο, έκανε τα πρώτα του βήματα από τα οκτώ του στην Κοριτίμπα, αλλά εντοπίστηκε από την Ίντερ όταν ακόμη βρισκόταν στην Ατλέτικο Παραναένσε. Τον ξεχώρισε μέσα στο πλήθος σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας (!) ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Μιλανέζων, Πιερλουίτζι Καζιράγκι. Η μητέρα του διαβεβαίωσε τους «νερατζούρι» πως ο μικρός έχει ιταλικές ρίζες και η μετακίνησή του στη χώρα έγινε πιο εύκολη, το 2008. Έλαμψε από την πρώτη στιγμή στο Μιλάνο, αν και αρκετοί είχαν να λένε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και να τον παρομοιάζουν με τον Μάριο Μπαλοτέλι. Ασφαλώς η σοβαρή ασθένεια της μητέρας του δεν βοήθησε στην ηρεμία του…

Το 2011 ήταν ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αυτός που τον πίστεψε και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Ο μικρός συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αλλά επέστρεψε στην Primavera και ξεχώρισε ανάμεσα στους υπόλοιπους μικρούς της Ίντερ. Έκανε όργια με την ομάδα του στο Next Gen Series (κάτι σαν το Champions League Νέων), με τους οποίους κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο και όταν ο Αντρέα Στραματσιόνι πήρε προαγωγή από τους Νέους στον πάγκο της Ίντερ, ήταν έτοιμος να πάρει μαζί του και το αγαπημένο του παιδί. Στάθηκε άτυχος, ωστόσο, καθώς στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος Νέων της Ιταλίας υπέστη ρήξη χιαστών και επέστρεψε μόλις προ δύο μηνών στις προπονήσεις.

Η Ίντερ προτίθεται να τον δώσει δανεικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει για να καθιερωθεί. Τόσο μεγάλες προσδοκίες έχει από αυτόν. Κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά η τιμή του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον αποκτήσει ανταλλάσσοντας e-mail με την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες. Και σίγουρα στο «φτωχό» ελληνικό ποδόσφαιρο ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής θα ήταν πολυτέλεια. Έστω κι αν είναι περαστικός, για μόλις 5-6 μήνες…

Γιαννούλης: «Πολύτιμος ο βαθμός στην Τούμπα»

14/01/2013
 Θετικά αντιλαμβάνονται στον Ατρόμητο τη χθεσινή ισοπαλία που πήραν στην έδρα του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Γιαννούλης: «Πολύτιμος ο βαθμός στην Τούμπα»
Την άποψη ότι αν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου ήταν ένα «κλικ» πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ξέραμε ότι ένας βαθμός στην Τούμπα είναι πολύτιμος, επειδή δεν μπορούν πολλές ομάδες να πάρουν κάτι εκεί», τόνισε ο 26χρονος μπακ των Περιστεριωτών και πρόσθεσε:

«Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, το καλύτερο θα είναι να μην χάνεις».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την αμυντικογενή στάση του Ατρομήτου

«Ο πρώτος λόγος ήταν να μην χάσουμε. Ξέραμε ότι ένας βαθμός στην Τούμπα είναι πολύτιμος, επειδή δεν μπορούν πολλές ομάδες να πάρουν κάτι εκεί. Θέλαμε να μην δεχθούμε κάποιο γκολ και παίξαμε με αντεπιθέσεις. Έχουμε μία επιθετική ομάδα, αλλά δείξαμε ότι και οι επιθετικοί μπορούν να είναι καλοί και στο ανασταλτικό κομμάτι».

Για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλο

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και δεν μπορούμε να μάθουμε μέσα σε μία εβδομάδα όλα όσα μας δείχνει. Ο νέος προπονητής μας βοηθάει ψυχολογικά και στέκεται περισσότερο σε αυτό τον τομέα».

Για το αν έπρεπε να είναι περισσότερο επιθετικοί οι Περιστεριώτες

«Και εμείς θα θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μέσα στην Τούμπα. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, το καλύτερο θα είναι να μην χάνεις».

Για την κατοχή της μπάλας που είχε ο ΠΑΟΚ

«Είναι πολύ δύσκολο να τρέχεις συνέχεια πίσω από την μπάλα και δείξαμε ότι αντέξαμε στην πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ. Έτσι η αντίπαλη ομάδα δεν είχε μία κλασσική ευκαιρία για να βάλει ένα γκολ».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα των Θεσσαλονικέων

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, όπως είναι ο Αθανασιάδης στην επίθεση. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν μπορεί να διασπάσει πολύ κλειστές άμυνες».

Για το πρόγραμμα του Ατρομήτου στη συνέχεια, καθώς ακολουθούν ο Πλατανιάς και μετά οι δύο «αιώνιοι»

«Δεν πιστεύω ότι σκεφτόμασταν το πρόγραμμα που ακολουθεί στη συνέχεια. Ήμασταν αφοσιωμένοι μόνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πλέον κοιτάμε το ματς με τον Πλατανιά και μετά τους επόμενους αγώνες».

Για τη δική του παρουσία στο χθεσινό ματς

«Ήταν πολύ δύσκολο να βγούμε στην επίθεση. Ο κ. Αναστόπουλος δίνει έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, όμως δεν θέλει να δεχόμαστε γκολ σε κόντρα αντεπιθέσεις».

Αν δεν ήταν και ο Καρνέζης…

14/01/2013
 Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάριος Οικονόμου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αν δεν ήταν και ο Καρνέζης…

Στη σημαντική παρουσία του Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Μάριος Οικονόμου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είναι πολύ καλός, ένας καταξιωμένος γκολκίπερ και είχε τη δική του συμβολή», τόνισε ο 20χρονος στόπερ και στη συνέχεια τόνισε ότι η ομάδα των Ιωαννίνων θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη κόντρα στους «πράσινους»:

«Δεν μας φάνηκε τόσο δυνατός αντίπαλος και δεν μας ευχαριστεί το τελικό αποτέλεσμα. Πήγαμε για να κερδίσουμε και όχι για να μην χάσουμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Οικονόμου στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων»

«Το γήπεδο είναι πολύ δύσκολο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Όπως είναι δεν μπορούμε να παίξουμε. Όταν πηγαίνουμε εκεί, σκεφτόμαστε αν θα τραυματιστούμε. Είναι χάλια η κατάσταση και είναι επικίνδυνο. Η κάθε ομάδα που έρχεται στα Γιάννενα είναι προβληματισμένη για αυτό. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι υπεύθυνη η ΠΑΕ, αφού το γήπεδο δεν είναι δικό της. Έχουμε παραπονεθεί, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Μας λένε “θα το φτιάξουμε, θα το δούμε…”. Πράγματι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες, όμως και στην Αγγλία έχει άσχημο καιρό και βλέπετε τι γήπεδα έχουν…».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

«Σίγουρα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού (ο Καρνέζης) είναι πολύ καλός, ένας καταξιωμένος γκολκίπερ και είχε τη δική του συμβολή. Το γήπεδο δεν μας βοήθησε. Παίξαμε σοβαρά, παθιασμένα και δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχα πετύχει ένα τέρμα».

Για την εικόνα του «τριφυλλιού»

«Είναι καλή ομάδα και έχει πολύ επικίνδυνους μεσοεπιθετικά ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, φάνηκε ότι έχουν χάσει τη συνοχή τους ως ομάδα. Δεν μας φάνηκε τόσο δυνατός αντίπαλος και δεν μας ευχαριστεί το τελικό αποτέλεσμα. Πήγαμε για να κερδίσουμε και όχι για να μην χάσουμε. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν τα δικά μας αποτελέσματα και τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού».

Για τη φιλοσοφία του «Άγιαξ της Ηπείρου»

«Οι ισορροπίες στη Σούπερ Λίγκα έχουν αλλάξει. Βλέπουμε μεγάλες ομάδες να είναι στον πάτο της βαθμολογίας και οι μικρομεσαίες είναι πιο πάνω. Εμείς έχουμε πολύ καλή ομάδα και παλεύουμε κάθε ματς. Ίσως σε λίγο να στοχεύσουμε σε κάτι καλύτερο, αλλά περιμένουμε πρώτα να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε στους επόμενους αγώνες. Ενδεχομένως να μιλάμε για πλέι οφ, αλλά δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια».

Για την αξία του Τόμας Ντε Βινσέντι

«Όλα τα παιδιά προσπάθησαν χθες, αλλά ο Ντε έχει πολλές δυνατότητες. Το πήρε προσωπικά το παιχνίδι και είχε πολλές ατομικές ενέργειες. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και χθες “χόρευε” στον βούρκο».

Για τη δική του παρουσία

«Μου αρέσει να παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζω στη Σούπερ Λίγκα κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Οι ευθύνες που έχει ένας κεντρικός αμυντικός είναι μεγάλες, αλλά χθες παίζαμε μαζί με τον Κολοβέτσιο (22 ετών) και τον Κεϊτά (20 ετών). Μιλάμε για νεαρούς παίκτες, αλλά ήμασταν σοβαροί και προσπαθήσαμε να μην κάνουμε λάθη μέσα στο παιχνίδι».

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από τα τμήματα υποδομής

«Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες στην ομάδα Νέων, όμως μου αρέσουν ο Γιαννάκης Ιωάννου και ο Κώστας Παππάς. Πρόκειται για Γιαννιώτες, δεν έχουν πάρει ευκαιρίες και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στο μέλλον».

«Δεν σώζεται μόνο με το όνομα η ΑΕΚ…»

14/01/2013
 Το όνομα και η ιστορία της ΑΕΚ δεν αρκούν για να την κρατήσουν στη Σούπερ Λίγκα, αν δεν τα καταφέρει μέσα στο γήπεδο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Ρίκκα.

«Δεν σώζεται μόνο με το όνομα η ΑΕΚ…»
Άργησε να αντιληφθεί πως θα… μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας ο Αντώνης Ρίκκα. Ο έμπειρος μέσος επισήμανε πως-έστω και με καθυστέρηση-όλοι στην ομάδα έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του κινδύνου και πως το όνομα του συλλόγου δεν φτάνει από μόνο του για να την κρατήσει στη Σούπερ Λίγκα.

Επίσης στάθηκε στο βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπαίκτες του, την αναταραχή που έφερε στις τάξεις της «Ένωσης» η επίθεση στον Φουρτάδο, αλλά και στη βοήθεια που έχουν δώσει στην ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και ο Έβαλντ Λίνεν.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Ρίκκα μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-την ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ξάνθης: «Είναι μια ωραία μέρα για μας, από τις λίγες μέχρι τώρα. Πέρα από τη νίκη θέλαμε και μια καλή εμφάνιση, που πιστεύω πως την κάναμε, για να τονώσει την ψυχολογία μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας».

-τις προσθήκες των Πετρόπουλου και Μητρόπουλου: «Είναι πολύ καλοί παίκτες, αυτό το ξέραμε. Έρχονταν από άλλες ομάδες, που δεν είχαν ζήσει αυτό που ζήσαμε εμείς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, και μας έφεραν μια θετική αύρα».

-τη βοήθεια των έμπειρων παικτών στην ομάδα: «Έχουμε λίγους έμπειρους παίκτες, αλλά ακόμη κι αυτοί οι λίγοι μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις αυτές. Πολλές φορές ήμασταν μπροστά στο σκορ στο ΟΑΚΑ και ισοφαριστήκαμε επειδή μας έλειψε η εμπειρία. Πιστεύω πως πλέον έχουμε μάθει από τα λάθη μας».

-τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα προβλήματα που δημιουργούνται: «Είναι προσωπικά θέματα αυτά. Ακόμη δεν έχουμε πάρει κάποιοι το περσινό συμβόλαιο. Παίρνουμε κάποια χρήματα έναντι για να μπορούμε να ζήσουμε και να κινούμαστε. Είναι αλλιώς να συζητάμε για παιδιά που αρχίζουν τώρα την καριέρα τους και περιμένουν να ζήσουν από ένα μισθό και να περάσουν το μήνα. Όταν δεν τον παίρνουν στην ώρα τους, έχουν μεγάλο πρόβλημα. Εγώ και κάποιοι άλλοι που έχουμε κρατήσει κάποια λεφτά από τα προηγούμενα χρόνια, τα καταφέρνουμε. Ρωτάμε τους υπόλοιπους πώς είναι και προσπαθούμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα στη διοίκηση. Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται χρήματα για βασικές ανάγκες, να φάνε, να έρθουν στην προπόνηση, να πληρώσουν το νοίκι τους…».

-το αν αντιλήφθηκε εγκαίρως η ΑΕΚ τις δυσκολίες στην προσπάθεια που κάνει: «Θα ήταν καλό να ανησυχούσαμε πιο νωρίς. Ευτυχώς το καταλάβαμε. Είναι καλό να ανησυχείς και να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν σώζεται μόνο με το όνομα. Πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και είναι δύσκολα τα πράγματα. Το καταλάβαμε λίγο αργά, αλλά τώρα πιστεύω πως το έχουμε καταλάβει καλά».

-την επίθεση οπαδών στον Φουρτάδο: «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, όταν την αγαπάς όπως κάνουν οι οπαδοί της, κάνεις και πράγματα που δεν είναι λογικά. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη, προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι και με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε περισσότερη ηρεμία. Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Μας βοηθούν εντός κι εκτός έδρας, περισσότερο και από πέρυσι που ήμασταν καλύτεροι. Ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε πιο ήρεμοι στον αγωνιστικό χώρο για να βγαίνει κι αυτό στο γήπεδο».

-τη δουλειά του Έβαλντ Λίνεν: «Προσπαθεί πάρα πολύ, όπως και όλοι μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά το σημαντικό είναι ότι μας δείχνει ότι πιστεύει στη σωτηρία και στις δυνατότητές μας. Αν έχουμε έναν προπονητή απέναντί μας που δείχνει ότι δεν το πιστεύει, όλα είναι λάθος από την αρχή. Ο κ. Λίνεν το πιστεύει. Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά και όταν κερδίζουμε το κλίμα είναι πολύ καλό».

-τη δική του απόδοση: «Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο σοβαρός τραυματισμός που είχα με επηρέασε, αλλά με έκανε και πιο δυνατό. Μετά όταν πήγα δανεικός και άλλαξε δύο ομάδες δεν είχα σταθερότητα. Πέρυσι γύρισα, έπαιξα κάποια ματς, φέτος είμαι δεύτερη χρονιά στην ΑΕΚ και με τη σταθερότητα, τη δουλειά και την πίστη βγαίνει σιγά-σιγά η καλή απόδοση στο γήπεδο».

Πλήγμα με Χακόμπο

14/01/2013
 Νοκ άουτ για τουλάχιστον 3 μήνες θα τεθεί ο Χακόμπο Σανθ μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια της χθεσινής προθέρμανσης του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

Πλήγμα με Χακόμπο
Μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Χακόμπο Σανθ έδειξαν πως έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 3 μήνες.

To ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για εκτεταμένο οίδημα τον δεξιό τετρακέφαλο του ποδιού του καθώς και υγρού στην άρθρωση του γόνατος, ενώ προσθέτει πως ο παίκτης έχει υποστεί εκτεταμένη θλάση β΄ βαθμού της εν τω βάθει μοίρας τετρακεφάλου, με ρήξη περιτονίας, που αιτιολογεί το οίδημα και τον έντονο πόνο.

Στον άτυχο ποδοσφαιριστή έγινε παρακέντηση και ακινητοποίηση του γόνατος, αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα γίνεται καθημερινός επανέλεγχος. Εκτιμάται ότι η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους θα διαρκέσει 3-4 μήνες.

Ο Χακόμπο είχε υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξί τετρακέφαλο (σ.σ χαμηλά, λίγο πάνω από το γόνατο) στο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό σε μία σύγκρουση με τον αντίπαλο, χωρίς να έχει ενημερώσει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στην Τούμπα η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Το αίμα και το υγρό κατέβηκε προς το γόνατο με αποτέλεσμα να πρηστεί το πόδι του, να δημιουργηθεί οίδημα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο υπό έντονους πόνους.

Μάλιστα διανυκτέρευσε στο «Διαβαλκανικό» και στη συνέχεια του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις που έβγαλαν τα κακά νέα.

«Άσχημα νέα. Έξω 3 με 5 μήνες. Η σεζόν τελείωσε» έγραψε ο ίδιος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι Γλύκος και Γιακουμής θα επωμιστούν το βάρος της υπεράσπισης της εστίας του «Δικεφάλου του Βορρά». Μένει να φανεί αν θα γίνει προσπάθεια για απόκτηση ενός γκολκίπερ.

«Έφυγε» ένα αγγελούδι στον Άρη

14/01/2013
 Μία πολύ άσχημη είδηση επιφύλασσε στους ανθρώπους του Άρη το πρωινό της Δευτέρας, αφού απεβίωσε μόλις σε ηλικία 16 ετών ο Άγγελος Τσιπούρας.

«Έφυγε» ένα αγγελούδι στον Άρη
Σοκ προκάλεσε στους ανθρώπους του Άρη ο ξαφνικός θάνατος ενός μικρού παιδιού από την ομάδα Κ-17 του συλλόγου.

Ο Άγγελος Τσιπούρας «έφυγε» μόλις σε ηλικία 16 ετών και όλοι στο «κίτρινο» στρατόπεδο δεν μπορούν να πιστεύουν στην δυσάρεστη αυτή είδηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του παιδιού…

Ο μικρός λιποθύμησε το πρωί όταν σηκώθηκε για να πάει στο σχολείο του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«“Έφυγε” ξαφνικά σήμερα το πρωί ο Άγγελος Τσιπούρας

Γιατί Θεέ μου, γιατί…

Θρήνος στον ΑΡΗ. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει.

Ο Άγγελος Τσιπούρας “έφυγε” ξαφνικά σήμερα το πρωί. Ο 16χρονος αμυντικός της ομάδας Κ-17 του ΑΡΗ δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
».

Τη θλίψη της για το θάνατο του Τσιπούρα εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Κοινωνία Μελών Άρη. «Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, εντελώς ξαφνικά, ο 16χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Άγγελος Τσιπούρας. Συντετριμμένο το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια κάθε μέλους και όλων των Αρειανών στην οικογένειά του. Άγγελέ μας, καλό ταξίδι...».

Τιμούν την μνήμη του Άγγελου

14/01/2013
 Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άγγελου Τσιπούρα θα τηρηθεί την προσεχή αγωνιστική στο πρωτάθλημα Κ-17 της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Τιμούν την μνήμη του Άγγελου
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα για τον θάνατο του Άγγελου Τσιπούρα.

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής απεβίωσε ξαφνικά σήμερα (14/1) το πρωί, σοκάροντας όλους στις τάξεις του Άρη.

Η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στους οικείους, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, για τον αδόκητο χαμό του νεαρού αθλητή της ομάδας Άγγελου Τσιπούρα.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στο πλαίσιο της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υποδομής Κ-17 της Super League, στις 19 και 20 Ιανουαρίου
».

Απών με Κέρκυρα ο Πετρόπουλος

14/01/2013
 Στο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα για την 21η αγωνιστική θα εκτίσει ο Αντώνης Πετρόπουλος τη μία αγωνιστική που επισύρει η συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών.

Απών με Κέρκυρα ο Πετρόπουλος
Ήταν εκ προοιμίου μία δύσκολη απόφαση. Γιατί η ΑΕΚ θα έπρεπε να «χάσει» για ένα ματς τον άνθρωπο που φαίνεται να δίνει λύση στο πρόβλημά της στο εύκολο γκολ. Ο λόγος για τον Αντώνη Πετρόπουλο, που θα εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής στο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα για την 21η αγωνιστική.

Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός κιτρινήστηκε στο ματς με τη Skoda Ξάνθη, ενώ «κουβαλούσε» άλλες τρεις κάρτες από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Έβαλντ Λίνεν, που έλαβε και την απόφαση, προτίμησε να μην έχει στο συγκεκριμένο ματς τον 26χρονο φορ, παρά σε εκείνα που προηγούνται απέναντι σε Άρη (εκτός), ΟΦΗ και Πανιώνιο (εντός).

Ασφαλώς θα προτιμούσε να τον υπολόγιζε σε όλα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά…

Μανίκας: «Απαράδεκτο αυτό που συνέβη»

14/01/2013
 Τη συμπεριφορά αυτών που αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κατέκρινε ο Αντώνης Μανίκας μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μανίκας: «Απαράδεκτο αυτό που συνέβη»
Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των οπαδών που αποδοκίμασαν τον τεχνικό του Πανιωνίου, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, μετά την ισοπαλία κόντρα στη Βέροια ο τεχνικός διευθυντής των «κυανέρυθρων», Αντώνης Μανίκας.

Ακόμη, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, δήλωσε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και πως έχει την ποιότητα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη :

Για τον αγώνα και την ισοπαλία με τη Βέροια:
« Η Βέροια ήταν καλύτερη από εμάς, αυτό είναι η αλήθεια. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχαμε καλή εικόνα. Βέβαια μας στεναχώρησε πάρα πολύ η χρονική στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ».

Για τους στόχους του Πανιωνίου :
«Σίγουρα το ξεκίνημα δημιούργησε προσδοκίες που για μένα δεν ήταν σωστές. Προσπαθήσαμε όλοι μας να κρατήσουμε χαμηλούς στόχους. Με τα προβλήματα που έχουμε τον τελευταίο καιρό, με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουμε αλλά και τις αποχωρήσεις, το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί και δεν δείχνουμε το καλό πρόσωπο που είχαμε στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το αν ο Πανιώνιος ανησυχεί για την παραμονή :
«Στο ποδόσφαιρο πάντοτε πρέπει να ανησυχείς. Ακόμη δεν έχουμε σωθεί, αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Βέροια, τότε θα είχαμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Από εκεί και πέρα είμαστε σε καλύτερη θέση, έχουμε το υλικό και την ποιότητα να μείνουμε στην κατηγορία».

Για τις αποδοκιμασίες:
«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη, έχουμε και εμείς ευθύνη. Πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να προστατευτούμε τον τεχνικό επιτελείο, ώστε ο Ελευθερόπουλος να μην γίνεται αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών. Σε κανέναν δεν αρέσει να πηγαίνει στη δουλειά του και να του ρίχνουν μπουκάλια και καφέδες. Ήταν λάθος αυτό που έκαναν. Ας μην ξεχνάμε ο Δημήτρης έχει πιεστεί, είναι η πρώτη του χρονιά και πικράθηκε από αυτή την αντιμετώπιση, δεν το περίμενε. Ήταν ένα ατυχές συμβάν που δεν θα ξανασυμβεί».

Για τις μεταγραφές:
«Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, θέλουμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Όμως με τα οικονομικά προβλήματα και με το όριο της ηλικίας οι επιλογές μας πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες επιλογές».

Συλλυπητήρια από ΠΑΟΚ σε Άρη

14/01/2013
 Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17 του Άρη, Άγγελου Τσιπούρα, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συλλυπητήρια από ΠΑΟΚ σε Άρη
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17 του Άρη, Άγγελου Τσιπούρα, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και τα Τμήματα Υποδομής & Ανάπτυξης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 16χρονου Άγγελου Τσιπούρα, ποδοσφαιριστή της ομάδας νέων Κ-17 του Άρη, για τον αναπάντεχο και άδικο χαμό του».

Ελεύθερος για Αστέρα ο Κάφα

14/01/2013
 Άνοιξε ο δρόμος για την απόκτηση του Χουάν Πάμπλο Κάφα από τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ Σαραντί.

Ελεύθερος για Αστέρα ο Κάφα
Παρελθόν από την Άρσεναλ Σαραντί αποτελεί ο Χουάν Πάμπλο Κάφα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με ιταλικό διαβατήριο έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της πατρίδας του και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος άσος έχει μία αξιόλογη καριέρα με θητεία πέρα από την Αργεντινή και στην Ισπανία με τις Μπέτις και Σαραγόσα.

Η καριέρα του με αριθμούς

2004/05-Φέρο: 42 συμμετοχές-5 γκολ
2006/07-Άρσεναλ Σαραντί: 18 συμμετοχές-4 γκολ
2006/07-Μπέτις (Α’): 7 συμμετοχές-0 γκολ
2007/08-Μπέτις (Α’): 24 συμμετοχές-0 γκολ
2008/09-Σαραγόσα (Β’): 38 συμμετοχές-4 γκολ
2009/10-Μπέτις (Β’): 33 συμμετοχές-7 γκολ
2010/11-Μπέτις (Β’): 6 συμμετοχές-1 γκολ
2010/11-Άρσεναλ Σαραντί: 18 συμμετοχές-2 γκολ
2011/12-Άρσεναλ Σαραντί: 37 συμμετοχές-3 γκολ
2012/13-Άρσεναλ Σαραντί: 14 συμμετοχές-2 γκολ

Άκυρο για Βύντρα…

14/01/2013
 Αναβολή πήρε το ραντεβού του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Λουκά Βύντρα και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αύριο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη λύση συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

Άκυρο για Βύντρα…
Οι «πράσινοι» ήρθαν σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του διεθνούς αμυντικού, Αλέξανδρο Στεφανάκη και άφησαν ανοικτή την ημέρα συνάντησής τους, Κατά πάσα πιθανότητα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού θα γίνει αύριο, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο.

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάντως, δεν εκφράζεται ανησυχία για πιθανή εμπλοκή στο θέμα, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά…

ΑΕΚ ήταν και πάει…

14/01/2013
 Η ήττα από την ΑΕΚ για τη Σούπερ Λίγκα είναι ήδη… ιστορία για την Ξάνθη, η οποία επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις της για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΕΚ ήταν και πάει…
Ναι μεν η ήττα από την ΑΕΚ δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στο «στρατόπεδο» της Ξάνθης, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται…

Και πιο συγκεκριμένα, συνεχίζεται με αγώνα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Βέροια, όπου οι ακρίτες θέλουν να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού.

Τη Δευτέρα συγκεντρώθηκαν στα Πηγάδια όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις προθέρμανσης, κατοχής της μπάλας και τακτική.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Μαρίνο Ουζουνίδη ακούει στο όνομα Θόδωρης Βασιλακάκης, αφού κάνει θεραπεία και δεν συμμετέχει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

«Δεν θα ξαναγίνει»

14/01/2013
 Δεν θα επαναληφθεί συμπεριφορά ανάλογη με τη χθεσινή μετά το παιχνίδι με τη Βέροια διαβεβαίωσαν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιώνιου.

«Δεν θα ξαναγίνει»
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογη αντίδραση με αυτή μετά το χθεσινό παιχνίδι με τη Βέροια έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο σε συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι.

Η αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών συνομίλησαν με τον προπονητή της ομάδας για το χθεσινό περιστατικό…

Σε ένα έντονο συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα οι οπαδοί ζήτησαν συγγνώμη από τον Έλληνα τεχνικό και του επεσήμαναν ότι αναγνωρίζουν την δουλειά του και την προσφορά του στην ομάδα στις δύσκολες στιγμές που αυτή περνά.

Τέλος, του ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί αντίστοιχη συμπεριφορά με τη χθεσινή και πως κι εκείνοι –με τη σειρά τους- θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επικρατήσει αυτό σε όλες τις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι πέρσι μετά από το παιχνίδι και το ατυχές αποτέλεσμα με τη Βέροια μερίδα οπαδών αποδοκίμασε τον Έλληνα τεχνικό.

Ακολούθησε ανακοίνωση από την ΠΑΕ Πανιώνιος με την οποία εξέφραζε την στήριξή της στον Έλληνα τεχνικό.

Συλλυπητήρια από την ΕΠΟ

14/01/2013
 Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει η ΕΠΟ στην οικογένεια του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη που άφησε την τελευταία του πνοή.

Συλλυπητήρια από την ΕΠΟ
Συλλυπητήρια για τον θάνατο του 16χρονου εξέφρασε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αυτή αναφέρει…

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Άγγελου Τσιπούρα, ο αδόκητος χαμός του οποίου στα 16 του χρόνια συγκλονίζει την οικογένεια του Άρη, αλλά και ολόκληρη την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια».

Ραντεβού με… προοπτικές στην ΑΕΚ

14/01/2013
 Ελπίδες για συνεργασία -οποιασδήποτε μορφής- στην ΑΕΚ άφησε η συνάντηση που είχαν Δημήτρης Βιντιάδης και Άλκης Φωτίου το απόγευμα της Κυριακής.

Ραντεβού με… προοπτικές στην ΑΕΚ
Οι κινήσεις του Άλκη Φωτίου -και κυρίως η ταμειακή διευκόλυνση των 120.000 ευρώ- ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του πως έγιναν με μόνο κίνητρο να βοηθήσει την ΑΕΚ και όχι να εμπλακεί στα διοικητικά της.

Το γεγονός ωστόσο πως στις δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δημήτρη Βιντιάδη και -κυρίως- το ότι τελικά συναντήθηκε μαζί του αν μη τι άλλο αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο συνεργασίας των δυο πλευρών, σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση του Έλληνα εφοπλιστή στην ΠΑΕ.

Και πώς να μην είναι έτσι από τη στιγμή που η συζήτηση των δυο πλευρών, για την οποία έγραψε η «Sportday» τη Δευτέρα, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Παρόλο λοιπόν που δεν προέκυψε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα (πράγμα λογικό από τη στιγμή που ο Βιντιάδης δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υποβολή της τελικής του πρότασης) το ενδεχόμενο ο Φωτίου να προσφέρει οποιασδήποτε ενίσχυση στο εγχείρημα προφανώς και είναι πιθανό.

Εξάλλου κάθε βοήθεια θεωρείται ευπρόσδεκτη από την πλευρά του Βιντιάδη, ο οποίος σήμερα θα φύγει ξανά για την Κίνα, με το αντικείμενο του ταξιδιού του να παρουσιάζεται αποκλειστικά συνδεδεμένο με την προσπάθεια να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που θεωρεί απαραίτητα για να επενδύσει στην ΑΕΚ.

Ελευθερόπουλος: «Παραμένω πιστός»

14/01/2013
 Πιστός στον Πανιώνιο παραμένει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ελευθερόπουλος: «Παραμένω πιστός»
Λήξαν πρέπει να θεωρείται το ζήτημα που προέκυψε χθες με τις αποδοκιμασίες οπαδών του Πανιώνιο μετά το παιχνίδι με τη Βέροια.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με γραπτή του δήλωση η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας της Νέας Σμύρνης ξεκαθαρίζει ότι παραμένει πιστός στη δουλειά που έχουν κάνει όλοι τους τελευταίους επτά μήνες και πως θα συνεχίσει στους κυανέρυθρούς τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι.

Αναλυτικά αναφέρει…

"Ότι πιο όμορφο έχω ζήσει στην επαγγελματική μου καριέρα είναι αυτό που έχουμε χτίσει όλοι μαζί στον Πανιώνιο αυτούς τους 7 μήνες. Θα παραμείνω πιστός στην δουλειά μας και τα όνειρά μας, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας".

Τσιστιακόφ: «Έρωτα με τον ΠΑΟΚ»

14/01/2013
 Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις του Γκέρμαν Τσιστιακόφ από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια ομάδα που θα την ερωτευτεί ο κόσμος για τον τρόπο παιχνιδιού της.

Τσιστιακόφ: «Έρωτα με τον ΠΑΟΚ»
Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, εκ των βασικών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, μιλάει στο paokfc.gr για το πρώτο διάστημα παραμονής του στον "Δικέφαλο του Βορρά".

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γκέρμαν Τσιστιακόφ:

Είστε κάτι περισσότερο από έναν μήνα στον σύλλογο, στην πόλη μας και στην Ελλάδα. Μπορείτε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πρώτες και δεύτερες εντυπώσεις. Μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει πάρα πολύ η πόλη. Αυτά δεν αλλάζουν. Επιπλέον ειλικρινά συμπαθώ την ομάδα μας, ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Προς το καλύτερο. Όταν αρχίσει να παίζει και είμαστε σίγουροι ότι θα αρχίσει να παίζει η ομάδα έτσι όπως θέλουμε, τότε θα την ερωτευτώ!
Έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε καλύτερα, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές μας».

Μιλώντας για την ομάδα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ερώτηση αν θα πρέπει να περιμένουμε να προστεθούν νέοι ποδοσφαιριστές σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

«Η ομάδα έχει δυνατότητες. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες, ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι βιομηχανία ονείρων. Το ποδόσφαιρο απαιτεί προσεχτική και σκληρή δουλειά. Το ποδόσφαιρο απεχθάνεται την επίδειξη πλούτου, την ασυνέπεια και τις συναισθηματικές αποφάσεις.

Για αυτό θα συμβούλευα τους φίλους του ΠΑΟΚ να μην περιμένουν κάθε φορά που θα ανοίξουν την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή μια εφημερίδα να δουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν για κάποια μεγάλη μεταγραφή. Δεν ψάχνουμε διάσημους παίκτες.
Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αναζητούμε ουσιαστική ενίσχυση, χωρίς να έχουμε διάθεση να πετάξουμε τα χρήματά μας και να βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Φυσικά και θα θέλαμε έναν ποδοσφαιριστή που και χρήσιμος είναι και έχει «βαρύ» όνομα, ωστόσο ήταν αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση την περίοδο αυτή κι έτσι αποφασίσαμε να μην πιέσουμε καταστάσεις».

Πάντως αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος μας αναμένει να γίνουν κάποιες ακόμη κινήσεις ως προς την ενίσχυση της ομάδας;
«Ακούμε με προσοχή τα αιτήματα του κόσμου καθώς μας ενδιαφέρει η άποψή τους και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε ακόμη και σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Αντιλαμβάνεστε ότι ήδη έχουμε προσθέσει δύο πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, με πολλές συμμετοχές στις εθνικές τους ομάδες και πλούσιες παραστάσεις.

Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η ομάδα μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ιδιαίτερα στην επιθετική γραμμή.

Δημιουργούμε ένα επαγγελματικό σύστημα σκάουτινγκ, ενώ και στους υπόλοιπους τομείς ακολουθούμε τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους!

Πρέπει να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζει η ομάδα και να χαράξουμε μια στρατηγική βάσει της οποίας θα συνεχίσουμε το χτίσιμο κι έτσι θα ξέρουμε τι τύπου ποδοσφαιριστές χρειαζόμαστε σε κάθε θέση. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, μια δουλειά απαραίτητη για το μέλλον του συλλόγου.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσω ότι ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή ότι μπορούν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς και στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Εμείς ζητάμε απ’ τους φίλους της ομάδας να επικεντρωθούν στην υποστήριξη του ΠΑΟΚ, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας!

Παράλληλα, θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στα ματς που απομένουν. Με γεμάτο το γήπεδο της Τούμπας, οι ποδοσφαιριστές ωθούνται στο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά είναι πολύ νωρίς, ωστόσο υπόσχομαι ότι αν όλα πάνε καλά, θα εξηγήσω αναλυτικά τα πλάνα και τη λογική πάνω στην οποία θα κινούμαστε».

Νέα αναβολή με Κοντοέ

14/01/2013
 Λίγο ακόμα χρόνο για να βρει λύση στην υπόθεση του Γιάννη Κοντοέ κέρδισε η ΑΕΚ.

Νέα αναβολή με Κοντοέ
Όσο περνούσαν οι μέρες γινόταν όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ και ο Γιάννης Κοντοές να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Και σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι αυτό -προς το παρόν τουλάχιστον- είναι αναπόφευκτο.

Στην προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης λοιπόν, η πλευρά της «Ένωσης» (δια του Χάρη Γρηγορίου) ζήτησε νέα αναβολή ώστε να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή.

Και παρόλο που η πλευρά του παίκτη δεν συμφώνησε, τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε τελικά για την επόμενη εβδομάδα.

Πράγμα που σημαίνει πως η ΑΕΚ κέρδισε λίγο ακόμα χρόνο, στη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσει λύση ή τρόπο να προσεγγίσει την πλευρά του Κοντοέ και να φτάσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του.

Διπλή απώλεια

14/01/2013
 Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ήταν η μικρότερη απώλεια για τον ΠΑΟΚ χθες, καθώς ο Σανθ Χακόμπο είναι πολύ πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Διπλή απώλεια
Ο σοβαρός τραυματισμός του Σανθ Χακόμπο θα κρατήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός δράσης. Με σαφώς πιο ήπιους τραυματισμούς αποχώρησαν από το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο (1-1) ο Κοστίν Λάζαρ (πρόβλημα στην κνήμη) και ο Γιώργος Γεωργιάδης (ενοχλήσεις στο πέλμα).

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν συμμετείχαν στο σημερινό πρόγραμμα, ενώ οι εξετάσεις του Ρουμάνου μέσου έδειξαν ότι θα μείνει μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων. Από εκεί και πέρα όσοι αγωνίστηκαν με τους Περιστεριώτες έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας και χαλάρωμα.

Αύριο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη. Πρόγραμμα στο οποίο θα μπει και ο νεοαποκτηθείς, Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

«Ο Παναθηναϊκός σου προκαλεί οίκτο…»

14/01/2013
 Με καυστικά σχόλια αναφέρθηκε στην πορεία αλλά και την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού ο Νίκος Καρούλιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Παναθηναϊκός σου προκαλεί οίκτο…»
Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρούλιας στον Τόλη Χριστοφοράκη και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου», στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκό:

«Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Έχω γίνει αντιπαθής κατά καιρούς για αυτά που έχω πει, ειδικά στους οπαδούς που έβριζαν τον Βαρδινογιάννη. Επειδή δεν μπορούν να δουν την αλήθεια. Ωραία, κατάφεραν κάποιοι λοιπόν να φύγει ο Βαρδινογιάννης, τον πήραν οι ίδιοι τον Παναθηναϊκό και τώρα τι;

Εγώ λέω μεν συγχαρητήρια στον Αλαφούζο που βγήκε μπροστάρης και πλησίασε κάτι απλησίαστο, να σώσει δηλαδή τον Παναθηναϊκό και να βγει μπροστά σε τόσο δύσκολη εποχή, αλλά παρόλα αυτά, αυτό που σου προκαλεί η ομάδα πλέον είναι οίκτο και τίποτα παραπάνω. Και οι επιλογές του, όπως η απαξίωση των Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σπυρόπουλου, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλου ειδικά όταν δεν έχεις άλλους να τους αντικαταστήσεις είναι λάθος. Διότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την απαιτούμενη ποιότητα ρόστερ που να μπορεί να διώχνει τέτοιους παίκτες αλλά ούτε είναι σωστό να συμπεριφέρεσαι έτσι.

Φτάσαμε να λέμε πως ο Παναθηναϊκός κυνηγάει τον Λεβαδειακό για να μπει στα play off! Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θεωρώ πως οι παίκτες των «πράσινων» αυτή τη στιγμή είναι μέτριοι και μπορείς να τους βρεις σε οποιαδήποτε μεσαία ελληνική ομάδα κι αυτό είναι τραγικό».

Για τον Απόλλωνα Αθηνών:

«Ξακάθαρος σκοπός για τον Απόλλωνα είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Εκεί που ανήκει. Αν εξαιρέσουμε την οικονομική ευρωστία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, η “ελαφρά ταξιαρχία” είναι μια χαρά στα οικονομικά του και θα σταθεί πολύ καλά στην Σούπερ Λίγκα εάν ανέβει. Ο Απόλλωνας με έκανε ότι είμαι, αυτή την ποδοσφαιρική οντότητα και του οφείλω πολλά. Δεν αισθάνθηκα πισωγύρισμα όταν με έστειλε η ΑΕΚ ως αντάλλαγμα σε μικρή ηλικία τον Απόλλωνα, διότι δεν έπαιζα με την “Ένωση”. Και τελικά, έκανα την καριέρα που έκανα μετέπειτα με τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ ανταγωνιστικό διότι 16 ομάδες μπορούν να κερδίσουν μέσα-έξω οποιονδήποτε. Οπότε είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα του ποιος είναι φαβορί και ποιος όχι».

«Να σοβαρευτούν αυτοί που διοικούν τον Παναθηναϊκό»

14/01/2013
 Την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Άγγελος Μπασινάς.

«Να σοβαρευτούν αυτοί που διοικούν τον Παναθηναϊκό»
Αν και έχει αποχωρήσει χρόνια από τον Παναθηναϊκό, ο Άγγελος Μπασινάς συνεχίζει να παρακολουθεί τα δρώμενα στην ομάδα και να εκφράζει την αγωνία του για το αύριο του τριφυλλιού, ρίχνοντας ευθύνες στη τωρινή διοίκηση του συλλόγου.

Ο παλαίμαχος άσος βραβεύτηκε στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ για την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2012.

«Να κοιτάξουν να σοβαρευτούν αυτοί που διοικούν τον Παναθηναϊκό και να κάνουν ό, τι καλύτερο γίνεται σε μια τέτοια συγκυρία», ήταν το σχόλιο του Μπασινά.

Πένθος στον Άρη

15/01/2013
Σημερα το μεσημέρι θα πει το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Τσιπούρα, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 16 ετών, η οικογένεια του Άρη.

Πένθος στον Άρη
Την Τρίτη στις 15:00 (Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης) θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, με σύσσωμη την οικογένεια του Άρη να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17.

Οι σημαίες στο Κλεάνθης Βικελίδης από το πρωί κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αποφασίστηκε να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 3 σε όλα τα παιχνίδια της Κ-17 μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας (τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές), οι ομάδες Κ-20 και Κ-17, καθώς και το προσωπικό της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, συντετριμμένοι από τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17, Άγγελου Τσιπούρα, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλειά του. Το σοκ μεγάλο, το πένθος για την οικογένεια του ΑΡΗ βαρύ. Καλό Παράδεισο, Άγγελε… «Έφυγες» σαν Πρωταθλητής… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Ο Άγγελος Τσιπούρας, γεννημένος την Πρωταπριλιά του 1996, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του Συλλόγου. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν μέλος της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής μας ομάδας και από τα βασικά στελέχη της ομάδας Κ-17 του ΑΡΗ, που τον περασμένο Μάιο κατέκτησε τον τίτλο Πρωταθλητή Ελλάδας στην Τρίπολη. Αγωνίζονταν στη θέση του αριστερού μπακ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη, στις 15:00 στο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και το παρών θα δώσει σύσσωμη η οικογένεια του ΑΡΗ.

Οι σημαίες στο Κλεάνθης Βικελίδης από το πρωί κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αποφασίστηκε να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 3 σε όλα τα παιχνίδια της Κ-17 μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Επίσης αποφασίστηκε οι ποδοσφαιριστές τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής στους αγώνες του Σαββατοκύριακου να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ κατατέθηκε σχετικό αίτημα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή».

Θέμα με Γεωργιάδη και Καφέ

14/01/2013
 Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της Βέροιας για το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Ξάνθη.

Θέμα με Γεωργιάδη και Καφέ
Με τους Γεωργίαδη και Καφέ να μην συμμετέχουν στην προπόνηση της Δευτέρας, ξεκίνησε η προετοιμασία της Βέροιας για το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη Βέροια στο πλαίσιο της 4ης φάσης της διοργάνωσης.

Ο πρώτος έχει πρόβλημα στα πλευρά και τη Τρίτη θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Από την άλλη, ο πρώην άσος της ΑΕΚ προπονήθηκε ελαφρά, καθώς ακόμα ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, κάτι που του στέρησε και τη συμμετοχή του στο ματς.

Επόμενο ραντεβού παικτών και τεχνικού τιμ έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 τη Τρίτη.

«Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

14/01/2013
 Τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ οριοθέτησε ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης.

«Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ο ΠΑΟΚ»
Ξεκάθαρο μήνυμα στόχων από τον Γιώργο Δώνη.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ βραβεύτηκε στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής της περασμένης σεζόν, για την παρουσία του στον Ατρόμητο και ξεκαθάρισε ότι οι φετινοί στόχοι του «Δικέφαλου του βορρά» είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Όταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα, τότε η θέλησή μου για διάκριση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Το βραβείο αυτό είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας όλου του τεχνικού τιμ στον ομάδα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Στόχος όλων μας στον ΠΑΟΚ είναι να χτίσουμε μια μεγάλη ομάδα και να γίνουμε πρωταθλητές. Φέτος στοχεύουμε στην έξοδο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, καθώς και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας».

«Μπελάδες» για Παράσχο

14/01/2013
 Αρκετά προβλήματα έχει στο κεφάλι του ο Γιώργος Παράσχος.

«Μπελάδες» για Παράσχο
Μόνο ήρεμα δεν ξεκίνησε η προετοιμασία του Λεβαδειακού ενόψει Βέροιας την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο Γιώργος Παράσχος έχει να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα τραυματισμών.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, οι Γεωργίου, Μουλόπουλος και Μουντόπουλος προπονήθηκαν ατομικά, καθώς αισθάνονται μικροενοχλήσεις. Η προπόνηση της Δευτέρας περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αγωνιστικά τετράγωνα.

Για το ματς με τη «βασίλισσα του βορρά» ο τεχνικός των Βοιωτών δεν μπορεί να υπολογίζει δεδομένα τον Ροτζέριο, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα, η ΠΑΕ της Βοιωτίας ενημερώνει για τα εισιτήρια της αναμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Κέρκυρα για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 17:00.

Οι τιμές τους είναι 10 € για τις θύρες 1 & 3 και 20 € για τη θύρα 2VIP.

Η είσοδος για τα παιδιά θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η διάθεσή τους θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), καθημερινά από τις 09:30 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:00".

«Όσο υπάρχω, η ΑΕΚ δεν πέφτει»

14/01/2013
 Συγκινητικός ο Κώστας Νεστορίδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από την κοπή της πίτας των παλαιμάχων και έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για το «αύριο» της ΑΕΚ.

«Όσο υπάρχω, η ΑΕΚ δεν πέφτει»
«Οι δυσκολίες ήταν μέχρι χθες. Όσο υπάρχω η ΑΕΚ δεν πέφτει», τόνισε στους 94,6 και τον Γιώργο Μαραθιανό ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης.

Και συνεχίζοντας -λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των παλαιμάχων- ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι δυσκολίες τελείωσαν. Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν. Εγώ μίλησα σε όλους τους παίκτες και τους είπα ότι πρέπει να έχετε πίστη και θάρρος. Αν τα έχετε αυτά θα γίνεται καλοί ποδοσφαιριστές. Τους μίλησαν πριν το τελευταίο παιχνίδι και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και μάσαγαν σίδερα. Αυτό θα το κάνω πριν από κάθε παιχνίδι. Όσο υπάρχω, η ΑΕΚ δεν πέφτει», τόνισε.

Ο Κώστας Νεστορίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που θα κάνουν από κοινού Ερασιτεχνική, παλαίμαχοι και ORIGINAL για να βρουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ μέσω διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ:

«Δεν κατηγορώ κανέναν. Εκείνο που θέλω και από τον κ.Ιωαννίδη είναι να βοηθήσει την ΑΕΚ. Εάν εκείνος βάλει το χεράκι του τότε θα προχωρήσει ο έλεγχος και θα φανεί ποιοι έφτασαν την ΑΕΚ εδώ», κατέληξε.

Παπαϊωάννου: «Δεν φτάνει η εμφάνιση με την Ξάνθη»

14/01/2013
 Χωρίς να θέλει να αναφερθεί εκτενέστερα για τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου είπε, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν φτάνει η καλή εμφάνιση με την Ξάνθη».

Παπαϊωάννου: «Δεν φτάνει η εμφάνιση με την Ξάνθη»
Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Μίμη Παπαϊωάννου και τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο μεγάλος άσος της «Ένωσης» βρέθηκε φυσικά στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων και μετά το τέλος της, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν αυτά τα 100-200 χρόνια που βρίσκομαι εδώ (γέλια)… Και μόνο που είχε όρθιους σήμερα, αυτό τα λέει όλα. Διότι απ’ότι φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν την ΑΕΚ και όλοι περιμένουν κάτι από μας, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Δεν φτάνει η καλή εμφάνιση με την Ξάνθη, είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο όμως για την ομάδα. Είναι, νομίζω, επικίνδυνο. Εγώ δεν είμαι μέλος του Συμβουλίου, εγώ είμαι ο Μίμης, αν με καλέσουν θα πάω κι εγώ στον Ιωαννίδη».

Φουρτάδο: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ»

14/01/2013
 Την πρόθεση του να ξεχάσει το επεισόδιο και να βοηθήσει την ΑΕΚ εξέφρασε ο Εμίλιο Φουρτάδο μιλώντας στο περιθώριο της βράβευσης των καλύτερων του 2012.

Φουρτάδο: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ»
Να ξεχάσει το επεισόδιο που έγινε πριν από λίγες ημέρες και να παραμείνει στην ΑΕΚ για να τη βοηθήσει εξέφρασε ο Εμίλιο Φουρτάδο μιλώντας στο περιθώριο της βράβευσης των καλύτερων του 2012 που έγινε σήμερα.

«Για μένα το επεισόδιο με τους οπαδούς έχει τελειώσει. Τώρα είμαι έτοιμος, είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ. Περιμένω την ευκαιρία μου. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς χαρακτήρες. Εγώ προσπαθώ καθημερινά, δουλεύω και μόνος μου και θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ», τόνισε ο Αφρικανός άσος.

«Ευχαριστώ» στην Αστυνομία

14/01/2013
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

«Ευχαριστώ» στην Αστυνομία
Όμως, παρά την απογοήτευση για το αποτέλεσμα, στην ΠΑΕ έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφαλείας, αφού δε δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο μέσα στους «Ζωσιμάδες» και για αυτό, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση της ηπειρωτικής πρωτεύουσας για τη συνδρομή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και, ιδιαίτερα, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο κ. Τρουμπούκη Κωνσταντίνο, τον Επόπτη μέτρων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Παπιγκιώτη Ανδρέα, τον Επικεφαλής Μέτρων, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Μοσκοφίδη Πέτρο και τον Επικεφαλής Διμοιριών Υποστήριξης, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Βασιλάκο Ιωάννη, για την επιτυχή τήρηση των μέτρων τάξης στον αγώνα της ομάδας με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε στην οργάνωση της προσέλευσης και αποχώρησης των ομάδων και των φιλάθλων σε κάθε αγώνα της ομάδας μας στο ΕΣΙ "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ"».

Στα αγωνιστικά, αποκατάσταση για όσους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν κόντρα στους «πράσινους» περιελάμβανε το πρόγραμμα προπόνησης της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, κάνοντας αγωνιστικά παιχνίδια.

Απουσίασαν οι τραυματίες Νίκος Μπαμπανιώτης και Θέμης Τζημόπουλος, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη, υπάρχει ρεπό και η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη στο ΠΕΑΚΙ.

Με τέσσερα προβλήματα…

14/01/2013
 Μπορεί ο βαθμός που απέσπασε στην Κομοτηνή ο Πλατανιάς να θεωρείται σημαντικός, όμως η ζωή συνεχίζεται.

Με τέσσερα προβλήματα…
Και συνεχίστηκε με την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας στα Περιβόλια. Εκεί, ο Άγγελος Αναστασιάδης διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες. Ο Χουάν Αγκιλέρα ακολούθησε θεραπεία και οι Γιώργος Γιακουμάκης, Άλκης Δημήτρης ατομικό πρόγραμμα. Ο Ρούμπεν Αρότσα βρίσκεται ακόμα στη Βενεζουέλα για τα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που του προέκυψε.

Στην προπόνηση, συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει εκτός αποστολής από τον αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό, καθώς και όσοι δεν αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο ματς.

Η προπόνηση της Τρίτης έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στο ίδιο γήπεδο.

Φέρνει… Τσιντί

14/01/2013
 Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ονιέμα Τσιντί βρίσκεται ο Πλατανιάς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κυπριακά Μέσα.

Φέρνει… Τσιντί
Ο Πλατανιάς θέλει ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και μετά την απόκτηση του Τετέ ετοιμάζει μία ακόμη προσθήκη στο ρόστερ του.

Ο παίκτης που φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να έρθει στην ομάδα των Χανίων είναι ο Ονιέμα Τσιντί, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Λεμεσού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κυπριακά μέσα ο Νιγηριανός επιθετικός αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα και συγκεκριμένα στον Πλατανιά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στην περίπτωση της μεταγραφής του.

Μάντζιος: «Βαθμούς σε όλα τα ματς»

14/01/2013
 Την ανάγκη για βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια υποστήριξε ο Άκης Μάντζιος.

Μάντζιος: «Βαθμούς σε όλα τα ματς»
Ακόμα μια ήττα έκανε η Κέρκυρα, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0), ωστόσο ο Άκης Μάντζιος δεν χάνει την αισιοδοξία του για το στόχο της παραμονής.

Ο τεχνικός των Φαιάκων αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η ομάδα του, γι’ αυτό και ξεκαθάρισε πως αν θέλει να μείνει στην κατηγορία, πρέπει να πάρει βαθμούς και στις 13 αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί την δεύτερη θέση. Κάθε ομάδα από ένα ημίχρονο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία του Μπουκουβάλα και δικαιούμασταν μια ισοπαλία. Κερδίσαμε δυο παιδιά τον Κρητικό και τον Πετρούση. Πλέον θέλουμε να κερδίσουμε βαθμούς και στα 13 παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τα δελτία των Γκέσιου και Στάμου παρ' ότι υπολογίζαμε σε αυτούς».

Τσιώλης: «Έχουμε τις προϋποθέσεις»

14/01/2013
 Ο Αστέρας έχει την δυνατότητα να κάνει το παραπάνω βήμα σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη.

Τσιώλης: «Έχουμε τις προϋποθέσεις»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και από τη νίκη κόντρα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης . Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έκανε λόγο για βαθμολογική ανάγκη, αλλά και ψυχολογική για το τρίποντο, ενώ έκανε λόγο και για ενδεχόμενο εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη:

«Ήταν ένα κρίσιμο ματς και για τις δυο ομάδες. Η Κέρκυρα προσπάθησε με όπλα την δύναμη και το πάθος της ενώ εμείς θέλαμε τη νίκη για να βρεθούμε μόνοι στην τρίτη θέση και σε κοντινή απόσταση με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο λόγω του έντονου αέρα εντέλει εμείς πήραμε μια σπουδαία νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Θέλω να ευχηθώ στην Κέρκυρα να βρει την δύναμη γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές ΠΑΕ.

Ο Αστέρας όσο ψηλότερα πάει, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Ο Αστέρας έχει τις προϋποθέσεις για να καταλάβει φέτος μια ψηλή θέση θα είναι τιμητικό για εμάς το Τσάμπιονς λιγκ αλλά το στοίχημα φέτος θα είναι τα πλέι οφ».

Από οξύ εγκεφαλικό «έφυγε» ο Τσιπούρας

14/01/2013
 Από «οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας» έφυγε από την ζωή ο 17χρονος Άγγελος Τσιπούρας που ήταν μέλος της ομάδας Κ-17 του Άρη. Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του.

Από οξύ εγκεφαλικό «έφυγε» ο Τσιπούρας
«Οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας», αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Άγγελου Τσιπούρα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Κ-17 του Άρη, «προδόθηκε» από την καρδιά του.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του πατέρα του, Στέλιου Τσιπούρα στην ΕΤ-3.

«Ξυπνήσαμε το πρωί, άκουσα βογγητά από το διπλανό δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι θα είχε χτυπήσει το πόδι του στο κρεβάτι, γιατί το είχε ξαναπάθει. Μπήκα στο δωμάτιο και τον είδα να έχει λιποθυμήσει. Του έκανα μαλάξεις και φώναξα το 166, αλλά δεν προλάβαμε.

Ξεψύχησε στα χέρια μου», είπε συγκλονισμένος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όνειρά του: «Ήθελε να βγάλει τα ΤΕΦΑΑ και να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν το όνειρό του.

Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον ΑΡΗ, οι άνθρωποι ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Επειδή ακούω διάφορα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ΑΡΗ. Δεν υπάρχουν ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα, όλα είναι καθαρά στην ομάδα», τα λόγια του.

«Σωτήρη, έλα»

14/01/2013
 Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επαφή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Σωτήρη Κυργιάκο, με τον Χρήστο Παναγόπουλο να συναντά τον διεθνή αμυντικό την Δευτέρα το απόγευμα.

«Σωτήρη, έλα»
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα η πρώτη επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος υποδέχθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι τον 33χρονο στόπερ και του εξέφρασε την πρόθεση συνεργασίας των «πράσινων».

Παρόλα αυτά, η απόκτηση του διεθνή αμυντικού είναι αρκετά δύσκολη. Μιας και για να τον πάρει το «τριφύλλι» δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, πρέπει να δώσει περίπου 600.000€ στην Βόλφσμπουργκ. Και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Στον Παναθηναϊκό, η πάγια τακτική είναι να μην δίνουν πάνω από 200.000€ για αυτό το διάστημα.

Η απόσταση είναι μεγάλη αλλά οι συζητήσεις θα συνεχιστούν πιο έντονα τις επόμενες μέρες. Μιας και ο γερμανικός σύλλογος δεν υπολογίζει στον παίκτη και μπορεί να του λύσει το συμβόλαιο με μια μικρή αποζημίωση. Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» θα έχουν… ανοιχτό τον δρόμο, ειδάλλως θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή και οι τρεις πλευρές (Παναθηναϊκός, Βόλφσμπουργκ, ποδοσφαιριστής) να βάλουν λίγο… νερό στο κρασί τους.

«Κάνει άστοχες δηλώσεις ο Δώνης…»

14/01/2013
 Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη μετά το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ο Γιώργος Σπανός.

«Κάνει άστοχες δηλώσεις ο Δώνης…»
«Ο Δώνης κάνει άστοχες δηλώσεις μετά από άσχημα αποτελέσματα». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Γιώργος Σπανός για να χαρακτηρίσει τα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης για το ότι ο Ατρόμητος προσπάθησε να καταστρέψει τον παιχνίδι στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του Περιστερίου τόνισε επιπλέον ότι η ομάδα του έχει ανεβάσει τον πήχη των φιλοδοξιών και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σπανός:

«Τον Δώνη τον αγαπάω. Συνεργαστήκαμε τρία χρόνια και γνωρίζω ότι μετά από άτυχα αποτελέσματα κάνει άστοχες δηλώσεις. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε ανοικτά στην Τούμπα, κανείς δεν το κάνει. Κάναμε ένα παιχνίδι τακτικής και κύριο στόχο είχαμε να μην χάσουμε. Αν χάναμε δεν θα είχαμε πλέον επαφή με την δεύτερη θέση. Αμυντικά πήγαμε καλά και είχαμε αγωνιστικότητα, πολλά τρεξίματα και μεγάλη διάθεση. Έχουμε δυνατότητες μεσοεπιθετικά αλλά χθες δεν μας βγήκαν οι αντεπιθέσεις με τις οποίες σχεδίασε ο προπονητής μας να παίξουμε. Όπως ήταν η εικόνα του αγώνα η ισοπαλία ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν συνιστά, πάντως, είδηση το αποτέλεσμα που μπορεί να πάρει ο Ατρόμητος σε οποιαδήποτε έδρα. Η ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη φιλοδοξιών κι αν είμαστε εμείς καλά μπορούμε να διεκδικήσουμε καλό αποτέλεσμα οπουδήποτε».

Υπέρ Ελευθερόπουλου οι «πάνθηρες»

15/01/2013
 Ανακοίνωση υπέρ του Ελευθερόπουλου εξέδωσαν οι «πάνθηρες» οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Άλλο η κριτική, άλλο οι ρίψεις αντικειμένων. Εμείς παίρνουμε την δόση μας με τον Πανιώνιο…»

Υπέρ Ελευθερόπουλου οι «πάνθηρες»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφερόμενοι στο σύνολο των φιλάθλων του Πανιωνίου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα η αντρίκεια κριτική και οι αμοιβαίες εξηγήσεις κι άλλο η ρίψη αντικειμένων προς έναν άνθρωπο, που παρ'όλη την απειρία του έχει οδηγήσει τον Ιστορικό σε μία ανέλπιστα ικανοποιητική πορεία και έχει κατα κοινή ομολογία σεβαστεί το σύλλογο.
Αν γινόταν, όλοι θα θέλαμε να δούμε τον Πανιώνιο πρωταθλητή, δυστυχώς όμως πρέπει να αντιληφθούμε και την πραγματικότητα.
... εμείς παίρνουμε τη δόση μας με τον Πανιώνιο».

Ισοπαλία με Ρούβα

15/01/2013
 Χωρίς τέρματα τελείωσε το φιλικό του ΟΦΗ με τον Ρούβα της Football 2 στο Ηράκλειο.

Ισοπαλία με Ρούβα
Ο Γιάννης Πετράκης βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους Νίκο Ζιάμπαρη και Παναγιώτη Αχείμαστο, που δε φαίνεται να ικανοποίησαν τον Έλληνα τεχνικό, ενώ συμμετείχαν περισσότερο οι νεαροί παίκτες του ρόστερ που αγωνίζονται σπάνια.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με τον ΟΦΗ σε δύο περιπτώσεις να φτάνει κοντά στο γκολ, με τον Καπουράνη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Λυράκη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν άλλαξε.


ΟΦΗ: Γουναρίδης, Αχείμαστος, Βαλεριάνος, Κουρδάκης, Ζιαμπάρης, Κολιακουδάκης, Χατζηκοσμάς, Ζαχαράκης, Νύκταρης, Ροβίθης, Καπουράνης. Aγωνίστηκαν και οι Δαμιανάκης, Φαζός.

Ρούβας: Λυράκης, Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Τζιράκης, Ταυλαδωράκης, Κεφαλούκος, Πετράς, Πλουσής, Έλκεμανς, Φουκαράκης, Χατζησάββας

«ΑΕΚ εναντίον… όλων»!

15/01/2013
 Κάλεσμα στους ΑΕΚτζήδες κάθε ηλικίας και άποψης να βρεθούν την Τρίτη στο Υπουργείο Αθλητισμού απηύθηνε η ORIGINAL.

«ΑΕΚ εναντίον… όλων»!
Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση της ORIGINAL
Καθήκον κάθε φίλου της ΑΕΚ χαρακτήρισε την παρουσία έξω από το Υπουργείου Αθλητισμού το μεσημέρι της Τρίτης (12:00) η ORIGINAL.

Η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της «Ένωσης» τονίζει ότι ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την κατάσταση που έχει φτάσει η ομάδα και καλεί τον κόσμο να ενωθεί εναντίον όλων αυτών που στοίχειωσαν τα όνειρα του για την ΑΕΚ.

Εκτός της πίεσης, δε, για να επισπευστεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΑΕΚ, οι οργανωμένοι προαναγγέλλουν ότι θα ζητήσουν την Τετάρτη (μέσω της Ερασιτεχνικής) την εκχώρηση μέρους των χρημάτων που έχουν επιδικαστεί από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο, ώστε ν' απαλλαχθεί η ΠΑΕ από το χρέος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ORIGINAL

«Αδέρφια, την Τρίτη ΟΛΟΙ εκεί… Aπ' όλη την Ελλάδα, απ' όλους τους συνδέσμους - club… ORIGINAL ή μη… ΑΕΚτζήδες κάθε ηλικίας… Πρέπει να δώσουμε ειρηνικό αλλά δυναμικό παρόν ώστε να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο κωλυσιεργίας στο να τιμωρηθούνε επιτέλους οι ένοχοι.

Το έγκλημά τους τόσα χρόνια, η καταδυνάστευση της ΑΕΚάρας μας, το δικό μας λάθος η αδράνεια και η ανοχή. Τρίτη λοιπόν 12.00 η ώρα στο υπουργείο. Δίπλα στο Mall… Κάθαρση ΤΩΡΑ! Αλλαγή σελίδας ΠΑΝΤΟΥ. ΑΕΚ σημαίνει Ένωση… εναντίον όλων!!!

Ενάντια σ' αυτούς που στοίχειωσαν τα όνειρα μας σ' ένα καθεστώς ατιμωρησίας, σε μια χώρα που ήμασταν πάντα πρόσφυγες, στις (ανέκαθεν) αισχρές διαιτησίες, στους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να σφυράνε αδιάφορα στην πιο μεγάλη και σπουδαία κίνηση που έχει γίνει, απο πλευράς οπαδών, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια… Περίεργο;

Όχι, αδέρφια. Είναι απλά η στρατηγική που ακολουθούν όλοι αυτοί που ξέρουν πάντα πότε θα υπονομεύσουν ό,τι υγιές, ενώ αντιθέτως άνετα θα προβάλλουν ανύπαρκτους σωτήρες, που απλά περιμένουν τη σκυτάλη του αίσχους όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Και φυσικά, δε διστάζουν να παρουσιάζουν Μεσσία αυτόν που θα' πρεπε να κράζουν εγκληματία.

Η αρχή την Τρίτη… Η συνέχεια στη Γ.Σ της ΠΑΕ την Τετάρτη στα Σπάτα, όπου θα ζητήσουμε μέσω της Ερασιτεχνικής, την εκχώρηση στο Δημόσιο (ας τα περιμένει αυτό) μέρους των χρημάτων (30-35 εκατ.) που έχουν τελεσιδικήσει υπέρ της ΑΕΚ απ' την υπόθεση Ψωμιάδη, ώστε να ξαλαφρώσει απο ένα τεράστιο χρέος η ομάδα με χρήματα που ίσως να μην έβλεπε ποτέ (συν ότι εξοφλούνται οι δόσεις του 44), και να φύγει απ' τη μέση επιτέλους και το τυράκι που προσελκύει όλα τα λαμόγια-αρουραίους!

Το κάλεσμά μας διαρκές… Κάθε απόγευμα στα Σπάτα… Εκεί όπου αυτό που συμβαίνει είναι 100% ΑΕΚτζήδικο και πιο σημαντικό και σπουδαίο ακόμα κι απ' τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έχουμε καταπιεί τα τελευταία χρόνια για τη καψούρα μας… Viva αδέρφια… Στη διαφορετικότητα που μας κρατάει σαν πείσμα.

Υ.Γ.1 Κ. Κασνακίδη και κ. Σίμο (εκπρόσωποι του Νοτιά) καθώς και μικρομέτοχοι, "καλό" είναι να παρευρεθείτε και να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ.

…ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ

Καταληψίες Σπάτων - ORIGINAL 21»

Φούντας: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη»

15/01/2013
 Υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ΑΕΚ έδωσε ο Ταξιάρχης Φούντας στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων του συλλόγου.

Φούντας: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη»
Αντικείμενο λατρείας από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων της ΑΕΚ έγινε ο Ταξιάρχης Φούντας.

Ο 17χρονος επιθετικός που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα, καθώς τιμήθηκε (σ.σ. την βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος), δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά αυτό που έγινε σήμερα, που βραβεύθηκα από τους παλαίμαχους. Τους ευχαριστώ που με πιστεύουν τόσο πολύ. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ΑΕΚ, για ένα καλύτερο μέλλον που της αξίζει.

Είμαστε χαρούμενοι για την νίκη με την Ξάνθη. Κοιτάμε τώρα το επόμενο ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

Δημητρέλος: «Μέχρι 30/01 οι εξελίξεις με Βιντιάδη»

15/01/2013
 Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου αναμένονται οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος στο περιθώριο της «γιορτής του ποδοσφαιριστή».

Δημητρέλος: «Μέχρι 30/01 οι εξελίξεις με Βιντιάδη»
Την άποψη ότι η όποια καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση Βιντιάδη για την ΑΕΚ δεν οφείλεται αποκλειστικά στον υποψήφιο επενδυτή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, στο περιθώριο της «γιορτής του ποδοσφαιριστή». Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του ότι το θέμα θα τελειώσει μέχρι τις 30 του τρέχοντος μήνα.

«Το έχουμε κουράσει αυτό το θέμα και ο κόσμος έχει κουραστεί. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι μέχρι τις 30 του μήνα θα έχουμε τις εξελίξεις που χρειάζονται. Ήδη αύριο ο κ. Βιντιάδης θα βρίσκεται στο εξωτερικό για να κάνει τις τελευταίες προσπάθειες και ευελπιστώ ότι τα μηνύματα θα είναι αισιόδοξα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το αν έχει καθυστερήσει ή όχι το θέμα είναι σχετικό. Ίσως υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι αποκλειστική η υπαιτιότητα του κ. Βιντιάδη. Ειδικά όταν θες να αγοράσεις μια προβληματική εταιρία, το 75% του χρέους της οποίας είναι προς το δημόσιο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Άρα δε μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο σε κάποιον, ο οποίος είτε βάλει 1 ευρώ, είτε 100 χιλιάδες ευρώ. Κανένας άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένος να βάλει το οποιοδήποτε ποσό. Στην ΑΕΚ υπάρχουν πάρα πολλοί που θα μπορούσαν να δώσουν χρήματα και μέχρι τώρα δεν το έκαναν».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, δήλωσε: «Πάντα είμαι αισιόδοξος. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. πιστεύω ότι η αρχή έγινε για κάποιες νίκες που θα έρθουν. Σίγουρα με μια νίκη δε μπορείς να πεις ότι εξασφαλίζεται η σωτηρία. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ως τελικό και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, όταν θα γίνει ταμείο. Με τις μεταγραφές που κάναμε καλύψαμε κάποια κενά που υπήρχαν. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Κλείνουν κι έρχονται

15/01/2013
 Προχωρημένες επαφές και αισιοδοξία για την απόκτηση των Ντάνιελ Μπέσα και Τζιμπρίλ Σισέ επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Ίσως και μέσα στην εβδομάδα η άφιξη των παικτών στην Αθήνα. Διαφορά με Κυργιάκο.

Κλείνουν κι έρχονται
Το πρόβλημα στη δημιουργία κι εκτέλεση στον φετινό Παναθηναϊκό είναι πασιφανές, αλλά φαίνεται πως οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να το λύσουν με δύο εξαιρετικές προσθήκες, αυτές των Ντάνιελ Μπέσα και Τζιμπρίλ Σισέ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι σε πολύ προχωρημένες επαφές με την Ίντερ για το δανεισμό του 20χρονου Βραζιλιάνου που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο. Απομένουν λεπτομέρειες για να αποκτηθεί ως το καλοκαίρι, χωρίς οψιόν αγοράς, καθότι οι «νερατζούρι» έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον νεαρό κι απλώς θέλουν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και να επιστρέψει δυνατός στο Μιλάνο. Ο αποκαλούμενος και νέος Σνάιντερ αγωνίζεται κυρίως ως μεσοεπιθετικός, κινούμενος πίσω από τον σέντερ φορ ή και δεξιά. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, καθώς ο Κουίνσι είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος αποχωρεί.

Την ίδια ώρα, ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Απομένει το «ΟΚ» της ΚΠΡ για το δανεισμό του, κάτι που περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ως αύριο. Η διοίκηση της ΠΑΕ εμφανίζεται δημοσίως συγκρατημένα αισιόδοξη για την ολοκλήρωση του deal, αλλά στην ουσία γνωρίζει πως δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή και αισιοδοξεί πως ο 31χρονος άσος θα είναι μέχρι το Σάββατο στην Αθήνα. Είτε για να δει από κοντά το ματς με τον Πανθρακικό, είτε για να… παίξει κιόλας. Η ΚΠΡ δεν υπολογίζει στον Σισέ, κινείται για την απόκτηση άλλου σέντερ φορ κι όλα δείχνουν πως μετά τις απαραίτητες επαφές που θα έχουν οι δύο πλευρές, θα χωρίσουν οι δρόμοι τους και ο ποδοσφαιριστής θα ντυθεί ξανά στα πράσινα.

Διαφορά με Κυργιάκο, ψάξιμο στην Ιβηρική

Εμπόδια που ίσως είναι δύσκολο να ξεπεραστούν εμφανίζονται για την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, είχε χθες επαφή με τον δυναμικό αμυντικό αλλά διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό και τη διάρκεια συμβολαίου. Ο ποδοσφαιριστής αξιώνει 300.000 ευρώ μέχρι το τέλος της περιόδου και να καλύψει το υπόλοιπο του συμβολαίου του η Βόλφσμπουργκ, ενώ οι «πράσινοι» δεν προσφέρουν πάνω από 200.000 ευρώ ως το καλοκαίρι. Παράλληλα δεν είναι διατεθειμένοι να του δώσουν συμβόλαιο άνω των έξι μηνών, ενώ ο Κυργιάκος θέλει να δεσμευτεί για ενάμιση χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει κι αλλού για τη θέση του στόπερ όπου χρειάζεται ενίσχυση μετά τις επικείμενες αποχωρήσεις των Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Ο Κώστας Ελευθεράκης θα μεταβεί στην Ιβηρική για να δει παίκτες (υπάρχουν αγώνες Κυπέλλου στην Ισπανία και την Πορτογαλία) δίχως να έχει γίνει γνωστό για το ποιους παίκτες έχει στο στόχαστρο.

*Σήμερα το απόγευμα θα γίνει το ραντεβού του δικηγόρου του Λουκά Βύντρα με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τη λύση του συμβολαίου του. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει διαφορά, καθώς η πλευρά του παίκτη φέρεται διατεθειμένη να αξιώσει χρήματα από το υπόλοιπο του συμβολαίου του, έχοντας παράπονα από τη συμπεριφορά της ΠΑΕ και κάνοντας λόγο για ζήτημα ηθικής. Σήμερα έρχεται στην Αθήνα και ο Σεμπαστιάν Λέτο, που μέχρι την Πέμπτη θα έχει υπογράψει την αποδέσμευσή του.

Σκέφτεται Κάτσε ο Σάντος

15/01/2013
 Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Φερνάντο Σάντος να καλέσει το επόμενο διάστημα στην Εθνική Ελλάδας τον Έργκους Κάτσε, ο οποίος αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Σκέφτεται Κάτσε ο Σάντος
Την εκτίμηση του Φερνάντο Σάντος έχει κερδίσει ο Έργκους Κάτσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, o προπονητής της Εθνικής Ελλάδας επιθυμεί να ντύσει στα γαλανόλευκα τον 20χρονο χαφ του ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός μέσος είχε κληθεί τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην Ελπίδων της Αλαβανίας, αλλά είχε απαντήσει αρνητικά με το επιχείρημα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να παίξει σε Αλβανία ή Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η ΕΠΟ, γνωρίζοντας ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρακολουθεί τον Κάτσε, έχει διερευνήσει διακριτικά την περίπτωσή του, χωρίς όμως να έχει κάνει περαιτέρω ενέργειες.

Αν ο 20χρονος παίκτης αποφασίσει αποκλειστικά με αγωνιστικά κριτήρια, τότε η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο, από τη στιγμή που υπερτερεί σε όλα (δυναμική, διεθνή αναγνώριση, παρουσία σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού) έναντι της Αλβανίας.

Όλα αυτά μπορούν να δελεάσουν τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και όχι έναν ανερχόμενο ταλέντο.

Ο Σάντος παρουσιάζεται βλέπει με καλό μάτι την επιλογή του Κάτσε, όμως δεν έχει αποφασίσει αν θα τον πάρει απευθείας στην Ανδρών (πιθανότατα σε κάποια φιλική αναμέτρηση) ή θα τον στείλει στην Ελπίδων για να προετοιμαστεί και μετά να προαχθεί.

Τη φετινή σεζόν ο νεαρός χαφ μετράει 19 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχοντας και δύο ασίστ στο ενεργητικό του. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» ο παίκτης λογίζεται ως ξένος, όμως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ελληνοποίησή του.

Κρίσιμες επαφές

15/01/2013
 Προς αναζήτηση των κεφαλαίων που του λείπουν για να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ αναχωρεί για την Κίνα ο Δημήτρης Βιντιάδης. Δύσκολα θα αποκτηθούν Κλωναρίδης ή Γιαννιώτας, χάσμα με Κοντοέ.

Κρίσιμες επαφές
Για την Κίνα αναχωρεί ο Δημήτρης Βιντιάδης. Εκεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει σειρά κρίσιμων επαφών που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την είσοδό του στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 32χρονος εφοπλιστής επιδιώκει με τις επαφές που θα έχει εκεί να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της ομάδας για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Όπως έχει δεσμευτεί και μέσω ανακοίνωσής του, θα γνωρίζει αν αυτό είναι εφικτό μέχρι-το αργότερο-τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση της ΠΑΕ παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την υπόθεση, αφού ενδεχόμενο «ναυάγιο» θα φέρει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Άλλωστε εναλλακτική λύση δεν υπάρχει και ο σύλλογος δεν μπορεί να πορεύεται διαρκώς με ταμειακές διευκολύνσεις. Στο μεταξύ, ο Άλκης Φωτίου, που έχει δείξει διάθεση να βοηθήσει (και εμπράκτως με τις 120.000 ευρώ που διέθεσε για να πληρωθούν οι παίκτες), στις επαφές που είχε με τον Δημήτρη Βιντιάδη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας, εφόσον όμως εκείνος αποκτήσει την ΠΑΕ.

Όλα αυτά κι ενώ σήμερα το μεσημέρι η Original και αρκετοί οπαδοί της ομάδας (στους οποίους οι οργανωμένοι έχουν απευθύνει κάλεσμα) θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να ζητήσουν να προχωρήσει άμεσα ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για όσα έγιναν την τελευταία οκταετία κι έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή τη θέση.

Δύσκολα για Κλωναρίδη, Γιαννιώτα

Ο Έβαλντ Λίνεν θα ήθελε 1-2 μεταγραφές, στις θέσεις του στόπερ και του εξτρέμ, αλλά είναι δύσκολο ελλείψει ρευστού να γίνει κάτι τέτοιο. Η περίπτωση του Βίκτωρα Κλωναρίδη απομακρύνεται, καθώς απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ (+50.000 ευρώ για την Εφορία) για έναν παίκτη που θα παίξει σε 12 ματς και δεν θα μείνει μετά το καλοκαίρι. Η διοίκηση θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τη Λιλ είτε να μειώσει τις απαιτήσεις της για τον παίκτη, είτε να δεχτεί να μην εισπράξει άμεσα όλα τα χρήματα που απαιτούνται. Όσον αφορά στον Γιάννη Γιαννιώτα, χρειάζονται χρήματα για να καλυφθεί η ρήτρα αποδέσμευσής του από τον Άρη (έστω κι αν ο Άλκης Φωτίου έχει δείξει διάθεση να συνεισφέρει, όπως έκανε με τον Γιώργο Κατίδη) και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο ίδιος θα έφευγε από την ομάδα του για να μετακινηθεί σε μία ανταγωνίστρια στη μάχη για τη σωτηρία.

Χάσμα με Κοντοέ, έτοιμη η μαύρη λίστα

Παρά τη νέα αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής του Γιάννη Κοντοέ, δύσκολα θα επιστρέψει στα πλάνα της ΑΕΚ. Ο 26χρονος αμυντικός ζητεί εγγυήσεις τόσο για την είσπραξη των δεδουλευμένων, όσο και για το υπόλοιπο του συμβολαίου του, κάτι που αδυνατεί να του παρέχει η τωρινή διοίκηση. Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, όλα δείχνουν πως οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Για τη θέση του στόπερ, ο 22χρονος Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος είναι προ των πυλών, αλλά πιθανότατα θα ζητηθεί να δοκιμαστεί προτού υπογράψει.

Εξάλλου, ο Έβαλντ Λίνεν θα παραδώσει σύντομα στη διοίκηση τη λίστα με τους παίκτες που δεν υπολογίζει και οι οποίοι είτε θα αποδεσμευτούν, είτε θα δοθούν δανεικοί. Στην ΠΑΕ αισιοδοξούν πως έτσι, πέρα από την αποσυμφόρηση του ρόστερ, μπορούν να εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα για άλλες ανάγκες.

Ο παραστατικός κύριος Φάμπρι

15/01/2013
 Φωνακλάς, με περίεργα παραδείγματα, ιδιαίτερα εργατικός και ρεαλιστής. Αυτές είναι οι εντυπώσεις που αφήνει ο Φάμπρι από τις πρώτες μέρες δουλειάς του στον Παναθηναϊκό.

Ο παραστατικός κύριος Φάμπρι
Για τις προπονητικές του ικανότητες μένει να φανεί αν θα πείσει. Αυτό για το οποίο δεν αμφιβάλει κανένας μέχρι τώρα για την περίπτωση του Φάμπρι, είναι πως πρόκειται για έναν αν μη τι άλλο πολύ παραστατικό προπονητή. Προσπαθεί με παραδείγματα να δείξει στους παίκτες του τι ακριβώς ζητεί από αυτούς.

Σε μια από τις πρώτες του προπονήσεις είχε μιλήσει στους παίκτες του για ένα κάστρο, που καλούνται να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου απέναντι στους εχθρούς. Πριν το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα δανείστηκε στοιχεία από το… ζωικό βασίλειο. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το μηδέν. Να έχουμε τον έλεγχο της περιοχής. Να καθορίζουμε εμείς την περιοχή μας και να κάνουμε τα πάντα για να την προστατεύσουμε. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει και να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι. Όπως κάνουν τα αρσενικά λιοντάρια, γύρω από τα θηλυκά. Δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει και να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους», τους είπε.

Όσο για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι παίκτες; Μιλούν για έναν εργατικό άνθρωπο, ιδιαίτερα εκδηλωτικό και αρκετές φορές εκρηκτικό, όπως στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιοι, ωστόσο, αμφιβάλλουν για το αν μπορεί να ηγηθεί μίας ομάδας που φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό. Ο 57χρονος τεχνικός δεν ψάχνει δικαιολογίες και ελαφρυντικά (όπως φάνηκε από ότι δεν στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων) κι έχει αντιληφθεί πως πρέπει να αλλάξει πολλά στην ομάδα. Πώς; Μόνο με δουλειά. Έτσι για σήμερα και αύριο έχει ορίσει διπλές προπονήσεις στην Παιανία, με τους παίκτες να μην αποχωρούν από το προπονητικό κέντρο αλλά να μένουν σε αυτό μεταξύ των δύο προγραμμάτων.

Πάει για άλλον

15/01/2013
 Το κενό που δημιουργήθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, ύστερα από τον τραυματισμό του Χακόμπο, επιθυμούν να καλύψουν στον ΠΑΟΚ.

Πάει για άλλον
Την αναζήτηση άλλου τερματοφύλακα έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σανθ Χακόμπο αναγκάζει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε στον «άσο».

Πλέον ο Γιώργος Δώνης υπολογίζει τον Παναγιώτη Γλύκο και τον Αστέριο Γιακουμή, όμως για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της πρέπει να έχει άλλον έναν γκολκίπερ.

Για τον τραυματισμό του Χακόμπο μίλησε στη SportDay ο Παναγιώτης Γιγής, ο υπεύθυνος του ιατρικού τιμ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Μπορεί και να χειρουργηθεί. Είναι σοβαρό το πρόβλημα. Πρέπει να υπήρχε προδιάθεση. Ισως και από πολύ παλιά. Μπορεί να είχε μικροενοχλήσεις και έφτασε πλέον σε ένα σημείο που ο μυς δεν άντεξε».

Ο Ισπανός θα βγει σήμερα από το νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες θα κάνει συνεχείς ελέγχους μέχρι να καθοριστεί η θεραπεία που θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, η στήλη «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 30χρονος πορτιέρο έβγαλε από τη δύσκολη θέση τη διοίκηση του συλλόγου, αφού είχε αποφασίσει ότι δεν θα τον κρατήσει.

Φθηνότερη λύση για τα άκρα

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ (που παραδέχεται την έλλειψη μεσοεπιθετικών) θα στραφεί τώρα τον χειμώνα σε πιο φθηνές περιπτώσεις ακραίων και θα αφήσει στην άκρη τον Λούκας.

Με τις δηλώσεις του ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ απάντησε σε αυτό το ερώτημα. Ή... μετέφερε την απάντηση του Σαββίδη, μια και εκείνος αποφασίζει και οι υπόλοιποι ακολουθούν και εκτελούν εντολές.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου