ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

16/01/2013

Περιμένουν τον Ολυμπιακό…

15/01/2013
 Σε ανοιχτή γραμμή είναι η διοίκηση του Άρη με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού για τους παίκτες που μπορούν να μετακομίσουν ως δανεικοί στη συμπρωτεύουσα.

Περιμένουν τον Ολυμπιακό…
Επιτακτική ανάγκη μοιάζει για τον Άρη η ενίσχυση της ομάδας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι «κίτρινοι» θέλουν ποδοσφαιριστές έτοιμους για να προσφέρουν άμεσα λύσεις στον Λούκας Αλκαράθ στα δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.

Σε πρώτο πλάνο για τους Θεσσαλονικείς είναι ο Δημήτρης Διαμαντάκος και ο Ανδρέας Τάτο, τους οποίους επιθυμούν να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα οι διοικούντες τον Άρη είναι σε επαφή με τους πρωταθλητές Ελλάδας ια να μάθουν ποιους άλλους παίκτες δεν υπολογίζει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (Ζαραδούκα, Βλαχοδήμο), για να ξέρουν αν θα πρέπει να στραφούν στις εναλλακτικές λύσεις που έχουν.

Παράλληλα χθες οι «κίτρινοι» χτύπησαν και την πόρτα του Εργοτέλη ζητώντας επίσημα τον Γιώργο Σαρρή για να ενισχύσουν την προβληματική τους άμυνα και περιμένουν την απάντηση της κρητικής ομάδας.

Η SportDay γράφει ότι οι «κίτρινοι» πρότειναν στους Κρητικούς ένα ποσό ως αντάλλαγμα, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση μεταγραφής του 23χρονου αμυντικού σε άλλη ομάδα στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο παίκτης δήλωσε στην εφημερίδα:

«Εχω μιλήσει με τον Αρη, αλλά έχω συμβόλαιο με τον Εργοτέλη και τους παρέπεμψα στη διοίκηση. Είναι καθαρά θέμα της ομάδας μου, αν θα γίνει η μεταγραφή. Φυσικά και με ενδιαφέρει να παίξω στη Σούπερ Λίγκα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης, αλλά και να μη γίνει η μεταγραφή, είμαι καλά στον Εργοτέλη».

Ποντάρει στον… ΠΑΟΚ ο Μαχλάς

15/01/2013
 Ενίσχυση από τον ΠΑΟΚ με το δανεισμό των Απόστολου Γιάννου και Αλέξη Αποστολόπουλου περιμένουν στον ΟΦΗ.

Ποντάρει στον… ΠΑΟΚ ο Μαχλάς
Μία με δύο προσθήκες θα κάνει ο ΟΦΗ εντός της εβδομάδας, εφόσον εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα. Ο Νίκος Μαχλάς περιμένει ενίσχυση από τον ΠΑΟΚ με δύο δανεικούς ποδοσφαιριστές, ποντάροντας στις καλές σχέσεις των δύο ΠΑΕ.

Οι Ηρακλειώτες θέλουν τον Απόστολο Γιάννου και τον Αλέξη Αποστολόπουλο από το «Δικέφαλο του Βορρά», προκειμένου να ενισχυθούν στην επίθεση και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Ο 22χρονος φορ έχει φέτος 15 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο 21χρονος οπισθοφύλακας έχει παίξει σε 6 παιχνίδια.

Στο μεταξύ, οι Κρητικοί ήρθαν σε συμφωνία με τον Φρανσίσκο Βάντο για να αποσύρει την προσφυγή με την οποία διεκδικεί 165.000 ευρώ λαμβάνοντας 67.000 ευρώ σε δόσεις. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να φανεί συνεπής η διοίκηση στη δέσμευσή της απέναντι στον ποδοσφαιριστή.

«Τσαλίμια» σε Πανθρακικό από Κλουζ

15/01/2013
 Αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Κλουζ παρουσιάζεται η πλευρά του Παρασκευά Χρίστου, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Πανθρακικό.

«Τσαλίμια» σε Πανθρακικό από Κλουζ
Την ανακοίνωση της μεταγραφής του Παρασκευά Χρίστου στον Πανθρακικό καθυστερεί η Ουνιβερσιτατέα Κλουζ.

Οι Ρουμάνοι προσπαθούν να γλιτώσουν ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που οφείλουν στον Κύπριο αμυντικό και χρονοτριβούν για την αποδέσμευσή του.

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται εδώ και μέρες στην Κομοτηνή, αλλά δεν μπορεί να ανακοινωθεί από τον ακριτικό σύλλογο.

Η πλευρά του Χρίστου αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της και να προειδοποιήσει την Κλουζ πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα παραμείνει στην ομάδα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος για αυτούς), στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να εγκλωβιστούν οι ίδιοι στο παιχνίδι που έχουν στήσει.

Πιο απλά είναι τα πράγματα με τον Ζορντάο Ντιόγκο, η ανακοίνωση του οποίου εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πανθρακικό, κάτι που αφέθηκε να εννοηθεί πως θα γίνει σήμερα.

Χακόμπο: «Τρομοκρατήθηκα»!

15/01/2013
 «Τρομοκρατήθηκα. Πίστεψα πως θα χάσω το πόδι μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σανθ Χακόμπο.

Χακόμπο: «Τρομοκρατήθηκα»!
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Σανθ Χακόμπο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχει τραυματιστεί σοβαρά και, όπως δήλωσε, σε κάποια φάση πίστεψε ότι θα χάσει το πόδι του!

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας», τόνισε ο 30χρονος γκολκίπερ και πρόσθεσε:

«Τρομοκρατήθηκα. Πίστεψα πως θα χάσω το πόδι μου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σανθ Χακόμπο στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

Για τις πρώτες στιγμές του τραυματισμού του

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Πρώτη φορά παθαίνω αυτή τη ζημιά. Ήταν κάτι το αναπάντεχο. Μπήκα στην Τούμπα για προθέρμανση, προχθές, μαζί με τον κ. Μαλλιαρίτση. Δεν αισθανόμουν πόνους, ήμουν μια χαρά. Σε μία άσκηση και όταν επιχείρησα να σουτάρω την μπάλα με το δεξί μου πόδι, άκουσα ένα κρακ.

Έναν θόρυβο που προέρχονταν από το δεξί μου γόνατο. Φοβήθηκα αλλά για λίγο συνέχισα. Και στην επόμενη φάση, έδιωξα την μπάλα με το αριστερό. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα σοβαρό πρόβλημα στο δεξί μου γόνατο. Αμέσως ενημέρωσα τον κ. Μαλλιαρίτση και στη συνέχεια ήρθε κοντά μου ο γιατρός της ομάδας, ο προπονητής και οι άνθρωποι από την ομάδα.

Τους είπα ότι πονάω πολύ έντονα, ήταν κάτι το αναπάντεχο. Στη συνέχεια πήγα στα αποδυτήρια, αλλά εκεί η κατάσταση στο γόνατο του δεξιού μου ποδιού έγινε χειρότερη. Το γόνατο άρχισε να πρήζεται. Πάνω από το γόνατο, το δεξί μου πόδι είχε...μαυρίσει. Δεν ήξερα τι να κάνω. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που το είδαν (ο αγώνας εξελίσσονταν) εκτός από την πρώτη θεραπεία που ακολούθησα, κάλεσαν το ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο
».

Για τους φόβους του το βράδυ της Κυριακής

«Τρομοκρατήθηκα. Πίστεψα πως θα χάσω το πόδι μου ! Δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάκτυλα του δεξιού μου ποδιού. Αμέσως οι γιατροί μου έκαναν αφαίρεση υγρού από το γόνατο και μου έβαλαν ορούς. Πονούσα φριχτά.

Ολη τη νύχτα δεν έκλεισα μάτι. Ευτυχώς με τους ορούς και τη θεραπεία, το πρήξιμο στο γόνατο υποχώρησε και έφυγε και το μαύρισμα στο δεξί μου πόδι. Τώρα (σ.σ. χθες το μεσημέρι) είμαι καλύτερα
».

Για το διάστημα που θα χρειαστεί να επιστρέψει στα γήπεδα

«Την Τρίτη θα πάρω εξιτήριο από το Διαβαλκανικό κέντρο και θα πάω στο σπίτι μου. Όλη την εβδομάδα θα κάνω κι άλλες εξετάσεις ενώ πιθανότατα την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι γιατροί εάν θα μου κάνουν επέμβαση στο γόνατο, ή εάν θα ακολουθήσω θεραπευτική αγωγή.

Πάντως, είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη, θα απουσιάσω από την ενεργό δράση μέχρι και 5 μήνες. Αυτό μου είπαν οι γιατροί. Πως θα χάσω από 3 έως 5 μήνες. Είναι πολύ δυσάρεστο για εμένα. Παρακαλώ τον θεό να επιστρέψω υγιής στην ομάδα. Είναι μια δύσκολη στιγμή, ίσως η δυσκολότερη για εμένα
».

Το πανηγύρισαν στην Ονδούρα

15/01/2013
 Πρωτοσέλιδο έγινε ο Κόστλι σε εφημερίδα της Ονδούρας για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο.

Το πανηγύρισαν στην Ονδούρα
Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Βέροιας πέτυχε ο Κόστλι στη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, το οποίο μάλιστα έδωσε και το βαθμό της ισοπαλίας στη «Βασίλισσα του Βορρά» στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο και ιδιαίτερη χαρά στην πατρίδα του.

Εφημερίδες από την Ονδούρα παρακολουθούν κάθε εβδομάδα την απόδοση του 30χρονου επιθετικού με την «Diez» μάλιστα να… αφιερώνει το πρωτοσέλιδο στον επιθετικό της Βέροιας με τίτλο «Κόστλι επιτέλους».

Με το εν λόγω τέρμα ο Κόστλι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί, στο οποίο είχε να σκοράρει πάνω από ένα χρόνο.

Παραλίγο δράματα στην ΑΕΚ

15/01/2013
 Αν δεν ήταν και ο Δημήτρης Βιντιάδης, στην ΑΕΚ θα μπορούσαν να είχαν αρνητικές συνέπειες το Σάββατο - λίγο πριν από τον αγώνα με την Ξάνθη - από την οικονομική κατάσταση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Παραλίγο δράματα στην ΑΕΚ
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Δημήτρη Βιντιάδη, ο οποίος είχε δώσει 15.000 ευρώ στον Ανδρέα Δημητρέλο για μία άμεση ανάγκη.

Κάποιοι είχαν σχολιάσει αρνητικά την συγκεκριμένη κίνηση του υποψήφιου αγοραστή της ΑΕΚ, όμως η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay γράφει ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε καταφέρει να μαζέψει μόλις 2.000 ευρώ παραμονές του αγώνα με την Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Δημητρέλος παρακαλούσε δεξιά και αριστερά για τις υπόλοιπες 15.000 που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης κι αυτά τα έδωσε ο ομογενής επιχειρηματίας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε κλάματα το Σάββατο…

«Τα πράγματα πάνε καλά…»

15/01/2013
 Αισιόδοξος για την επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για τις υποθέσεις Μπέσα, Κυργιάκου, τον Φάμπρι και τους στόχους του Παναθηναϊκού.

«Τα πράγματα πάνε καλά…»
Happy end αισιοδοξεί πως θα έχει η υπόθεση Σισέ για τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας, ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός του συλλόγου μίλησε για τις προσπάθειες για την επιστροφή του Γάλλου σέντερ φορ, αλλά και για τις κινήσεις με Μπέσα και Κυργιάκο.

Επίσης αναφέρθηκε στα πρώτα δείγματα γραφής του Φάμπρι, το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ, ενώ τόνισε πως βάσει σχεδιασμού ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα τη μεθεπόμενη περίοδο.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-την υπόθεση της μεταγραφής του Σισέ: «Η τελική απόφαση από την ΚΠΡ θα παρθεί σήμερα. Τα πράγματα πάνε καλά. Ο Σισέ είναι θετικός να έρθει, γιατί έχει αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Θέλει να προσφέρει ότι προσέφερε και μέχρι πριν ενάμιση χρόνο. Αν δεν προβάλει αξιώσεις η ΚΠΡ, το θέμα θα τελειώσει θετικά».

-το πώς θα καλυφθεί το κόστος της μετακίνησης: «Δεν θα πληρωθεί όλο το ποσό του συμβολαίου του Σισέ από την ΠΑΕ. Θα δοθούν χρήματα από άλλους ανθρώπους, από μετόχους που θα συνδράμουν για να καλυφθεί το ποσό».

-τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει λύσεις, γιατί μπαίνει σε μια περίοδο πέντε αγώνων, τεσσάρων για το πρωτάθλημα κι ενός για το Κύπελλο, που θα κρίνουν τους στόχους που έχουν απομείνει. Μιλάμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την είσοδο στα play offs, μέσω των οποίων θα διεκδικήσει τη θέση στο Champions League».

-το πότε θα παίξει ο Καζιγιάμα: «Ο Καζιγιάμα είναι θέμα ημερών να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Θα έρθει ο Λέτο να λύσει το συμβόλαιό του, έχει συμφωνήσει σε όλα να το κάνει».

-τις υποθέσεις των Μπέσα και Κυργιάκου: «Τον Μπέσα αν τον πάρουμε θα είναι δανεικός. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει να πάρει κι έναν σέντερ μπακ. Ο Κυργιάκος έχει ακριβό συμβόλαιο και δεν ξέρω αν μπορέσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι δύσκολο να τον πάρουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει εναλλακτική, αλλά σίγουρα η διοικούσα επιτροπή μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη ψάχνουν λύσεις που θα είναι συμφέρουσες οικονομικά και αγωνιστικά».

-το αν θα γίνουν κι άλλες προσθήκες: «Θα γίνουν κινήσεις για παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και μένουν ελεύθεροι, για να ενταχθούν στην ομάδα όχι τώρα, αλλά για το καλοκαίρι. Όπως έγινε με τον Σπυρόπουλο. Αν μπορέσει να τον πάρει τώρα η ομάδα, θα τον πάρει με τις προϋποθέσεις που θέλει ο Παναθηναϊκός, ειδάλλως θα τον πάρει στο τέλος της σεζόν».

-τις πρώτες εντυπώσεις από τον Φάμπρι: «Ο νέος προπονητής συμμετέχει στην προπόνηση. Με τον Φερέιρα συμμετείχαν περισσότερο ο βοηθός του και ο γυμναστής του, ενώ εκείνος καθόταν έξω από τις γραμμές κι έδινε οδηγίες. Ο Φάμπρι είναι μέσα στο τερέν, δείχνει αυτά που θέλει και μετά ακολουθούν οι παίκτες. Κάνει πολλή τακτική για τις αρμοδιότητες που έχει κάθε ποδοσφαιριστής. Θέλει η ομάδα να επιτίθεται και να αμύνεται όλη μαζί. Είναι νωρίς για να μπορέσουμε να πούμε κάτι. Τώρα έχει βάλει διπλές προπονήσεις για να περάσει αυτά που θέλει και να ετοιμάσει την ομάδα».

-τη διάρκεια της συνεργασίας με τον Φάμπρι: «Προς το παρόν είναι μέχρι το καλοκαίρι. Τι θα γίνει μετά, είναι κάτι που θα το κοιτάξει η διοίκηση λίγο πριν το τέλος της σεζόν. Εξαρτάται από το αν θα επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα γίνει ανάλογα με την πορεία της ομάδας».

-το πώς θα αντεπεξέλθει οικονομικά ο Παναθηναϊκός: «Αυτό το κομμάτι το έχει αναλύσει στις δύο γενικές συνελεύσεις ο κ. Αλαφούζος. Έχει πει ποιο είναι το οικονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ομάδας: περιλαμβάνει μικρά συμβόλαια, με ένα μπάτζετ που να μπορεί να φτιάξει μια ομάδα και τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο να μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα πρωταθλήματα. Οι στόχοι της ομάδας είναι αυτοί. Οι επιλογές που κάνουμε είναι να πάρουμε νέα παιδιά, από τις ακαδημίες και με μεταγραφές που θα γίνουν, ώστε να προσαρμοστούν και να βοηθήσουν».

«Εδώ και τώρα έλεγχο!»

15/01/2013
 Πλήθος οπαδών της ΑΕΚ έξω από το Υπουργείο την ώρα που εξελίσσεται η συνάντηση Ερασιτεχνικής, Original και παλαιμάχων με τον Γιάννη Ιωαννίδη, από τον οποίο ζητούν διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

«Εδώ και τώρα έλεγχο!»
Περισσότεροι από 300 φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη στιγμή που αντιπροσωπεία της Original 21, της Ερασιτεχνικής και των παλαιμάχων της ομάδας συναντάται με τον υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Κώστα Παπαδημητρίου, τους παλαίμαχους Στέλιο Σεραφείδη και Μιχάλη Σιμιγδαλά, καθώς και πέντε οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ για να αποδειχτεί ποιοι φέρουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο σύλλογος.
Μέχρι στιγμής η διαδήλωσή τους είναι ειρηνική, με πανό και συνθήματα.

Δίκοπο μαχαίρι ο έλεγχος

15/01/2013
 Το αίτημα Ερασιτεχνικής, Original και παλαιμάχων της ΑΕΚ για διαχειριστικό έλεγχο κατατέθηκε στον Γιάννης Ιωαννίδη, αλλά αυτός παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών και το… επικίνδυνο ΣΔΟΕ.

Δίκοπο μαχαίρι ο έλεγχος
Τη δέσμευσή του Γιάννη Ιωαννίδη πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προχωρήσει γρήγορα ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ ΑΕΚ έλαβε η αντιπροσωπεία Ερασιτεχνικής, Original και παλαιμάχων της ομάδας, που επισκέφτηκε το μεσημέρι το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

Με την παρουσία 500 και πλέον φίλων της ομάδας που διαδήλωσαν ειρηνικά (με πανό και συνθήματα) έξω από το Υπουργείο στο Μαρούσι ζητώντας έλεγχο και τιμωρία όσων οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, οι παλαίμαχοι Στέλιος Σεραφείδης και Μιχάλης Σιμιγδαλάς, καθώς και πέντε οργανωμένοι οπαδοί τα είπαν με τον «ξανθό» σε πολύ καλό κλίμα.

Η αίτηση για διαχειριστικό έλεγχο πρωτοκολλήθηκε και ο Γιάννης Ιωαννίδης δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει το ζήτημα για να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό. Τόνισε, ωστόσο, πως το δικό του Υπουργείο δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα πρέπει το αίτημα να προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιληφθεί του θέματος το ΣΔΟΕ.

Αν όμως το εν λόγω σώμα αρχίσει ελέγχους στην ΠΑΕ, είναι πολύ πιθανό πέρα από φυσικά πρόσωπα που τυχόν βρεθούν υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, κυρώσεις να αντιμετωπίσει και η ίδια η ομάδα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τέλος ο υφυπουργός αθλητισμού, πρότεινε στους υπεύθυνους της ΑΕΚ να απευθυνθούν και στον Χάρη Θεοχάρη, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη θετική εξέλιξη του αιτήματός τους.
«Υπήρχε καλό κλίμα. Ο υπουργός έδειξε πως ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Πρωτοκολλήσαμε την αίτηση της ερασιτεχνικής, του κόσμου, των παλαιμάχων. Είμαστε όλοι μαζί. Θα υπάρχει και μια νέα συνάντηση για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να προχωρήσει αυτή η κίνηση που θέλουμε. Έδειξε ο υπουργός την διάθεση να βοηθήσει, για να προχωρήσουν τα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής.

Η κατάσταση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και για το λόγο αυτό η Ερασιτεχνική θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 17:00 για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Ζήτησε έλεγχο ο Ιωαννίδης

15/01/2013
 Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε εντολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη διενέργεια ελέγχου, όπως του ζήτησαν σήμερα αντιπρόσωποι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, των παλαιμάχων και των οπαδών της.

Ζήτησε έλεγχο ο Ιωαννίδης
Η επιθυμία τους έγινε… πραγματικότητα!

Τα αιτήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, των παλαιμάχων και της Ορίτζιναλ… εισακούστηκαν από τον Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος –τελικά- έδωσε εντολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να κινήσει τις διαδικασίες και να πραγματοποιήσει διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

Αυτό έγινε γνωστό με σχετικό Δελτίου Τύπου το οποίο αναφέρει…

«Τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, υπό τον πρόεδρο της Κώστα Παπαδημητρίου, συνοδεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Στέλιου Σεραφείδη - Μιχάλη Σιμιγδαλά και παρουσία εκπροσώπων Συνδέσμων οπαδών της Ένωσης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός διαβίβασε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κ. Αθανάσιο Μπρίλη το κάτωθι αίτημα:

"Σας παρακαλώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να διενεργήσετε οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το χρονικό διάστημα από 30/06/2004 έως και σήμερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2, του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει».

Φυσικά, η απόφαση αυτή εγκυμονεί και κινδύνους για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Από τον έλεγχο αυτό ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία που θα φέρουν κυρώσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ίδια η ομάδα.

«Έφυγε» ο Γιώργος Χατζής

15/01/2013
 Πενθεί ο Ατρόμητος για το θάνατο του «Στρατηγού», Γιώργου Χατζή.

«Έφυγε» ο Γιώργος Χατζής
Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Ατρομήτου, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Γιώργος Χατζής, βυθίζοντας στο πένθος την ομάδα του Περιστερίου.

Ο «Στρατηγός», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν ήταν για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, ενώ είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Ο «Στρατηγός» δεν θα δει ξανά τον αγαπημένο του Ατρόμητο. Ο κυρ Γιώργος δεν θα φωνάξει στον διαιτητή, δεν θα πανηγυρίσει για ένα γκολ. Δεν θα μοιράσει τις προσκλήσεις του, δεν θα πάρει το μολύβι του για να δει πόσες κενές θέσεις υπάρχουν σε κάθε θύρα του γηπέδου, δεν θα γκρινιάξει γιατί κάτι πήγε στραβά στην σύσκεψη, δεν θα βάλει ξανά τα στήθη του μπροστά για να υπηρετήσει την ιδέα και τα ιδανικά του Ατρόμητου.

Ιδανικά που τον συντρόφευαν μια ολόκληρη ζωή ξεκινώντας από ποδοσφαιριστής της ομάδας μας στη δεκαετία του '50, χαλκέντερος αμυντικός είναι αλήθεια, και από τότε η λέξη «Ατρόμητος» αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς του. Εκείνος μας δίδαξε ότι:«Ατρόμητος σημαίνει Δύναμη-Τέχνη-Ατσάλινη Καρδιά».

Η ΠΑΕ Ατρόμητος και το Περιστέρι πενθούν για το θάνατο του Γιώργου Χατζή που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν εκεί στο γραφείο του, το αγαπημένο του γραφείο στο Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων που αποτελούσε κυριολεκτικά το δεύτερο σπίτι του. Άνθρωπος με δύναμη ψυχής και καρδιάς μέχρι το τέλος, ο Γιώργος Χατζής πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Ατρόμητο.

Γεννήθηκε στο Περιστέρι από πρόσφυγες γονείς της Μικράς Ασίας και ήταν απόφοιτος του ΙΑ' Γυμνασίου (γενιά της παράγκας). Μεγάλωσε παίζοντας μπάλα στην πλατεία δημαρχείου στην Ευαγγελίστρια, «το πρώτο μου γήπεδο» όπως έλεγε χαρακτηριστικά, κι εκεί τον είδε ο τότε άσος του Ολυμπιακού και πρώην του Ατρόμητου Μπάμπης Δρόσος ο οποίος τον πήγε μαζί με τον Γιάννη Νικολιά στην ομάδα του Πειραιά την εποχή που μεσουρανούσαν οι αδελφοί Χέλμη.

Λόγω όμως της εισαγωγής του στην Σχολή της Αεροπορίας μετεγράφηκε τελικά μετά από δύο χρόνια στον Ατρόμητο στον οποίο ήταν βασικό στέλεχος και αρχηγός από το 1956 μέχρι το 1967. Αγωνίστηκε επίσης στην ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε γενικός αρχηγός στον Ατρόμητο επί προεδρίας Στάη, Τσακίρη και Αλυφαντή. Διετέλεσε ακόμη αιρετό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Για έξι συναπτά έτη ήταν Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ατρόμητος ως Υπεύθυνος Οικονομικής Επιστασίας Αγώνων και ως Υπεύθυνος της Διαχείρισης Εισιτηρίων. Ταυτόχρονα ήταν Υπεύθυνος Οικονομικής Επιτροπής ΕΠΟ-ΕΠΑΕ. Ήταν Αξιωματικός Ε.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Στρατηγέ» καλό σου ταξίδι!. Ο Ατρόμητος σε ευχαριστεί για όλα όσα του πρόσφερες!». Έφυγε ένας πολύ μεγάλος Ατρόμητος».

Εξετάσεις ο Φουρτάδο, πρόβλημα ο Γιάγκο

15/01/2013 
Απόντες από την προπόνηση της Τρίτης ήταν για διαφορετικούς λόγους οι Φουρτάδο και Κατσικοκέρης. Πρόβλημα με Γιάγκο εν όψει Άρη.

Εξετάσεις ο Φουρτάδο, πρόβλημα ο Γιάγκο
Δίχως δύο επιθετικούς, που ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν θέση στα πλάνα του Έβαλντ Λίνεν, έγινε η προπόνηση της Τρίτης στην ΑΕΚ.

Πέραν των γνωστών απουσιών των Παναγιώτη Λαγού και Γιάννη Κοντοέ, από την προπόνηση απουσίασε ο Εμίλιο Φουρτάδο που πήγε για εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο, μετά τη λιποθυμία του στην προπόνηση της Κυριακής.

Επίσης έλειπε και ο Νίκος Κατσικοκέρης με στρατιωτική άδεια, που δεν φαίνεται να σχετίζεται με πιθανή αποχώρησή του από την ομάδα στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξανδρος Νικολιάς αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο από το πρόγραμμα, ενώ ο Γιάγκο έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Ο Πορτογάλος αμυντικός ήταν εκτός αποστολής κόντρα στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά στο ματς με τον Άρη που έρχεται θεωρείται απαραίτητος καθώς θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Κουτρουμπής.

Το ευχάριστο είναι πως κανονικά γυμνάστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας που ξεπέρασε την κάκωση που είχε στο πόδι από το παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Κυριακή θα συνεχιστεί την Τετάρτη με προπόνηση στις 11:00.

Ο Μπονγκ στον Πανθρακικό

15/01/2013
 Ο Κέινς Νουκ Μπονγκ αποτελεί το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Πανθρακικού.

Ο Μπονγκ στον Πανθρακικό
Τη μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζει ο Πανθρακικός, ο οποίος μετά την απόκτηση των Χρίστου, Βρονταρά και Πόπτση ανακοίνωσε τον Κέινς Νουκ Μπονγκ.

Πρόκειται για έναν 19χρονο Καμερουνέζο, τον οποίο ο τεχνικός των «νεοφώτιστων», Παύλος Δερμιτζάκης, προορίζει για να καλύψει τη μεσαία γραμμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:

«Η ΠΑΕ Πανθρακικός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Κέινς Νουκ Μπονγκ. Ο νέος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1993 στο Καμερούν και αγωνίζεται στην θέση του μέσου».

Έξω ο Βαϊρουά, μέσα ο Νουκ

15/01/2013
 Χωρίς τον τραυματία Βαϊρουά, αλλά με τον νεοαποκτηθέντα Νουκ Μπονγκ ταξιδεύει στην Αθήνα ο Πανθρακικός για τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης και Παναθηναϊκό.

Έξω ο Βαϊρουά, μέσα ο Νουκ
Απών θα είναι ο Μαραμά Βαϊρουά από τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο την Τετάρτη (17:00) και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα το Σάββατο. Ο φορ από την Ταϊτή δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα προφυλαχθεί.

Αντίθετα, ο Παύλος Δερμιτζάκης συμπεριέλαβε στην αποστολή τον 19χρονο Καμερουνέζο Νουκ Μπονγκ, που μόλις σήμερα ανακοινώθηκε από την ομάδα της Κομοτηνής.

Πανθρακικός και Απόλλωνας είχαν συναντηθεί άλλες δύο φορές στο Κύπελλο, αμφότερες με την ομάδα της Κομοτηνής φιλοξενούμενη. Τη σεζόν 2009/10 ο Πανθρακικός είχε επικρατήσει 3-1 στην παράταση, ενώ πέρυσι είχε νικήσει 2-0.

Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής; Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Νουκ, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Πόπτσης, Κάσελαν, Μουνάφο, Λαδάκης, Καθάριος, Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Γωνιάδης, Μίνγκας, Κοντογουλίδης, Παπαδόπουλος και Κυβελίδης.

Τσαμπούρης: «Τώρα είναι η ευκαιρία μας»

15/01/2013
 Στην ευκαιρία που έχει ο Αστέρας Τρίπολης να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των άλλων ομάδων αναφέρθηκε ο Σάββας Τσαμπούρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Τσαμπούρης: «Τώρα είναι η ευκαιρία μας»
Σημαντική για δύο λόγους χαρακτήρισε ο Σάββας Τσαμπούρης τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην Κέρκυρα.

Ο 26χρονος μπακ των Αρκάδων τόνισε πως με το τρίποντο στο νησί των Φαιάκων αρχικά κατοχύρωσαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ πανηγύρισαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Μαζιά:

Για τη νίκη επί της Κέρκυρας και τη βαθμολογική θέση του Αστέρα:
«Δεν ξεκινήσαμε με στόχο να βγούμε στο Champions League. Όμως βλέποντας τα προβλήματα των άλλων ομάδων, είπαμε πως τώρα είναι η ευκαιρία μας. Όσο περνάνε οι αγωνιστικές η πεντάδα έγινε αυτοσκοπός. Είχαμε προβληματιστεί με τις εκτός έδρας αποδόσεις μας, δεν δείχναμε συγκέντρωση. Ωστόσο, η νίκη στην Κέρκυρα ήταν πολύ σημαντική γιατί κατοχυρώσαμε την τρίτη θέση και αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη μας»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Ο πήχης έχει πέσει. Ωστόσο, παραμένει ένα ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα ιδιόμορφο πρωτάθλημα. Η άμυνα πια είναι το κλειδί για μία ομάδα. Εμείς όμως έχουμε ποιότητα και καλή επιθετική λειτουργία και η νίκη είναι βασικός μας σκοπός».

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ:
«Μπορεί να είναι κοινότυπο, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η διαφορά μας από τον ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμοί και αν θέλουμε τη δεύτερη θέση πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ».

Για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ:
«Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μπορούμε να πούμε πως ποιοτικά είναι πολύ μπροστά. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, όταν δεν υπάρχει υγεία στα διοικητικά και στα οικονομικά αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε τώρα, προσπαθεί να διατηρηθεί στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ψάχνεται, έχει αλλάξει προπονητές, έχει όμως οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι σε καλύτερη μοίρα από την ΑΕΚ και αυτό φαίνεται στη βαθμολογία»

Για το Κύπελλο:
«Από την αρχή θέλαμε να πάμε στον τελικό γιατί πέρυσι αποκλειστήκαμε στο παρά πέντε από τον Ατρόμητο. Τώρα έχουμε την επαναληπτική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, θέλουμε να προκριθούμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πρέσινγκ και άμυνα στην Παιανία

15/01/2013
 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δούλεψε σήμερα με τους παίκτες του στο πρεσάρισμα, την κυκλοφορία, αλλά και στην αμυντική συμπεριφορά, από την οποία έχει πολλά παράπονα.

Πρέσινγκ και άμυνα στην Παιανία
Συγκεκριμένα, ο Φάμπρι, μετά το δίτερμα που έγινε στην πρωινή προπόνηση, έβαλε τέσσερις ποδοσφαιριστές στην άμυνα (τους άλλαζε συνεχώς) και 6 ή 8 στην επίθεση. Ο στόχος ήταν διπλός: Η δουλειά στην κυκλοφορία και το πρέσινγκ από τη μια ομάδα και η καλή άμυνα και το κλείσιμο των χώρων από την άλλη. Ο Ισπανός έκανε πολλές παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του, όταν έβλεπε να χάνεται η μπάλα από τους επιτιθέμενους και όταν παρατηρούσε… παιδικά λάθη από τους αμυντικούς. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί πολλές φορές φέτος, με τον Φάμπρι να προσπαθεί να βελτιώσει τον αμυντικό τομέα, μέσω της δουλειάς και φυσικά μέσω μιας ενδεχόμενης μεταγραφής στόπερ.

Οι «πράσινοι», μετά την προπόνηση γευμάτισαν στο εστιατόριο της Παιανίας, ακολούθως ξεκουράστηκαν και στις 17:00 θα προπονηθούν ξανά.

*Ο Κώστας Ελευθεράκης παρακολούθησε την πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια έφυγε από την Παιανία για να «πετάξει» για την Πορτογαλία, όπου θα παρακολουθήσει κεντρικό αμυντικό που ενδιαφέρει το «τριφύλλι».

*Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο Χοσέ Τοτσέ, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με την Ξάνθη.

Και με τη βούλα της Άρσεναλ Σαραντί

15/01/2013
 Η Άρσεναλ Σαραντί ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Κάφα και παράλληλα, την συμφωνία του με τον Αστέρα Τρίπολης.

Και με τη βούλα της Άρσεναλ Σαραντί
Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και με τη… βούλα της Άρσεναλ Σαραντί είναι ο Χουάν Πάμπλο Κάφα.

Ο σύλλογος της Αργεντινής με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε για τη λύση της συνεργασίας με τον παίκτη ο οποίος –όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Τρίπολης.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ Σαραντί

"Ο Χουάν Πάμπλο Κάφα έκανε την τελευταία του προπόνηση με την Άρσεναλ Σαραντί. Ο ποδοσφαιριστής έλυσε το συμβόλαιο του με το σύλλογο και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κάφα ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στην Άρσεναλ Σαραντί η οποία άρχισε το 2011 ενώ την πρώτη φορά ήταν στο σύλλογο από το 2005 έως το 2007. Ο Κάφα ήταν ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ με τα περισσότερα γκολ. Συνολικά σε 115 ματς, κέρδισε τα 47, έχασε τα 33 ενώ ισόπαλα έληξαν 35. Σκόραρε 35 γκολ και είχε δύο αποβολές. Το 2012 πήρε το πρωτάθλημα και του Σούπερ Καπ Αργεντινής".

«Ένιωσα σαν να πήρα πρωτάθλημα»

15/01/2013
 Με τη χαρά κατάκτησης ενός τίτλου συνέκρινε εκείνη που είχε όταν κατάφερε να πάρει το απολυτήριο Γυμνασίου από νυχτερινό σχολείο ο Δημήτρης Γελαδάρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ένιωσα σαν να πήρα πρωτάθλημα»
Ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ για την αξιέπαινη αυτήν του προσπάθεια και μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για την εμπειρία του αλλά και το πώς αποφάσισε να μην αφήσει τη δουλειά… στη μέση.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και τους Μιχάλη Λεάνη και Μπάμπη Χριστόγλου:

«Είχα φτάσει στην 1η Γυμνασίου και αναγκάστηκα να σταματήσω για βιοποριστικούς λόγους. Το είχα απωθημένο από μικρός. Ξεκίνησα το νυχτερινό στο Ηράκλειο όταν έπαιζα στον Εργοτέλη και πήγαινα 30 χλμ για να φτάσω στο σχολείο. Αν έχουμε θέληση και στόχους μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Οφείλω ένα ευχαριστώ στους προέδρους των ομάδων από όπου πέρασαν που με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια που έκανα.

Τα μικρά παιδιά θα πρέπει πρώτα να κοιτούν το σχολείο γιατί αυτό είναι το βασικό και βοηθά και στο γήπεδο. Τους καθηγητές μου τους έβλεπα σαν τους προπονητές, με σεβασμό. Ήμουν όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου. Κάνω τώρα 70 χλμ καθημερινά Δράμα-Καβάλα και τους ευχαριστώ για την υπομονή τους. Τώρα είμαι στη δευτέρα Λυκείου. Όταν πήρα το απολυτήριο Γυμνασίου ένοιωσαν σαν να πήρα πρωτάθλημα. Σκέφτομαι σοβαρά ακόμη και να συνεχίσω στο Πανεπιστήμιο».

Τελειώνουν με Λέτο και Βύντρα

15/01/2013
 Ο Σεμπάστιαν Λέτο και ο δικηγόρος του Λουκά Βύντρα θα μεταβούν το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκό, προκειμένου να διευθετηθούν οι υποθέσεις της λύσης των συμβολαίων.

Τελειώνουν με Λέτο και Βύντρα
Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να πει το «αντίο» στο «τριφύλλι». Μέχρι την Πέμπτη το αργότερο, ο Αργεντινός θα υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του με τους «πράσινους» και δεν αποκλείεται να μπει κι ένας όρος που θα αφορά μελλοντική επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Σε ό, τι αφορά τον Βύντρα, ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Στεφανάκης, θα μιλήσει σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και ο διεθνής άσος να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας.

Ενδιαφέρον από Κατάρ για Σισέ

15/01/2013
 Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ομάδα από το Κατάρ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, με τον ίδιο, όμως, να προτιμά Παναθηναϊκό.

Ενδιαφέρον από Κατάρ για Σισέ
Πρόκειται για μια ομάδα από το Κατάρ που έχει έρθει σε επικοινωνία με τους Άγγλους και τους έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αποκτήσει τον Σισέ με κανονική μεταγραφή, καλύπτοντας τις οικονομικές απαιτήσεις. Οι Αγγλοι ενημέρωσαν τον Γάλλο για την πρόταση, με τον ίδιο να απαντάει πως η προτίμησή του είναι να μετακομίσει στην Ελλάδα...

Ωστόσο, καταλαβαίνει κανείς ότι η υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει κάπως, μια και μετά την πρόταση η ΚΠΡ θα θέλει να λάβει κάποια χρήματα από την παραχώρηση του Σισέ κάτι που δεν θα γίνει σε περίπτωση που εκείνος επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πλευρά βέβαια, στην πραγματοποίηση της μεταγραφής αυτής πρέπει να συναινέσει και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει καθώς ο Γάλλος επιθετικός δεν θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να αναζητήσει μια τέτοια… λύση για τη συνέχεια της καριέρας του. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή του επιλέξει μια ομάδα στο στιλ του Παναθηναϊκού με την οποία να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως και να έχει πάντως οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα, και όλοι ευελπιστούν στον Παναθηναϊκό πως, εφόσον η ομάδα από το Κατάρ καταθέσει επίσημη πρόταση, τότε ο Σισέ θα μπορέσει και πάλι να αντισταθεί σε μια ενδεχόμενη πρόθεση της ΚΠΡ να τον πουλήσει.

«Θα έρθουν ξανά οι νίκες»

15/01/2013
 Σίγουρος ότι θα έρθουν και πάλι οι νίκες εφόσον στον Πανιώνιο συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

«Θα έρθουν ξανά οι νίκες»
Τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν και πάλι οι νίκες στον Πανιώνιο εφόσον συνεχιστεί η σκληρή δουλειά εξέφρασε ο Λεωνίδας Καμπάνταης μιλώντας στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις που έκανε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

-για την αγωνιστική κατάσταση του Πανιωνίου:
«Συνεχίζουμε να παίζουμε δυναμικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή παρουσιάζουμε μια καμπή. Κάνουμε μια κοιλιά γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε νίκη. Η ομάδα συνεχίζει όμως να παίζει καλά. Όμως ότι εάν συνεχίζουμε να δουλεύουμε με συνέπεια και πειθαρχία όπως κάνουμε τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν και πάλι».

-για το ρόστερ της ομάδας:
«Πρέπει να πορευτούμε με ο υλικό που έχουμε. Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος έχει το καλύτερο υλικό εάν δούμε τις ηλικίες. Έχουν ταλέντο και δουλεύουν σκληρά με σκυμμένο το κεφάλι».

-για τη συνέχεια και τους στόχους της ομάδας:
«Πρέπει να έχουμε πίστη σε αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Οικονομικά υπάρχουν ομάδες πιο δυνατές. Αλλά σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και γιατί όχι να μην καταφέρουμε και κάτι παραπάνω. Δεν σημαίνει αυτό τα πλέι-οφ αλλά νομίζω μέχρι και την 6η θέση μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι σημαντικό. Άκουσα κάποιους που είπαν ότι είμαστε αδιάφοροι. Δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά αυτά σε αυτή την ηλικία να είναι αδιάφορα. Διψούν για διακρίσεις».

-για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο:
«Έχει το σεβασμό όλων των παικτών. Δουλεύει πάνω στην τακτική και θεωρώ ότι είναι υψηλού επιπέδου η δουλειά του. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και όλοι έχουν στο μυαλό τους πως θα παίξουν ποδόσφαιρο».

-την ομάδα που του έχει κάνει καλή εντύπωση στο πρωτάθλημα:
«Θεωρώ ότι μια ομάδα που περίμενα αλλά δεν ξεκίνησε καλά είναι ο Λεβαδειακός. Έχει καλούς παίκτες παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν θα έχει καμία σχέση. Κακή έκπληξη ίσως ο Παναθηναϊκός περίμενα να είναι καλύτερος. Με βάσει το ρόστερ που έχει. Έχει προβλήματα η ομάδα αλλά με το ρόστερ που έχει μπορούσε να είναι πιο ψηλά».

Κλήσεις σε απολογία για πέντε ΠΑΕ

15/01/2013
 Πέντε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της διοργανώτριας.

Κλήσεις σε απολογία για πέντε ΠΑΕ
Το «κατώφλι» της Πειθαρχικής θα διαβούν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών τους στις αναμετρήσεις τις 17ης αγωνιστικής.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πεμπτη 17-01-2013 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 17η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Skoda Ξανθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακος-ΠΑΕ Ολυμπιακος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον Χατζή

15/01/2013
 Την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Περιστερίου θα γίνει η κηδεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου, Γιώργου Χατζή.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον Χατζή
Την Τετάρτη στις 15:30 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας του Περιστερίου, θα έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του Ατρόμητου να πουν το στερνό «αντίο» στον Γιώργο Χατζή, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 79 ετών.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Ατρόμητος, την ερχόμενη εβδομάδα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά θα φορέσει μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του εκλοπόντος.

Παράλληλα, υπάρχει και μια ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΣ Ατρόμητου, ο οποίος εξέδωσε συλλυπητήρια: «Ο Γιώργος Χατζής αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για περισσότερο από μισό αιώνα ζωής ανάμεσα στον Ατρόμητο της παλιάς εποχής και στον Ατρόμητο της νέας εποχής. Ευτύχησε να δει την αγαπημένη μας ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και σε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στη μεγάλη οικογένεια του Ατρόμητου».

Με το βλέμμα στο Κύπελλο

15/01/2013
 Τα πλάνα του για το ματς του Λεβαδειακού κόντρα στην Κέρκυρα που θα γίνει την Πέμπτη (17/1) για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έχει ξεκινήσει να καταστρώνει ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος.

Με το βλέμμα στο Κύπελλο
Τα σχέδιά του για το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα έχει ξεκινήσει να καταστρώνει ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Βοιωτοί μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να πάρουν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο νησί των Φαιάκων.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Τρίτης (15/1) ο Παράσχος είδε όλους τους παίκτες του να βγάζουν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Ο μοναδικός παίκτης του Λεβαδειακού, ο οποίος ακολούθησε ατομικό ήταν ο Γιώργος Μπουντόπουλος.

Έτοιμος να βοηθήσει ο Σίλντενφελντ

15/01/2013
 Στη Θεσσαλονίκη και έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος σήμερα πέρασε από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και αύριο θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας.

Έτοιμος να βοηθήσει ο Σίλντενφελντ
Έτοιμος να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης στόπερ πέρασε σήμερα από εργομετρικές εξετάσεις και την Τετάρτη θα τεθεί στην διάθεση του Γιώργου Δώνη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο Gordon Schildenfeld πέρασε σήμερα το πρωί τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και από αύριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας συμμετέχοντας στην απογευματινή προπόνηση, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Κροάτης αμυντικός, που υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα συμβόλαιο 6μηνης διάρκειας με την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., βρέθηκε μαζί με τον γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Κώστα Ιωσηφίδη στο Εργομετρικό Κέντρο SPORTSCLINIC και υπό την καθοδήγηση του Εργοφυσιολόγου της ομάδας, κ. Γιώργου Ζιώγα ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των εργομετρικών εξετάσεων».

Πράσινες απουσίες στην προπόνηση

15/01/2013
 Με τέσσερις απόντες έγινε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Πράσινες απουσίες στην προπόνηση
Με τέσσερις απόντες έγινε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, απείχαν οι Βιτόλο (ενοχλήσεις στη γάμπα), Τοτσέ (δέχθηκε ένα χτύπημα στο ματς με τον ΠΑΣ και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί), Σεϊταρίδης (κόπωση), αλλά και ο Χουχούμης, που δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Αντιθέτως, ο Σπυρόπουλος επέστρεψε σε κανονικό πρόγραμμα.

Ετοιμάζει… λίφτινγκ

15/01/2013
 Πολλές αλλαγές ενόψει του εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Βέροια στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει την Πέμπτη, φαίνεται πως ετοιμάζει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ετοιμάζει… λίφτινγκ
Πολλά νέα πρόσωπα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο έμπειρος προπονητής θέλει να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, προκειμένου να είναι φρέσκοι ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος που περιμένει τους ακρίτες.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης (15/1) ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, αλλά και τακτικής, ώστε να είναι έτοιμοι απέναντι σε εκείνους της Βέροιας, ενώ ατομικό ακολούθησε ο Βασιλακάκης.

Πρέσινγκ από Αλβανία σε Κάτσε

15/01/2013
 Στην Εθνική ομάδα Ανδρών της Αλβανίας κλήθηκε ο Εργκούς Κάτσε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αρνηθεί να παίξει στην Ελπίδων. Αποφασίζει σε μια εβδομάδα. Παρακολουθούν διακριτικά στην ΕΠΟ.

Πρέσινγκ από Αλβανία σε Κάτσε
Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας ο βοηθός προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας κ. Paolo Tramezzani και σήμερα ήρθε κλήση για τον Εργκούς Κάτσε εν όψει του φιλικού με την Γεωργία στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ είχε αρνηθεί να αγωνιστεί στην εθνική Ελπίδων της Αλβανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς επιθυμία του ήταν να αγωνιστεί στους Άνδρες. Όλο αυτό το διάστημα στην ΕΠΟ, παρακολουθούν διακριτικά την συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά από την στιγμή που ακόμα δεν διαθέτει ελληνικό διαβατήριο (έχει μεγαλώσει στη χώρα μας) δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

«Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω πως πρέπει να αποφασίσω σε καμιά εβδομάδα, θα το συζητήσω και με την οικογένειά μου και θα δούμε. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Σάντος, μόνο με τον βοηθό προπονητή της Εθνικής Αλβανίας που με είπε να αγωνιστώ εκεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Αθλητικό Metropolis".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Στην Εθνική ομάδα Ανδρών της Αλβανίας κλήθηκε ο Ergys Kace για φιλικό αγώνα στις 6 Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Αλβανία και στη Γεωργία.

Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας ο βοηθός προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας κ. Paolo Tramezzani.

Παράλληλα τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδα Νέων Κ-17 του ΠΑΟΚ, οι Γρηγόρης Κασαπίδης, Μανόλης Πατράλης και Τάσος Δημητριάδης κλήθηκαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδα Παίδων για το Διεθνές τουρνουά AEGEAN CUP 2013 που θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 18 έως 25-27 Ιανουαρίου 2013».

Πρόστιμο σε Ντούνη

15/01/2013
 Το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλει ο νεαρός επιθετικός του Πανιωνίου, Μάρκος Ντούνης, αφού οι διοικούντες την ΠΑΕ του επέβαλαν πρόστιμο για πειθαρχικό παράπτωμα, στο οποίο και υπέπεσε.

Πρόστιμο σε Ντούνη
Πρόστιμο στον επιθετικό της ομάδας, Μάρκο Ντούνη, επέβαλαν οι διοικούντες την ΠΑΕ Πανιώνιος, αφού ο νεαρός στράικερ της προηγούμενες μέρες υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, κάτι που δεν άφησαν ατιμώρητο οι άνθρωποι του συλλόγου.

Εκτός αυτού, ο Ντούνης δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό των «κυανέρυθρων», Δημήτρη Ελευθερόπουλο, για την αναμέτρηση του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς αποβλήθηκε στο ματς με τη Βέροια.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο «Ελέ», αφού, εκτός από τον Ντούνη, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Γουνδουλάκη και Κουλουχέρη, με τον πρώτο να έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και με τον δεύτερο να ταλαιπωρείται από θλάση.

Απών στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 21η αγωνιστική θα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος στο παιχνίδι με τη Βέροια συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Τσιπούρα

15/01/2013
 Το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Τσιπούρα είπαν συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17 του Άρη.

Το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Τσιπούρα
Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα η οικογένεια του Άρη, συγγενείς και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Πλαγιάρι και είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Τσιπούρα.

«Είναι απίθανο, ανέλπιστο και τραγικό αυτό που συνέβη. Μόλις το ακούσαμε στην ΠΑΕ χθες το πρωί, μας βγήκε από μέσα μας αυθόρμητα το «γιατί θεέ μου;». Είναι τραγικό. Έχω ένα νεαρό γιο, στην ηλικία του συγχωρεμένου, που έχει έξι παιδιά που παίζουν στον Άρη ποδόσφαιρο στο λύκειο της Τούμπας. Έπεσε σαν βόμβα η είδηση. Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς. Είναι τραγικό και είμαστε συγκλονισμένοι», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης.

«Είναι παιδιά μας, ζούμε την καθημερινότητα. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Εύχομαι σε κανέναν γονιό να μην συμβεί αυτό που συνέβη στους γονείς του Άγγελου. Ήταν καλό παιδί, καλός αθλητής, συλλυπητήρια στους γονείς και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», ψέλλισε ο Γιώργος Σεμερτζίδης, που είχε δουλέψει με τον αδικοχαμένο Άγγελο στις ακαδημίες του Άρη.

«Παράταση» με Λέτο

15/01/2013
 Δύο μέρες παράταση πήρε το –προγραμματισμένο εδώ και μέρες- ραντεβού που ήταν να γίνει στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Λέτο. Ο Αργεντινός θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη για να λύσει το συμβόλαιό του.

«Παράταση» με Λέτο
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκό για να μάθουν εάν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γιοχέι Καζιγιάμα για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Κι αυτό, διότι η ξαφνική παράταση δύο ημερών που πήρε η άφιξη του Σεμπάστιαν Λέτο στην Ελλάδα, δεν τους επιτρέπει σε κάτι διαφορετικό. Ο Αργεντινός ειδοποίησε το πρωί της Τρίτης τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα φτάσει στη χώρα μας την Πέμπτη, προκειμένου να συζητήσει με τους διοικούντες τις τελικές λεπτομέρειες λύσης του συμβολαίου του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πως κάτι άλλαξε αν και κανείς δεν ξέρει τι έγινε και καθυστέρησε η άφιξη του.

Το πιθανότερο είναι πως απομένουν λεπτομέρειες για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αφού ο Λέτο είχε δείξει διαλλακτικός και θα λύσει το συμβόλαιό του ο Λέτο. Με το που γίνει αυτό, ο Καζιγιάμα, αυτόματα, θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος.

Επέστρεψε ο Καφές

15/01/2013
 Τον Παντελή Καφέ να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς είδε ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στην προπόνηση της Τρίτης.

Επέστρεψε ο Καφές
Στις υπηρεσίες του έμπειτου χαφ, για το εντός έδρας ματς κόντρα στην Ξάνθη που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να υπολογίζει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στους προσαγωγούς, με αποτέλεσμα να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Αντιθέτως, πρόβλημα υπάρχει με τους Γεωργιάδη και Καλί.

Ο πρώτος συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πλευρά, ενώ ο δεύτερος έχει αιμάτωμα στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα και οι δύο να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα.

Στην προπόνηση της Τρίτης ο Καλαϊτζίδης έβαλε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του να πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής, ενώ αργότερα να παίξουν δίτερμα.

Πισκοπάκης: «Χαίρεσαι να δουλεύεις στον Ατρόμητο»

15/01/2013
 Για την δουλειά που γίνεται στον Ατρόμητο μίλησε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείο της ομάδας Νίκος Πισκοπάκης, στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Πισκοπάκης: «Χαίρεσαι να δουλεύεις στον Ατρόμητο»
Απόλυτα ικανοποιημένος είναι από την δουλειά που κάνει στον Ατρόμητο ο Νίκος Πισκοπάκης.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας με δηλώσεις του στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε ότι στον σύλλογο υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και του ιατρικού επιτελείου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τους ελάχιστους τραυματισμούς.

Επιπλέον μίλησε και για τους τραυματισμούς των Σεμπάστιαν Λέτο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σάνθ Χακόμπο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το τι κάνει στον Ατρόμητο και δεν υπάρχουν τραυματισμοί:

«Δεν κάνουμε μαγικά. Στον Ατρόμητο χαίρεσαι να εργάζεσαι. Υπάρχει μία σταθερή διοίκηση που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι και ειδικά με τον πρόεδρο τον κύριο Σπανό. Υπάρχει σοβαρή συνεργασία μεταξύ του προπονητικού τιμ και του ιατρικού επιτελείου. Πέρυσι είχαμε το μικρότερο ποσοστό στις μυϊκές θλάσεις. Αν κάποιος παίκτης που έχει τραυματιστεί κάνει υποτροπή δεν γίνεται σωστή δουλειά. Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις, που οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν. Στο 35% οι θλάσεις των παικτών μας πέρυσι και οφείλεται σε όλο το επιτελείο μου αυτή η επιτυχία. Ποτέ η διοίκηση δεν μας αρνήθηκε την οποιαδήποτε βοήθεια. Είναι όλοι μαζί και είναι σημαντικό αυτό για την σωστή λειτουργία της ομάδας».

Για το τι έχει πάθει ο Λέτο:

«Ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμού είναι του αρθρικού χόνδρου και αν τραυματιστεί δεν γιατρεύεται. Αν το βρεις από την αρχή μπορείς να το προλάβεις. Στην περίπτωση του Λέτο, λόγω της πίεσης που υπάρχει από τις ομάδες, ειδικά στους μεγάλους συλλόγους, έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν σε μία μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να προστατευθεί. Έγινε επέμβαση στον χόνδρο και η αποθεραπεία είναι 12 με 18 μήνες και δεν ξέρεις πώς θα επιστρέψει ο παίκτης. Ο Λέτο θα μπορέσει να παίξει αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παίξει ξανά στο ίδιο επίπεδο. Βέβαια δεν τον έχω δει εγώ ο ίδιος, αλλά από αυτά που έχω ακούσει, γι’ αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Υπάρχει, όμως, σοβαρό πρόβλημα στον Λέτο και του έγινε μεταμόσχευση χόνδρου».

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο:

«Χαίρομαι που επιστρέφει στους εφτά μήνες συν ο Παπαδόπουλος. Είναι σοβαρή η ζημιά στον πρόσθιο χιαστό. Παλιά ήταν διαφορετική η επέμβαση και οι τεχνικές. Το μόσχευμα που βάζουμε στο γόνατο είναι ένα μόσχευμα και για να γίνει αποκατάσταση χρειάζεται 6 με 7 μήνες. Δεν επιτρέπεται ένας αθλητής πριν από τους εφτά μήνες να μπαίνει σε αγωνιστική δραστηριότητα. Αν σπάσει το μόσχευμα τότε είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή, όπως ήταν. Καλά κάνει και μπαίνει ο Παπαδόπουλος έτσι, ώστε να επανέλθει στο ίδιο επίπεδο και να βοηθήσει την ομάδα του και την εθνική. Δεν πρέπει η ομάδες να “κάψουν” τους παίκτες τους. Πρέπει να περιμένουν πάντα την κατάλληλη στιγμή».

Για τον τραυματισμό του Χακόμπο:

«Θεωρώ υπερβολή τόσο καιρό για μία θλάση. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται, καθώς δεν έχω δει τον παίκτη. Το έπαθε στην προθέρμανση και μου κάνει εντύπωση το χρονικό διάστημα της επιστροφής του».

Για το μίνι ιατρικό κέντρο που θα δημιουργηθεί μέσα στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και την άποψη του Φέργκιουσον ότι έτσι όχι μόνο θα γίνεται καλύτερη αποθεραπεία, αλλά και ότι θα προλαβαίνουν τραυματισμούς:

«Υπάρχει κάτι παρεμφερές στον Ατρόμητο και έχουμε ένα σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, ώστε να μπορέσει το πρόβλημα του παίκτη μέσα στο κλίμα της ομάδας. Και αυτό είναι καλό γιατί έτσι νιώθει ότι συνεχίζει να ανήκει στην ομάδα του και κάνει καλό στην ψυχολογία του. Πρέπει οι ομάδες να έχουν τέτοια κέντρα μέσα στα προπονητήρια τους, καθώς προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία που είναι οι παίκτες τους. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες που είναι σημαντικοί για τις ομάδες».

Μία συμβουλή στους παίκτες για τους τραυματισμούς:

«Οι τραυματισμοί θέλουν υπομονή, σωστή διάγνωση, σωστή αποκατάσταση και να επιστρέψουν στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μην παθαίνουν υποτροπή, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν τραυματισμό».

Έρχονται τα λεφτά στην ΑΕΚ

15/01/2013
 Στου λογαριασμό της ΑΕΚ θα μπουν από την Τετάρτη τα χρήματα της ταμειακής διευκόλυνσης του Άλκη Φωτίου.

Έρχονται τα λεφτά στην ΑΕΚ
Μέρα που θα δουν έπειτα από καιρό το… χρώμα του χρήματος θα είναι η Τετάρτη για τους παίκτες της ΑΕΚ.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Άλκη Φωτίου να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ κι έπειτα απ’ την ξεκάθαρη απαίτησή του τα χρήματα να διατεθούν αποκλειστικά στους «κιτρινόμαυρους», εκείνοι θα μοιραστούν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Αυτό θα γίνει βάσει της σχετικής λίστας που συνέταξε ο ίδιος ο Έλληνο-ελβετός επιχειρηματίας και προβλέπει πληρωμή κάθε παίκτη αναλογικά με το ποσό που έχει λαμβάνειν.

Μετά την εντολή που έδωσε λοιπόν την Τρίτη, τα χρήματα θα κατατεθούν αύριο στον λογαριασμό της ΠΑΕ κι έπειτα εκείνη θα τα διοχετεύσει στους ποδοσφαιριστές, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη καλό κλίμα μετά τη νίκη και την καλή εμφάνιση με την Ξάνθη.

Ανακοίνωση Αστέρα για Τσιπούρα

15/01/2013
 Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άρη, εξέδωσε ο Αστέρας Τρίπολης.

Ανακοίνωση Αστέρα για Τσιπούρα
Ο θάνατος του νεαρού ποδοσφαιριστή του Άρη, Άγγελου Τσιπούρα, δεν πέρασε απαρατήρητο στην Τρίπολη, όπως φυσικά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση της ομάδας της Αρκαδίας, εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει την οδύνη της για τον άδικο χαμό του νεαρού παίκτη.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους στους οικείους, αλλά και στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, για τον αδόκητο χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή Άγγελου Τσιπούρα».

Πήρε ενημερότητα ο ΟΦΗ

15/01/2013
 Προσωρινή φορολογική ενημερότητα για έναν μήνα εξασφάλισε ο ΟΦΗ κάτι που του δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μεταγραφές στο «παζάρι» του Ιανουαρίου.

Πήρε ενημερότητα ο ΟΦΗ
Τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές τις επόμενες μέρες θα έχει ο ΟΦΗ, αφού οι διοικούντες την κρητική ΠΑΕ εξασφάλισαν προσωρινή φορολογική ενημερότητα για έναν μήνα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας δεν σταματάνε εκεί, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ρυθμίσουν τις δόσεις για τα χρέη της ΠΑΕ και να πάρουν το επόμενο χρονικό διάστημα και την μόνιμη που χρειάζονται.

Κατά τα άλλα την Τρίτη (15/1) ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πέτρακης, έδωσε ρεπό στους παίκτες του. Ωστόσο, την Τετάρτη (16/1) έχει προγραμματίσει διπλή. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο Ντένις Σόουζα, ο οποίος στο ματς με τον Άρη συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Πετράκης θα υπολογίζει, όπως όλα δείχνουν, τον κεντρικό αμυντικό της ομάδας, Μοχάμεντ Σαρ, του οποίου ο τραυματισμός δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Στις υπηρεσίες του 53χρονου τεχνικού για το ματς με τους «κυανέρυθρους» φαίνεται πως θα είναι και ο Γιάννης Βιτώρος με τον νεαρό μέσο είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν οι νεαροί Νίκος Ζιάμπαρης και Παναγιώτης, οι οποίοι δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στο φιλικό με τον Ρούβα, θα συνεχίσουν να προπονούνται με τους Κρητικούς.

«Φαίακας » ο Ντινιωτάκης

15/01/2013
 Επίσημα παίκτης της Κέρκυρας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα είναι ο Γιάννης Νιτινιωτάκης.

«Φαίακας » ο Ντινιωτάκης
Οι Φαίακες ανακοίνωσαν την απόκτηση του νεαρού επιθετικού για το επόμενο εξάμηνο ως δανεικού από τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΙΝΙΩΤΑΚΗ. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας, ως δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης.

Σημειώνεται ότι ο Ντινιωτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Άκη Μάντζιου, επέλεξε ως αριθμό φανέλας το 70.

Ο νεαρός επιθετικός γεννήθηκε στις 14/6/1994 και άρχισε την καριέρα του από τα τοπικά Πειραιά (ΑΕ Χαραυγή, Αστέρας Κερατσινίου, ξανά Χαραυγή), ενώ πέρασε και από την ακαδημία του Ατρομήτου. Σταθερό μέλος όλων των... βαθμίδων των Μικτών της ΕΠΣ Πειραιά, το 2010 "μετακόμισε" στον Αστέρα Τρίπολης, εντασσόμενος αρχικά στην ομάδα U17 και, κατόπιν, στην ομάδα Νέων (U20), ενώ, ενδιάμεσα, μετά από άδεια που εξασφάλισε, δοκιμάστηκε στη Χοφενχάιμ και την Μπάγερν Μονάχου (Μάρτιος 2011).

Oι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους «μικρούς» του Αστέρα ανταμείφθηκαν φέτος το καλοκαίρι (2012), με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου. Μάλιστα, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, πρόλαβε να πάρει την πρώτη του "γεύση" από επίπεδο Super League, συμμετέχοντας σε τρία ματς, ένα εκ των οποίων κι αυτό με τον ΑΟ Κέρκυρα στην Τρίπολη (3-0).

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα Νέων».

Προπόνηση, με τα… κεφάλια μέσα!

  15/01/2013 
Διπλές προπονήσεις και παραμονή στην Παιανία(!) είναι το… μενού του Φάμπρι στους ποδοσφαιριστές του από την Τρίτη, προκειμένου να δουλέψει όσο περισσότερο μπορεί για να βελτιώσει αυτά που θέλει.

Προπόνηση, με τα… κεφάλια μέσα!
Το βαρύ πρόγραμμα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, είναι πλέον γεγονός και σε εξέλιξη. Ο Φάμπρι, είχε αναγγείλει στους παίκτες του πως την Τρίτη και την Τετάρτη θα κάνουν διπλές προπονήσεις και το ενδιάμεσο διάστημα, δεν θα φεύγουν, αλλά θα ξεκουράζονται στο προπονητικό κέντρο, στην Παιανία.

Η πρώτη μέρα που ο Ισπανός εφάρμοσε την… καινοτόμο τακτική του ήταν η Τρίτη. Στην πρωινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το πρωί έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις δύο εναντίον δύο, τρείς εναντίον τριών και ολοκλήρωσαν με ασκήσεις τακτικής. Ενώ στην απογευματινή, το μενού είχε ζέσταμα, ασκήσεις κυκλοφορίας, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Οι Βιτόλο, Σεϊταρίδης και Τοτσέ ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης διότι ήταν αρκετά επιβαρυμένοι από τα συνεχή παιχνίδια, ενώ ο Χουχούμης έκανε θεραπεία.

Τέλος ο Κωστούλας

15/01/2013
 Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης, αποτελεί ο Θανάσης Κωστούλας, ο οποίος σύντομα θα υπογράψει στον Ολυμπιακό Βόλου, για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Τέλος ο Κωστούλας
Την λύση του συμβολαίου του με τον Αστέρα Τρίπολης υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης ο Θανάσης Κωστούλας. Ο έμπειρος αμυντικός δεν βρισκόταν στα πλάνα του Σάκη Τσιώλη και έτσι αποφασίστηκε να αποχωρήσει.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Κωστούλας είναι στη «μαύρη» λίστα του Τσιώλη, ο Ολυμπιακός Βόλου κινήθηκε για την απόκτησή του και έτσι, σύντομα θα υπογράψει μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας. Εξάλλου, ο Κωστούλας κατάγεται από τον Βόλο, ενώ εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, παρελθόν αποτελεί και ο Αλβάρο Κάντο, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Καρταχένα της Ισπανίας. Ο νεαρός μέσος ήρθε στην Τρίπολη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έπεισε τον Τσιώλη και έτσι αποχώρησε.

Τους κάλεσε η πατρίδα

15/01/2013
 Στην εθνική ομάδα της Αλβανίας κλήθηκαν τόσο ο Άντι Λίλα, όσο και ο Εμιλιάνο Βίλα τους ΠΑΣ Γιάννινα.

Τους κάλεσε η πατρίδα
Το «παρών» στον φιλικό αγώνα που θα δώσει η χώρα τους, Αλβανία, απέναντι στη Γεωργία, στο ματς που θα γίνει στα Τίρανα στις 6 Φεβρουαρίου, θα δώσουν οι Άντι Λίλα και Εμιλιάν Βίλα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές του «Άγιαξ της Ηπείρου» αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας τους, με αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός να τους συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του σε κάθε παιχνίδι της εθνικής Αλβανίας.

Παράλληλα, ένας άλλος παίκτης του ΠΑΣ, ο Πολ Κεϊτά, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να απουσιάσει στο ματς της 18ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Προβλήματα για τέσσερις

15/01/2013
 Η προετοιμασία του Πλατανιά για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Προβλήματα για τέσσερις
Την Τρίτη, ο Άγγελος Αναστασιάδης προγραμμάτισε μια απογευματινή προπόνηση στα Περιβόλια. Εκεί, διαπίστωσε πως τέσσερις παίκτες του δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους κανονικούς ρυθμούς.

Ο Χουάν Αγκιλέρα ακολούθησε θεραπεία, ενώ οι Γιώργος Γιακουμάκης, Άλκης Δημήτρης και Ίγκορ Μιρτσέτα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ατομικό πρόγραμμα.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση, στις 10:00 και στις 17:00 ξανά στα Περιβόλια.

Πήρε εξιτήριο ο Χακόμπο

15/01/2013
 Εξιτήριο πήρε ο Σανθ Χακόμπο που λαχτάρησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του. Σε 10-15 ημέρες θα ξεκινήσει αποθεραπεία ο Ισπανός.

Πήρε εξιτήριο ο Χακόμπο 
Βγήκε από το νοσοκομείο ο Σανθ Χακόμπο που θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις μήνες πριν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Στον Ισπανό τερματοφύλακα τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας για να διευκολύνεται στις μετακινήσεις του.

Την Παρασκευή θα υποβληθεί σε επανέλεγχο του τραύματός του και σε 10-15 μέρες θα ξεκινήσει αποθεραπεία.

«Ούτε βήμα πίσω»!

15/01/2013
 Ανυποχώρητοι στο θέμα των κινητοποιήσεων για την ΑΕΚ παρουσιάζονται οπαδοί, παλαίμαχοι και Ερασιτεχνική. «Ούτε βήμα πίσω» ανακοίνωσε η ORIGINAL, ενώ προαναγγέλλει ενέργειες και για το θέμα Ψωμιάδη.

«Ούτε βήμα πίσω»!
Μετά την συγκέντρωση το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Υπουργείο Αθλητισμού και τους κινδύνους που έθεσε ο Γιάννης Ιωαννίδης υπόψη της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε μαζί του (ότι ενδεχόμενη επιμονή στο θέμα του διαχειριστικού ελέγχου μπορεί να τιμωρήσει τους υπεύθυνους αλλά να αποβεί μοιραία και για την ΠΑΕ) αναμενόταν με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις οπαδών, παλαιμάχων και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε λοιπόν το απόγευμα, η απόφαση ήταν ομόφωνη -όπως ανακοίνωσε η επιτροπή κατάληψης των Σπάτων: Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος μετόχων και διοικούντων την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, αλλά και να γίνουν νομικές ενέργειες για κάτι εξίσου σημαντικό.

Τη αναζήτηση λύσης για την ΑΕΚ, μέσω της εκχώρησης μέρους της απαίτησης από τον Ψωμιάδη στο Δημόσιο ώστε να αποπληρωθεί έτσι το φορολογικό χρέος της ΠΑΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών

«Η επιτροπή κατάληψης της ORIGINAL 21 ενημερώνει τον κόσμο της Α.Ε.Κ. ότι:

(α) Σήμερα το πρωί έγινε η συνάντηση εκπροσώπων του Α. Σ. Α.Ε.Κ., της R21, παλαιμάχων και λοιπών οργανωμένων οπαδών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη, στον οποίο και κατατέθηκε αίτημα για διενέργεια οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. για το χρονικό διάστημα από 2004 έως σήμερα

(β) Κατόπιν συνάντησης με λοιπούς οργανωμένους οπαδούς και απλούς φίλους της Α.Ε.Κ. και παρουσία παλαιμάχων, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχεια των κινητοποιήσεων με νομικές ενέργειες τόσο για την εκχώρηση της απαίτησης της Π.Α.Ε. σε βάρος Ψωμιάδη υπέρ του Δημοσίου για τη φορολογική της απαλλαγή, όσο και για την αναζήτηση και απόδοση αστικών και ποινικών ευθυνών σε βάρος των μετόχων και των διοικούντων της Π.Α.Ε.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΩΣΙΤΕΣ, τίποτα δεν τελείωσε όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν, αντιθέτως όλα τώρα αρχίζουν!

Πλέον όλα έχουν μπει σε ένα δρόμο και δυστυχώς γι αυτούς, ευτυχώς για εμάς, είναι μονόδρομος και προπαντός είναι… ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Σας περιμένουμε πιο ΕΝΩΤΙΚA από ποτέ στο ορμητήριό μας στα Σπάτα στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΣ προς πείσμα των καιρών…

ORIGINAL 21

Υ.Γ.: Την Τετάρτη 16/1/13,στις 10:00 π.μ. είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της Π.Α.Ε. Η μη παρουσία μετόχων-εκπροσώπων τους δεν θα δικαιολογηθεί, αλλά θα θεωρηθεί λιποταξία από το μέλλον της Α.Ε.Κ. και θα μας κάνει να πιστεύουμε ότι κρύβει δόλο… Ας είστε όλοι εκεί… ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ»
!

Πάει «Καραϊσκάκη»… μισός

15/01/2013
 Χωρίς τρείς παίκτες θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, την 20η αγωνιστική ο Ατρόμητος. Πιο συγκεκριμένα οι Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο και Γιαννούλης θα απουσιάσουν από το παιχνίδι του Φαλήρου.

Πάει «Καραϊσκάκη»… μισός
Οι Κώστας Γιαννούλης και Σουμπίνιο του Ατρόμητου συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ιγκλέσιας έφτασε τις επτά. Για τον λόγο αυτό, ο Νίκος Αναστόπουλος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν που θα εκτίσουν οι παίκτες τους, την ποινή τους.

Έτσι και οι τρεις θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι τιμωρημένος για δύο αγωνιστικές, θα λείψει και από το παιχνίδι με την Βέροια. Έτσι ο έμπειρος τεχνικός, θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του για την 20η αγωνιστική χωρίς τους τρεις παίκτες.

Βάζουν λεφτά οι Supporters

15/01/2013
 Τη συγκέντρωση και διάθεση 50.000 ευρώ για την ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ο ένας εκ των δυο μεγαλομετόχων της.

Βάζουν λεφτά οι Supporters
Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα το να βάζει χρήματα μεγαλομέτοχος δεν είναι είδηση. Δυστυχώς για την ΑΕΚ πρωτοπορεί και σε αυτό.

Μετά λοιπόν το Δ.Σ. που έκαναν το απόγευμα της Τρίτης (προκειμένου να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη Γ.Σ. της Τετάρτης) οι Supporters ανακοίνωσαν την απόφαση να θέσουν 50.000 ευρώ στη διάθεση του συλλόγου.

Φυσικά πρόκειται για ένα ποσό που μοιάζει ελάχιστο για έναν εκ των δυο βασικών μετόχων της ΠΑΕ (μαζί με τον Νίκο Νοτιά) το οποίο ωστόσο προφανώς και θ’ αποδειχθεί χρήσιμο για να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες της (πιθανότατα πληρωμές στους υπαλλήλους).

Η σχετική ανακοίνωση των Supporters

«Κατόπιν ενεργειών, το προεδρείο της Supporters Club A.E, εξασφάλισε το ποσό των 50.000 ευρώ το οποίο και τίθεται στη διάθεση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας.

SUPPORTERS CLUB A.E.»
.

Για τα μάτια του και μόνο

15/01/2013
 Φιλική αναμέτρηση μεταξύ τους θα έχουν την Τετάρτη (15/1) οι ομάδες U-17 και U-20 του ΟΦΗ, προκειμένου ο τεχνικός της πρώτης ομάδας, Γιάννης Πετράκης, να βγάλει συμπεράσματα για τους παίκτες τους.

Για τα μάτια του και μόνο
Το μεσημέρι της Τετάρτης (15/1) στο ΒΑΚ θα γίνει φιλικό παιχνίδι ανάμεσα της ομάδας U-17 και της U-20 του ΟΦΗ, ώστε ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Γιάννης Πετράκης, να έχει μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη για τους ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Την ίδια ώρα ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ήταν εκ των βασικών ομιλητών στην παρουσίαση της ΕΠΟ που έγινε στην Κρήτη στην οποία έδωσαν το «παρών» τόσο ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδας Βώκολος όσο και ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας.

Από πλευράς ΟΦΗ εκτός από τον Πετράκη στην εκδήλωση ήταν οι Λεωνίδας Τιτομιχελάκης και Κώστας Παντζαρίδης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τα τμήματα υποδομής της κρητικής ΠΑΕ.

Ανοίγουν δρόμο στον Βιντιάδη

15/01/2013
 Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -μέσω της οποίας θα μπορέσει εφόσον τελικά το αποφασίσει- ο Δημήτρης Βιντιάδης να μπει στην ΑΕΚ αναμένεται να αποφασίσουν στη Γ.Σ. οι νυν μεγαλομέτοχοι.

Ανοίγουν δρόμο στον Βιντιάδη
Με πλήρη ταύτιση απόψεων θα πάνε στη Γ.Σ. της Τετάρτης οι δυο μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ. Τόσο η πλευρά του Νίκου Νοτιά, όσο κι εκείνη των Supporters θα εκπροσωπηθούν κανονικά στη συνέλευση.

Αναμένεται να συμφωνήσουν, δε, στην απόφαση που θα ανοίξει και τυπικά τον δρόμο στον Δημήτρη Βιντιάδη, δηλαδή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 19 εκατ. ευρώ (με τιμή μετοχής 1 ευρώ).

Κατά τ’ άλλα στο σημερινό Δ.Σ. των Supporters αποφασίστηκε (και βρήκε σύμφωνο και τον εκπρόσωπο του Νοτιά, Βασίλη Σίμο, με τον οποίο υπήρξε επικοινωνία) να γίνει δεκτό το αίτημα της ORIGINAL και της Ερασιτεχνικής για εκχώρηση μέρους της απαίτησης Ψωμιάδη στο Δημόσιο, ώστε να σβηστεί ισόποσο μέρος του χρέους της ΠΑΕ.

Όσο για το θέμα της εκλογής νέου Δ.Σ. πιθανότατα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις (δεδομένης της αναμονής στο θέμα του επενδυτή), με τη διοίκηση Δημητρέλου να παραμένει στο πόστο της ως το τέλος του μήνα, όταν και ελπίζεται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Δημήτρη Βιντιάδη και θα μπορεί εκείνος να ορίσει διοίκηση της επιλογής του.

Τσακώθηκαν Φάμπρι-Κουίνσι, αδιέξοδο με Βύντρα

15/01/2013
 Με τον Κουίνσι που ήταν αδιάφορος στην προπόνηση τα «πήρε» ο Φάμπρι που έδιωξε τον Γκανέζο από την προπόνηση, αλλά μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις οι δύο άντρες τα βρήκαν. Αδιέξοδο στο θέμα Βύντρα.

Τσακώθηκαν Φάμπρι-Κουίνσι, αδιέξοδο με Βύντρα
Ο Φάμπρι ζει πολύ έντονα την ζωή του σαν προπονητής και το έχει δείξει με το καλημέρα. Οι ομιλίες για… κάστρα, λιοντάρια και λιονταρίνες, οι φωνές στο ημίχρονο με τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και η ένταση που έχει στις προπονήσεις με την συνεχή ροή λόγου σε κάθε φάση, είναι χαρακτηριστικά του…

Στην προπόνηση της Τρίτης όταν ανακάλυψε πως ο Κουίνσι έδειξε αδιάφορος σε κάποιες ασκήσεις, «τρελάθηκε» με τον Γκανέζο και τον έδιωξε. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θύμωσε λέγοντας κι αυτός κάποια λόγια και έτρεξε να ζητήσει τον λόγο από τον Ισπανό, με τον τεχνικό της ομάδας να του εξηγεί πως δεν τα σηκώνει αυτά. Η συνομιλία τους αν και άρχισε σε έντονο ύφος, με τις αμοιβαίες εξηγήσεις τα πνεύματα ηρέμησαν και ο ποδοσφαιριστής κατάλαβε κι αυτός το λάθος τους με τους δύο τους, να δίνουν τα χέρια. Το θέμα –προς το παρόν- θεωρείται λήξαν.

Αδιέξοδο με Βύντρα

Όλες οι πληροφορίες πριν το ραντεβού του δικηγόρου του Βύντρα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, ήθελαν τις δύο πλευρές να έχουν σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Και από όσα διαρρέονται μετά την συνάντηση, αυτό και έγινε. Ο διεθνής αμυντικός φέρεται να μην συμφωνεί ούτε με το ποσό αποζημίωσης, ούτε με την προκαταβολή της, ούτε με τον αριθμό των δόσεων μέχρι την πλήρη εξόφληση του ποσού, αφού φοβάται πως δεν θα τηρηθούν όλα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχει ο Παναθηναϊκός και προτιμά πιο άμεσες λύσεις, με την ομάδα να διαφωνεί κι αυτή, σε ένα σίριαλ που όπως όλα δείχνουν θα πάρει καιρό…

Γκαρσία η…επιστροφή

16/01/2013
 Στην προσεχή αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα γίνει όπως όλα δείχνουν η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην αποστολή του ΠΑΟΚ.

Γκαρσία η…επιστροφή
Ο «δικέφαλος του βορρά» αντιμετωπίζει το Σάββατο στη Τρίπολη το φορμαρισμένο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη και αν όλα κυλήσουν ομαλά στις επόμενες προπονήσεις, ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης, αναμένεται να του δώσει θέση στην αποστολή. Οι δύο άνδρες είχαν τις τελευταίες ημέρες αρκετά τετ α τετ και στον Ουρουγουανό έγινε γνωστό το πώς θα χρησιμοποιηθεί από τον έλληνα τεχνικό το προσεχές διάστημα, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσει νέα υποτροπή στον τραυματισμό του.

Ουσιαστικά, θα γίνει προσπάθεια να μπει ο παίκτες σε αγωνιστική δράση αρχικά για δεκαπέντε-είκοσι λεπτά, στη συνέχεια για ένα ημίωρο, μέχρι να φτάσει σε σημείο να δώσει 60 με 70 ποιοτικά λεπτά στην ομάδα. Μοναδική προϋπόθεση για να μπει στην αποστολή ο Γκαρσία, είναι να βγάλει χωρίς πρόβλημα τις προπονήσεις που ακολουθούν.

«Βλέπει» και Χιώτη ο ΠΑΟΚ

16/01/2013
 Η αναζήτηση τερματοφύλακα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στον ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Χακόμπο και σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα της ΠΑΕ υπάρχει ο Διονύσης Χιώτης του ΑΠΟΕΛ!

«Βλέπει» και Χιώτη ο ΠΑΟΚ
Η απόφαση της διοίκησης για την απόκτηση ενός ακόμη τερματοφύλακα που θα συνθέσει ένα αξιόπιστο δίδυμο με τον Παναγιώτη Γλύκο, μια και Γιακουμής και Μελίσσας είναι νεαροί και δεν έχουν παραστάσεις, είναι ειλημμένη και έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Η περίπτωση του Σαρλ Ιτάνζ ακούστηκε έντονα, αλλά η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αφού για να συναινέσει ο Ατρόμητος να δώσει τον βασικό του τερματοφύλακα, θα ζητήσει αρκετά χρήματα, ενώ και οι απαιτήσεις του 30χρονου Γάλλου δεν είναι μικρές.

Έτσι, ήρθε στο προσκήνιο και το όνομα του Διονύση Χιώτη. Ο 35χρονος τερματοφύλακας που έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα στον ΑΠΟΕΛ, έχει χάσει τη θέση του φέτος από τον Πάρντο και σύμφωνα με το περιβάλλον του έχει τη δυνατότητα να φύγει, χωρίς κόστος από την κυπριακή ομάδα. Το όνομά του είναι στα υπόψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που δεν αποκλείεται άμεσα να κάνουν διερευνητική κρούση στον παίκτη.

«Θέλω να έρθω σε εσάς»!

16/01/2013
 Στον «αέρα» είναι η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Η ΚΠΡ θέλει να πουλήσει σε μία ομάδα από το Κατάρ τον Γάλλο στράικερ, ο οποίος ενημέρωσε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

«Θέλω να έρθω σε εσάς»!
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό.

Τις τελευταίες μέρες είχε φανεί ότι τα πράγματα για την επιστροφή του Γάλλου στράικρερ εξελίσσονται θετικά για τους «πράσινους», όμως η ΚΠΡ έχει δεχθεί πρόταση από σύλλογο του Κατάρ και μπλοκάρει τον έλευση του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Οι διοικούντες το «τριφύλλι» στις επαφές που είχαν όλο αυτό το διάστημα με τον 32χρονο φο ανησυχούσαν μήπως η βρετανική ομάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον από κάποια άλλη, ώστε να αξιώσει χρήματα για την παραχώρησή του.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Σισέ με τους ανθρώπους της ΚΠΡ άκουσε: « Εχουμε πρόταση από ομάδα του Κατάρ. Θέλουμε να πάρουμε κάποια χρήματα από την πώλησή σου» και εκείνος τους απάντησε πως «εγώ θέλω να πάω στον Παναθηναϊκό».

Μόλις τελείωσε η συνάντησή του με τους Άγγλους επικοινώνησε με τον Παναθηναϊκό για να τους ενημερώσει και τους τόνισε ότι «εγώ τους είπα ότι θέλω να έρθω σε εσάς και περιμένω, αλλά αυτοί θέλουν να με πουλήσουν».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ανήσυχος από αυτή την εξέλιξη και είναι φανερό ότι η επιστροφή του Σισέ είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι ακριβώς θα γίνει.

Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκάζει τους «πράσινους» να εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις επιθετικών, σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η υπόθεση του Γάλλου στράικερ. Ηδη έχει ενημερωθεί ο Βαρέλα, που ετοιμάζει τη λίστα με υποψήφιους επιθετικούς, που θα εξετάσουν στο «τριφύλλι», εφόσον τις επόμενες ημέρες έχει αρνητική εξέλιξη το θέμα του Σισέ.

Με τη βαλίτσα στο χέρι ο Μπέσα

Στο χέρι του Παναθηναϊκού βρίσκεται η άφιξη του Ντάνιελ Μπέσα. Ο 20χρονος μέσος της Ιντερ είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του δανεισμού του.

Δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας, να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει μέχρι το καλοκαίιρ. Αποτελεί μία λύση για όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ και κυρίως για δεξιά και πίσω από τον επιθετικό.

* Ραντεβού με τον μάνατζερ του μέσου του Λεβαδειακού Κόρμπο θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Κώστας Ελευθεράκης, για να συζητηθεί το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον αμυντικό μέσο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δύο «μνηστήρες» για Κορδέρο

16/01/2013
 Αλμερία και Μούρθια παρουσιάζονται «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κορδέρο, όμως εκείνος μέχρι στιγμής δείχνει ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Δύο «μνηστήρες» για Κορδέρο
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Άνχελ Μιγκέλ Κορδέρο η παραμονή στην ΑΕΚ.

Βασική προϋπόθεση για να μείνει ο Ισπανός αχφ είναι να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ένωσης ή να φανεί ότι υπάρχει κάποια προοτική για το μέλλον.

Ωστόσο, ο 26χρονος χαφ φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της πατρίδας του, οι οποίες παρακολουθούν την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, κατά κύριο λόγω η Αλμερία και σε δεύτερο πλάνο η Μούρθια είναι οι δύο σύλλογοι της Segunda Division που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Κορδέρο.

Τα πράγματα γίνονται κάπως καλύτερα για την ΑΕΚ, μέσω των χρημάτων που δίνονται για τις πληρωμές των παικτών από τον Αλκη Φωτίου, όμως στον Ισπανό μέσο οφείλεται ακόμα ένα ποσό που αν και δεν είναι τεράστιο (26.000 ευρώ), για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό.

Βάσος: «Έτοιμος για την υπέρβαση»

16/01/2013  
Αποφασισμένος να δικαιώσει όσους πιστεύουν στις ικανότητές του εμφανίστηκε ο Κώστας Βάσος, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Βάσος: «Έτοιμος για την υπέρβαση»
Έτοιμος να κάνει την υπέρβαση δήλωσε ο Κώστας Βάσος, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής για την ΑΕΚ.

Ο 23χρονος επιθετικός προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ένωσης, όπου είχε προπονητές τον Χριστόφορο Κόλα και τον Τάκη Στυλιανόπουλος και είχε παίξει ως δανεικός στη Νέα Ιωνία.

Τη σεζόν 2009/10 είχε παίξει σε 17 αγώνες της Δ’ Εθνικής και είχε βρει 13 φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί στην Κόρινθο και Βύζαντα Μεγάρων, όμως εξωγενείς παράγοντες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωσης μεταγραφής του.

Ο Κώστας Βάσος δήλωσε στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ»

«Δεν έχω κλείσει κάπου! Είμαι σε διαπραγαμτεύσεις με ομάδες της Football League, αλλά και με κάποιες της Σούπερ Λίγκας. Η Νέα Ιωνία ήταν μεγάλο… σχολείο για εμένα, όμως νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ να κάνω την υπέρβαση», ανέφερε αρχικά και αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του:

«Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και να δικαιώσω όλους αυτούς που με πιστεύουν».

Ύστατη προσπάθεια για Κλωναρίδη

16/01/2013
 Την επιστροφή του Βίκτωρα Κλωναρίδη επιθυμεί ο Έβαλντ Λίνεν ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον μάνατζερ του παίκτη σε μια τελευταία προσπάθεια να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ύστατη προσπάθεια για Κλωναρίδη
Το ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ της είναι δεδομένο. Διακαής πόθος των «κιτρινόμαυρων» παραμένει ένα δικό τους παιδί, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, για τον οποίο φαίνεται πως γίνεται μια τελευταία απόπειρα προκειμένου να φορέσει τη φανέλα με το «Δικέφαλο».

Ο παίκτης άλλωστε αποτελεί και προσωπική επιλογή του τεχνικού της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος μίλησε και με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή –σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα για Σπορ»- και του τόνισε πόσο σημαντικό κομμάτι είναι στα σχέδιά του.

Πού «κολλάει» το θέμα; Μα πού αλλού, στο οικονομικό! Η πρόταση της ΑΕΚ προς τη Λιλ για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή είναι 92.000 ευρώ σε δόσεις ή ένα μικρότερο ποσό εφάπαξ (γύρω στις 60.000).

Όπως και να ‘χει το θέμα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια εντός της εβδομάδας προκειμένου να επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού ο Κλωναρίδης και να ενισχύσει την προσπάθεια της Ένωσης.

Δεν βιάζεται ο Ιβάν

16/01/2013
 Στάση αναμονής κρατά ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με δήλωσή του υπονοεί πως περιμένει κάτι από… Ρωσία το οποίο θα οφελήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν βιάζεται ο Ιβάν
Ο ομογενής επιχειρηματίας ξεκαθαρίζει πως ναι μεν το θέμα του χρόνου είναι σημαντικό, όμως ο ίδιος θέλει να δει πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό πριν προχωρήσει σε κινήσεις που θα επηρεάσουν και το «Δικέφαλο του Βορρά».

Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Σαββίδης, πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις σε επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, ενώ σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό παζάρι, όπως τονίζει, σχεδιάζει να έχει ενεργό συμμετοχή.

«Το βασικό είναι να μη χαθεί χρόνος. Είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις για να ληφθεί ορθή απόφαση. Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ ελληνικής και ρωσικής ηγεσίας. Όπως και πριν, είμαι πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη από τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση ανάμεσά μας. Συνεχώς εμπλέκομαι και προσωπικά στην ίδια τη διαδικασία των συνομιλιών και κάνω το παν, που εξαρτάται από εμένα, για την υποστήριξη της ιστορικής μου πατρίδας, της Ελλάδας. Από την άλλη, παραδέχεται για τις μεταγραφές: «Σχεδιάζω να έχω ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της ομάδας και τη στρατηγική της. Είναι κατανοητό ότι η απόκτηση παικτών δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή μου. Είναι φυσικό ότι τη διαχείριση θα την έχουν οι ειδικοί. Τρέφω συμπάθεια προς τον πρόεδρο της ομάδας και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε καλά μαζί», τονίζει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρέλεβιτς: «Άνθρωπος των πράξεων ο Σαββίδης»

16/01/2013
 «Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια στα οποία τουλάχιστον εγώ βρίσκομαι στην Ελλάδα», δηλώνει ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Πρέλεβιτς: «Άνθρωπος των πράξεων ο Σαββίδης»
Με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ και τέως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ότι έχει συμβεί στον «Δικέφαλο του Βορρά» τα τελευταία χρόνια.

«Δεν το λέω μόνο επειδή τυγχάνει να έχει την οικονομική δυνατότητα», ανέφερε αρχικά ο Πρέλεβιτς και πρόσθεσε:

«Σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπω διάθεση να λειτουργήσει με κανόνες. Να βάλει τις βάσεις, έχει πρόγραμμα και πλάνο».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην εφημερίδα «Goal»

Ποια είναι η άποψη σας για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια στα οποία τουλάχιστον εγώ βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν το λέω μόνο επειδή τυγχάνει να έχει την οικονομική δυνατότητα. Επιχειρηματίες άλλωστε πέρασαν πολλοί. Σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπω διάθεση να λειτουργήσει με κανόνες. Να βάλει τις βάσεις, έχει πρόγραμμα και πλάνο. Είναι επιχειρηματίας, δεν ήρθε να χάσει λεφτά, έχει ένα σκοπό να εξυπηρετήσει.

Αυτά ήταν πράγματα που αντιλήφθηκα από τις δυο φορές που συναντήθηκα μαζί του, ενώ πολύ περισσότερες έχω συζητήσει με τους συνεργάτες του. Η νοοτροπία του προφανώς και επειδή έχει δραστηριοποιηθεί σε μια άλλη χώρα επιχειρηματικά με διαφορετικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Δείχνει διάθεση να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο. Αυτό μου αρέσει και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα του
».

Θέλετε να μας δώσετε ένα παράδειγμα;

«Επειδή ήμουν επί Θοδωρή Ζαγοράκη στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και επειδή γενικότερα γνωρίζω πώς έχει η κατάσταση ειδικά στο ποδόσφαιρο όπου πάντα οι προσδοκίες και η πίεση είναι μεγάλες, δεν υπάρχει υπομονή. Όταν υπάρχει έλλειψη υπομονής, έμμεσα από το περιβάλλον πιέζεσαι για να φτάσεις γρήγορα στο αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Όταν πας γρήγορα να φτάσεις στο αγωνιστικό αποτέλεσμα, πολλές φορές αναγκάζεσαι να ρισκάρεις οικονομικά. Όταν ρισκάρεις οικονομικά, θέτεις σε κίνδυνο την εταιρεία. Όλα είναι αλυσίδα ο Σαββίδης, βλέπω, είμαι σίγουρος πως δεν θα λειτουργήσει έτσι
».

Σε μια εκδήλωση που έγινε στις γιορτές ο Ιβάν Σαββίδης είπε δημόσια πως θα στηρίξει την ΚΑΕ Πιστεύετε ότι το είπε για να το πει ή από ευγένεια;

«Δεν είναι άνθρωπος που λέει λόγια στον αέρα κι αυτό νομίζω πως το έχουν ήδη καταλάβει όσοι συναναστρέφονται μαζί του αλλά κι από τις πράξεις του. Για την ώρα αυτό που αποκλειστικά τον απασχολεί είναι το ποδόσφαιρο».

Η σχέση σας με τον Θοδωρή Ζαγοράκη ποια είναι;

«Πολύ καλή, είναι φίλος μου, μιλάμε ακόμη και σήμερα, θα σας πω και κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρει. Έχει βοηθήσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους το μπάσκετ, την ΚΑΕ. Ποτέ, ότι κι αν του ζητήσαμε, δεν έχει πει «όχι», είτε αυτό ήταν κάτι πολύ μεγάλο είτε κάτι λιγότερο σημαντικό. Για μένα πέτυχε πάρα πολλά, πέτυχε απίστευτη συσπείρωση του κόσμου...».

Αποχώρησε όμως κατηγορούμενος, μερίδα του κόσμου τον αποδοκίμασε...

«Μα αυτή είναι η μοίρα όλων μας. Και η δική μου. Δεν τρέφω αυταπάτες. Είχα πει από τη στιγμή που ανέλαβα αυτά τα καθήκοντα πως μια μέρα θα μας βρίζουν. Το έζησα κι ως παίκτης, μια κακή εμφάνιση δημιουργεί γκρίνια, με δυο εύστοχα καλάθια γίνεσαι θεός. Ξέρεις, η αλλαγή νοοτροπίας, αν θέλεις να την πετύχεις, είναι μια χρονοβόρος διαδικασία Για να το κλείσω, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, δεν του άξιζε του Ζαγοράκη όλο αυτό που συνέβη».

Η συμφωνία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ για την παραχώρηση του σήματος ήταν συμφέρουσα;

«Η συμφωνία με την ΠΑΕ και τον κ. Σαββίδη ήταν άκρως συμφέρουσα οικονομικά. Ο,τι μας έχει πει ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχει τηρηθεί στο ακέραιο. Για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς σωστά εμπορικά το σήμα σου πρέπει να είσαι πάρα πολύ οργανωμένος. Πρέπει να δημιουργήσεις κατ1 αρχάς βάσει νόμου νέα εταιρεία να οργανώσεις ένα τμήμα που είναι μια ξεχωριστή επιχείρηση. Δεν έχει έτσι κι αλλιώς η ΚΑΕ τη δυνατότητα ή την υποδομή να κάνει κάτι τέτοιο».


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου