ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE


17/01/2013

Θέλει και Ζαραδούκα ο Άρης

16/01/2013
 Εκτός από τους Διαμαντάκο και Τάτο, στον Άρη θα ήθελαν να αποκτήσουν ως δανεικό τον Γιάννη Ζαραδούκα.

Θέλει και Ζαραδούκα ο Άρης
Όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί θα ήθελε να πάρει ο Άρης από τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς δεν επιθυμεί τον Δημήτρη Διαμαντάκο, αλλά ακόμη δύο παίκτες των Πειραιωτών με τη μορφή δανεισμού.

Ο ένας έγινε γνωστός χθες και είναι ο Ανδρέας Τάτος και δεύτερος είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Και εντός της ημέρας αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.

Και σήμερα αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχει δώσει πολλές ευκαιρίες στον Μπάμπη Λυκογιάννη, κάτι που αναμένεται να κάνει στο άμεσο μέλλον.

Το θέμα του Τάτου παραμένει ανοιχτό, αφού φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ και του ΟΦΗ (που έχει περισσότερες πιθανότητες).

«Κοιτάζει» Τζανακάκη ο ΟΦΗ

16/01/2013
 Τον Μανώλη Τζανακάκη θέλει να αποκτήσει ο ΟΦΗ.

«Κοιτάζει» Τζανακάκη ο ΟΦΗ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ φαίνεται πως βρίσκεται ο Μανώλης Τζανακάκης.

Ο 21χρονος παίκτης του Εργοτέλη πληροί όλες τις προϋποθέσεις, δεδομένου ότι είναι εντός του ορίου ηλικίας που μπορεί η Κρητική ΠΑΕ να αποκτήσει.

Ακόμη, ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, θέλει να ενδυναμώσει τα μετόπισθεν και η περίπτωση του Τζανακάκη φαίνεται αρκετά καλή.

Ωστόσο, η διοίκηση του Εργοτέλη δεν δείχνει πρόθυμη να δώσει τον παίκτη, με τον ΟΦΗ να ελπίζει στα πολλά οικονομικά προβλήματα των «κιτρινόμαυρων» του Ηρακλείου.

Όσον αφορά στη μία μεταγραφή άνω των 24 ετών που ο ΟΦΗ έχει δικαίωμα να κάνει, η διοίκηση της ομάδας στρέφεται στην απόκτηση αμυντικού μέσου, με τον Γιώργο Μακρή να είναι ένας από τους υποψήφιους.

«Καθαρίζουν» το τεφτέρι

16/01/2013
 Τέλος στις απειλές που δέχονται από τους σπιτονοικοκύρηδες των παικτών, οι οποίοι δεν έχουν πάρει εδώ και αρκετό καιρό τα χρήματά τους, θα βάλουν στον Παναθηναϊκό.

«Καθαρίζουν» το τεφτέρι
Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο στην ΑΕΚ με τις πληρωμές των σπιτιών των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, οι σπιτονοικοκύρηδες των παικτών του Παναθηναϊκού έχουν τρελαθεί που τόσο καιρό δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους.

Στην «πράσινης» ΠΑΕ έβλεπαν τις εξώσεις να έρχονται, έβαλαν τα πράγματα κάτω και αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να δώσουν ένα ποσό για να σταματήσουν τις αντιδράσεις τους.

Το ρεπορτάζ τα εφημερίδας, όμως, αποκαλύπτει ότι η διοίκηση είχε αφήσει αρκετό απλήρωτα τα ενοίκια και έφταναν από τρεις μέχρι και επτά μήνες!

«Ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο αθλητισμός»

16/01/2013
 Ως ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο αθλητισμός χαρακτήρισε την οικονομική κρίση που μαστίζει και το χώρο του ποδοσφαίρου ο Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο αθλητισμός»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα.

Ξεκαθάρισε το τοπίο σε ό,τι αφορά την επαναφορά των προνομίων των αθλητών με νόμο, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα του ελέγχου της ΑΕΚ αλλά και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Ιωαννίδης

«Με επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής μαζί με φιλάθλους που ζήτησαν να μάθουμε τι έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια στην ΑΕΚ. Ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί αυτό που αγαπάει. Τους είπα πως μπορώ να ζητήσω από την ΕΕΑ να κάνει έλεγχο με ορκωτούς λογιστές, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα το τι θα κάνουν. Δεν μπορώ να ξέρω αν με αυτήν την κίνηση θα κάνουν κακό ή όχι στην ομάδα. Αυτά τους είπα πως θα πρέπει να τα ρωτήσουν. Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος ή δικηγόρος. Ο καθένας θα πρέπει να ξέρει τι ζητά και γιατί το κάνει. Είναι δικό τους πρόβλημα το τι θα κάνουν. Εγώ τους είπα θεσμικά πώς καλύπτεται μια εταιρεία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όλοι έχουν ευθύνη, ακόμη και οι φίλαθλοι.

Η Πολιτεία έχει υπηρεσίες για να κάνει έλεγχο. Το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι και το πιο λαϊκό άθλημα, θα πρέπει να κάνει αυτοκάθαρση, να βάλει κανόνες. Για να μπορεί μια ομάδα να παίζει στην ανώτατη κατηγορία θα πρέπει να έχει γήπεδο και να μη χρωστάει σε κανένα. Θα πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις για να το κάνει αυτό. Το αυτοδιοίκητο είναι αυτονόητο.
Όμως κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό ούτε η Πολιτεία να προσπαθεί να το καταστρέψει. Τα είχα πει πρόσφατα στον Μπλάτερ και τον Πλατινί. Η Πολιτεία έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να ελέγξουν τα πάντα. Πρέπει να συνεργαστούμε οι δύο πλευρές. Μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες και όχι για τον κόσμο που απλά αγαπάει και συνδέεται με μια ομάδα.

Αν μπορούμε να πούμε πως μέσα σε τρία χρόνια θα βάλουμε κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να καλύπτουν όσες ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν. Το βασικό είναι να ξέρουμε με ποιους κανόνες μπορεί μια ομάδα να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Με την οικονομική κρίση οι ομάδες περνούν πιο δύσκολα, αλλά είναι μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο αθλητισμός. Πρέπει να δώσουμε βάση στα φυτώρια
».

Για τον νέο νόμο για τα προνόμια των αθλητών:

«Δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να βοηθηθεί με μόρια για να μπει στα ανώτατα ιδρύματα. Όποιος φέρει μετάλλιο Ολυμπιακό ή παγκόσμιο θα μπορεί να μπαίνει απευθείας χωρίς να παίρνει τη θέση κάποιου άλλου που διαβάζει. Είναι το 2% των εισακτέων που μπορεί να καλυφθεί έτσι».

Για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στους αθλητές:

«Θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Γίνονταν αυτά όταν ήμουν εγώ αθλητής στα πέτρινα χρόνια. Θα πρέπει κάθε αθλητής να κάνει τις βασικές εξετάσεις. Το να πεθαίνει ένα παιδί είναι το πιο τραγικό πράγμα, ένας πόνος αβάσταχτος. Το να πηγαίνουμε τα δελτία σε ένα γιατρό και να τα σφραγίζει είναι έγκλημα. Πολεμάμε τους εχθρούς του αθλητισμού και αναφέρομαι στο ντόπινγκ.

Φυσικά θα πρέπει να εξετάζονται όλοι και από μικρές ηλικίες να ξέρουν και οι προπονητές πού υστερεί ή πού είναι πιο δυνατός ο αθλητής. Όταν μιλάμε για υψηλό αθλητισμό, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βοηθάμε τις ομάδες για να βρίσκουν τα ταλέντα και να μην τρέχουμε στην Αφρική ή την Ευρώπη για να φέρνουμε παίκτες. Πάντως πρέπει να ξέρουν και οι γονείς και οι αθλητές πως όποτε και να έφεραν επιτυχίες θα αμειφθούν για αυτές
».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στις πισίνες:

«Υπέγραψα με τους συναρμόδιους υπουργούς για τις πισίνες ώστε να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα και να μπορέσουν οι περιφέρειες να τις κρατήσουν ανοιχτές. Έχω πολεμήσει για να μην έχουμε 50άρες πισίνες. Καλύτερα 25άρα και να έχει τα πάντα και να μένει πάντα ανοιχτή με αντλίες θερμότητας και να μπορούν να λειτουργούν. Πολεμάμε για να μείνουν τα στάδια ανοιχτά».

Φεγκρούς: «Θέλω να μείνω»

16/01/2013
 Μήνυμα παραμονής έστειλε ο Καρίμ Φεγκρούς.

Φεγκρούς: «Θέλω να μείνω»
Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Καρίμ Φεγκρούς.

Ο Μαροκινός τερματοφύλακας του οποίου το συμβόλαιο λήγει το προσεχές καλοκαίρι δήλωσε πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας του, αφού επιθυμία του είναι να μείνει και να βοηθήσει τον ΠΑΣ.

«Έχει γίνει ήδη μία πρώτη κουβέντα με τον πρόεδρο. Εγώ θέλω να μείνω. Μου αρέσει η ομάδα, η πόλη, θέλω να πάμε ψηλά», δήλωσε ο Φεγκρούς.

Άλλο η ομάδα, άλλο οι φωνές

16/01/2013
 Άμεσα πρέπει ο Πανιώνιος να επιστρέψει στις νίκες, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στους παίκτες της ομάδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Άλλο η ομάδα, άλλο οι φωνές
Το σύνθημα για τις προσεχείς υποχρεώσεις του Πανιωνίου έδωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στους παίκτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχουν κερδίσει στα τελευταία επτά παιχνίδια που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα και ο 36χρονος προπονητής θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να επηρεάζει την ομάδα οι αντιδράσεις των οπαδών.

«Αυτά που ανέχομαι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχουν να κάνουν και δεν αφορούν την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες. Στόχος μας αποτελεί η γρήγορη παραμονή. Προχωράμε για την επίτευξή του».

Πλέον η προσοχή όλων είναι στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Από τις αρχές Νοεμβρίου οι «κυανέρυθροι» μετρούν επτά ήττες, εκ των οποίων οι πέντε ήταν συνεχείς, μία ισοπαλία με τη Βέροια και έναν αποκλεισμό από τον Φωστήρα στο Κύπελλο.

Τα υπόλοιπα πέντε ματς που ακολουθούν μετά τον ΟΦΗ είναι απέναντι σε Λεβαδειακό (εντός), ΑΕΚ (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Πανθρακικό (εκτός).

Το περί «γρήγορης παραμονής» του Ελευθερόπουλου στους παίκτες του περνάει από αυτά.

«Πραγματικός σέντερ φορ ο Περόνε»

16/01/2013
 Την καλύτερη χρονιά της καριέρας του στην Ελλάδα διανύει ο Εμανουέλ Περόνε και ο Σάκης Τσιώλης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

«Πραγματικός σέντερ φορ ο Περόνε»
Ο Αργεντινός στράικερ του Αστέρα Τρίπολης έχει ήδη πετύχει 7 γκολ σε 11 ματς και απέχει μόλις ένα από το να ισοφαρίσει το προσωπικό ρεκόρ του από το 2009-10 όταν είχε βρει δίχτυα 8 φορές με τη φανέλα του Ατρόμητου.

Μπορεί οι επιδόσεις του Περόνε να εκπλήσσουν τους περισσότερους, όχι όμως και τον Τσιώλη. Ο Έλληνας τεχνικός με δηλώσεις του στη «SportDay», έπλεξε το εγκώμιο του ποδοσφαιριστή του, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στον Ιωνικό:

«Από τότε που τον είχα στον Ιωνικό, αυτός ήταν ο Περόνε. Ένας παίκτης με πολύ καλή ποιότητα και τελειώματα φάσεων. Έχει τη σωματοδομή ενός πραγματικού σέντερ φορ.

Ξεχωρίζει γιατί μπορεί και ο ίδιος να δημιουργεί και να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Δεν περιμένει τη μια επαφή για το γκολ. Πάντα ήταν παραγωγικός. Ίσως φέτος να έχει ταιριάξει η χημεία του με τα παιδιά που παίζουν στα χαφ και τον βοηθούν περισσότερο στο παιχνίδι του»
, εξήγησε ο προπονητής των Αρκάδων στη «SportDay».

«Καταλυτική η παρουσία Κατσουράνη»

16/01/2013
 Στη συνεργασία του με τον Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατσικάς.

«Καταλυτική η παρουσία Κατσουράνη»
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά", ο νεαρός στόπερ τόνισε ότι ο διεθνής άσος βοήθησε την ομάδα, αλλά και τον ίδιο.

Παράλληλα ο Κατσικάς υποστήριξε ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα έχει πολλές ελπίδες να επιστρέψει στις νίκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κατσικά στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

Για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς, κάτι άλλωστε που ισχύει για το σύνολο των αγώνων της Σούπερ Λίγκας. Πιστεύω, όμως, ότι αν παρουσιαστούμε στο γήπεδο με τη νοοτροπία του νικητή, έχοντας αποκλειστικά στο μυαλό μας πώς θα φθάσουμε στην κατάκτηση των τριών βαθμών, τότε θα έχουμε πράγματι πολλές ελπίδες να πετύχουμε τον στόχο της νίκης».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ατρόμητο:

«Είχαμε την υπεροχή στο παιχνίδι, είχαμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν πετύχαμε το γκολ, που θα μας έδινε πιθανότατα τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, συνεπώς θεωρώ ότι δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να κερδίσουμε το ματς».

Για το πώς ο ΠΑΟΚ θα διασπά τις κλειστές άμυνες:

«Είναι κάτι που ασφαλώς το ξέρει καλύτερα απ' όλους μας ο προπονητής της ομάδας. Προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ουσιαστικοί στην τελική μας προσπάθεια και γενικότερα να έχουμε καλύτερες επιλογές, έτσι ώστε να καταφέρνουμε να διασπάμε τις αντίπαλες άμυνες».

Για το αν έφταιγε η έλλειψη ρυθμού, λόγω της απουσίας του για μεγάλο διάστημα από τους αγωνιστικούς χώρους, για ορισμένα προσωπικά λάθη στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Δε θα το έλεγα. Άλλωστε, και τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Το βέβαιο είναι ότι κάθε παίκτης που αγωνίζεται προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό».

Για την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα και τη συνεργασία τους στην άμυνα το τελευταίο ματς:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία του ήταν καταλυτική. Έκανε καλό παιχνίδι και, παράλληλα, βοήθησε και εμένα».

Θέλουν Ρεμί, διώχνουν Τζιμπρίλ!

16/01/2013
 Ο Χάρι Ρέντναπ πιέζει τους διοικούντες την ΚΠΡ να στείλουν τον Σισέ στο Κατάρ ούτως ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για την αγορά του Ρεμί της Μαρσέιγ που αρέσει στον Άγγλο τεχνικό.

Θέλουν Ρεμί, διώχνουν Τζιμπρίλ!
Καθόλου δεν υπολογίζει στον Σισέ ο Χάρι Ρεντναπ, που θέλει να ξεφορτωθεί τον Γάλλο όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να πάρει έναν ομοεθνή του. Σύμφωνα με την «Mirror», ο Βρετανός τεχνικός καλοβλέπει τον Ρεμί της Μαρσέιγ, με τους Μασσαλούς να αξιώνουν 7 εκ. € για τον επιθετικό τους και τους ιθύνοντες της ΚΠΡ να προτιμούν τα χρήματα του Κατάρ από την επιθυμία του Γάλλου που είναι ο Παναθηναϊκός!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ρέντναπ, θέλει και τον Εμβιλά της Ρεν για να… σώσει το καράβι φέτος και οι κινήσεις της αγγλικής ομάδας θα είναι γίνουν εντός των επόμενων 48 ωρών. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός πως οι Βρετανοί δεν γράφουν καν το όνομα του Παναθηναϊκού στην υπόθεση (η Λιλ και άλλες ομάδες τον θέλουν, αναφέρουν) αφού θεωρούν πως ο Σισέ θα καταλήξει στο Κατάρ. Η υπόθεση ώρα με την ώρα δυσκολεύει, αλλά ο Γάλλος θέλει πολύ να φορέσει και πάλι τα πράσινα και οι επιθυμίες, τις περισσότερες φορές μετράνε περισσότερο από τα χρήματα...

Προπονήθηκε και ο Κοντοές

16/01/2013
 Το «παρών» στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ έδωσε ο Γιάννης Κοντοές και αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα.

Προπονήθηκε και ο Κοντοές
Τόπο φαίνεται ότι πιάνει το πρέσινγκ του Έβαλντ Λίνεν στον Γιάννη Κοντοέ να παραμείνει στην ΑΕΚ και να την βοηθήσει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο 27χρονος μπακ επρόκειτο να δεχθεί ένα τηλεφώνημα για να ταξιδέψει στην Αγγλία και να δοκιμαστεί από μία ομάδα.

Ωστόσο, σήμερα βρέθηκε στα Σπάτα και προπονήθηκε κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες της Ένωσης στο γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου.

Τώρα εκείνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει αν ο Κοντοές θα δεχθεί τα χρήματα που έχουν προταθεί από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και να τεθεί στη διάθεση του Λίνεν.

Ο Γερμανός είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται κανονικά, εκτός από τους Παναγιώτη Λαγό και Ζοσέ Φουρτάδο. Επίσης, ο Γιάγκο και ο Αλέξανδρος Νικολιάς έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

Σε Λαμπρόπουλο και Πετρόπουλο τα βραβεία

16/01/2013
 Στον Ανδρέα Λαμπρόπουλο του ΟΦΗ και τον Αντώνη Πετρόπουλο της ΑΕΚ κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου και του καλύτερου γκολ της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Λαμπρόπουλο και Πετρόπουλο τα βραβεία
Ο μέσος του ΟΦΗ, Ανδρέας Λαμπρόπουλος και ο επιθετικός της ΑΕΚ, Αντώνης Πετρόπουλος, πήραν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ αντίστοιχα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λαμπρόπουλος με την απόδοσή του στο ματς με τον Άρη έφτασε το 60,86% αφήνοντας στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Τόμας Ντε Βιντσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα με 25,03, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Ταξιάρχης Φούντας με 14,11%.

Τώρα όσον αφορά στο καλύτερο γκολ της 17ης αγωνιστικής εκείνο του στράικερ της ΑΕΚ, Αντώνη Πετρόπουλου, κόντρα στην Ξάνθη συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (52,71 %)απ’ όλα. Δεύτερο τερμάτισε αυτό του επιθετικού του Πανιωνίου, Λεωνίδα Καμπάνταη, απέναντι στη Βέροια με 36,62, ενώ τρίτο αναδείχτηκε του Ραφίκ Τζεμπούρ στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό με 10,67%.

«Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με τον ΠΑΟ»

16/01/2013
 «Δεν μας έχουν πει να φύγει, αλλά να μειώσει 50% τις αποδοχές του. Δεν έχουμε κάνει καμία αντιπρόταση. Συμφωνούμε πως διαφωνούμε», ήταν τα λόγια του δικηγόρου του Βύντρα, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με τον ΠΑΟ»
Μεγάλη διαφορά υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι μεταξύ του Λουκά Βύντρα και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρος Στεφανάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν μας έχουν πει να φύγει, αλλά να μειώσει το συμβόλαιο του κατά 50%», ήταν –μεταξύ άλλων- τα λόγια του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Βύντρα στους Αντώνη Καρπετόπουλο και Αντώνη Πανούτσο στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

«Διαφωνούμε απόλυτα με την ΠΑΕ. Στο μοναδικό πράγμα που συμφωνούμε, είναι πως διαφωνούμε. Έγινε μία συνάντηση σε καλό κλίμα μεν, αλλά η διαφορά μας είναι πολύ μεγάλη. Η μια και μοναδική πρόταση που μας έχει γίνει είναι μείωση 50% στο συμβόλαιο του παίκτη. Δεν υπάρχει κάποια άλλη αντιπρόταση, ότε από εμάς –όπως διάβασα στα site- ούτε από την ΠΑΕ».

-Δηλαδή, δεν σας είπαν να φύγει; Για λύση του συμβολαίου…

«Όχι, δεν μας είπαν να φύγει. Διάβασα για αντιπρόταση του παίκτη, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από καμία πλευρά. Είμαστε σε απόλυτη στασιμότητα».

-Ποια η θέση του παίκτη;

«Είναι ξεκάθαρος ο Βύντρα. Είτε να βρεθεί μία λύση αλά Κατσουράνη, να βρούμε δηλαδή ένα ποσό αποζημίωσης και να μείνει ελεύθερος, είτε να μείνει στο συμβόλαιο του. Αν είναι πρόταση δεδουλευμένων μέχρι τώρα ή οτιδήποτε παρεμφερές, το συζητάμε».

-Επειδή ήταν το δεύτερο ραντεβού, δεν έγινε καμία αντιπρόταση, υπό την έννοια ότι στο πρώτο ραντεβού σας πρότειναν το 50% και δεν το δεχτήκατε, στο δεύτερο δηλαδή, πάλι τα ίδια είπατε;

«Διαφωνήσαμε για το 50% και μετά κάναμε άλλη συζήτηση. Για τα οικονομικά της ΠΑΕ και διάφορα άλλα που δεν είναι της παρούσης. Κοιτάξτε, πρέπει να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Εμείς έχουμε συμφωνητικό. Δεν είμαστε αυτοί που ξεκίνησαν την ιστορία και ξαφνικά βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει ο Βύντρα, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για το ήθος και την αγωνιστικότητα του. Ο μοναδικός λόγος που βγήκα, είναι επειδή διάβασα πως υπήρξε αντιπρόταση από τον Βύντρα και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε αντίστοιχα από την πλευρά της διοίκησης».

-Αν αύριο πει η ΠΑΕ “ok, του δίνουμε τα δεδουλευμένα και φεύγει, τι θα πει ο παίκτης”;

«Η τελική απόφαση θα είναι του Λουκά. Εγώ μονό την εισήγηση μου θα κάνω. Αλλά να ξέρετε πως είναι πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος να παραιτηθεί των οικονομικών του αξιώσεων όταν έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο…».

1 + 1 δώρο εισιτήριο από τον ΠΑΟΚ

16/01/2013
 Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των φίλων του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ κάνει προσπάθειες μέσω ειδικών τιμών στα εισιτήρια για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

1 + 1 δώρο εισιτήριο από τον ΠΑΟΚ
Η νέα προσφορά είναι η εξής:

Όποιος αγοράσει εισιτήριο για τη ρεβάνς με την Καλλιθέα, βλέπει δωρεάν και το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη.

Ανακοίνωση

«Οι προσφορές της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας συνεχίζονται…

Από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 θα ξεκινήσει από τα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας η διάθεση των εισιτηρίων για τον επαναληπτικό αγώνα με την Καλλιθέα στις 24/01/2013 (20:00) για την Δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη.

Όσοι φίλαθλοι αγοράσουν εισιτήριο για τον αγώνα Κυπέλλου, ΠΑΟΚ – Καλλιθέα, θα παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ ένα εισιτήριο στην ίδια θέση και θύρα για τον αγώνα του Πρωταθλήματος εναντίον της Skoda Ξάνθης!

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:

* Θύρες 4, 4α,-7, 7α, -8: 10€
* Θύρες 5-6: 15€
* Θύρες 2-3: 25€
* Θύρα 1: 35€
* Vip’s 4ου ορόφου: 80€
* Vip’s 3ου ορόφου: 120€

Τα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας θα είναι ανοιχτά από Τετάρτη 16/1/2013 έως Σάββατο 19/1/2013 από τις 09:00 έως τις 17:00, από Δευτέρα 21/1/2013 έως Τετάρτη 23/1/2013 09:00 έως 17:00 και την Πέμπτη 24/1/2013 από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα».

Τέλος από την Κέρκυρα ο Μπάρκογλου

16/01/2013
 Παρελθόν από τις τάξεις της Κέρκυρας αποτελεί ο επιθετικός της ομάδας, Γιώργος Μπάρκογλου.

Τέλος από την Κέρκυρα ο Μπάρκογλου
Το επόμενο σταθμό της καριέρας του πρέπει να ξεκινήσει να ψάχνει ο Γιώργος Μπάργκογλου, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με την Κέρκυρα.

Οι Φαίακες τις προηγούμενες μέρες απέκτησαν τους Ντινιωτάκη και Γκέσιο για την γραμμή κρούσης τους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Μπάρκογλου πως δύσκολα από εδώ και πέρα θα βρει χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα της ομάδας, με αποτέλεσμα και αυτός με τη σειρά του να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποκτήσει την ελευθέρας του.

Με Μπουμσόνγκ-Βύντρα βασικούς!

16/01/2013
 Από την μαύρη λίστα, στην ενδεκάδα! Ο Φάμπρι δοκίμασε τους Μπουμσόνγκ και Βύντρα με τους βασικούς στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης παρά το γεγονός πως δεν υπολογίζονται!

Με Μπουμσόνγκ-Βύντρα βασικούς!
Συνεχίζει τα… περίεργα ο Φάμπρι. Ο Ισπανός τεχνικός παρά το γεγονός πως Λουκάς Βύντρα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν υπολογίζονται, στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης στο εσωτερικό διπλό τους χρησιμοποίησε με τους βασικούς.

Ο Φάμπρι ήθελε να δοκιμάσει ενδεκάδα για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που είναι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανθρακικό. Στην άμυνα, εκτός των δύο προαναφερθέντων έβαλε τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά).

Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Βιτόλο με τον Πάπε Σο, έχοντας πλάγια τους Ζέκα-Μαυρία. Και στην επίθεση, δοκίμασε τον Κουίνσι που χθες τσακώθηκαν (αντί του Σισοκό) πίσω από τον Τοτσέ!

Εν τω μεταξύ, προκαλεί απορία η χρησιμοποίηση των δύο ποδοσφαιριστών από τον Φάμπρι, διότι ο λόγος που ο Ρότσα έφυγε από την ομάδα, ήταν επειδή έβαλε τον Μπουμσόνγκ βασικό ενώ υπήρχαν οι συζητήσεις με τον Γάλλο για να λύσει το συμβόλαιό του. Και είναι βέβαια πως ο Ισπανός έχει ενημερωθεί για το ποιοί παίκτες είναι... ενεργοί. Και είναι σχεδόν αδύνατο να άλλαξε... πορεία η ΠΑΕ και να σκέφτεται οι δύο αμυντικοί να λογίζονται πλέον στο ρόστερ, αφού οι διαπραγματεύσεις με Μπουμσόνγκ και Βύντρα είναι ακόμη σε εξέλιξη...

Αποφασίζουν για ΑΜΚ και πρόεδρο

16/01/2013
 Στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ όπου θα συζητηθεί η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και η εκλογή νέου προέδρου και Δ.Σ.

Αποφασίζουν για ΑΜΚ και πρόεδρο
Στη σημερινή Γενική Συνέλευση όλα κύλησαν ομαλά και ήρεμα, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν πως ακόμη και αν υπάρξει εμπλοκή με τον Δημήτρη Βιντιάδη, θα γίνει προσπάθεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με εναλλακτικούς τρόπους.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκδόθηκε η παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής εταιρείας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρείας στα Σπάτα Αττικής στις 16.01.2013 και ώρα 10:00 π.μ , υπερψηφίστηκαν τα παρακάτω θέματα ημερήσια διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 32ης Εταιρικής Χρήσης από την 1η Ιουλίου 2011 μέχρι την 30 Ιουνίου 2012, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2012 μέχρι την 30 Ιουνίου 2013 και καθορισμός της αμοιβής τους .

4. Ενημέρωση επί τρεχόντων και επίκαιρων θεμάτων της εταιρείας και λήψη αποφάσεων. Διάφορα θέματα – Ανακοινώσεις – Εξουσιοδοτήσεις.

Ειδικότερα επ’ αυτού, αποφασίσθηκε ομόφωνα η σύσταση Επιτροπής προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως αίτηση εκχώρησης απαίτησης όλων των τελεσίδικων αποφάσεων κατά του Μ. Ψωμιάδη στο Δημόσιο, έτσι ώστε να απαλλαγεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, ως και να παγώσουν τα χρέη της εταιρείας μέχρι την είσπραξη των ως άνω χρημάτων.

Για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.

2. Kατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλιών μετόχων κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

3. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.

4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου η ως άνω τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα συνέλθει στις 4 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 μ.μ., στα γραφεία της εταιρείας στα Σπάτα Αττικής, επί της Παρόδου Οδού Ρεθύμνης, Θέση «Μαζαρέκο».

ΑΜΚ με Βιντιάδη ή τον κόσμο

16/01/2013
 Προς το συμφέρον της ΑΕΚ είναι η απόφαση για διακοπή της σημερινής γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου.

ΑΜΚ με Βιντιάδη ή τον κόσμο
Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως οι σημερινές αποφάσεις λήφθησαν με γνώμονα το καλό του συλλόγου ώστε να πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ ανεξάρτητα με το τι θα πράξει ο κ. Βιντιάδης και χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Χελάκη και την εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως»:

«Στη γενική συνέλευση λάβαμε κάποιες αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Καταθέσαμε αίτηση που ζητάμε να εκχωρηθούν μέχρι του ποσού που οφείλεται στο Δημόσιο η τελεσίδικη απόφαση για τον κ. Ψωμιάδη ώστε να απαλλαγεί από τα αντίστοιχα χρέη. Αν καταφέρουμε και το πετύχουμε θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα


Στην ΠΑΕ έγινε πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ με ελάχιστο ποσό τα 50.000. Ουσιαστικά πρόκειται για μια φωτογραφική απόφαση για να μπει ο κ. Βιντιάδης εφόσον συγκεντρώσει τα κεφάλαια που λέει και πάρει την ΠΑΕ. Ουσιαστικά θα μπορούσε να μπει μόνο ένας επενδυτής και όχι ο κόσμος. Αν όμως δεν έμπαινε ο κ. Βιντιάδης θα έπρεπε να προκηρυχτεί νέα Γ.Σ και θα χανόταν πολύτιμος χρόνος. Αυτό το αποτρέψαμε. Η γενική συνέλευση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε αν ζητηθεί νέα παράταση ή συμβεί οτιδήποτε θα μπορούμε να απευθυνθούμε στον κόσμο από τον οποίο δεν μπορούμε να ζητάμε τέτοια ποσά. Οπότε θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπου θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε ΑΕΚτζής. Δεν είμαστε κατά της εισόδου του κ. Βιντιάδη, αλλά αν δεν προχωρήσει θα πρέπει να απευθυνθούμε στον κόσμο».

Για διάφορα ποσά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην ομάδα:

«Ο πρόεδρος θα πάρει μια αμοιβή 30.000 ευρώ για ένα χρόνμο εκ των οποίων έχει πάρει τις 10.000. Αυτός ο άνθρωπος τρέχει όλη την ημέρα, είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου. Στο παρελθόν έγιναν κάποιες υπερβολές. Η Ερασιτεχνική ό,τι βρεθεί και είναι επιλήψιμο θα προσπαθήσει να το στείλει στη δικαιοσύνη».

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μπούρμπος

16/01/2013
 Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο αμυντικός του ΟΦΗ, Χρήστος Μπούρμπος, επέστρεψε στο Ηράκλειο και ενσωματώθηκε στις προπονήσεις μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μπούρμπος
Το «παρών» στην προπόνηση της Τετάρτης (16/1) που έγινε στο ΒΑΚ έδωσε ο αμυντικός του ΟΦΗ, Χρήστος Μπούρμπος. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εδώ και καιρό ήταν στην Αθήνα όπου και ακολουθούσε ειδική θεραπεία σε κλινική, προκειμένου να επιστρέψει απολύτως υγιείς.

Ωστόσο, αν ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, θα τον υπολογίζει για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα φανεί τις επόμενες μέρες με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του 29χρονου παίκτη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Πετράκης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις τακτικής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Θεραπεία ακολούθησαν οι Ματίας Βερόν και Γιώργος Ιωαννίδης, χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία, ενώ σε χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Γιάννης Βιτώρος.

Τώρα όσον αφορά στα δημοσιεύματα που θέλουν τον ΟΦΗ να έχει κάνει κίνηση για την απόκτηση του αμυντικού του Εργοτέλη, Μανώλη Τζανακάκη, οι άνθρωποι της ΠΑΕ τα διαψεύδουν. Ωστόσο, τις επόμενες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του νεαρού παίκτη και αν θα φορέσει μεσούσης της σεζόν τη φανέλα των «μελανόλευκων».

Ανανέωσε ο Παπάζογλου

16/01/2013
 Παίκτης του ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα παραμείνει ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Ανανέωσε ο Παπάζογλου
Τη φανέλα του ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα φοράει ο Θανάσης Παπάζογλου. Ο 24χρονος επιθετικός με τις καλές του εμφανίσεις έχει αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι προχώρησαν στην επέκταση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ ο Θανάσης Παπάζογλου. Ο ΟΦΗ ενεργοποίησε την οψιόν που είχε συμφωνήσει με τον παίκτη και σήμερα, έπειτα από την τελική συζήτηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη, ενεργοποιήθηκε η επέκταση του συμβολαίου του για ένα ακόμα χρόνο. Να σημειωθεί ότι η πρώτη συμφωνία με τον μάνατζερ του παίκτη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη είχε επιτευχθεί στο Λονδίνο και στο παγκόσμιο φόρουμ ποδοσφαίρου που είχε λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπάζογλου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο στον ΟΦΗ. Περνάω καλά στο Ηράκλειο, μου αρέσει πολύ η ομάδα και ελπίζω μέσα από την υλοποίηση των στόχων του ΟΦΗ να διακριθώ και εγώ. Είναι μια επέκταση συνεργασίας που με χαροποιεί βαθύτατα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να δώσουμε όλοι μαζί χαρά στον κόσμο μας που μας συμπαραστέκεται σε κάθε στιγμή».

Αλλαγή δεδομένων με Κοντοέ

16/01/2013
 Πήγε στα Σπάτα, προπονήθηκε και θα έχει συνάντηση με τον Δημητρέλο προκειμένου να φανεί αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην ΑΕΚ ο Γιάννης Κοντοές.

Αλλαγή δεδομένων με Κοντοέ
Η σημερινή παρουσία του Γιάννη Κοντοέ στην προπόνηση της ΑΕΚ, υποδηλώνει ότι τα δεδομένα στην περίπτωσή του έχουν αλλάξει εντελώς. Ο 27χρονος αμυντικός γυμνάστηκε κανονικά την Τετάρτη, θα έχει εντός της ημέρας ραντεβού με τον Δημητρέλο και οι πιθανότητες παραμονής του αυξάνονται.

Παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει άδεια για να αναζητήσει ομάδα στο εξωτερικό, ο Κοντοές πήγε στα Σπάτα, έκανε προπόνηση και παρακολούθησε και την ομιλία του Λίνεν. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το σκηνικό έχει αλλάξει εντελώς στην συγκεκριμένη υπόθεση, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν πιθανότατα στην σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Ανακοινώθηκε ο Κάφα

16/01/2013
 Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Χουάν Πάμπλο Κάφα, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ανακοινώθηκε ο Κάφα
Στον Αστέρα Τρίπολης θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια ο Χουάν Πάμπλο Κάφα, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο παίκτης βρισκόταν εδώ και κάποιες μέρες στην ομάδα, συζήτησε με τους ανθρώπους της, ήρθε σε απόλυτη συμφωνία και υπέγραψε.

Μάλιστα έχει ήδη γνωρίσει τους συμπαίκτες του και τον Σάκη Τσιώλη, ενώ το ευχάριστο για τους Αρκάδες είναι πως είναι άμεσα έτοιμος να βοηθήσει στην θέση του αριστερού χαφ, όπου είναι η φυσική του θέση.

Η ανακοίνωση: «Ο Χουάν Πάμπλο Κάφα είναι η πρώτη μεταγραφή του Αστέρα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, κάτοχος Ιταλικού διαβατηρίου, αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ και θα ενισχύσει σοβαρά την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Αστέρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Κάφα γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1984, έχει ύψος 1.85, ζυγίζει 73 κιλά και στον Αστέρα θα φοράει το Νο17.

Η καριέρα του Κάφα μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

2003-2004: Μπόκα Τζούνιορς 1 αγώνας-0 γκολ
2004-2005: Φέρο 42 αγώνες-5 γκολ
2006-2007: Άρσεναλ Σαραντί 18 αγώνες-4 γκολ
2006-2007: Μπέτις 7 αγώνες-0 γκολ
2007-2008: Μπέτις 24 αγώνες-0 γκολ
2008-2009: Σαραγόσα 38 αγώνες-4 γκολ
2009-2010: Μπέτις 33 αγώνες-7 γκολ
2010-2011: Μπέτις 6 αγώνες-1 γκολ
2010-2011: Άρσεναλ Σαραντί 18 αγώνες-2 γκολ
2011-2012: Άρσεναλ Σαραντί 37 αγώνες-3 γκολ
2012-2013: Άρσεναλ Σαραντί 14 αγώνες-2 γκολ

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Χουαν Πάμπλο Κάφα είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα στον Αστέρα και δεν κρύβω πώς οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές.

Γνωρίζω πώς έχουμε καλούς φιλάθλους και θέλω να τους διαβεβαιώσω, πώς τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα, θα κάνουμε ότι καλύτερο για να πάει ακόμα πιο ψηλά ο Αστέρας.

Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Ισπανία και έμαθα πώς το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, στο οποίο αγωνίζονται αρκετοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές. Όσοι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στον Αστέρα, τους γνωρίζω ως ονόματα και είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

«Κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι τεστ για ‘μας»

16/01/2013
 Στην ηρεμία που έχει φέρει στην ομάδα η έλευση του Ιβάν Σαββίδη και τους στόχους του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος.

«Κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι τεστ για ‘μας» 

«Εμείς θέλουμε να του δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο ρόστερ. Κάθε παιχνίδι είναι το τεστ μας. Με την έλευσή του (Σαββίδη) η κατάσταση είναι ήρεμη στα αποδυτήρια. Μας έχει βοηθήσει και με τις μεταγραφές που θα κάνει θα μας βοηθήσει περισσότερο», τόνισε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος για την …ζωή στον ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη μεγαλομέτοχο του συλλόγου. Μιλώντας στον “Sport103.fm” ο νεαρός δεξιός μπακ αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του "Δικέφαλου του Βορρά", κατ' αρχήν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα στην Τούμπα.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το περίεργο ξεκίνημα του 2013: «Ξεκίνησε πολύ καλά με ένα διπλό μέσα στην Κομοτηνή (με τον Πανθρακικό). Πιστεύω ότι από εκεί δύσκολα θα περάσουν ομάδες, όπως το κάναμε εμείς. Στην Καλλιθέα πήγαμε για το καλύτερο, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό. Δε μας βοήθησε το γήπεδο. Περιμένουμε τον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα, για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το γκολ που έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά με τον Πανθρακικό αλλά στα δύο επόμενα δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στην Καλλιθέα, είχαμε το κακό γήπεδο, αλλά φταίξαμε και εμείς. Με τον Ατρόμητο, είχαμε έναν αντίπαλο που ήρθε για το μηδέν. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να κάνεις την παραμικρή ευκαιρία, γκολ. Εμείς στις δύο ευκαιρίες δεν το καταφέραμε. Κάθε αντίπαλος που έρχεται στην Τούμπα, έρχεται για να καταστρέψει. Ο Ατρόμητος το πέτυχε, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη που ακολουθεί: «Ο Αστέρας είναι φορμαρισμένος. Είναι δυνατός στην έδρα του. Εμείς όμως είμαστε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη. Να δείξουμε από την αρχή ότι πήγαμε για ένα στόχο. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα βαθμό ως το τέλος του πρωταθλήματος για να είμαστε πρώτοι στα πλέι οφ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η Τρίπολη παίζει επιθετικά, δε θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι όπως με τον Ατρόμητο. Πιστεύω θα βρούμε διαδρόμους για να σκοράρουμε και να φύγουμε νικητές

Για το αν υπάρχει στη σκέψη η ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα: «Τώρα στο μυαλό μας είναι η Τρίπολη, αλλά στο πίσω μέρος είναι και η Καλλιθέα γιατί είναι ένα αποτέλεσμα που μας πληγώνει. Πιστεύω ότι θα έρθει στη Τούμπα, όπως ο Ατρόμητος να κρατήσει το μηδέν. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Ειδικά μέσα στην Καλλιθέα μας πληγώνει το αποτέλεσμα. Ειδικά αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους κερδίζουμε. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου και μετά με την Καλλιθέα».

Για τη δική του παρουσία: «Στην αρχή πήρα κάποιες ευκαιρίες. Μετά είχα ένα διάστημα που δεν έπαιζα. Περίμενα, δούλευα στην προπόνηση και μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω. Στην αρχή αναγκαστικά λόγω τραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνομαι και έχω δικαιώσει τους ανθρώπους που με πιστεύουν. Μέσα από τους αγώνες μου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκω καλύτερο ρυθμό. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ και θέλω να βγάλω ασπροπρόσωπους αυτούς που με πιστεύουν».

Για τη σημασία του Κατσουράνη και των έμπειρων παικτών: «Για εμάς τους μικρούς το να παίζουμε δίπλα σε τόσο μεγάλους παίκτες, είναι ένα κίνητρο. Μας δίνουν ώθηση να πάμε πιο ψηλά. Μας βοηθάνε καθημερινά στην προπόνηση να βελτιωνόμαστε. Έχουμε τέλεια συνεργασία. Μας βοηθάνε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ».

Για το που τον… βολεύει να παίζει ο Κατσουράνης: «Αυτός που το κρίνει είναι ο προπονητής. Ακόμα και σέντερ φο να τον βάλει πιστεύω θα δώσει το 100%. Είναι ένα πολυεργαλείο και μας βοηθάει όλους. Για μένα είναι το ίδιο όπου και να παίζει, είτε ως στόπερ, είτε στον άξονα. Όπου και να παίζει εμένα με βοηθάει το ίδιο».

Για τη διαφορά με τον Ολυμπιακό: «Και στον πρώτο γύρο χάσαμε πολύτιμους βαθμούς για να είμαστε πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Χάσαμε ακόμα δύο βαθμούς με τον Ατρόμητο. Είναι δύσκολο να φτάσουμε τον Ολυμπιακό. Κοιτάμε να κλειδώσουμε την πρώτη θέση και να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν προτιμάει Κύπελλο ή έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Για μένα προτεραιότητα είναι να πάρουμε το Κύπελλο που είναι κάτι που το περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Έπειτα είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Εμείς θέλουμε να του δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο ρόστερ. Κάθε παιχνίδι είναι το τεστ μας. Με την έλευση του η κατάσταση είναι ήρεμη στα αποδυτήρια. Μας έχει βοηθήσει και με τις μεταγραφές που θα κάνει θα μας βοηθήσει περισσότερο».

Τέλος ο Ασλανίδης από τον Άρη

16/01/2013
 Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί ο Δημήτρης Ασλανίδης, ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Λούκας Αλκαράθ.

Τέλος ο Ασλανίδης από τον Άρη
Λύθηκε το συμβόλαιο του Δημήτρη Ασλανίδη με τον Άρη. Ο 23χρονος μέσος δεν υπολογιζόταν από τον Ισπανό τεχνικό της ομάδας, Λούκας Αλκαράθ και μετά από συζητήσεις με την διοίκηση αποδεσμεύτηκε από τους «κίτρινους».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση -κοινή συναινέσει- του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ασλανίδη.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ασλανίδη για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Φάμπρι:«Το ποδόσφαιρο είναι σαν ταινία»

16/01/2013
 Με ταινία παρομοίωσε το ποδόσφαιρο ο Φάμπρι. Ο τεχνικός των «πράσινων» μίλησε ακόμη για τον Φερέιρα, τις πρώτες του εντυπώσεις, τις βελτιώσεις που χρειάζεται η ομάδα και τις διαρροές των αποδυτηρίων.

Φάμπρι:«Το ποδόσφαιρο είναι σαν ταινία»
Με ταινία παρομοίωσε το ποδόσφαιρο ο Φάμπρι. Ο τεχνικός των «πράσινων» μίλησε ακόμη για τον Φερέιρα, τις πρώτες του εντυπώσεις, τις βελτιώσεις που χρειάζεται η ομάδα και τις διαρροές των αποδυτηρίων.

Διαβάστε τις κυριότερες δηλώσεις του Ισπανού στο ΟΠΑΠ TV:

-Για τις πρώτες του εντυπώσεις:
«Οι εντυπώσεις μου είναι καλές. Από τον σύλλογο και τον τρόπο λειτουργίας του. Αγωνιστικά η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Αυτό γίνεται με την σωστή δουλειά αφού μέχρι τώρα δεν δούλευαν σωστά.Θα είμαι ειλικρινής. Αγωνιστικά η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη από ότι την περίμενα. Με τη βοήθεια όλων, όσοι βρισκόμαστε κοντά στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν μας ταιριάζει η όγδοη θέση. Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Βαρέλα και μου περιέγραψε την κατάσταση και ότι συνέβη με τους προηγούμενους προπονητές. Άρα γνώριζα ότι μπροστά μου δεν θα έβρισκα μια ιδανική κατάσταση, τουλάχιστον όσο θα ήθελα».

-Για την επιλογή του Παναθηναϊκού:
«Ήταν μια πρόκληση ο Παναθηναϊκός, διότι παραμένει μία σημαντική ομάδα. Μπορώ να βρίσκομαι όλη την ημέρα στην Παιανία και να προπονώ αφού είναι πολύ ωραίες οι εγκαταστάσεις. Στόχος μας η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος, το Γιουρόπα. Και φυσικά να κατακτήσουμε το κύπελλο. Από τους πρώτους αγώνες που είδα δεν θα κρύψω ότι ο Παναθηναϊκός θέλει σημαντική βελτίωση.

-Για τις βελτιώσεις που θέλει να επιφέρει:
«Ένταση και ταχύτητα σε άμυνα κι επίθεση. Βελτιώνοντας την κίνηση χωρίς την μπάλα ώστε οι μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση να γίνονται γρηγορότερα. Αυτό θα υπαγορεύσει έναν πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού που θα αρέσει περισσότερο στον κόσμο. Ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά έχω βάλει διπλές προπονήσεις παρότι έχουμε παιχνίδια ενδιάμεσα. Θα ήθελα να έχω τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να παρουσιάσω την δουλειά μας».

-Για τα...αποδυτήρια και τις παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί:
«Θα σας ρωτήσω τώρα εγώ. Από πού βγαίνουν όλα αυτά; Μάλλον έχετε κατασκόπους στα αποδυτήρια. Δεν μου αρέσει να διαρρέουν διάφορα πράγματα από την ομάδα. Είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να είναι κλειστό. Ιερό. Όσο λιγότερα πράγματα βγαίνουν προς τα έξω, τόσο καλύτερα. Με το χιούμορ θέλω να περάσω κάποια πράγματα στους παίκτες και πιστεύω ότι έτσι γίνεται καλύτερα. Αντιλαμβάνονται αυτά τα οποία θέλω να τους πω. Οι ψυχολογικές καταστάσεις επηρεάζουν κάθε άνθρωπο. Ίσως να μην είναι η ομάδα σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και ενδεχομένως να χρειάζεται ένα, δύο θετικά αποτελέσματα προκειμένου να βελτιωθούν τα παιδιά».

-Για τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού:
«Έχουν προοπτική να αναδειχθούν. Να εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό στην προπόνηση για να γίνονται καλύτεροι. Ο χρόνος θα τους τοποθετήσει στην θέση που πρέπει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τους Ισπανούς με τους Έλληνες διότι βρίσκομαι πολύ λίγο καιρό εδώ. Η εθνική Ισπανίας αποτελεί ένα παράδειγμα μεγάλου ποδοσφαίρου, έχοντας αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Εδώ και κάμποσο καιρό η Ελλάδα παίζοντας με τον δικό της τρόπο στην επίθεση και την άμυνα, κέρδισε το Euro στην Πορτογαλία».

-Το ποδόσφαιρο σαν μία ταινία:
«Κάθε ομάδα έχει τα όπλα της. Όλος ο κόσμος θέλει να παίζει όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο η Μπαρτσελόνα παίζει έτσι και η εθνική Ισπανίας. Ξέρουμε πως προπονούνται, πως αγωνίζονται αλλά δεν διαθέτουμε τους ίδιους ηθοποιούς, αρτίστες, το χρησιμοποιώ ως παρομοίωση, για να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Το ποδόσφαιρο μοιάζει πολύ με την δημιουργία μίας ταινίας. Πρέπει να βρει η παραγωγή, τα χρήματα για να ξεκινήσει την ταινία και να κλείσει τους ηθοποιούς. Ο προπονητής γράφει το σενάριο και οι παίκτες καλούνται να το υλοποιήσουν».

-Για την διοίκηση και τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο :
«Ήδη είχα δύο τρεις ευκαιρίες να συνομιλήσω με τον πρόεδρο. Μιλήσαμε και είμαστε συνεχώς σε επαφή όπως στα Γιάννενα. Πάντα μιλάμε με τον κ. Ελευθεράκη, τον κ. Κωνσταντίνου, είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο σε επίπεδο επικοινωνίας. Ο κύριος Αλαφούζος μου μοιάζει με άνθρωπο που τον γνωρίζω πάρα πολύ καιρό».

-Για τις μετεγγραφές και τον Σισέ:
«Πάντα η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα ήμουν πολύ ευτυχής ακόμα και με έναν επιπλέον παίκτη εάν θα μπορούσε να έρθει. Ο Σισέ ειναι ένας παίκτης πολύ αγαπητός, δεν ξέρω πως ειναι οι διαπραγματεύσεις. Εγώ επικεντρώνομαι περισσότερο στην καθημερινότητα. Θέλω να σέβομαι πάντα τα παιδιά που έχουμε».

-Για την...αιώνια κόντρα και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό:
«Γνωρίζω τις μάχες με τον Ολυμπιακό, μιλάνε και στην Ισπανία για αυτές. Υπάρχουν εικόνες με τους οπαδούς που υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Είναι ηφαίστεια πίεσης. Το ίδιο και στο μπάσκετ. Τρομερό να βλέπεις τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Τους είδα να παίζουν με την Μάλαγα και μου άρεσε. Κάποια μέρα θα πάω να τους δω από κοντά».

-Για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας:
«Όχι δεν γνωρίζω το γήπεδο της Λεωφόρου, αλλά από κάποια πλάνα που είδα στην τηλεόραση κατάλαβα πως είναι πιο κλειστό. Νομίζω ότι ειναι καλό που θα μεταφερθούμε εκεί.

-Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:
«Όταν εγώ προπονούσα την Γρανάδα αυτός ήταν προπονητής στην Μάλαγα κι εκεί γνωριστήκαμε. Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας και το έχει αποδείξει στο ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πήγε τα κατάφερε πολύ καλά του έχω μεγάλο σεβασμό.

-Για την ζωή μετά το ποδόσφαιρο:
«Θα ήθελα να με θυμούνται, εκτός από την όποια άποψη έχει κανείς για την δουλειά μου στο ποδόσφαιρο, ως έναν άνθρωπο έντιμο, ταπεινό, δουλευταρά που πάντα γνώριζε να τιμά την φιλία. Δουλειά, σεβασμός, ταπεινότητα, είναι οι τρεις λέξεις που ορίζουν την ζωή μου».

Καλωσόρισαν τον Σίλντενφελντ

16/01/2013
 Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες της ομάδας καλωσόρισαν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος έκανε την πρώτη προπόνηση με τα ασπρόμαυρα. Δεν προπονήθηκε ο Γκαρσία.

Καλωσόρισαν τον Σίλντενφελντ
Τη Δευτέρα ο Γκόρντον Σίλντενφελντ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση και την Τετάρτη συμμετείχε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έρχεται ως δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας, δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει άμεσα από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν φαίνεται πως με το καλησπέρα ο Γιώργος Δώνης θα του εμπιστευθεί μια θέση στην ενδεκάδα.

Στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (το Σάββατο) είναι αμφίβολο αν θα τεθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς δεν πήρε μέρος στην σημερινή προπόνηση.

Πάει Κατάρ ο Σισέ!

16/01/2013
 Οριστικό «ναυάγιο» στην υπόθεση Σισέ για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Γάλλος ενημέρωσε τον Αλαφούζο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ. «Τα ξαναλέμε τον Μάιο», το μήνυμα του.

Πάει Κατάρ ο Σισέ!
«Όνειρο» ήταν και πάει… Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν θα φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού καθώς όπως ενημέρωσε τον Γιάννη Αλαφούζο, η ΚΠΡ τα βρήκε σε όλα με ομάδα του Κατάρ (πιθανότατα στην Αλ Αραμπί) και ο Γάλλος θα συνεχίσει εκεί ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Κατάρ στην οποία θα παίξει ο Σισέ, θα πληρώσει όλο το συμβόλαιό του αλλά θα δώσει και το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ στη ΚΠΡ για τον δανεισμό του. Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά με την πρόταση του Παναθηναϊκού…

Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος, όταν ολοκληρώθηκε το ραντεβού με τους ανθρώπους των Λονδρέζων, επικοινώνησε με τον πρόεδρο των «πράσινων» στον οποίο και εξήγησε την κατάσταση αλλά και τα δεδομένα που τον οδηγούν στην μετακίνηση στο Κατάρ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στο μήνυμά του προς τους «πράσινους» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν ξανά όταν επιστρέψει από τον δανεισμό του στο Κατάρ.

Σισέ: «Υπόσχομαι να τα πούμε σύντομα»

16/01/2013
 Μπορεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό να «ναυάγησε» τη τελευταία στιγμή, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ υποσχέθηκε πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα ανταμώσουν σύντομα.

Σισέ: «Υπόσχομαι να τα πούμε σύντομα»
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για το… όνειρο, όμως η ομάδα από το Κατάρ δεν τον άφησε να το υλοποιήσει.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τριφυλλιού, Γιάννη Αλαφούζο, για την προσπάθεια που έκανε να τον φέρει πίσω στην ομάδα, υποσχέθηκε πως οι δρόμοι των δύο θα ανταμώσουν σύντομα. «Συγνώμη, σας αγαπώ όλους, αγαπώ τον Παναθηναϊκό», τόνισε σχετικά.

«Σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, συγνώμη που δεν μπορώ να έρθω στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλοι ξέρετε πως αγαπώ την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Τζιμπρίλ και συνέχισε με νέο tweet:

«Ευχαριστώ στον πρόεδρο, κύριο Αλαφούζο που έκανε το καλύτερο δυνατό για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Σας αγαπώ όλους, αγαπώ τον Παναθηναϊκό, υπόσχομαι πως θα σας δω σύντομα».

Ξεκίνησε η… εκδρομή

16/01/2013
 Κέρκυρα, Αθήνα, Λιβαδειά, Αθήνα και πάλι, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ξεκίνησε η… εκδρομή
Αναχώρησε την Τετάρτη από την Κέρκυρα η αποστολή της τοπικής ομάδας για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Ο Άκης Μάντζιος έχει στη διάθεσή του 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων «μέσα» είναι και οι νεοαποκτηθέντες Γκέσιος και Ντινιωτάκης.

Ο τεχνικός των Φαιάκων πήρε μαζί του όλους τους βασικούς, καθώς μετά το ματς του Κυπέλλου η ομάδα δεν θα επιστρέψει στη βάση της.

Κι αυτό γιατί από τη Λιβαδειά, θα αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα, όπου και θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Πέμπτης. Το πρωί της άλλης ημέρας, θα «πετάξει» προς Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα συνεχίσει προπονήσεις τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο, προτού αναχωρήσει για την Ξάνθη και το κυριακάτικο ματς με τους ακρίτες για τη Σούπερ Λίγκα

Η 22μελής αποστολή της Κέρκυρας: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Τσουμάνης, Μπουκουβάλας, Έντερ, Λεόν, Ηλιάδης, Κρητικός, Τσοκάνης, Αγρίτης, Γιάντσης, Ζουμπουλάκης, Πετρούσης, Γκούμας, Βασιλόγιαννης, Διαμαντόπουλος, Στάμου, Γκέσιος, Σίμωσης, Σταμογιάννος, Αρμένης και Ντινιωτάκης.

Ευχάριστα με Γιαννιώτα

16/01/2013
 Φώναξε «παρών» ο Γιάννης Γιαννιώτας στην προπόνηση του Άρη την Τετάρτη

Ευχάριστα με Γιαννιώτα
Σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων του Άρη μπήκε ο Γιάννης Γιαννιώτας σήμερα και δεδομένα χαροποίησε τον Λούκας Αλκαράθ.

Ο διεθνής άσος συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της Τετάρτης, δεν ένιωσε σε κανένα σημείο ενοχλήσεις και υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στην ΑΕΚ.

Από την άλλη, στο απουσιολόγιο του Αλκαράθ προστέθηκε ο Μανώλης Παπαστεριανός, καθώς έκανε θεραπεία, προκειμένου να ξεπεράσει την τενοντίτιδα. Βέβαια, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «κίτρινων».

Μισή ντουζίνα απόντες

16/01/2013
 Δεν έγινε υπό τις ιδανικότερες συνθήκες η διπλή προπόνηση του ΠΑΣ την Τετάρτη, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μισή ντουζίνα απόντες
Στο πρωινό πρόγραμμα, ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε αγωνιστικά παιχνίδια και στην απογευματινή ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, έχοντας έξι απόντες από το πρόγραμμά του.

Μιλάμε για τον τραυματία Νίκο Μπαμπανιώτη και τους Αλέξη Μιχαήλ, Αριστείδη Γιάκο, Χαράλαμπο Ταμπάση, Θεμιστοκλή Τζημόπουλο, Μπράνα Ιλιτς, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν από ίωση γαστρεντερίτιδας.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ.

Το τελευταίο «αντίο» στον Χατζή

16/01/2013
 Το δικό τους «αντίο» είπαν τα μέλη του Ατρόμητου στον «Στρατηγό» της ομάδας, Γιώργο Χατζή.

Το τελευταίο «αντίο» στον Χατζή
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Γιώργου Χατζή, που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 79 ετών.

Σύσσωμη η οικογένεια του Ατρόμητου, απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο, Γιώργο Σπανό, το διοικητικό συμβούλιο, το ποδοσφαιρικό τμήμα, στελέχη της ΠΑΕ, παλαίμαχους και απλούς οπαδούς, συνόδευσε τον εκλιπόντα στη τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου.

«Σε φωνάζαμε «Στρατηγό» αλλά ήσουν πιστός στρατιώτης του Ατρόμητου. Από τη δεκαετία του '50 πρώτα ως ποδοσφαιριστής κι έπειτα με την ιδιότητα του παράγοντα. Έζησες 60 χρόνια συντροφιά με τον Ατρόμητο μαχόμενος μέχρι το τέλος. Πρεσβεύοντας αξίες και ιδανικά. Μεταδίδοντας τη φλόγα σου, το πάθος σου για την ομάδα μας. Μας αντιμετώπιζες σαν παιδιά σου και εμείς σαν πατέρα μας. Ο πρόεδρος, εγώ, όλοι μας. Ο Ατρόμητος, «Στρατηγέ», σου οφείλει πολλά. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ, κοντά σου, να σε αποχαιρετήσουμε. Οι παίκτες της ομάδας μας, οι προπονητές, η διοίκηση, οι φίλαθλοι, οι συνεργάτες σου. Η οικογένεια του Ατρόμητου είναι περήφανη για εσένα και για όλα όσα της πρόσφερες. Σε αποχαιρετάμε με θλίψη, καλό ταξίδι να έχεις», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Ευάγγελου Μπαταγάννη στον επικήδειο που εκφώνησε.

Τα διαρκείας του Αστέρα Τρίπολης

16/01/2013
 Ο δεύτερος γύρος της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες για τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα διαρκείας του Αστέρα Τρίπολης
Έτσι, οι ιθύνοντες των Αρκάδων θεώρησαν ως κατάλληλη ημέρα την Τετάρτη, ώστε να ανακοινώσουν τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος και καλούν τον κόσμο της αρκαδικής πρωτεύουσας να τα προμηθευτεί, ορίζοντας τιμές κατάλληλες ακόμα και για ανέργους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι από τις 17 Ιανουαρίου 2013 ξεκινάει τη διάθεση με μειωμένη τιμή, εισιτηρίων διαρκείας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Η αξία των εισιτηρίων είναι 100 ευρώ και θα διατίθενται για όλα τα τμήματα των θυρών 1 & 2, καθώς και για τη θύρα 3-Τμήμα Α. Τα εισιτήρια αυτά θα είναι έγκυρα για όλες τις εντός έδρας αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι φίλαθλοι που είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας μπορούν με την επίδειξή της να προμηθευτούν τα εισιτήρια αυτά με κόστος 50 ευρώ.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από την μπουτίκ της ΠΑΕ στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ.

Για την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας, είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας του φιλάθλου».

Παίζει με Άρη ο Κοντοές

16/01/2013
 Παραμένει στην ΑΕΚ ο Γιάννης Κοντοές! Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ανδρέα Δημητρέλο, αποφασίστηκε να συνεχίσει στην «Ένωση» και τίθεται άμεσα στα πλάνα του Λίνεν!

Παίζει με Άρη ο Κοντοές
Άλλαξαν τα δεδομένα με τον Κοντοέ στην ΑΕΚ.

Την Τετάρτη, αφού βρέθηκε στα Σπάτα και έκανε κανονικά προπόνηση, στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Ανδρέα Δημητρέλο για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και πλέον ο Έλληνας μπακ επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του μέχρι νεωτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, είναι πλέον στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για το κατά πόσο θα τον χρησιμοποιήσει ή ακόμα κι αν του δώσει φανέλα βασικού στο προσεχές παιχνίδι της «Ένωσης» με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βέβαια, η προσφυγή που έχει καταθέσει ο Κοντοές ακόμα εκκρεμεί, με την απόφαση να «βγαίνει» την προσεχή Δευτέρα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την κερδίσει, ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν είναι απίθανο να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν στην ΑΕΚ.

Δανεικός για να… ψηθεί

16/01/2013
 Στη Βραζιλία επιστρέφει ως δανεικός από την Ξάνθη ο Άλεξ Καζούμπα.

Δανεικός για να… ψηθεί
Δεν έπαιζε πολύ με τη φανέλα της Ξάνθης, γι’ αυτό και η διοίκηση των ακριτών έδωσε τον Άλεξ Καζούμπα ως δανεικό σε ομάδα της πατρίδας του.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πρόλαβε να αγωνιστεί στη φετινή Σούπερ Λίγκα 6 φορές, μετρώντας 353’. Πρόθεση της Ξάνθης είναι να ψηθεί ο παίκτης τους και να επιστρέψει από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Άλεξ Καζούμπα που ανήκει στο δυναμικό της θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Operario Ferroviario».

Πέφτουν υπογραφές με Διαμαντάκο

16/01/2013
 Τα τυπικά απομένουν για να αποτελέσει και με τη… βούλα παίκτης του Άρη ο Δημήτρης Διαμαντάκος.

Πέφτουν υπογραφές με Διαμαντάκο
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Δημήτρης Διαμαντάκος, προκειμένου να «κλείσει» και τυπικά ο εξάμηνος δανεισμός του από τον Ολυμπιακό στον Άρη.

Ο νεαρός επιθετικός τα ‘χει βρει σε όλα με τους «κίτρινους», σήμερα ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα και την Πέμπτη αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Μάλιστα, θα γίνει προσπάθεια να έχει εκδοθεί το δελτίο του μέχρι την Παρασκευή, ούτως ώστε να βρίσκεται στη διάθεση του Λούκας Αλκαράθ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναπροσαρμογή στόχων

17/01/2013
 Σύσκεψη μεταγραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης στον Παναθηναϊκό. Τον… αντι-Σισέ κι έναν αμυντικό ψάχνουν οι «πράσινοι». Ενοχλημένοι στην ΠΑΕ με τις διαρροές στα ΜΜΕ.

Αναπροσαρμογή στόχων
Ο Τζιμπρίλ Σισέ χάθηκε για τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν αδύνατο να πουν «όχι» ΚΠΡ και παίκτης στα πετροδόλαρα από το Κατάρ. Η απογοήτευση στον κόσμο είναι δεδομένη, αφού γεννήθηκαν ελπίδες που δεν βγήκαν αληθινές, ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ κοιτάζει μπροστά.

Για το μεσημέρι της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί σύσκεψη κορυφής στα γραφεία της ΠΑΕ, στην οποία και θα συμμετέχουν ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Ελευθεράκης και ο γενικός αρχηγός Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους τέσσερις άνδρες είναι τα μεταγραφικά. Η ανάγκη απόκτησης ενός σέντερ φορ κι ενός στόπερ είναι μεγάλη, αλλά τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν λίγα. Ο… αντι-Σισέ που θα αποκτηθεί δεν μπορεί να είναι όνομα αντίστοιχου βεληνεκούς, αφού η απόσβεση δεν είναι βέβαιη, όπως συνέβαινε με τον Γάλλο στράικερ που συν τοις άλλοις θα μπορούσε να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον φέρει ξανά στο γήπεδο. Αναζητούνται, λοιπόν, πιο… ρεαλιστικές λύσεις για την επιθετική γραμμή, καθώς έχουν απομείνει μόνο οι Τοτσέ και Φορναρόλι. Επίσης αναγκαία είναι και η προσθήκη ενός αμυντικού.

Παράλληλα, στη σύσκεψη θα συζητηθούν και οι υποθέσεις παικτών που είναι προς αποχώρηση, αλλά για την ώρα υπάρχουν δυσκολίες για να εκδοθούν τα… διαζύγια. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν Μπουμσόνγκ και Βύντρα, με τους οποίους υπάρχει διαφορά στις επαφές για τη λύση της συνεργασίας τους, αλλά και ο Χριστοδουλόπουλος, που ακόμη δεν έχει φέρει πρόταση για να φύγει (δανεικός με οψιόν αγοράς). Αντίθετα, διαδικαστικό φαίνεται πως είναι το θέμα του Λέτο, που αναμένεται στην Αθήνα για να λύσει το συμβόλαιό του.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα απασχολήσει τη σύσκεψη είναι και οι «διαρροές» από την Παιανία. Οι ιθύνοντες της ομάδας είδαν με έκπληξη να γράφονται… χαρτί και καλαμάρι όσα είπε ο Φάμπρι στους παίκτες του στις πρώτες του προπονήσεις στην ομάδα και να γίνεται αντικείμενο χλευασμού για τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε μιλώντας στην ομάδα. Για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα αναλάβει να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσεχώς μαζικές κυρώσεις σε περίπτωση που τα εν οίκω γίνουν γνωστά εν δήμω…

«Βλέπει» Πλετίκοσα ο ΠΑΟΚ

17/01/2013
 Την υπέρβαση με την απόκτηση του Στίπε Πλετίκοσα θέλει να κάνει στη θέση του γκολκίπερ ο ΠΑΟΚ. Σενάριο για Τζόρβα, πάντα ανοικτό του Χιώτη.

«Βλέπει» Πλετίκοσα ο ΠΑΟΚ
Το βάρος στην απόκτηση τερματοφύλακα έχουν ρίξει στον ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Χακόμπο Σανθ. Σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά», ο Ιβάν Σαββίδης έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και επιχειρεί να φέρει στην ομάδα τον Στίπε Πλετίκοσα.

Ο 34χρονος γκολκίπερ, βασικός στην εθνική Κροατίας με την οποία μετρά 99 συμμετοχές, ανήκει μέχρι το καλοκαίρι στην FC Ροστόφ και το αφεντικό της ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις διασυνδέσεις τους στη ρωσική αγορά για να τον κάνουν δικό τους. Ασφαλώς δεν πρόκειται για απλή περίπτωση, καθώς ο Πλετίκοσα είναι βασικότατος στην ομάδα του (19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα φέτος), ενώ υπάρχει ανταγωνισμός από την Κλαμπ Μπριζ.

Φημολογία αναπτύχθηκε για την πιθανότητα απόκτησης του Αλέξανδρου Τζόρβα, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Ο 30χρονος τερματοφύλακας ανήκει στην Τζένοα, αλλά δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από το καλοκαίρι.

Πάντα ανοικτό παραμένει για τον ΠΑΟΚ το θέμα του Διονύση Χιώτη, που μοιάζει και ο πιο εφικτός από τους παραπάνω στόχους για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Μπεργκ για… αντι-Σισέ

17/01/2013
 Την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ εξετάζει ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στην αναζήτηση επιθετικού μετά το ναυάγιο στην προσπάθεια επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ.

Μπεργκ για… αντι-Σισέ
Τον άνθρωπο που θα καλύψει το κενό που θα… κάλυπτε ο Τζιμπρίλ Σισέ αναζητούν στον Παναθηναϊκό μετά το «ναυάγιο» στην προσπάθεια να επιστρέψει ο Γάλλος στράικερ στην Ελλάδα.

Στον Παναθηναϊκό έχουν φτάσει αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό. Οι «πράσινοι» βλέπουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ. Πρόκειται για τον 26χρονο Σουηδό σέντερ φορ, που ανήκει στο Αμβούργο. Μάλιστα άνθρωπος του «τριφυλλιού» τον παρακολούθησε στη φιλική αναμέτρηση της HSV με τη Χέρτα, όπου ο διεθνής άσος (23 συμμετοχές, 6 γκολ) πέτυχε δύο γκολ.

Το συμβόλαιό του λήγει μεν το καλοκαίρι του 2014, αλλά λέγεται πως είναι υπό παραχώρηση από τη γερμανική ομάδα. Άλλωστε μετά από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν πέρυσι (14 εμφανίσεις, 2 γκολ) έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Φέτος έχει μόλις 8 συμμετοχές στην Bundesliga και άλλη μια στο Κύπελλο, όπου πέτυχε και το μοναδικό του γκολ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τον αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς. Ένα άλλο σενάριο θέλει το «τριφύλλι» να εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Χέρτα, στο πλαίσιο του πολύ πιθανού δανεισμού του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ομάδα του Βερολίνου. Ένας παίκτης που μπορεί να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό από τη Χέρτα, είναι ο 21χρονος φορ Πιέρ Μισέλ Λασόγκα. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η φημολογία για τον Φάνη Γκέκα, ωστόσο πέραν του ότι έχει υψηλό κασέ, δεν επιθυμεί να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα πλην της Λάρισας από όπου κατάγεται.

Η καριέρα του Μάρκους Μπεργκ με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ ανά σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις):
2006/07-Γκέτεμποργκ: 17-14
2007/08-Γκρόνινγκεν: 26-15
2008/09-Γκρόνινγκεν: 38-26
2009/10-Αμβούργο: 44-10
2010/11-Αϊντχόφεν: 41-11
2011/12-Αμβούργο: 14-2
2012/13-Αμβούργο: 9-1

Και τώρα… στο χέρι του

17/01/2013
 Όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να διευκολυνθεί η είσοδος του Δημήτρη Βιντιάδη έγιναν από την ΑΕΚ και τώρα είναι στο χέρι του αν θα αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Κοντοές η… μεταγραφή εν όψει Άρη.

Και τώρα… στο χέρι του
Η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα… Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο στον Δημήτρη Βιντιάδη για να αναλάβει την ΠΑΕ και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να το πράξει. Ή όχι…

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Φεβρουαρίου. Αν δεν υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι τότε, η «Ένωση» θα στραφεί σε άλλες λύσεις για να βγει-αν μπορέσει-από το αδιέξοδο. Μέχρι τότε θα ελπίζει πως ο 32χρονος εφοπλιστής θα εμφανιστεί με τα κεφάλαια που χρειάζονται για να γίνει το αφεντικό. Ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται στην Κίνα και συνεχίζει τις προσπάθειες να αυξήσει τα χρήματα που ήδη έχει εξασφαλίσει. Με την επιστροφή του, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τα αποτελέσματα των προσπαθειών του.

Αν τα νέα είναι ευχάριστα, καλώς… ειδάλλως προμηνύονται εξελίξεις στην ΠΑΕ. Η διοίκηση Πρωτοδικείου θα είναι αναπόφευκτη, αφού η τωρινή διοίκηση θα παραιτηθεί. Την ίδια ώρα, όλες οι ενωσίτικες δυνάμεις συστρατεύονται για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να «παγώσουν» τα χρέη της ΠΑΕ μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση Ψωμιάδη, εκχωρώντας τα χρήματα που θα επιδικαστούν στο σύλλογο από τις πράξεις του πρώην μεγαλομετόχου της για να καλυφθούν οι οφειλές που σφίγγουν σα θηλιά το λαιμό της ΑΕΚ.

Κλωναρίδης… στο περίμενε

Η ΑΕΚ δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια ενίσχυσης, αλλά την έχει βάλει στην… αναμονή ελλείψει χρημάτων. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης παραμένει στα υπόψη, αλλά το κόστος του δανεισμού του (150.000 ευρώ με την Εφορία) είναι πολύ μεγάλο για έναν παίκτη που θα έρθει για 12 παιχνίδια και θα επιστρέψει στη Λιλ με το τέλος της περιόδου.

Στο μεταξύ, ο Έβαλντ Λίνεν παρακολούθησε τον αγώνα Γλυφάδα-Επισκοπή έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον 21χρονο εξτρέμ Θωμά Μακαρονά.

Πλάνα με Κοντοέ

Πάνω στην ώρα επέστρεψε στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Γιάννης Κοντοές και τέθηκε στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τον Κουτρουμπή τιμωρημένο και τον Γιάγκο να συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, τα χέρια του Γερμανού τεχνικού ήταν δεμένα, αλλά η επάνοδος του Κοντοέ του τα λύνει.

Μένει να φανεί αν η εμφάνιση του Κοντοέ θα είναι για ένα ματς ή για περισσότερα. Η διοίκηση αναζητεί λύση, η προσφυγή του παίκτη θα εκδικαστεί, αλλά και οι δύο πλευρές τονίζουν πως αν η ΠΑΕ αλλάξει χέρια θα μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Παρασκευή το δείπνο του Αλαφούζου

17/01/2013
 Την Παρασκευή θα γίνει το δείπνο για τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Αλαφούζου-παικτών.

Παρασκευή το δείπνο του Αλαφούζου
Για την προσεχή Παρασκευή μετατέθηκε το δείπνο του Γιάννη Αλαφούζου στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε εδώ και μέρες την πρόθεση να κάνει το τραπέζι στην ομάδα, σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεών τους, που η αλήθεια είναι πως είχαν διαταραχθεί μετά την ήττα στη Βέροια κι όσα ακολούθησαν, όπως επίσης και με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Αρχικά το δείπνο είχε οριστεί για την Πέμπτη, ωστόσο οι αρχηγοί της ομάδας ζήτησαν να πάει μια μέρα μετά, καθώς μετά τις διπλές προπονήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης ήθελαν να έχουν χρόνο για τις οικογένειές τους.

Κοντοές: «Να βοηθήσω με Άρη και βλέπουμε»

17/01/2013
 Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στην ΑΕΚ άφησε ο Γιάννης Κοντοές, που χθες έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας για τον «τελικό» της Κυριακής απέναντι στον Άρη.

Κοντοές: «Να βοηθήσω με Άρη και βλέπουμε»
Διατεθειμένος να παραμείνει στην ΑΕΚ, όχι μόνο για το ματς με τον Άρη αλλά και περισσότερο, αρκεί να υπάρξει διοικητική σταθερότητα δήλωσε ο Γιάννης Κοντοές στην «Ώρα των Σπορ». Ο 26χρονος αμυντικός συμφώνησε χθες με τον Ανδρέα Δημητρέλο για την εκδίκαση της προσφυγής του, αλλά μέχρι νεωτέρας θα προπονείται με την ομάδα και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί. Αν, δε, προκύψει λύση στο οικονομικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει στην «Ένωση».

«Εγώ αγαπάω την ΑΕΚ και ποτέ δεν είπα πως θέλω να φύγω. Αυτό που με απασχολούσε ήταν να διασφαλίσω τα χρήματά μου και όχι να φύγω από την ομάδα. Ήμουν και είμαι εδώ», δήλωσε ο Γιάννης Κοντοές και πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου να τη βοηθήσω να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι και εκεί έχω επικεντρωθεί. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, δεν μπορώ να πω ακόμη σίγουρα. Από την πλευρά μου υπάρχει όλη η καλή διάθεση, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα διοικητικά. Αυτό προέχει και με απασχολεί. Να βρει η ομάδα διοικητική σταθερότητα και ηρεμία».

Προτάθηκε ο Γιοργκάσεβιτς στον ΠΑΟΚ

17/01/2013
 Βροχή έρχονται στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι προτάσεις για τερματοφύλακα. Τελευταία εκείνη που αφορά τον Μπόγιαν Γιοργκάσεβιτς της Μπριζ.

Προτάθηκε ο Γιοργκάσεβιτς στον ΠΑΟΚ
Μετά τον τραυματισμό του Σανθ Χακόμπο, ο οποίος χάνει την σεζόν, ο ΠΑΟΚ αναζητά ενίσχυση στην θέση του τερματοφύλακα και οι προτάσεις ποδοσφαιριστών φτάνουν σωρηδόν στα γραφεία της ΠΑΕ.

Οι φήμες θέλουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ενδιαφέρονται για τον Στίπε Πλετίκοσα, τον Διονύση Χιώτη αλλά και τον Αλέξη Τζόρβα αλλά αξιόλογη περίπτωση είναι και εκείνη του Μπόγιαν Γιοργκάσεβιτς.

Ο 30χρονος Σέρβος τερματοφύλακας ήταν βασικός στην Μπριζ μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά επειδή λήγει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι και εκείνος δεν επιθυμεί να ανανεώσει, έχει μπει στον «πάγο». Ο Γιοργκάσεβιτς έχει μπει στο στόχαστρο και εξετάζεται σοβαρά.

Με… τρέλα στον Παναθηναϊκό

17/01/2013
 Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Παναγιώτης Κόρμπος κάνει τόσο εντυπωσιακές όσο και ουσιαστικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Για αυτό και ενδιαφέρονται για εκείνον Παναθηναϊκός και Ανόρθωση!

Με… τρέλα στον Παναθηναϊκό
Στον Παναθηναϊκό έχει προταθεί ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος λύνει και δένει στο κέντρο του Λεβαδειακού από την περσινή σεζόν και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Το «τριφύλλι» καλοβλέπει την περίπτωση του Κόρμπου αλλά δεν… παίζει μόνος του!

Στο κόλπο, όπως αποκαλύπτει ο «Τρελός του χωριού» στην Sportday, έχει μπει και η Ανόρθωση. Οι Κύπριοι έχουν πλησιάσει τον Κόρμπο και αναμένουν την απάντηση του αλλά όπως φαίνεται ο ίδιος θα προτιμήσει τον Παναθηναϊκό αφού θέλει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος!

Στην… πίεση ο Άρης

17/01/2013
 «Παλεύουν» με τον χρόνο οι άνθρωποι του Άρη αφού βρίσκονται μπροστά στη λήψη μια πολύ σημαντικής απόφασης που θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου.

Στην… πίεση ο Άρης
Μπορεί η ΠΑΕ Άρης, μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, να προφυλάσσεται από τους πιστωτές της και από τις αποφάσεις των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ μέχρι τις 12 Απριλίου όμως αυτό δεν έχει διευκολύνει και πολύ τους «κίτρινους». Η ελληνική ομοσπονδία υποχρεώνει τη διοίκηση του Άρη να αποφασίσει ποια στρατηγική θα ακολουθήσει.

Η ΕΠΟ ζητεί από τους «κίτρινους» να αποσύρουν από την αίτησή τους το κομμάτι των παικτών και επικαλείται τη λύση που προωθεί για τις 33 δόσεις από τις 10 που είναι σήμερα. Δόσεις που δεν ικανοποιούν τον Άρη που θέλει τουλάχιστον 60 για ποσά που είναι πάνω από 150.000-200.000 ευρώ, ώστε να μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί, αν και για αυτή την περίπτωση πάλι διατυπώνονται αμφιβολίες, ότι θα κάνουν το χρέος προς τους παίκτες -που φτάνει με τις περίφημες ρήτρες τα 9 εκατομμύρια- βιώσιμο.

Η αναβολή που δόθηκε στην υπόθεση του Κουλουχέρη, που έχει ζητήσει την αφαίρεση βαθμών για τις 12 του άλλου μήνα, δίνει στους «κίτρινους» το χρονικό περιθώριο να κάνουν κάποιες επαφές με την ΕΠΟ και τη λίγκα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί όλες τις πλευρές. Εκτός και αν οι «κίτρινοι» αποφασίσουν να πάνε μέχρι τέλους την υπόθεση του άρθρου 99 και στο κομμάτι των παικτών, παίρνοντας παράλληλα και το ρίσκο να έχουν την... ΕΠΟ απέναντί τους, απόφαση που θα κληθούν να πάρουν σύντομα.

«Ικανοποιημένοι με Μάντζιο»

17/01/2013
 Την απόλυτη στήριξη της στο πρόσωπο του Άκη Μάντζιου, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να απομακρύνεται από τον πάγκο της Κέρκυρας, εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΠΑΕ.

«Ικανοποιημένοι με Μάντζιο»
Η ΠΑΕ Κέρκυρα θέλησε να γνωστοποιήσει με την ανακοίνωση της πως συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Άκη Μάντζιο και τόνισε πως είναι άκρως ικανοποιημένη από το έργο και την προσφορά του Έλληνα τεχνικού στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα:

«Με αφορμή μερίδα δημοσιευμάτων περί δήθεν θέματος προπονητή στην ομάδα μας, η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα θα ήθελε να γνωστοποιήσει εμφατικά, προς κάθε κατεύθυνση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, πως ουδέν τέτοιο ζήτημα τίθεται ή ετέθη. Η διοίκηση της ομάδος είναι άκρως ικανοποιημένη από το έργο και την προσφορά του προπονητή, κ. Άκη Μάντζιου, τον οποίο περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη της».

Έτοιμος σε δύο εβδομάδες ο Σίλντεφελντ

17/01/2013
 Μετά από 10-15 μέρες θα είναι σε θέση να δείξει το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπο ο Γκόρντον Σίλντεφελντ.

Έτοιμος σε δύο εβδομάδες ο Σίλντεφελντ
Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού με στόχο να θωρακίσει τα μετόπισθεν και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Σίλντεφελντ στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ», θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα μετά από λίγες μέρες όταν θα είναι 100% έτοιμος.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι πλέον στον ΠΑΟΚ. θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος όσο πιο γρήγορα μπορώ, για να αρχίσω να βοηθάω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ξέρω καλά πού έχω έρθει και αυτό που έχω πει ξανά είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον ΠΑΟΚ.

Πιστεύω ότι σε 10-15 μέρες θα μπορώ να είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Και πάλι βέβαια ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει. Ωστόσο επειδή είμαι αρκετό καιρό εκτός δράσης, θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο. Άλλωστε σκοπός είναι να μπω να παίξω όταν θα είμαι 100% έτοιμος για να προσφέρω αυτά που πραγματικά μπορώ
», τόνισε ο Κροάτης αμυντικός.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου