ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι Άγγλοι σχολιάζουν τη ΘΥΡΑ 7 για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Οι Άγγλοι σχολιάζουν τη ΘΥΡΑ 7 για την τραγωδία του Χίλσμπορο

15/04/2013

15/4/1989:Στο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ διεξάγεται ο ημιτελικός για το Κύπελλο Αγγλίας ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Νότινγχαμ Φόρεστ . Στην εξέδρα «Leppings Lane» παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, όταν επιτράπηκε η είσοδος _ εγκληματική απόφαση"  σε υπεράριθμους φιλάθλους. Μετά από την αποτυχία των χειρισμών της Αστυνομίας να ελέγξει το πλήθος, αφού άνοιξε τις πόρτες και ο κόσμος έμπαινε πλέον μαζικά στην ήδη γεμάτη κερκίδα, το κακό δεν άργησε να συμβεί. 96 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 766 τραυματίζονται
Η ΘΥΡΑ 7 δεν ξέχασε την τραγωδία αυτή, αφού έχει βιώσει μέσα της την τραγωδία των 21 νεκρών αδελφών μας το 1981. Όταν αποκαλύφθηκε πρόσφατα η αδράνεια της αστυνομίας της Αγγλίας και οι εγκληματικές ευθύνες που της αναλογούσαν στο συμβάν, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012, στον αγώνα με τον Πανθρακικό, ανέβασε πανό, ζητώντας "δικαιοσύνη για τους 96" όπως έγραφε χαρακτηριστικά. 'Αλλωστε και οι οπαδοί της Λίβερπουλ τίμησαν πρόσφατα τα θύματα της ΘΥΡΑ 7 με την παρουσία τους στην ετήσια εκδήλωση και στο μνημείο του σταδίου Καραϊσκάκη.
Αυτή η φωτογραφία εμφανίστηκε και πάλι σήμερα σε πάμπολλα Βρετανικά sites, κυρίως από την πλευρά της Λίβερπουλ, τονίζοντας την ένωση των φωνών των οπαδών του Θρύλου για το αγώνα για δικαιοσύνη:
www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου