ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το πρώτο βήμα για το Πρωτάθλημα

Το πρώτο βήμα για το Πρωτάθλημα

Στις 19:00 (Novasports) θα ξεκινήσει ο πρώτος τελικός της Volleyleague ΟΠΑΠ. Ο Ολυμπιακός την Δευτέρα (15/4) θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό στο Ρέντη με σκοπό να κάνει το 1-0 στη σειρά. Καζάζης: "Είμαστε σε καλή κατάσταση". Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών.
Με τους φιλάθλους του στο πλευρό του, «εξαργυρώνοντας» το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κάνει τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στη σειρά των τελικών κόντρα στον Παμβοχαϊκό και την Τρίτη (19:00) επίσης στο Ρέντη θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του στον δρόμο προς ένα θρυλικό και θριαμβευτικό «Τρεμπλ» (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λίγκ Καπ).
"Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά παιχνίδια, οι πραγματικοί τελικοί. Αντικειμενικά στον τελικό έφτασαν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο μας και είμαστε σε καλή κατάσταση με εξαίρεση την απουσία του Σωτήρη Σωτηρίου που την Πέμπτη έκανε εγχείριση" τονίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού ,Δημήτρης Καζάζης μιλώντας στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας της Volleyleague, ΕΣΑΠ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ποια είναι η άποψη σου για τον Παμβοχαϊκό;

«Είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν πάρει τίτλους και ξέρουν από τελικούς. Είναι μια ομάδα που διψάει για διακρίσεις και θέλει να αποδείξει πολλά. Είναι ομάδα υπερπλήρης με πολλές εναλλακτικές λύσεις και με παίκτες που μπορεί να σου κάνουν σοβαρές ζημιές. Έχει πλουραλισμό στην επίθεση με ακραίους και κεντρικούς αλλά αδύνατο σημείο είναι η υποδοχή. Αν καταφέρουμε και δημιουργήσουμε προβλήματα εκεί απλοποιούμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας, αλλά αν δεν χαλάσουμε την αντίπαλη υποδοχή θα έχουμε προβλήματα. Γενικά, όμως και οι δύο ομάδες έδειξαν με τις εμφανίσεις τους στα ημιτελικά πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στο να δώσουμε καλό θέαμα στον κόσμο».

Έχετε χάσει στο Βραχάτι με 3-0 αλλά νικήσατε εύκολα 3-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Τι σημαίνουν αυτοί οι αγώνες;

«Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Κάθε αγώνας έχει ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί σε όλη τη σειρά των αγώνων».

Που θα κριθούν οι τελικοί;

«Στο πόσο το θέλουν οι παίκτες και στο πόσο θα αντέξουν αυτή την εβδομάδα. Μην ξεχνάμε πως το υπάρχουν σύστημα με τους δύο τελικούς σε 24 ώρες να είναι αρκετά επίπονο για τους παίκτες. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένα ενδιάμεσο ρεπό ώστε οι ομάδες να αποδίδουν καλύτερο και ποιοτικότερο βόλεϊ».

Θα γίνουν τρεις ή πέντε τελικοί;

«Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το πρώτο ματς. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν σκέφτομαι όλη τη σειρά των τελικών. Βήμα, βήμα θα φτάσουμε στο πρωτάθλημα με την ευχή να είναι όλα τα παιδιά γερά και είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε ότι πρέπει για να κατακτήσουμε τον τίτλο ώστε να κλείσουμε με επιτυχία την χρονιά όπως άλλωστε έκανε και το γυναικείο τμήμα το οποίο οφείλω να συγχαρώ και για την κατάκτηση του νταμπλ. Επίσης θέλω να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στον Σωτήρη Σωτηρίου».

Για του τελικούς της VolleyleagueΟΠΑΠ, μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας μας, Κώστας Χριστοφιδέλης.

«Δεν υπάρχει πιο σημαντικό και πιο θετικό από το να κατακτάς τους στόχους στο τέλος κάθε σεζόν. Πολλοί ξεκινούν με στόχο τους τελικούς και τον τίτλο αλλά λίγοι τα καταφέρνουν. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέσα σε αυτούς που τα έχουν καταφέρει. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έχουμε αγωνιστεί πολύ για να φτάσουμε ως εδώ».

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην εφετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

«Την διαφορά την κάνει πρώτα η διοίκηση. Υπάρχει διοικητική ηρεμία και κατάλληλο περιβάλλον για δουλειά. Φάνηκε από νωρίς το καλοκαίρι πως θέλουν να κάνουν μια ομάδα που θα κάνει τη διαφορά. Αποκτήθηκε ο Γιορντάνοφ που ήταν μεταγραφικός στόχος πολλών ομάδα. Είναι ένας διαγώνιος που κάνει τη διαφορά. Η ομάδα έχει πολύ καλούς Έλληνες παίκτες που κάνουν τη διαφορά και αποδίδουν τα μέγιστα. Υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα στην απόδοση μας. Σε συνδυασμό με την σωστή προετοιμασία αλλά και την κατάλληλη διαχείριση από τον προπονητή μας κάνουμε τη διαφορά».
Έχεις τον σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα. Πως αισθάνεσαι πως οδεύεις για τον 8ο τίτλο πρωταθλήματος;
«Δεν σκέφτομαι τίποτα πριν τους αγώνες. Έχω κλείσει τα αφτιά μου σε όλα. Με ευχαριστεί που πάμε καλά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Να ξέρετε πως οι καλοί παίκτες παίζουν καλά γιατί έχουν καλούς συμπαίκτες. Κανείς καλός παίκτης δεν κέρδισε μόνος του σε μία ομάδα βόλεϊ».

Πως βλέπεις τον Παμβοχαϊκό;

«Κατ΄αρχήν όπως φάνηκε δίκαια έφτασε στον τελικό. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά με την προσθήκη του Καλντέιρα βρήκε το δρόμο του και είχε σταθερή πορεία. Προσωπικά χαίρομαι που είναι στον τελικό διότι είναι μια καλή ομάδα που αντιπροσωπεύει την περιφέρεια. Δεν ξεχνάμε πως χάσαμε στο πρωτάθλημα, ούτε ότι νικήσαμε εύκολα στον ημιτελικό του Κυπέλλου αλλά εκεί ο Παμβοχαϊκός έβγαλε πολύ άγχος».

Παίζουν ρόλο αυτοί οι αγώνες;

«Όλα παίζουν ρόλο. Μπορεί να είναι διαφορετικοί αγώνες αλλά οι παίκτες έχουν παραστάσεις και εμπειρίες από κάθε αγώνα και στη συνέχεια διαχειρίζονται ανάλογα τις εμφανίσεις τους στα επόμενα ματς».

Σας επιβαρύνει το σύστημα των δύο τελικών σε 24 ώρες;

«Το έζησα πέρσι και είναι ότι χειρότερο αλλά εμάς δουλειά μας είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του προγράμματος».

Θα παιχτούν και οι 5 τελικοί;


«Θέλω να πιστεύω πως όχι. Πρέπει πρώτα ο Θεός να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας και μετά να πάμε στο Βραχάτι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ελπίζω να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στο Βραχάτι και να μην περιμένουμε να γυρίσουμε σε πέμπτο αγώνα στην έδρα μας. Το έζησα και πέρσι στον Ηρακλή που προηγηθήκαμε 2-0 και μετά είχαμε πολλές ευκαιρίες να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Δεν αποδίδεις σωστά εάν δεν πιεστείς για να τελειώσεις. Θα προσπαθήσουμε εάν είναι εφικτό να τελειώνουμε σε τρεις αγώνες».


Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ
Τελικοί Volleyleague 2012-13
(O πρωταθλητής θα κριθεί στις 3 νίκες)
1ος Τελικός - Δευτέρα 15 Απριλίου 2013:
Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» - 19.00 (Novasports): Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός
2ος Τελικός - Τρίτη 16 Απριλίου 2013:
Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» - 19.00 (Novasports): Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός
3ος Τελικός - Παρασκευή 19 Απριλίου 2013:
Βραχάτι «Γ.Τριαντάφυλλος» - 19.00 (Novasports): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός
4ος Τελικός - Σάββατο 20 Απριλίου 2013:
Βραχάτι «Γ.Τριαντάφυλλος» - 19.00 (Novasports): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός
5ος Τελικός - Τετάρτη 24 Απριλίου 2013:
Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» - 19.00 (Novasports): Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου