ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ολική επαναφορά σε άμυνα και επίθεση

Ολική επαναφορά σε άμυνα και επίθεση

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ολική επαναφορά στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague. Στην επίθεση από τους 72.2 πήγε στους 84.2 και στην άμυνα από 83.2 δέχεται 64.2 πόντους (vid).
Από την 25η Οκτωβρίου που ο Ολυμπιακός έχασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Ζαλγκίρις με σκορ 61-79, με τον Τζόι Ντόρσεϊ παράλληλα να αποχωρεί από το ρόστερ της ομάδας, οι ερυθρόλευκοι μετρούν 10 νίκες σερί σε όλες τις διοργανώσεις.
Στην Euroleague, συγκεκριμένα, μετρούν πέντε νίκες σερί με τις τρεις από αυτές μάλιστα να είναι εκτός έδρας. Αν εξαιρέσουμε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στον ευρωπαϊκό όμιλο του Ολυμπιακού που είχε ρεκόρ 2 νίκες και 2 ήττες έχοντας πραγματοποιήσει κακές εμφανίσεις και επικεντρωθούμε στις τέσσερις τελευταίες σπουδαίες εμφανίσεις των Πειραιωτών στο γκρουπ, θα παρατηρήσουμε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή ολική επαναφορά. Οι Πρωταθλητές έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους, παίζουν σπουδαίο μπάσκετ και σημειώνουν επιβλητικές νίκες τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τέσσερα τελευταία ματς, με τα τρία να είναι εκτός έδρας, τα κέρδισαν όλα με διψήφιο αριθμό πόντων!

Νίκησαν με επιβλητική εμφάνιση την Αρμάνι στο Μιλάνο με +13 (71-84), επικράτησαν εύκολα επί της Κάχα στη Βιτόρια με +17 (72-89), διέλυσαν στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές με +22 (75-53), ενώ κέρδισαν πανάξια την Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας με +14 (63-77). Δηλαδή, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κερδίζει στα τελευταία τέσσερα ματς στην Εuroleague με 16.5 πόντους διαφορά!

Στα τέσσερα πρώτα ματς της Euroleague (2 νίκες - 2 ήττες) ο Ολυμπιακός είχε κατά μέσο όρο 72.2 πόντους στην επίθεση, ενώ δεχόταν στα μετόπισθεν 84.2, δείχνοντας ξεκάθαρη αδυναμία στην ανασταλτική λειτουργία του. Τι έχει κάνει όμως στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια; Εκτός του ότι τα κέρδισε όλα, οι ερυθρόλευκοι μετρούν μέσο όρο στο σκοράρισμα 83.2 πόντους (δηλαδή 11 πόντους παραπάνω απ' όσους σημείωνε), ενώ έχουν κατεβάσει θεαματικά το παθητικό τους, καθώς πλέον δέχονται 64.2 πόντους μέσο όρο. Δηλαδή, έριξαν κατά 20 (!) πόντους το παθητικό τους στην άμυνα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στατιστικό, δείγμα του πόσο πολύ έχουν βελτιωθεί και προοδεύσει οι Πειραιώτες στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έχουν επιστρέψει όχι μόνο στις νίκες, αλλά και στις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Οι τέσσερις τελευταίες νίκες του ΟΣΦΠ στην Euroleague

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 71-84:

 

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 72-89:



Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 75-53:



Zαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός 63-77:

Zalgiris - Olympiacos 63-77 από Pireotis7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου