ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΕΝΚ - Ολυμπιακός 67-75

ΑΕΝΚ - Ολυμπιακός 67-75

Δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην Κηφισιά, ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΝΚ με σκορ 67-75 , για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League. MVP του ματς ο εξαιρετικός Πρίντεζης (15π, 7ρ).
Για την προτελευταία (25η) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι από βαθμολογικής πλευράς, το οποίο είχε περισσότερο φιλικό χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΝΚ στην Κηφισιά με σκορ 67-75, δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα από τον αντίπαλο του, ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ροτέισον στην ομάδα, χρησιμοποιώντας και τους δώδεκα παίκτες του, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Σλούκας, Σπανούλης, Αγραβάνης και Ντάνστον, κυρίως για λόγους ξεκούρασης.

Οι Πειραιώτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (22/11).

Πήραν την μάχη στα ριμπάουντ (32-40), αλλά έχασαν και αρκετά σουτ, κυρίως από την περιφέρεια (16/24β-67%, 19/36δ-53%, 7/24τρ-29%).

Ο πρωταγωνιστής

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο δραστήριος Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους (3/6δ, 2/2τρ), ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Γιόργκι Σερμαντίνι (13π, 5ρ).

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ, η Κηφισιά ήταν από κοντά, αλλά σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες ξέφυγαν με +12 (53-65), "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι Πειραιώτες μάζεψαν 40 ριμπάουντ στο παιχνίδι, με τα 11 από αυτά να είναι επιθετικά.

Ο αγώνας

Με κάρφωμα του Σερμαντίνι, ο οποίος απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με σκορ 2-6 στο 3', ενώ ακολούθως ο Λιακόπουλος με ένα ωραίο ντράιβ μείωσε σε 4-8. Ο Σερμαντίνι δεν είχε αντίπαλο μέσα στο καλάθι (4-10), οι Πειραιώτες δεν έχαναν ριμπάουντ, με τον Γεωργιανό σέντερ να φέρνει τους ερυθρόλευκους στο +7 (8-15) με βολή. Με τζαμπ-σουτ του Μπάρουλ η Κηφισιά μείωσε το σκορ σε 15-17 οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν άμυνα ζώνης, ενώ ύστερα από καιρό επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ο Περπέρογλου. Οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν στοτέλος της περιόδου, γεγονός που το εκμεταλλεύθηκε η ΑΕΝΚ, καταφέρνοντας μάλιστα να πάει και το προβάδισμα με 20-17, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός στην δεύτερη περίοδο μπήκε δυνατά στην άμυνα, αλλά σπαταλούσε τις κατοχές του με στην επίθεση, με τους Πρίντεζη και Καββαδά να δίνουν ξανά το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, με το σερί των φιλοξενούμενων να φτάνει το 9-0 (20-26) στο 14'. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και είχαν περιορίσει τα λάθη τους, με το έμμεσο τρίποντο του Σίμονς να διαμορφώνει το 22-29. Ο Περπέρογλου πέτυχε το δεύτερο τρίποντο των φιλοξενούμενων στο ματς (24-34), ο Λοτζέσκι ανέβασε την διαφορά στο +12 (24-36), ο Κακιούζης απάντησε με τρίποντο (29-37), με το ημίχρονο να βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με σκορ 31-38.

Η Κηφισιά μπήκε δραστήρια στο δεύτερο ημίχρονο και πλησίασε στον πόντο (37-38) με τον Κακιούζη, αλλά ο Πρίντεζης έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό με σουτ από τα 6.75 μέτρα, ο οποίος έβαλε τους 7 πρώτους πόντους των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος (41-45). Ο Λιακόπουλος σκόραρε και οργάνωνε με μαεστρία για την ομάδα του, δίνοντας ασίστ στον Γουντς που κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο (43-45) στο 24'. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό και με μπροστάρη τον Περπέρογλου ξέφυγαν με +10 (43-53). Οι γηπεδούχοι ροκάνισαν ξανά την διαφορά (48-53), αλλά ο Κόλινς στη συνέχεια ανέλαβε δράση, κάνοντας το σκορ 48-57 στον αιφνιδιασμό.

Στην τελευταία περίοδο ο Πρίντεζης με ένα ακόμη τρίποντο διαμόρφωσε το 53-63 στο σκορ, ενώ στη συνέχεια ο Κόλινς έδωσε μία υπέροχη alley-oop ασίστ στον Λοτζέσκι που κάρφωσε στον αιφνιδιασμό (53-65) στο 34'. Ο νεαρός Χριστοδούλου μπήκε για πρώτη φορά στο ματς, ο Καββαδάς με άνετο κάρφωμα ανέβασε την διαφορά στο +13 (60-73), με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την ΑΕΝΚ στην Κηφισιά με σκορ 67-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 31-38, 48-57, 67-75

Ανά δεκάλεπτο: 20-17, 11-21, 17-19, 19-18

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 5, Λιακόπουλος 7, Κομποδιέτας 5 (1), Σιούτης 1, Ψαθάς 6, Πίτερσον 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 4, Τσαλδάρης 2, Κακιούζης 8 (1), Μπάρλος 18 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 13 (5ριμπ), Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Χριστοδούλου, Κόλινς 7 (7ριμπ, 6ασ, 2κλεψ), Σίμονς 5 (2κοψ), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 15 (2τριπ, 7ριμπ, 2ασ), Μάντζαρης 4 (1),, Καββαδάς 8 (5ριμπ), Κατσίβελης.

Αναλυτικά τα στατιστικά της ΑΕΝΚ στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

 

Μπαρτζώκας: "Θα μας βοηθήσει ο Σερμαντίνι"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Σερμαντίνι δηλώθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, επισημαίνοντας πως θα βοηθήσει την ομάδα. Κόλινς: "Είχαμε ενέργεια".
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στην Κηφισιά, τονίζοντας πως ο Γιόργκι Σερμαντίνι θα βοηθήσει την ομάδα, ενώ επεσήμανε πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει καθώς οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον τέσσερις Αμερικανούς.  Κόλινς: "Είχαμε ενέργεια".


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά είπε τα εξής: "Ξαναγυρίσαμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες και πιο έμπειρες ομάδες της Α1.

Με παίκτες γνώστες της κατηγορίας, ο δικός μας ο σκοπός ήταν να δώσουμε χρόνο σε παιδιά που δεν παίζουν τόσο.

Τώρα πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας σε αυτές τις συνθήκες διότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι νέοι που δεν έπαιξαν έχουν ένα ελαφρυντικό διότι χρειάζονταν κάποια λεπτά μέχρι να ανταποκριθούν στα δεδομένα.

Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια τους κάνουν καλό. Είναι διαφορετικό για αυτούς", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: Δεν είχε δηλωθεί ο Σερμαντίνι έως τώρα σε περίπτωση που κάποιος γκαρντ τραυματιζόταν. Αυτό του έκανε κακό διότι έμεινε εκτός για αρκετά ματς. Τα δεδομένα για τους πολύ υψηλούς παίκτες είναι ιδιαίτερα για το μπάσκετ έτσι όπως παίζεται. Ο Γκεόργκι θα μας βοηθήσει σίγουρα στην συνέχεια".

Οσον αφορά για την διακοπή του πρωταθλήματος , ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: "Δεν έχω πρόβλημα με την διακοπή και δεν μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο από εμάς από τη στιγμή που παίζαμε κάθε δύο μέρες.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ομάδες, όλες οι διοικήσεις είναι πιο συνεπής σε μεγάλο βαθμό ενώ η έλευση τεσσάρων Αμερικανών ανέβασε το επίπεδο. Το να κερδίσεις τέσσερις Αμερικανούς μας δυσκολεύει και το πρωτάθλημα πλέον μας δυσκολεύει περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν".

Κόλινς: "Είχαμε ενέργεια από την αρχή"

Ο Μάρντι Κόλινς από την πλευρά του επισήμανε πως "κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι καθώς είχαμε ενέργεια από το ξεκίνημα, γυρίσαμε σωστά την μπάλα και παίξαμε καλά. Βεβαίως έγιναν λάθη, αλλά συνολικά είμαστε καλά αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα έρχεται από παιχνίδι της Ευρωλίγκας".

Καββαδάς: "Δεν αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό"

Ο Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Δεν αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό. Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε και να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Κάναμε μια πολύ δυνατή προπόνηση και τα καταφέραμε.

Εμείς δουλεύουμε διάφορα συστήματα, ξεχωριστά και προσπαθούμε για το καλύτερο και να δούμε τι μας ταιριάζει. Μέχρι τους τελικούς, όμως, έχουμε πολύ χρόνο και δεν χρειάζεται να λέμε κάτι τώρα".

Παπαθεωδόρου: "Είχε τον έλεγχο ο Ολυμπιακός"

Ο προπονητής της ΑΕΝΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, είπε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την προσπάθεια που έκανε στην Ευρωλίγκα. Στο σημερινό ματς έκανε αρκετό ροτέισιον, αλλά και πάλι είχε τον έλεγχο από την αρχή. Για εμάς ήταν σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη ρυθμού λόγω της διακοπής. Αυτό δεν μας επέτρεψε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάθε φορά που πλησιάζαμε στο σκορ, ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν σωστά την κατάσταση.

Ελπίζω το Σάββατο να κερδίσουμε και να πάρουμε την πέμπτη θέση ενώ ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τα πλέι οφ. Για εμάς οι Γκάρετ και Κρόκερ ήταν σημαντικοί παίκτες. Πλέον περιμένουμε να βρουν ρυθμό οι νέοι παίκτες και ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο οι Έλληνες που έχουμε για να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Το ότι έπαιζαν κάθε δύο μέρες με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματικά απάνθρωπο. Δεν ξέρω πως το αντιμετώπισαν".

Μπάρλος: "Παρουσιαστήκαμε λίγο υποτονικοί"

Ο Νίκος Μπάρλος δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός ήρθε σήμερα εδώ με σημαντικές απουσίες. Το κομμάτι της κούρασης του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα ισορρόπησε με το δικό μας διάστημα αποχής. Στην αρχή παρουσιαστήκαμε λίγο υποτονικοί αλλά προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα το αποδείξουμε. Έχουμε ακόμη στόχος. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με την Ελευσίνα και πάμε στα πλέι οφ με στόχο να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται".



ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου