ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Europa League:Τα αποτελέσματα των 2ων αγώνων των ημιτελικών

Europa League:Τα αποτελέσματα των 2ων αγώνων των ημιτελικών

02/05/2014

Βαλένθια - Σεβίλλη 3-1


Ο Στεφάν Εμπιά "σκότωσε" τη Βαλένθια στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο "Μεστάγια" και χάρισε στη Σεβίλλη την πρόκριση για τον τελικό του Europa League.
Μοναδικό φινάλε στο "Μεστάγια" ύστερα από ένα απίστευτο σόου της Βαλένθια, την οποία όμως πλήγωσε ο Στεφάν Εμπιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το 3-1, σκορ με το οποίο η Σεβίλλη προκρίθηκε στον τελικό του Europa League για 3η φορά τις τελευταίες 9 σεζόν.
Το σκορ άνοιξε νωρίς για τις "νυχτερίδες", όταν στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με τη βοήθεια ενός αμυντικού της Σεβίλλης, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία, έκανε το 1-0.

Μόλις στο 26', η Βαλένθια είχε ισοφαρίσει το σκορ του αγώνα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", αφού από σέντρα του Μπερνάτ, ο Ζόνας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία στην πλάτη του Μπέτο, για να καταλήξει στην εστία του Πορτογάλου τερματοφύλακα.
Ο ομόλογός του της Βαλένθια, ο Ντιέγκο Άλβες, έσωσε από βέβαιη παραβίαση την εστία του δέκα λεπτά αργότερα, διώχνοντας την μπάλα σε μοναδικό τετ-α-τετ του Ρέγιες.
Το "Μεστάγια" σχεδόν γκρεμίστηκε στο 69ο λεπτό, με τον Ματιέ να πετυχαίνει με κοντινή προβολή το 3-0 και να στέλνει με αυτό το σκορ τις "νυχτερίδες" στον τελικό.
Ωστόσο, ο Εμπιά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού μόλις στη δεύτερη σημαντική στιγμή της Σεβίλλης στο ματς, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε τον Άλβες με κοντινή κεφαλιά μετά από πλάγιο άουτ.
Έτσι, οι Ανδαλουσιανοί, μετά τα τρόπαια του 2006 και του 2007, όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμα Κύπελλο UEFA, θα διεκδικήσουν ένα ακόμα μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, αφού θα είναι παρόντες στον τελικό της 14ης Μαΐου στο Τορίνο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Πίτσι): Άλβες, Περέιρα, Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Παρέχο (78' Φουέγο), Κεϊτά, Φεγκουλί, Βάργκας, Πιάτι (62' Καρτάμπια), Ζόνας (85' Μπαραγάν)

ΣΕΒΙΛΛΗ (Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Φάσιο, Παρέχα, Ναβάρο, Εμπιά, Καρίσο, Βιτόλο, Ράκιτιτς, Ρέγιες (79' Μαρίν), Μπάκα (66' Γκαμεϊρό)



Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0

Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 67', η Μπενφίκα πήρε "λευκή" ισοπαλία από τη Γιουβέντους και χάρη στο υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα θα βρεθεί στον τελικό του Europa League για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Γιουβέντους είχε καταφανώς περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει (αυτό μαρτυράει και η στατιστική με 14-3 τις τελικές προσπάθειες για τους γηπεδούχους) όμως η Μπενφίκα άντεξε στο "Juventus Stadium" αν και υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μισή ώρα και με το 0-0 που απέσπασε πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League.


 
 Οι "αετοί" της Λισσαβώνας θα βρεθούν μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης (έχασαν πέρυσι από την Τσέλσι στις  καθυστερήσεις) ενώ αυτός θα είναι ο 10ος για αυτούς συνολικα, μετρώντας ήδη 2 κερδισμένους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1961 και το 1962 και επτά χαμένους στη συνέχεια.

Όσον αφορά στον τελικό ο οποίος θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου στο (γούρικο για αυτήν) "Juventus Stadium", η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη, η οποία κατάφερε να επιβιώσει από τον ισπανικό "εμφύλιο" στον έτερο ημιτελικό κόντρα στη Βαλένθια.
Να σημειωθεί ότι για τον αγώνα κόντρα στους Σεβιγιάνους τέθηκαν εκτός από πλευράς Πορτογάλων ο Μάρκοβιτς που είδε απευθείας κόκκινη στο 89' στον πάγκο (είχε γίνει αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα) και ο Σάλβιο που αντίκρυσε κίτρινη κάρτα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0


Γήπεδο: "Juventus Stadium", Τορίνο
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Η Μπενφίκα προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα όμως το σουτ του Ροντρίγκο μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάνω στο σώμα του Λίχστσταϊνερ, ενώ η Γιουβέντους είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 8' με τον Ομπλάκ να βγάζει σε κόρνερ το τεχνικό σουτ του Πίρλο λίγο έξω από την περιοχή.
Η αμέσως επόμενη φάση των γηπεδούχων ήρθε με τη συμπλήρωση του 20λεπτου όταν η μπάλα κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων από μονοκόμματο γυριστό του Βιδάλ από πλάγια θέση, ενώ στο 23' ο Γιορέντε τροφοδότησε με το κεφάλι τον Τέβες και ο Αργεντίνος έστειλε τη μπάλα άουτ με απευθείας σουτ.
Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο μισό του πρώτου μερους, με τη "βέκια σινιόρα" να κλειδώνει όλα τα επιθετικά ατού της Μπενφίκα και να ψάχνει τη μεγάλη φάση που θα έφερνε το πολυπόθητο γκολ της πρόκρισης.


  Στο 37' η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βιδάλ λίγο έλειψε να βρει στόχο, για να ενταθεί η πίεση από πλευράς γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά. Ο Μπονούτσι δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να παραβιάσει την εστία των "αετών" στο 44' με τη μπάλα να φεύγει παράλληλα προς την εστία και στις καθυστερήσεις χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Τορινέζων...
Ο Ασαμόα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βιδάλ έπιασε σκαστή κεφαλιά, με τον Λουιζάο να αποκρούει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή του τέρματος και να διώχνει σε κόρνερ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπενφίκα στο ματς ήρθε στο 50ο λεπτό: ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής μετά από αποτυχία του Κιελίνι να απομακρύνει και έκανε το σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να μην του κάνει όμως το χατήρι αφού έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



  Η "απάντηση" από τους "μπιανκονέρι" ήρθε στο 62', με τη φαλτσαριστή εκτέλεση του Πίρλο με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού να αναγκάζει τον Ομπλάκ σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία, ενώ στο 67' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες.
Ο Πέρες δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βιδάλ έξι λεπτά μετά την πρώτη του κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για τη συνέχεια.
Έχοντας παίκτη παραπάνω η Γιουβέντους πλησίασε το γκολ στο 70' αλλά το όμορφο πλασέ του Τέβες κατέληξε στην αγκαλιά του Ομπλάκ, ενώ στο 82' ο Οσβάλντο την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς υποδείχτηκε σωστά σε θέση οφσάιντ ο Πογκμπά που του είχε βγάλει την ασίστ.
Το φινάλε είχε ένταση, πάθος, σασπένς, νεύρα (εξού και οι αποβολές των Βούτσινιτς και Μάρκοβιτς που βρίσκονταν στον πάγκο με απευθείας κόκκινη κάρτα), ωστόσο το γκολ δεν ήρθε ποτέ και αυτό εξυπηρέτησε τη Μπενφίκα που με το 0-0 πήρε σπουδαία πρόκριση μέσα στο "Juventus Stadium" για τον τελικό του Europa League που θα γίνει στο... ίδιο γήπεδο σε 13 βράδια.



ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι (73' Τζοβίνκο), Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ (78' Μαρκίζιο), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (78' Οσβάλντο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ομπλάκ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Αμορίμ, Πέρες, Μάρκοβιτς (86' Σουλεϊμάνι), Ροντρίγκο (69' Αλμέιδα), Γκαϊτάν (76' Σάλβιο), Λίμα


 

Τα αποτελέσματα των 2ων αγώνων των ημιτελικών:


Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0
Βαλένθια - Σεβίλλη 3-1

Σκόρερς


8 γκολ
Χόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

7 γκολ
Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)

6 γκολ
Ρομάν Μπέζιακ (Λουντογκόρετς)

5 γκολ
Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)
Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)
Ολτσάν Αντίν (Τράμπζονσπορ)

4 γκολ
Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)
Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)
Τέρενς Μπόιντ (Ραπίντ)
Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ντινάμο Κιέβου)
Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο)
Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)
Σαντιό Μανέ (Ζάλτσμπουργκ)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου