ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τι γίνεται με την ποινή του ΠΑΟΚ

Τι γίνεται με την ποινή του ΠΑΟΚ

02/05/2014
 
 Με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μοιάζει η ποινή του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό. Δείτε τα σενάρια για τη βαθμολογία απ’ την οποία θα αφαιρεθούν οι πόντοι -εφόσον μείνει η αρχική απόφαση.

Τι γίνεται με την ποινή του ΠΑΟΚ

Η ανακοίνωση της ποινής του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έφερε αντιδράσεις στον «δικέφαλο του Βορρά».

Έφερε όμως και μια σύγχυση… γενικώς για τον ακριβή τρόπο που θα εφαρμοστεί.

Διότι εφόσον η έφεση που θα καταθέσουν οι Θεσσαλονικείς έχει ως αποτέλεσμα να εξαλειφθεί η αφαίρεση τριών πόντων (κάτι για το οποίο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις τους), όλα θα είναι απλά. Εφόσον όμως παραμείνει, θα πρέπει να βρεθεί και η… βαθμολογία απ’ την οποία θα αφαιρεθούν οι βαθμοί.

Πηγαίνοντας λοιπόν δια της ατόπου, αυτό αποκλείεται να γίνει απ’ τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, η οποία έχει ήδη επικυρωθεί. Έτσι, το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας (το οποίο θα πάρει τη σχετική απόφαση) έχει δυο δρόμους:

Ο πρώτος είναι ν’ αφαιρέσει τους πόντους απ’ τη βαθμολογία των πλέι-οφ, τα οποία είναι το μοναδικό «πρωτάθλημα» που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Μια τέτοια απόφαση είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου, ωστόσο προκαλεί προβληματισμό αν θα είναι και δίκαιη (δεδομένου ότι μια τέτοια τιμωρία θα «σβήσει» όλους τους πόντους που κατέκτησε μέσω 30 αγωνιστικών ο ΠΑΟΚ).

Και ο άλλος δρόμος είναι να αφαιρεθούν απ’ τη βαθμολογία της επόμενης περιόδου. Κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του άρθρου 29, που αναφέρει ότι οι ποινές για εκτεταμένα επεισόδια, εφόσον δεν εκτιθούν την περίοδο που επιβλήθηκαν, αυτό μπορεί να γίνει την προσεχή σεζόν.

Ό,τι και να γίνει πάντως το θέμα θα έχει και συνέχεια. Διότι σε περίπτωση που αφαιρεθούν οι πόντοι απ’ τα πλέι-οφ, θα καταθέσει έφεση ο ΠΑΟΚ. Ενώ σε περίπτωση που αφαιρεθούν απ’ την επόμενη χρονιά, αναμένεται ν’ αντιδράσουν οι αντίπαλοί του (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας) στο μίνι πρωτάθλημα.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου