ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Γράφουν ιστορία Ρεάλ και Ατλέτικο

Γράφουν ιστορία Ρεάλ και Ατλέτικο

Ο τελικός της 24ης Μαΐου στη Λισσαβώνα θα είναι ξεχωριστός καθώς για πρώτη φορά σε τελικό CL θα αναμετρηθούν δύο ομάδες όχι μόνο από την ίδια χώρα αλλά από την ίδια πόλη! Διαβάστε αναλυτικά.
Μία ημέρα μετά το "σκούπισμα" της Μπάγερν από τη Ρεάλ με το εκκωφαντικό 4-0 στο Μόναχο, η Ατλέτικο "πάτησε" με 3-1 την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο και πλέον η Μαδρίτη έχει φορέσει τα γιορτινά της. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ θα αναμετρηθούν στον τελικό δύο ομάδες όχι απλά από την ίδια χώρα αλλά και από την ίδια πόλη.

Συνολικά αυτός θα είναι ο πέμπτος "εμφύλιος" σε τελικό Champions League μετά από το Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (2000), το Μίλαν-Γιουβέντους (2003), το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (2008) και το Μπάγερν-Ντόρτμουντ (2012), ενώ η Ισπανία μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η μοναδικη χώρα που θα έχει για δεύτερη φορά δύο δικούς της εκπροσώπους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είχε "φιλοξενήσει" μία φορά κόντρα ομάδων από την ίδια πόλη στα ημιτελικά: αυτό έγινε με το Μίλαν-Ίντερ της σεζόν 2002-03 όταν οι "ροσονέρι" πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του "Ολντ Τράφορντ" όπου και κατέκτησαν το 6ο Πρωταθλητριών στην ιστορία τους (απέναντι σε μία άλλη ιταλική ομάδα, τη Γιουβέντους!) και Τσέλσι-Άρσεναλ.
Το εντυπωσιακό είναι πως Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα αναμετρηθούν φέτος για πέμπτη φορά καθώς έχουν προηγηθεί δύο ματς πρωταθλήματος (νίκη για Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" & 1 ισοπαλία στο "Καλντερόν) και δύο Κυπέλλου (2 νίκες για Ρεάλ) ενώ οι δύο συμπολίτισσες είχαν βρεθεί αντίπαλες και στον περυσινό τελικό του Copa del Rey, με τους "ροχιμπλάνκος" να παίρνουν το τρόπαιο με σκορ 2-1.
Συνολικά, αυτός είναι ο 17ος τελικός στην ιστορία των ευρωπαϊκων Κυπέλλων στον οποίο θα πάρουν μέρος δύο ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά -επαλαμβάνουμε- όμως η πρώτη φορά που οι δύο φιναλίστ θα είναι από την ίδια πόλη.
Για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτός θα είναι ο 3ος ευρωπαϊκός τελικός την τελευταία πενταετία (έχει τους κερδισμένους τελικούς στο Europa League, το 2010 με τη Φούλαμ και το 2012 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο) ενώ η Ρεάλ επιστρέφει στους τελικούς μετά από απουσία 12 χρόνων και το 2-1 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν με το γκολ-ποίημα του Ζιντάν!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου