ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι "σίγουροι" και οι "φευγάτοι"

Οι "σίγουροι" και οι "φευγάτοι"

Διάθεση της διοίκησης να διατηρήσει τον βασικό κορμό των Πρωταθλητών Ελλάδας. Οι "σίγουροι" ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και οι "φευγάτοι".
Την ώρα που τα ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων έχουν αρχίσει να χορεύουν στα πόδια της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, πριν καν μπούμε στο Μάιο, είναι γεγονός ότι ήδη έχουν χαραχθεί οι βασικοί άξονες του καλοκαιρινού σχεδιασμού. Αυτό είναι ξεκάθαρο από τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα και μπορεί κανείς να τις συνοψίσει ως εξής:

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη επιδιώκουν να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερους ποδοσφαιριστές από τον βασικό κορμό της φετινής περιόδου, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να φτιάξουν από την αρχή την ομάδα, παρότι και τον Γενάρη υπήρξαν διάφορες προσθαφαιρέσεις.

Η απόφαση για ανανέωση της συνεργασίας των δανεικών Ντέλβιν Εντινγκά και Ιβάν Μαρκάνο οδηγεί με ασφάλεια σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ –δεν πρέπει να ξεχνάμε- ότι ήδη αποκτήθηκε με αντάλλαγμα 6 εκατομμύρια ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, ενώ έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για παραμονή (με επέκταση του δανεισμού ή αγορά) και του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν…

Η υπόθεση του νεαρού Κοσταρικανού παραμένει πολύ δύσκολη, αλλά σε τελική ανάλυση όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να τα «χώσει» για τον 21χρονο εξτρέμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τον κρατήσει και θα «γεμίσει» το ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης με μια σίγουρη και πλήρους μέλλοντος επιλογή. Με άλλα λόγια, όπως έγινε υπέρβαση με τον Ρομπέρτο, θα πρέπει να συμβεί κάτι ανάλογο και με τον Κάμπελ, εκτός κι αν έχει εντοπιστεί ήδη κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό, ενδεχόμενο που χωρίς να αποκλείεται δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες… Ήδη υπάρχει μια προσθήκη για τα άκρα για την εγχώρια αγορά που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κολοβός.

Από τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας, θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται, οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας (Μαρκάνο), Εντινγκά, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Σαβιόλα, ενώ είναι πιθανή και η παραμονή του Χολέμπας, εκτός κι αν προκύψει κάποια καλή πρόταση από το εξωτερικό και τεθεί θέμα μεταγραφής, άρα θα χρειαστεί να αντικατασταθεί επάξια. Όσο για τον Κώστα Μανωλά το πιθανότερο είναι να αλλάξει φανέλα, αφού οι μνηστήρες από το εξωτερικό είναι πολλοί και έχουν γεμάτα πορτοφόλια. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής στόπερ θα παραχωρηθεί αν προκύψει πρόταση που θα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η Νάπολι πρόσφερε 8 τον Γενάρη και εισέπραξε αρνητική απάντηση…

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ΠΑΕ και Μίτσελ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερα από τα βασικά εργαλεία της φετινής σεζόν, ενώ ψάχνουν για τουλάχιστον τρία «αστέρια» που θα κληθούν να κάνουν τη διαφορά, βασικά στο μεσοεπιθετικό σκέλος.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου