ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κίνδυνος βαριάς «καμπάνας» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Κίνδυνος βαριάς «καμπάνας» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

01/05/2014
 
Με βαρύτατη τιμωρία κινδυνεύουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Τι προβλέπεται σε κάθε περίπτωση.

Κίνδυνος βαριάς «καμπάνας» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Ακριβά κινδυνεύουν να πληρώσουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κάποια επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη κάνοντας λόγο για εκτεταμένα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, στη δίωξη αναφέρεται πως οι δύο ΠΑΕ διώκονται «για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 περ. α και γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών, «κλείσιμο» της Λεωφόρου για 2-3 αγωνιστικές και πρόστιμο 200.000 ευρώ, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει με τέσσερις αγωνιστικές, αφαίρεση πέντε βαθμών (θα είναι υπότροπος για τα επεισόδια στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό) και πρόστιμο 50-120 χιλιάδες ευρώ.


Το άρθρο 15 (παρ. 6), που αναφέρεται στη δίωξη, αφορά εκτεταμένα επεισόδια και οι ποινές που προβλέπονται είναι οι εξής:

α) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) έως εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου