ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

CHAMPIONS LEAGUE-Αρχίζει ξανά το θέαμα

CHAMPIONS LEAGUE-Αρχίζει ξανά το θέαμα

Το Τσάμπιονς Λιγκ κάνει πρεμιέρα για το 2011 με τους πρώτους αγώνες της φάσης των "16" το βράδυ της Τρίτης. Η Μίλαν υποδέχεται την Τότεναμ(21:45-ΜΕGA) και η Βαλένθια τη Σάλκε(21:45-ΝΟVASPORTS 1).

 To Tσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από την…χειμερία νάρκη μετά από δύο και πλέον και πλέον αρχίζουν τα σπουδαία με το πρώτο πιάτο της φάσης των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το βράδυ της Τρίτης τέσσερις ομάδες ρίχνονται στην μάχη με θέα δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά του θεσμού.

Τα φώτα πέφτουν κυρίως στο Μιλάνο, όπου η φιλόδοξη φέτος Μίλαν αντιμετωπίζει την πρωτάρα Τότεναμ και οι δύο ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «οκτώ».

 Εξάλλου στο «Μεστάγια», η Βαλένθια υποδέχεται τη Σάλκε και οι Ισπανοί «ποντάρουν» στον παράγοντα έδρα κόντρα στους Γερμανούς. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΜΙΛΑΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ(21:45-ΜΕGA):Εκτός από την επιστροφή της στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, η Μίλαν θα επιδιώξει φέτος να φτάσει ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ροσονέρι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στην πρώτη φάση πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον έχοντας έναν αντίπαλο στα μέτρα τους, προσδοκούν να βρεθούν στα προημιτελικά.

Στόχος είναι η νίκη με ένα καλό σκορ που θα δώσει στην Μίλαν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Η Τότεναμ από την άλλη πλευρά στην παρθενική της εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της με αντίπαλο την Ίντερ.

Έτσι πλέον απέναντι σε μία άλλη ομάδα από το Μιλάνο θέλει να δείξει τα…δόντια της κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι λονδρέζοι στην προηγούμενη επίσκεψη τους στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ίντερ είχαν ηττηθεί με 3-4 με τον Μπέιλ να σημειώνει χατ-τρικ.

Ο Ουαλός ωστόσο δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητή του, Χάρι Ρέντναπ για το συγκεκριμένο παιχνίδι όντας μία σημαντική απώλεια.

Οσον αφορά στο υπόλοιπο απουσιολόγιο των δύο προπονητών, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει τους Εμάνουελσον, Φαν Μπόμελ και Κασάνο καθώς τα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπονς Λιγκ.

Παράλληλα εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Αμπροζίνι, Πίρλο και Λεγκροτάλιε. Όσον αφορά στον τεχνικό της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ εκτός από τον Μπέιλ δεν υπολογίζει και τους Τζίνας, Καμπούλ, Κινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1972 με την Τότεναμ να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας με 2-1 στο Λονδίνο ενώ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανόι.


ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΑΛΚΕ(21:45-NOVASPORTS 1):Μετά την πρόκριση της από τη φάση των ομίλων, η Βαλένθια πλέον θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «νυχτερίδες» θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα απέναντι στους Γερμανούς για να φτάσουν σε ένα σκορ με το οποίο θα πάνε στον επαναληπτικό φέροντας τον τίτλο του φαβορί.

 Στην αντίπερα όχθη, η Σάλκε δεν έχει καλή πορεία στην Μπουντεσλίγκα όπου βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας αλλά θέλει να φτάσει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας στην σύνθεση τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 68 γκολ, τον Ραούλ ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία, θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ουνάι Εμερί δεν υπολογίζει τους Μάτα, Αλμπέλδα και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Φέλιξ Μάγκατ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που είναι τραυματίας.  Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά δύο φορές στο παρελθόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Το 2008 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Μεστάγια» δεν υπήρξε νικητής(0-0) ενώ στην Γερμανία, οι Ισπανοί επικράτησαν με 1-0 της Σάλκε.

Το 1998 εξάλλου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA, η Σάλκε πανηγύρισε την πρόκριση έναντι της Βαλένθια καθώς επικράτησε με 2-0 στην έδρα της και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Μεστάγια». Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρώσος Αλεξέι Νικολάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου