ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χ. Φερεντίνος στο RedPlanet.gr

Ο Χ. Φερεντίνος στο RedPlanet.gr

Είναι το παιδί της εξέδρας, δεν γουστάρει να είναι παρουσιαστής στη φιέστα του Ολυμπιακού, γιατί θέλει να πανηγυρίζει, του αρέσει να ακούει ωραία συνθήματα από την "7" και τονίζει ότι στο "Γ. Καραϊσκάκης" που θα βράζει, ο Σισέ δεν θα φορέσει την... φούστα του! Ο Χρήστος Φερεντίνος σχολιάζει με το ιδιαίτερο χιούμορ του το ντέρμπι στο RedPlanet.gr.
Ο γνωστός παρουσιαστής, είναι γνήσιος Ολυμπιακός. Παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, χωρίς να κάνει ακρότητες. Του αρέσουν οι έξυπνες ιδέες και τα όμορφα συνθήματα από την "Θύρα 7".
Με τη φλόγα του Ολυμπιακού στα μάτια, ο Χρήστος Φερεντίνος μίλησε στο RedPlanet.gr για τα ματς που δεν θα ξεχάσει, ζώντας τα μέσα στο γήπεδο, θυμήθηκε το ματς του Τορίνου, με τη Γιουβέντους όπου όλοι του φώναζαν: "Έκανες μπ....ο το Τορίνο, Φερεντίνο, Φερεντίνο" (2-1) και αναλύει με το δικό του τρόπο τον φετινό Ολυμπιακό...

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη ο Χρήστος Φερεντίνος μάς αφιερώνει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και μας τα λέει... Ολυμπιακά, στο RedPlanet.gr...

Θα καταφέρεις το Σάββατο να 'σαι στο γήπεδο;

"Όχι. Δε θα ‘μαι και το διαρκείας το έδωσα σ’ έναν ξάδερφο, αλλά αξίζει γιατί αυτός είναι πιο Ολυμπιακός και από μένα, οπότε εντάξει. Θα φωνάζει, θα φωνάζει, δηλαδή θα έχει φωνή μες στο γήπεδο".

Θα καλύψει το κενό σου δηλαδή…

"Ναι, ναι (γέλια)".

Εσύ όταν πηγαίνεις στο γήπεδο παθιάζεσαι;

"Όχι ιδιαίτερα. Πιτσιρικάς ήμουν πιο… τώρα όχι. Χαβαλεδιάζω γενικώς, αλλά δεν ήμουν απ’ αυτούς που βρίζουν. Το διασκεδάζω, μ’ αρέσουν τα συνθήματα που ακούω από την "7’" είναι απόλαυση. Όταν η "7" έχει κέφι και φαντασία, ακούς πολύ ωραία συνθήματα. Αλλά να σκάνε τα καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βλέπουμε κάποια άλλα ακραία πράγματα, δεν τα γουστάρω. Μ’ αρέσει δηλαδή να βράζει το γήπεδο, μ’ αρέσει  να ακούω συνθήματα, δε γουστάρω μερικά χυδαία, πολύ χυδαία. Αντιθέτως μ’ αρέσουν αυτά που έχουν φαντασία ακόμη κι’ αν έχουν μέσα μερικά… γαλλικά. Δεν είμαι απ’ αυτούς που βράζουν, κοκκινίζουν και τα χώνουν, όχι".

Από τα ντέρμπι που έχεις πάει, ποιο σου έχει μείνει στο μυαλό πιο έντονα;

"ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο τελικός Κυπέλλου, που ήταν και μοιρασμένο το γήπεδο πρόπερσι. Ήταν συγκλονιστικός τελικός. Και στη Ριζούπολη ήμουν εγώ, στα περισσότερα ντέρμπι είμαι μέσα , από πιτσιρικάς, και στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, που φώναζαν όλοι ‘έκανες μπ…ο το Τορίνο Φερεντίνο, Φερεντίνο’, ήταν στιγμή δηλαδή που ανέβηκα. Κάπου με είδαν, ξεκίνησε μια ομάδα και στο τέλος φώναζε όλο το γήπεδο αυτό το σύνθημα. Ήταν από το σύνθημα με τον Γεωργάτο".

Σε ικανοποιεί ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του; Πιστεύεις ότι δίκαια είναι πρώτος και με διαφορά

"Κοίταξε, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση, από σαφώς δικές του καλές εμφανίσεις, αλλά και από αδυναμία των άλλων. Φέτος βρήκε έναν Παναθηναϊκό που οι περισσότεροι δεν περίμεναν ότι θα κάνει τόσο μεγάλη κοιλιά. Θυμάμαι στην αρχή της περιόδου όλοι λέγανε ότι ο ‘Παναθηναϊκός θα ναι πολύ καλός, έχει κάνει μεταγραφές, υπάρχει διοίκηση, υπάρχει καλή ψυχολογία… και ξαφνικά όλα αντιστράφηκαν. Όλα άλλαξαν. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμοι.  Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός με τον καλύτερο τρόπο. Όλο το κόλπο νομίζω είναι το Καραϊσκάκη, είναι αποδεδειγμένο. Τα περισσότερα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα οφείλει στο Καραϊσκάκη. Τώρα εδώ και δέκα αγωνιστικές είναι αήττητος, είναι αχτύπητος στην έδρα του και νομίζω ότι με τον Παναθηναϊκό θα το πάρει το ματς".

Δεν τον φοβάσαι δηλαδή τον Παναθηναϊκό;

"Νομίζω θα το πάρει, θα το πάρει. Γιατί μ’ αρέσει που ο Παναθηναϊκός έρχεται  με καλή ψυχολογία. Αυτό μ’ αρέσει. Θέλω να πω δηλαδή ότι έρχεται στρωμένος, σε καλύτερη φάση απ’ ότι ήταν πριν κάνα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο προπονητής του είναι … πιο στην τσίλια. Δεν υποτιμούν τον αντίπαλο. Γιατί ο Παναθηναϊκός του προηγούμενο μήνα, θα μπορούσε να υποτιμηθεί και να κάνει την έκπληξη. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι ‘αστακός’ . Είναι στο +7, με νίκη στον Άρη, από φοβερή ανατροπή, με ένα κόσμο που θα κάνει το γήπεδο να βράζει. Εδώ πήγε να πάρει το πρώτο ματς στην Καλογρέζα, που ήταν ακόμα ανέτοιμος ο Ολυμπιακός. Βέβαια ο Σισέ είναι μεγάλο όπλο στον Παναθηναϊκό…"

Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση τα συνθήματα με τη φούστα να βγουν… ξινά;

"Δεν πιστεύω να μπει με τη φούστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο", μας λέει αρχικά ο Χρήστος Φερεντίνος, με το χιούμορ που τον διακρίνει για να συνεχίσει: "Ο Σισέ είναι μούρη μεγάλη. Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες αυτό. Δεν ήξερε ότι θα γίνει ντόρος; Φαντάζομαι ότι όλο το γήπεδο μ’ αυτό θα ασχολείται".

Σ’ αρέσει δηλαδή σαν παίκτης και χαρακτήρας;

"Ναι, τον πάω, μ’ αρέσει. Εγώ αναγνωρίζω τους παιχταράδες. Θυμάμαι όταν ήρθε, ήξερα ότι είναι καλός παίκτης, αλλά πίστευα ότι είναι λίγο τελειωμένος. Τον είχα δει και σε μια ταινία, το 'TAXI 3' και είπα 'αυτός είναι καλός για ηθοποιός', αλλά απέδειξε ότι είναι παιχταράς μεγάλος. Επίσης μου αρέσει το πώς συμπεριφέρεται στον Παναθηναϊκό, που τον γουστάρουν και οι Παναθηναϊκοί. Αντίστοιχα ένας τέτοιος παίκτης για τον Ολυμπιακό θα μ’ άρεσε. Που να γουστάρει και να αγκαλιάσει την ομάδα, όπως ήταν ο Ζιοβάνι".

Ποιος παίκτης σ΄ αρέσει εσένα από τον Ολυμπιακό τώρα;

"Εμένα από τους πιτσιρικάδες μ’ αρέσει πολύ ο Φετφατζίδης. Τον θεωρώ πολύ μεγάλο ταλέντο – ασχέτως που έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Βέβαια είναι και η θέση που τον βάζει. Θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον. Για τον Μιραλάς δεν το συζητάμε, τον αδικεί που τον πήγε στα άκρα, κλείνεται εκεί, είναι σαν να έχει σιγήσει. Σε όλους τους παίκτες, αλλά ειδικά σε αυτόν τον παίζει ρόλο η ψυχολογία. Όταν παίζει στην περιοχή, όταν έχει χώρο, όπως στα πρώτα παιχνίδια, έχει μεγάλη ψυχολογία και ανεβαίνει πάρα πολύ. Έξω από την περιοχή δηλαδή όταν έπαιζε είχε άλλες κινήσεις. Νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα: Δεν είναι η θέση του εκεί που τον βάζει. Τον Μιραλάς και τον Φετφατζίδη τους πάω πάρα πολύ".

Η γνώμη σου για τον Βαλβέρδε;

"Πάντα συμπαθούσα τον Βαλβέρδε, ακόμα και στα μεγάλα του λάθη. Έχει μια άλλη νοοτροπία, μια ηρεμία, τον σέβονται οι παίκτες. Δουλεύει πολύ στην τακτική. Έχει βρει το κόλπο και παίρνει τα αποτελέσματα".

Μήπως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει έναν παίκτη σταρ οφείλεται στο γεγονός ότι ο Βαλβέρδε κοιτά το σύνολο και όχι τις μονάδες;

"Και ποιος θα μπορούσε να είναι σταρ; Οι σύγχρονες ομάδες βλέπεις ότι έτσι εξελίσσονται. Ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες είναι μέρος του συνόλου , εκτός από πέντε –έξι παιχταράδες στον κόσμο. Αλλά το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί να είσαι μέρος ενός γενικότερου κόλπου. Αυτό το γνωρίζει ο Βαλβέρδε και οι παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό. Ακόμα και ο Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό θα έχει άλλη νοοτροπία και συμπεριφορά. Έναν άνθρωπο αν τον αφήσεις ανεξέλεγκτο, χωρίς κανόνες, μπορεί να σου βγάλει συμπεριφορές που να μην τις περιμένεις. Ο ίδιος παίκτης πάλι μπορεί να είναι κάπου  αλλού και να είναι πραγματικά υπόδειγμα. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει χτίσει όλα αυτά  τα χρόνια που να απαιτεί ακόμα και από τους σταρ να λειτουργούν για το σύλλογο και όχι για τον εαυτό τους".

Η αλλαγή διοίκησης πώς σου φαίνεται; Σε πείθει ο κύριος Μαρινάκης ότι μπορεί να συνεχίσει το έργο του Σωκράτη Κόκκαλη;

"Μέχρι τώρα έτσι δείχνει. Στην αρχή υπήρχε μια καχυποψία και ένα μούδιασμα, γιατί όλη θυμούνται την πολύ δυνατή εποχή του Κόκκαλη. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει διάθεση  - αν εξαιρέσουμε βέβαια κάποιες συμπεριφορές. Εγώ δεν είμαι της λογικής 'φερόμαστε με τσαμπουκά'. Εμένα μου αρέσει πιο low profile επικοινωνία  στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να βροντοφωνάζεις 'είμαι ο καλύτερος'. Αλλά όντως ο κύριος Μαρινάκης μπήκε με πολύ ενθουσιασμό σε όλο αυτό το πράγμα και απ' ότι ακούω είναι πολύ Ολυμπιακός, δεν είναι δηλαδή μόνο επιχειρηματίας σε όλη αυτήν την ιστορία και μέχρι στιγμής το δείγμα είναι πολύ καλό".

Το καλοκαίρι ονειρεύεσαι να είσαι παρουσιαστής στη φιέστα του Ολυμπιακού;

"Όχι! Γιατί, δεν είμαι για τέτοια φάση. Ξέρεις πόσες φορές μου το έχουνε πει; Ονειρεύομαι να είμαι στην φιέστα, αλλά όχι παρουσιαστής. Δεν τρελαίνομαι γι΄αυτά. Μια φορά είχα πάει κιόλας. Εμένα αυτά τα πράγματα μου αρέσει να τα ζω από την εξέδρα, είμαι της εξέδρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου