ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Φήμες για μεγάλη ΠΑΕ της Α’ Εθνικής και εμπλοκή της στο θέμα της χρήσης πλαστών πιστοποιητικών!


Φήμες για μεγάλη ΠΑΕ της Α’ Εθνικής και εμπλοκή της στο θέμα της χρήσης πλαστών πιστοποιητικών!

14 Απριλίου, 2011 
ΕΠΟΑπαιτείται άμεση διαλεύκανση, από Επιτροπή κύρους :
Φήμες και για μεγάλη ΠΑΕ της Α’ Εθνικής, ότι εμπλέκεται στο θέμα της χρήσης πλαστών πιστοποιητικών για τις μεταγραφές της !
Σήμερα στο συμβούλιο της ΕΠΟ κρίσιμες αποφάσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης
Εντονη κινητικότητα, μυστικοπάθεια, ταραχή και φήμες. Πολλές φήμες. Αυτά είναι τα στοιχεία πού χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της ΕΠΟ τις τελευταίες ημέρες και δη, από την ημέρα πού έσκασε σαν βόμβα το θέμα της χρήσης πλαστών δικαιολογητικών, για την έκδοση δελτίων μεταγραφών.
Η σοβαρότητα του θέματος, πού έγινε ορατή αμέσως μετά την απόφαση της επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών, με την οποία ακυρώθηκαν τα δελτία τριάντα τεσσάρων συνολικά ποδοσφαιριστών του Ιωνικού και του Εθνικού, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από την Δευτέρα το πρωϊ, όταν με απόφαση της διοίκησης της ΕΠΟ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο προϊστάμενος του τμήματος δελτίων κ. Ανδρέας Καραγκιόζης. Εκείνο δε πού έκανε αίσθηση, ήταν ο ασυνήθιστα ωμός τρόπος με τον οποίο εκδιώχθηκε από την σεκιούριτι, όταν προσπάθησε να μπεί στο γραφείο του να πιάσει δουλειά.
Το ήδη βεβαρημένο κλίμα ήρθε να επιβαρύνει η αποκάλυψη ( parapolitika.gr ) ότι στο συμβούλιο της Ενωσης Β’ – Γ’ Εθνικής, κατατέθηκε έγγραφο της ΦΑΒΕ Πειραιά, με το οποίο γίνεται γνωστό πως η τελευταία φορά πού εκδόθηκε φορολογική ενημερότητα για την ΠΑΕ Ιωνικός, ήταν … τον Μάϊο του 2009 !
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους και είναι ανατριχιαστικά : Από την άνοιξη του 2009, μέχρι τώρα, έχουν περάσει τέσσερις μεταγραφικές περίοδοι, κατά τις οποίες ο Ιωνικός έκανε μεταγραφές, πού σημαίνει ότι κατέθετε «κάποια» φορολογική ενημερότητα! Αν υποθέσουμε, βάση του εγγράφου της Εφορίας, ότι δεν είχε εκδοθεί από αυτήν τέτοιο έγγραφο, σημαίνει ότι τα πρωταθλήματα Β’ Εθνικής των τελευταίων δύο χρόνων, ήταν νοθευμένα, μια και μετείχε σ’ αυτό μία (;) τουλάχιστον ομάδα πού έπαιζε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι κανονικά δεν της ανήκαν !
Είναι όμως μόνο μία, η ομάδα πού χρησιμοποιούσε τέτοιες μεθόδους ;
Και είναι μόνο η Β’ Εθνική με ομάδες πού χρησιμοποίησαν πλαστές ενημερότητες για να κάνουν μεταγραφές ;
Και για τα δύο ερωτήματα οι απαντήσεις δεν έχουν ακόμα δοθεί, επισήμως τουλάχιστον. Όμως, κατά βάθος όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό χώρο, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Ιωνικός ( ή και ο Εθνικός μαζί ) δεν είναι οι μόνοι, αλλά ούτε και μόνον η Β’ Εθνική απολαμβάνει το … προνόμιο τέτοιων κρουσμάτων
Εδώ όμως, παίρνουν σειρά οι φήμες, αυτές πού λέγαμε στην αρχή, και οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες και είναι εντονότατες ! Φήμες πού ομιλούν «ψιθυριστά» και για τα πιστοποιητικά πού χρησιμοποίησε και μία ΠΑΕ της Α’ Εθνικής, από τις θεωρούμενες μεγάλες και … τρανές !
Ηδη η ΠΑΕ Πανιώνιος, γνώστης αυτών των φημών, εξέδωσε αμέσως και χωρίς να υπάρχει εμφανής ενόχλησή της, ανακοίνωση με την οποία μας λέει, τι ; Ότι … «ΕΓΩ, είμαι εντάξει και δεν έχω κανένα πρόβλημα, διότι στέλνω σε ΚΑΘΕ μεταγραφική περίοδο τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ενημερότητας». Και για του λόγου το αληθές, αναφέρει και τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών της.
Επαναλαμβάνω, όμως, ότι οι φήμες ομιλούν για ΑΛΛΗ ΠΑΕ, από τις θεωρούμενες μεγάλες. ΠΑΕ η οποία διακρίνεται ιδιαίτερα για το … θράσος και τη μεγάλη γλώσσα κάποιων παραγόντων της, η οποία όμως είναι πάντα, σχεδόν σε … μόνιμη βάση, αναμεμιγμένη στα διάφορα σκάνδαλα και σκανδαλάκια πού σκάνε γύρω μας κατά καιρούς.
Απέναντι σε όλη αυτή την χαώδη κατάσταση, η ΕΠΟ αποφάσισε να προβεί σε έλεγχο των φακέλων όλων των μεταγραφών, όλων των ΠΑΕ. Ο έλεγχος αυτός μάλιστα, ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς, από ομάδα υπαλλήλων και συνεργατών της.
Και εδώ, όμως, κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά. Ο έλεγχος πού γίνεται, είναι καθαρά εσωτερικός, από υπαλληλικά στελέχη των υπηρεσιών της ΕΠΟ. Αυτό, δεν συνάδει βέβαια με την σοβαρότητα του θέματος, το οποίο, λόγω ακριβώς του μεγέθους του, θα έπρεπε να ασκηθεί από Επιτροπή αποτελούμενη εκ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τέτοια Επιτροπή είναι δυνατόν να συσταθεί σήμερα, αλλά και πάλι θα πρέπει να ασχοληθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ με το ξεψάχνισμα των φακέλων και όχι να στηριχτεί στα – όποια – αποτελέσματα της έρευνας των υπαλλήλων.
Σήμερα λοιπόν, θα είναι μία πολύ κρίσιμη ημέρα για τη συνέχεια αυτής της νοσηρής υπόθεσης, αλλά ίσως και για την διοίκηση της ΕΠΟ, στην οποία φυσικά και αναλογούν τεράστιες ευθύνες για την όλη κατάσταση πού επικρατεί στην Ομοσπονδία.
Κατάσταση ζοφερή και νοσηρή, όσο ίσως ποτέ άλλοτε, στην ιστορία της.
www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου