ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νούμερο 71: Αντώνης... Θρυλοπολίδης!

Νούμερο 71: Αντώνης... Θρυλοπολίδης!







Ένας θρύλος ολοκληρώνει την καριέρα του στον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αντώνης Νικοπολίδης κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του γάντια όπως του αξίζει: ως Πρωταθλητής.

Την προσεχή Κυριακή (17/4) κόντρα στη Λάρισα ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί για τελευταία φορά την εστία του Ολυμπιακού. Έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στην πειραϊκή ομάδα, τα καλύτερα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Έλληνας τερματοφύλακας αποχωρεί από την αγωνιστική δράση σε ηλικία 40 ετών

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος μίας χρυσής γενιάς, που τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού και βοήθησε τα μέγιστα στην επίδειξη δύναμης του Θρύλου στον ελληνικό χώρο. Πλέον, η σκυτάλη περνάει στους Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, οι οποίοι από τη νέα αγωνιστική περίοδο αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες ευθύνες και τον απόλυτο ηγετικό ρόλο στην ομάδα ως οι πιο παλιοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε την τιμή να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση στο νεότευκτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το 2004. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε μία λαμπρή σταδιοδρομία με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος: έξι Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Ελλάδας, ένα Σούπερ Καπ και δύο προκρίσεις στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, με επικές εμφανίσεις στην ευρωπαϊκή ελίτ του ποδοσφαίρου.

Το μεγάλο παράσημο του Νικοπολίδη ήταν πως από την πρώτη στιγμή κέρδισε τον απαιτητικό λαό του Ολυμπιακού. Προερχόμενος από τον αιώνιο αντίπαλο (μία από τις αμέτρητες θριαμβευτικές κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ), σεμνά και ταπεινά, αφοσιώθηκε απόλυτα στη δουλειά και με το σπαθί του υποχρέωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να πίνουν νερό στο όνομά του.

Ξέχωρα από τη συμβολή του στην κατάκτηση τίτλων, αυτό που κρατάω από την επταετή παρουσία του Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό είναι ένα γεγονός: δεν κρύφτηκε ποτέ σε δύσκολες περιόδους. Στις στιγμές που η ομάδα χρειαζόταν ηγετικές φυσιογνωμίες, ο Αντώνης ήταν πάντα εκεί. Αποκορύφωμα; Πέρυσι, είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Στη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού και να έφευγε, δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα ύστερα από μία τόσο επιτυχημένη καριέρα. Ωστόσο, ο Νικοπολίδης άλλαξε την απόφασή του, έπειτα από μία συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πείστηκε να συνεχίσει για μία ακόμα σεζόν, βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, σε μία εποχή που δεν είχε προχωρήσει ακόμα η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της πειραϊκής ΠΑΕ. Ο Νικοπολίδης αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο στη μετάβαση της νέας εποχής και της καινούργιας ομάδας που έχτισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ακόμα και στην αλλαγή σελίδας κάτω από την εστία, έκανε το καθήκον του ως αρχηγός της ομάδας. Έπαιξε στα πέντε πρώτα παιχνίδια Πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ούρκο Πάρντο. Ήξερε και ο ίδιος πως το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει... Ως στρατιώτης της ομάδας, βοήθησε στη διάδοχη κατάσταση και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έζησε στον Ολυμπιακό επτά γεμάτα χρόνια। Τίτλους, χαρές, συγκινήσεις και (ευτυχώς) λίγες κακές στιγμές. Όλα μέσα στη ζωή είναι, άλλωστε. Κόντρα στη Λάρισα, θα ακουστεί από τα μεγάφωνα για τελευταία φορά το όνομά του στην εντεκάδα της πειραϊκής ομάδας. Νούμερο 71: Αντώνης... Θρυλοπολίδης!

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου