Αλλαγές στα καθεστώτα της Ευρωλίγκα αποφάσισε η επιτροπή της διοργάνωσης σε σύσκεψη που έγινε στην Βαρκελώνη. Για την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ το παρών έδωσε ο Χρήστος Σταυρόπουλος ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώ βρέθηκαν και εκπρόσωποι από άλλες έξι ομάδες.
Δεν έχει επισημοποιηθεί τίποτα μέχρι στιγμής από την γενική συνέλευση οπότε τα πράγματα είναι ως έχουν.
Από την επόμενη περίοδο τα διπλά παιχνίδια καταργούνται με στόχο να περιοριστούν τα έξοδα μετακίνησης. Οι 16 ομάδες που θα δίνουν το παρών στην προκριματική φάση θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 8 ομάδων και οι αναμετρήσεις θα γίνονται σε μία πόλη που θα επιλέγει η Ευρωλίγκα . Τα παιχνίδια θα θα δίνονται σε διάστημα τριών ημερών. Θα έχουμε λοιπόν 4 προημιτελικούς 2 ημιτελικούς και 1 τελικό.
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε επίσης την ημερομηνία έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος, που θα είναι η 19η Οκτωβρίου 2011. Το επόμενο φαιναλ φορ θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 4-6 Μαΐου η 11-13 για να αποφευχθούν τυχόν συμβάν σαν της Μακάμπι φέτος.
 Στη σύσκεψη μετείχαν οι: Φερνάντο Μινούτσι (Σιένα), Βαλεντίνο Ρένζι (Lega Ιταλίας), Χρήστος Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Αντρέι Βατούτιν και Ναταλία Φουράεβα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ραντοβάν Λόρμπεκ (Αδριατική Λίγκα), Γιαν Πόμερ (BBL Γερμανίας), Χουάν Κάρλος Σάντσεθ και Σίλβια Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσεάν Κερεχέτα και Κάρλος Ιθάρ (Κάχα Λαμποράλ), Αρκάντιους Λεβαντόφσκι (Προκόμ), Ενγκίν Οζερχούν (Εφες Πίλσεν), Πιερ Γκραλ και Ντζιλαλί Μεζιάν (LNB Γαλλίας).
www.thrylos.gr/