Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καραχάλιος κατέθεσε προς συζήτηση και προβληματισμό, τις 7+7 προτάσεις, που ακολουθούν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι συγκεκριμένες λύσεις θα τεθούν προς συζήτηση στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

1.      ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Εκσυγχρονίζουμε άμεσα το Καταστατικό του Συνδέσμου για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

2.      ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Νομιμοποιούμε το νέο Καταστατικό μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση, ώστε όποιες αλλαγές να έχουν επικυρωθεί από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό φίλων-μελών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π..

3.      ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Αξιοποιούμε το Διοικητικό προσωπικό με βοήθειες από managers, τεχνοκράτες του αθλητισμού ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα στην προσπάθεια που γίνεται, με διοίκηση που θα έχει σύγχρονα χαρακτηριστικά.

4.      ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι αθλητές, που είναι στην ουσία αυτοί που αγωνίζονται και κρατάνε ψηλά τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π., θα πρέπει να αισθάνονται πιο κοντά στη διοίκηση και τους φιλάθλους του Συνδέσμου, ώστε να δημιουργηθεί  η σωστή χημεία που είναι απαραίτητη και για αγωνιστικές επιτυχίες και για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής εξυγίανσης του Συνδέσμου.

5.      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ

Διεκδικούμε όσο γίνεται περισσότερους τίτλους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι οποίοι θα θωρακίσουν τους αθλητές μας και θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης νέων αθλητών,  χορηγών και θα μεγιστοποιήσουν τη στήριξη των φιλάθλων μας.

6.      ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Εντατικοποιούμε τη λειτουργία των Ακαδημιών και, παράλληλα, ιδρύουμε νέες Ακαδημίες, όπου χρειάζεται. Στόχος δεν είναι μόνο η ανάδειξη των νέων αθλητών και πρωταθλητών του 2020, αλλά και η κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων των ομάδων από τα έσοδα των Ακαδημιών.

7.      ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ

Επιλέγουμε νέο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο με χαρακτηριστικά ανανέωσης. Τον πρώτο λόγο στη νέα εποχή πρέπει να έχει ο κόσμος του Ολυμπιακού και η οργανωμένη του έκφραση ώστε να επικεντρωνόμαστε συνολικά στους στόχους που θέτουμε και να μην σπαταλάμε δυνάμεις.

1.   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δημιουργούμε την Κόκκινη Δεξαμενή Σκέψης (Red Think Tank) με εθελοντές. Αξιοποιούμε ομάδα 15 επωνύμων προσωπικοτήτων, οι οποίοι έχουν δηλώσει διάθεση συμμετοχής προς το ΔΣ. Πριν όμως τους «εκθέσουμε» στη βάσανο της διοίκησης, τους αξιοποιούμε μέσω του Red Think Tank.

2.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020»

Συνεχίζουμε το Πρόγραμμα βάσει του σχεδίου δράσεων (βλ. Παράρτημα). Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η καμπάνια των γραπτών μηνυμάτων (SMS) πρέπει να περάσει στη 2η φάση και αυτό απαιτεί τη συμβολή ισχυρής τεχνοκρατικής ομάδας ειδικών.

3.  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ο Σύλλογός μας έχει περιουσιακά στοιχεία, που παραμένουν αναξιοποιήτα όπως η Λέσχη στο Πασαλιμάνι. Προτείνεται να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός, ώστε να αξιοποιηθεί η Λέσχη για τους αθλητές και  τα μέλη του Συλλόγου.

4.  ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Να καλέσουμε όλους τους μέχρι σήμερα ευεργέτες του Συλλόγου μας να αποδείξουν ξανά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Να Προχωρήσουμε  σε συνέργειες με άλλους ιστορικούς Συλλόγους όπως του Πανελληνίου Γ.Σ., κυρίως σε θέματα υποδομών και ακαδημιών.

5.  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με την υποβάθμιση της λειτουργίας των αθλητικών σχολείων από την Πολιτεία, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό που δημιουργείται στην αθλητική παιδεία. Δημιουργούμε δίκτυο με τα σχολεία του ευρύτερου Πειραιά, ώστε να αποκτήσουμε μόνιμη συνεργασία. Ετσι, και νέους υγιείς φιλάθλους αλλά κυρίως νέους αθλητές για τις ακαδημίες μας θα μπορούμε να προσελκύσουμε.

6.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Χτίζουμε πάνω στο redpeople.gr και επεκτείνουμε τη διαδικτυακή μας παρουσία σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μεγαλύτερη ένταση, πάντα σε συνεργασία με όλα τα άλλα μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας.

7.  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Προχωρούμε στη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Αθλητικής (Εταιρικής) Κοινωνικής Ευθύνης του Ολυμπιακού. Δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό και την οικολογία με συγκεκριμένες δράσεις και την εθελοντική βοήθεια των φιλάθλων και των μελών μας.