ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τι εννοεί ο Υπουργός;

Τι εννοεί ο Υπουργός;

27 Ιουλίου, 2011 
Τι εννοεί ο Υπουργός κ. Γερουλάνος μιλώντας για «αλλοιωμένα» πρωταθλήματα ; Μήπως ότι τα είχαν αφήσει εκτός ψυγείου και χαλάσανε ;

Οταν του μίλησαν πρώτη φορά για Football, νόμιζε ότι ήταν το άθλημα πού παίζεται με τη μπάλα σαν πεπόνι αργείτικο και τώρα μας κάνει και κριτική για τα πρωταθλήματα !
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ «Βεβαίως και υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα».
Το φυσικό θα ήταν η δήλωση αυτή να ανήκε σε κάποιο υπερήλικα θαμώνα καφενείου, όπως τον μπαρμπαΜασούρα, πού απόστρατος πλέον της ενεργού δράσεως, αντιμετωπίζει τα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας με μόνιμη πεσιμιστική διάθεση. Πού όλα του φταίνε, όλα του μυρίζουν, όλα του βρομάνε, επειδή στην κατάσταση πού βρίσκεται δεν μπορεί πλέον να συμμετέχει.

Αν λοιπόν ανήκε στον μπαρμπαΜασούρα η δήλωση, ουδείς θα ασχολούνταν μαζί της. Η, αν θα την χαρακτήριζαν παπαρολογία, σαχλαμάρες, μπούρδες, ή πιο απλά – στη γλώσσα των γηπέδων – μαλακίες.
Όμως, η παραπάνω δήλωση ανήκει σε έναν Υπουργό της ελληνικής κυβερνήσεως, τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, οπότε βέβαια αποκτά άλλες διαστάσεις. Άλλο να το λέει ο μπαρμπαΜασούρας και άλλο να το λέει ένας υπουργός, έστω και αν αυτός ο Υπουργός δεν ανήκει στους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, έστω και αν η υπουργική του ιδιότητα οφείλεται στην χρόνια συμμετοχή του στο φιλικό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ακόμα κι’ έτσι, δηλαδή, η δήλωση δεν χάνει τον χαρακτήρα της υπουργικής.
Θα μου πείτε, δεν μπορεί δηλαδή ένας υπουργός να λέει και αυτός μπούρδες, παπαρολογίες, χαζαμάρες και μαλακίες; Και βέβαια μπορεί και αυτό δεν είναι ούτε άγνωστο, ούτε πρωτόγνωρο στην ελληνική πολιτική σκηνή, πού βρίθει από τέτοιες κούφιες, ανόητες και σαχλότατες δηλώσεις.
Οφείλουμε λοιπόν, από σεβασμό στην θεσμική ιδιότητα και μόνο του κ. Γερουλάνου, να ασχοληθούμε σοβαρά με την σαχλεπίσαχλη δήλωσή του.
Κατ’ αρχήν, ο κ. Γερουλάνος είναι σε βαθμό παρεξηγήσεως αόριστος και γενικός. Ομιλεί για «αλλοιωμένα πρωταθλήματα», χωρίς να συγκεκριμενοποιεί σε ποια ακριβώς πρωταθλήματα αναφέρεται. Προφανώς σε ελληνικά, αλλά στην Ελλάδα διεξάγονται πολλά πρωταθλήματα και μάλιστα από διαφορετικές διοργανώτριες αρχές.
Από τα τοπικά ερασιτεχνικά να ξεκινήσει κανείς, μέχρι τα επαγγελματικά και την Σούπερ Λίγκα, είναι καμιά δεκαπενταριά πρωταθλήματα. Ολα, πρωταθλήματα λέγονται και άμα μιλάς γενικώς και αορίστως περί πρωταθλημάτων, όλα μέσα τα συμπεριλαμβάνεις.
Δεύτερον, τι ακριβώς εννοεί ο κ. Γερουλάνος, χρησιμοποιώντας τη λέξη «αλλοιωμένα» ; Δηλαδή, ότι τα είχαν αφήσει έξω από το ψυγείο και χαλάσανε ; Η ότι παίζονταν χωρίς αγωνιστικούς κανόνες, χωρίς γκολ, νίκες, ήττες, ισοπαλίες, βαθμούς κ.α. ;
Παρέλειψε ο κ. Γερουλάνος να μας πεί ΣΕ ΠΟΙΑ ακριβώς πρωταθλήματα αναφέρεται αποκαλώντας τα αλλοιωμένα, αλλά και να δώσει συγκεκριμένα ονόματα, στοιχεία, διευθύνσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα και δράσεις, πού του έχουν δημιουργήσει την αίσθηση  κάποιας αλλοίωσης.
Και το σπουδαιότερο : Πού ξέρει ο κ. Γερουλάνος, πού πριν γίνει Υπουργός του έλεγαν για Football και νόμιζε ότι παίζεται με την μπάλα σαν πεπόνι αργείτικο ; Τι σχέση είχε ποτέ ο κ. Γερουλάνος με το ποδόσφαιρο, για να φτάσει στο σημείο να μας … πληροφορεί κι’ όλας, ότι … «αυτά πού έχουμε δεί δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού πού θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα» ;
Του τα είπε κανένας σύμβουλός του ; Να μας τον πεί τότε, να τον μάθουμε κι’ εμείς να του στείλουμε θερμά συγχαρητήρια.
Μήπως του τα υπαγόρευσαν τίποτα παράγοντες στερημένων από τίτλους ομάδων ; Η μήπως, δεν ξέρει απολύτως τίποτα, αλλά είπε αυτά πού είπε, απλά για να εντυπωσιάσει και να δώσει την εντύπωση ότι «ξέρει» το αντικείμενο πού δεν θα μάθει ποτέ, επειδή ακριβώς είναι πολύ μεγάλος πιά σε ηλικία για να το μάθει ;
Το παιχνίδι του λαϊκισμού, είναι και εύκολο και αρεστό πάντα στους κάθε λογής πολιτικάντηδες. Όμως, όταν συνεπάγεται την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ενός αθλήματος πού συγκινεί εκατομμύρια φιλάθλων ΚΑΙ στη χώρα μας, κρίνεται εντελώς γελοίο, γραφικό και μάλλον αηδιαστικό φαινόμενο.
Μανώλης Γαβαθιώτης
www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου