ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΠΗΛΑΔΑΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΠΗΛΑΔΑΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 

28 Ιουλίου, 2011

 Η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, «παρέλειψε» και δεν έλαβε υπ’ όψιν σαφές και συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ. Με αυτό τον τρόπο, ευνοούνται οι ομάδες της Λάρισας και του Πανσερραϊκού ( κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι’ η γλάστρα ). Και φυσικά, ο φίλτατος του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού Νίκου Πατέρα, Κώστας Πηλαδάκης.
ΠΗΛΑΔΑΚΗΣΒεβαίως, πρέπει να τονίσουμε ότι ολόκληρη η απόφαση της Πειθαρχικής δεν πείθει για την ευθυκρισία της. Οι αθλητικοί δικαστές, αποφάσισαν ότι υπάρχει αδίκημα δωροδοκίας. Ομως, για να υπάρχει ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει και ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ !

Όταν έχεις λοιπόν ΜΟΝΟ αυτόν πού ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ και ΤΑΖΕΙ, αλλά δεν έχεις και εκείνον πού ΔΕΧΕΤΑΙ, πού ΛΑΜΒΑΝΕΙ και ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την υπόσχεση, τότε το μόνο πού έχεις στην πραγματικότητα είναι αέρας κοπανιστός.
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχτηκε ότι υπήρξαν πράξεις δωροδοκίας σε διάφορες περιπτώσεις αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, βάση κυρίως των περσινών καταθέσεων των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ στην Ποινική Δικαιοσύνη.
Οι ποινές πού επέβαλαν στα φυσικά ( Μπέο, Ψωμιάδη κ.λ.π. ) και νομικά ( ΠΑΕ Ολ. Βόλου, Καβάλα ) πρόσωπα αφορούν το παράπτωμα της δωροδοκίας βάση διατάξεων του ΚΑΠ.
Εδώ όμως, έχουμε το εξής παράδοξο, πού αν μη τι άλλο, βάζει σε πολλές σκέψεις για την ευθυκρισία της επιτροπής.
Στον ΚΑΠ υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ άρθρο, το οποίο ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ότι οι ομάδες πού τιμωρούνται με υποβιβασμό για πράξεις δωροδοκίας, καταλαμβάνουν τις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της κατηγορίας στην οποία ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ( άρθρο 27, παρ.3γ ΚΑΠ ).
Βάση αυτού του άρθρου λοιπόν, ο Βόλος και η Καβάλα θα έπρεπε να καταταγούν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ και ΟΧΙ της Σούπερ Λίγκας, όπου τις «τοποθετεί» η απόφαση της Πειθαρχικής. Βάση αυτής της ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ απόφασης και της πολύ περίεργης παράλειψης, ευνοούμενες είναι οι ομάδες της Λάρισας του κ. Πηλαδάκη  και βεβαίως του Πανσερραϊκού ( ή του Ηρακλή, αν δικαιωθεί από το CAS ).
Αν αυτό το περίεργο λάθος της Πειθαρχικής συνδυαστεί με κάποιες πολύ πρόσφατες κινήσεις και δραστηριότητες του προέδρου της κ. Πηλαδάκη, τα συμπεράσματα πού εξάγονται βάζουν σε σκέψεις για τυχόν σκοπιμότητες της Επιτροπής.
Την περασμένη Παρασκευή, μετά την γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο κ. Πηλαδάκης με τον κ. Πιλάβιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας ( επιτροπή της οποίας εξέδωσε την εν λόγω απόφαση ) κ. Πατρίκ Κομνηνό, συνδιασκέδαζαν μέχρι πρωϊας στο κέντρο πού τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος.
Η παρέα αυτή βεβαίως δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, αλλά η πολλοστή φορά πού συνευρίσκεται. Είναι παροιμιώδεις οι επισκέψεις των μελών της, στα γραφεία του κ. Νίκου Πατέρα, την περίοδο πού ο τελευταίος ήταν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Και βεβαίως, η κοινή ή ανεξάρτητη δράση των μελών της υπέρ του Παναθηναϊκού, δεν αμφισβητείται από κανένα. Μην ξεχνάμε, ότι εκείνη ήταν η χρονιά πού ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ και η Λάρισα σώθηκε με μεγάλη άνεση.
Στο σκεπτικό της απόφασης με την οποία ευνοείται σκανδαλωδώς η Λάρισα, δεν αναφέρεται ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τη διάταξη του άρθρου 27. Αντίθετα επιχειρείται, με πολύ «χονδροειδή» μάλιστα τρόπο, να αιτιολογηθεί η τοποθέτηση της Λάρισας σε θέση πού της εξασφαλίζει την παραμονή στην Α’ Εθνική.
Επικαλούμενη άλλη διάταξη, εντελώς άσχετη  με το είδος της κρινόμενης υπόθεσης, αναφέρει τα εξής καταπληκτικά : «Η διάταξη αυτή, αν και φαίνεται να ρυθμίζει μόνον την παραπάνω ειδική περίπτωση, εντούτοις αποτελεί σαφή έκφραση της βούλησης του κανονιστικού συντάκτη (!!!) για ρύθμιση της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομάδας πού υποβιβάζεται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και θα πρέπει να τύχει γενικότερης ( αναλογικής ) εφαρμογής σε κάθε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας πού λαμβάνει χώρα έως την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα»
Σημειώνουμε :
1. Πως είναι δυνατόν να λαμβάνεται υπ’ όψη ακόμα και η … βούληση εκείνου πού συνέταξε τον νόμο, όταν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διάταξη πού καθορίζει το τι πρέπει να γίνει ;
2. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, η αγωνιστική περίοδος έχει λήξει και ο πίνακας βαθμολογίας έχει επικυρωθεί. Πού το βρήκαν λοιπόν αυτό το … «μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου» ;
Η απόφαση της Πειθαρχικής με την οποία υποβιβάζονται ο Βόλος και η Καβάλα, είναι μάλλον απίθανο να πέσει στον δεύτερο βαθμό. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι ήδη τακτοποιημένα».
Πιστεύω επίσης, ότι η απόφαση δεν θα μπορέσει να σταθεί στο CAS. Και αν συμβεί αυτό, τότε, πολύ απλά, το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι επαγγελματίες εξυγιαντές του, θα γίνουν άλλη μια φορά διεθνώς ρεζίλι.
Θα μου πείτε, και ποιόν νοιάζει ;
Μανώλης Γαβαθιώτης
Υ.Γ. : Η Προϊσταμένη της εισαγγελίας κ. Ράϊκου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελία πράξης δωροδοκίας σε βάρος του κ. Κούγια και της Παναχαϊκής, από πρώην συνεργάτη του και παράγοντα της ομάδας.
Είναι απορίας άξιον, το ότι αντί προκαταρκτικής εξετάσεως δεν διατάχθηκε απ’ ευθείας η άσκηση ποινικής δίωξης, όπως συνέβη για δεκάδες άλλα άτομα, το όνομα των οποίων απλά ακούγεται να αναφέρεται στις υποκλεμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.
Το θέμα είναι πάντως, ότι με την  προκαταρκτική εξέταση, όχι μόνον χάνεται χρόνος, αλλά και πολλές φορές οι υποθέσεις δεν καταλήγουν σε διαδικασία δίκης.

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου