ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οι αναμνήσεις του Αγκίρε (video)



Οι αναμνήσεις του Αγκίρε (video)

Με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού, μίλησε ο προπονητής της Πενιαρόλ, Ντιέγκο Αγκίρε, ο οποίος φόρεσε τα ερυθρόλευκα το 1988, αλλά χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το RedPlanet.gr σας θυμίζει το πέρασμα του από τον Πειραιά (video).
Με όνειρα χίλια ήρθε το 1988 ο Ουρουγουανός επιθετικός Ντιέγκο Αγκίρε στον Θρύλο, ο οποίος στα 22 του μόλις χρόνια με την φανέλα Πενιαρόλ είχε κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες το 1987 (με δικό του μάλιστα γκολ).
Ήταν μία μεταγραφή, η οποία αναμενόταν να κάνει πάταγο, καθώς τα ρεπορτάζ της εποχής έκαναν λόγο για ένα "θηρίο" το οποίο θα σκορπίσει τις αντίπαλες άμυνες και σε μερικά χρόνια θα μοσχοπουλιόταν σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.


Λίγο, όμως, η δυσκολία προσαρμογής του νεαρού στην χώρα μας, λίγο ο τότε προπονητής των Πειραιωτών. Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος είχε γενικότερο πρόβλημα με τους λατίνους και πολύ η λανθασμένη απόφαση του παίκτη να πάρει απαγορευμένες ουσίες (φεντερμίνη) τερμάτισαν άρον - άρον την καριέρα του στον Θρύλο.

Στην συνέχεια ο παίκτης αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της Λατινικής Αμερικής (Ιντερνασιονάλ, Σάο Πάολο, Ιντεπεντιέτε, Πενιαρόλ), χωρίς ωστόσο να καταφέρει τίποτα το τρομερό.


 
Με αφορμή την επίσκεψη του στην χώρα μας και το φιλικό με τον Άρη, ο Ουρουγουανός πλέον προπονητής έδειξε να μην έχει ξεχάσει τον λαό του Θρύλου, ο οποίος όπως τόνισε ήταν φανταστικός.

"Νιώθω πολύ χαρούμενος που γύρισα για λίγο στην Ελλάδα. Μου έρχονται στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις. Τότε ήμουν πολύ νεαρός όταν είχα έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ήμουν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και ακόμα και τώρα θυμάμαι εκείνα τα χρόνια. Αυτό που δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποτέ είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ήταν φανταστικός και ήξερε, πάντως, να δημιουργεί καταπληκτική ατμόσφαιρα, σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνιζόμασταν".

Δείτε το γκολ του Αγκίρε στον τελικό του Λιμπερταδόρες (1987):

Peñarol Campeon de America 1987 - Gol de Diego... by bane27

www.redplanet.gr
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου