ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δεδομένη η αναβολή


Δεδομένη η αναβολή 

23/08/2011

Την αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας απ' όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αποφάσισε σήμερα (23/08) το βράδυ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στέλνοντας τις δύο ομάδες στο περιφερειακό πρωτάθλημα!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή η επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο εταιρίες διοικούνται από παρένθετα πρόσωπα καθώς και ότι δεν υπήρχε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων μετά τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη. Η απόφαση της ΕΕΑ είναι εφέσιμη, ωστόσο οι δύο ομάδες καλούνται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση.

Πλέον μετά τη σημερινή εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβολή της προγραμματισμένης για το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα της Super League.Κι αυτό διότι η Λίγκα θα πρέπει στην επόμενη συνεδρίασή της να εγγράψει τα δύο νέα της μέλη τα οποία βάσει του καταστατικού θα είναι οι ομάδες που πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στα πλέι οφ της Football League, δηλαδή ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας!

Αξίζει ν' αναφερθεί ότι σήμερα η ΕΕΑ εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στις τέσσερις από τις 7 ομάδες που είχε καλέσει και συγκεκριμένα στις ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα. Δεν πήραν οι δύο που αποβλήθηκαν, αλλά και η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν για μεθαύριο Πέμπτη (25/08) να παραστούν εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το έγγραφο της φορολογικής ενημερότητας το οποίο κρίθηκε ημιτελές.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:


«Από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE.

Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έγγραφα του φακέλου.

Επιπλέον η ΕΕΑ έχει καλέσει τις ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ, την ίδια ημερομηνία, για διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους».
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου