ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

(Επί)Στροφή σε Αγκιλάρ

(Επί)Στροφή σε Αγκιλάρ

12/08/2011
(Επί)Στροφή σε Αγκιλάρ
Τον μέσο της εθνικής ομάδας της Κολομβίας, Άμπελ Ενρίκε Αγκιλάρ Ταπίας, ο οποίος προτάθηκε εκ νέου, εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Ο χαφ της Έρκουλες δεν θέλει να αγωνιστεί στη Segunda Division και πιέζει την ισπανική ομάδα για να φύγει, κάτι που επιθυμεί και ο σύλλογος που προσπαθεί να ξεφορτωθεί συμβόλαια.

Όταν ο Αγκιλάρ είχε προταθεί στις αρχές Ιουνίου, στον Ολυμπιακό είχαν στρέψει όλη την προσοχή τους στην απόκτηση του Κάρλος Σάντσες από τη Βαλενσιέν, ενώ δεν είχε γίνει ακόμα η μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα. Πλέον, με την υπόθεση του Κολομβιανού μέσου να μοιάζει… χαμένη, ο χαφ της Έρκουλες επανήλθε στο προσκήνιο για τους «ερυθρόλευκους». Ο συμπαίκτης του Σάντσες στην εθνική Κολομβίας είναι ένας από τους παίκτες που προσπαθεί να ξεφορτωθεί ο ισπανικός σύλλογος, αφού ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μεγάλα συμβόλαια, ενώ επιθυμία και του 26χρονου μέσου είναι να μην παραμείνει στην ομάδα σε αυτήν την κατηγορία.

Οι σχέσεις επίσης των δύο πλευρών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αφού ο Αγκιλάρ έχει έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση του συλλόγου έπειτα από δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας, όπου τόνισε: «Εγώ θέλω να πάω σε ένα σύλλογο που θα νιώθω άνετα. Εάν πρέπει να μείνω εδώ, θα μείνω, αλλά η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα», με τον προπονητής της Έρκουλες, Σέρχιο Φερνάντες να απαντά: «Εάν θέλει να πει κάτι σε μένα, η πόρτα είναι ανοιχτή. Επίσης δεν μπορώ να πιέσω κάποιον εάν θέλει να φύγει. Η διοίκηση του έχει βάλει μια συγκεκριμένη τιμή και γνωρίζει πως πρέπει να φέρει χρήματα».

Βέβαια, η διοίκηση του συλλόγου τονίζει ότι δεν έχει στα χέρια της επίσημη πρόταση για τον Κολομβιανό μέσο, αν και τον παραχωρεί δανεικό τη στιγμή που έχει ήδη αποκτήσει τον Ντιέγκο Ρίβας ως αντικαταστάτη του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει ως δανεικό για έναν χρόνο και στη συμφωνία να εμπεριέχεται και οψιόν αγοράς.

Η καριέρα τους διεθνούς χαφ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού στα τρία χρόνια που έμεινε στην Ντεπορτίβο Κάλι αγωνίστηκε για μόλις 10 ματς, πριν τον δουν οι σκάουτερ της Ουντινέζε και εισηγηθούν την απόκτησή του. Με την ιταλική ομάδα όμως πήρε μόλις μία συμμετοχή αφού δόθηκε δανεικός στις Άσκολι, Χερέθ, Έρκουλες και Σαραγόσα κατά σειρά, πριν αποκτηθεί από τους «ερκουλάνος» πέρσι.

Ο Ουρτάδο φέρνει Ορμπάιθ

Από το συμβόλαιο του Μόισες Ουρτάδο προσπαθούν να απαλλαχθούν στον Ολυμπιακό, ώστε να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του Ισπανού χαφ. Ο υποψήφιος έχει ήδη βρεθεί και περιμένει το «ΟΚ» από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για να έρθει στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Πάμπλο Ορμπάιθ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας από την κοινή θητεία τους στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για δύο χρόνια. Τα 33 χρόνια του Βάσκου χαφ δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον προπονητή των Πειραιωτών, ο οποίος τον θεωρεί ιδανική λύση για το χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Μπιλμπάο φαίνεται να αξιώνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή κυμαίνεται στο 1,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι υπόλοιπες λύσεις

Εκτός του Ορμπάιθ, πάντως, στου Ρέντη εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις αφού δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο απόκτησης δύο μέσων. Ο Γκαργκάνο βρίσκεται ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα, αν και μάλλον θα παραμείνει στη Νάπολι, ενώ στα υπ’όψιν παραμένει ο Τισόνε της υποβιβασμένης Σαμπντόρια. Ο Μουντιγκάι της Μπολόνια κερδίζει συνεχώς θέσεις στα μάτια του Βαλβέρδε, αν και η ομάδα του ζητάει αρκετά τόσο για να τον παραχωρήσει δανεικό, όσο και για να τον πουλήσει. Επίσης, ο Χασάν Γεμπντά της Μπενφίκα, όσο δεν βρίσκει ομάδα, θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στα χρήματα που προσφέρουν οι Πειραιώτες, κάτι ανάλογο δηλαδή και με τον Σάντσες της Βαλενσιέν. Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Τζιόλη τα πράγματα είναι γνωστά, ο Ολυμπιακός έχει κάνει την προσφορά του και απλά περιμένει θετική ή αρνητική απάντηση από τον ποδοσφαιριστή.

Σε απολογία ο Ρόμενταλ

Τη στάση της προς τον Ντένις Ρόμενταλ αποφάσισε να σκληρύνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι διοικούντες την ομάδα θα καλέσουν σε απολογία τον Δανό μεσοεπιθετικό για να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε για την στάση του συλλόγου προς το πρόσωπό του.


*Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η σημερινή προπόνηση

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου