ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ (VIDEOS)

 ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ (VIDEOS)

 Ιταλία – Ισπανία 2-1 (video)


Με ένα γκολ από κόντρα του Aquilani στο 84ο λεπτό, η Ιταλία κέρδισε την Ισπανία με 2-1 στην κόντρα των δύο τελευταίων Πρωταθλητριών Κόσμου σε διεθνές φιλικό που έγινε στο Bari. Η «squadra azzura» έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη νίκη, προηγούμενη στο σκορ με γκολ του Montolivo στο 14ο λεπτό, ενώ μόλις στο 5’ ο Domenico Criscito είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι για τους γηπεδούχους. Η Ισπανία ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα με πέναλτι του Xabi Alonso στο 34’. Στο δεύτερο μέρος οι Ίβηρες ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά ήρθε το γκολ του Aquilani στο 84’ για να διαμορφώσει το τελικό 2-1. Να σημειωθεί πως από την Ισπανία αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με πρόβλημα τραυματισμού οι Pique και Torres, ενώ εκτός αποστολής είχε μείνει ο Xavi.
italia-ispania-2-1-video.jpgΣκόρερ: Montolivo (14’), Αquilani (84’) – Xabi Alonso (34’ πεν.)
Συνθέσεις:
Ιταλία: Gianluigi Buffon, Christian Maggio, Giorgio Chiellini, Andrea Ranocchia (Leonardo Bonucci, 77), Domenico Criscito, Andrea Pirlo, Thiago Motta (Claudio Marchisio, 46), Daniele De Rossi (Alberto Aquilani, 65), Riccardo Montolivo (Antonio Nocerino, 74), Giuseppe Rossi (Giampaolo Pazzini, 59), Antonio Cassano (Mario Balotelli, 59).
Ισπανία: Iker Casillas (Victor Valdes, 46), Andoni Iraola (Thiago Alcantara, 46), Gerard Pique (Sergio Busquets, 45), Raul Albiol, Alvaro Arberola, Xabi Alonso, Javi Martinez, Andres Iniesta (David Villa, 46), David Silva, Fernando Torres (Fernando Llorente, 14), Santi Cazorla (Juan Manuel Mata, 80).
Τα γκολ του Ιταλία – Ισπανία 2-1 σε video:


Βοσνία – Ελλάδα 0-0 (video)


Μία από τα ίδια για την εθνική μας ομάδα. Παίζοντας κακό ποδόσφαιρο και δείχνοντας προσήλωση μόνο στα αμυντικά της καθήκοντα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Βοσνία εκτός έδρας. Πολλά τα προβλήματα στην οργανωτική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που γλίτωσε την ήττα χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Μιχάλη Σηφάκη. Ο Fernado Santos ήθελε να δοκιμάσει την ομάδα του σε συνθήκες προσομοίωσης με αυτόν εναντίον του Ισραήλ και σίγουρα πρέπει να απογοητεύτηκε. Η εθνική ομάδα έπαιξε άμυνα κόντρα στη Βοσνία και ήταν φανερή η απουσία ποιοτικών και γρήγορων παικτών στη μεσαία γραμμή που θα την έκαναν πιο απρόβλεπτη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.
filiko bosnia ellada 0 0Η Bosnia ήταν πιο κινητική αλλά και πιο επικίνδυνη, κάνοντας φάσεις ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, όπως το φάουλ του Σαλίχοβιτς στο 12′, όπου ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση, κρατώντας το μηδέν αλλά οι προσπάθειες των Ζεκ και Τζέκο στο 13′.
Η μοναδική καλή φάση για την Εθνική ήταν στο 28′ με την προσπάθεια του Σαμαρά που πέρασε άουτ.
Δεν άλλαξε τίποτε στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές του Σάντος με τους Ζαραδούκα και Πέτσο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Στο 64′ ο Σαμαράς έχασε μία καλή ευκαιρία καθώς μετά από μπαλιά του Κατσουράνη δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο ενώ ένα λεπτό μετά ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση σε κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς. Στο 93′ ο Λυμπερόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι.
Οι συνθέσεις:
Bosnia: Χάσατζιτς (46′ Σέχιτς), Σπάχιτς, Σαλίχοβιτς (60′ Μουσλίμοβιτς), Μεντούνγιανιν (60′ Μπέσιτς), Λούλιτς, Τζέκο, Πάντζα (36′ Στίλιτς), Μράβατς, Ζεκ, Μούιτζα, Ζαχίροβιτς.
Ελλάδα: Σηφάκης, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος (58′ Ζαραδούκας), Πλιάτσικας (46′ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης (82′ Πέτσος), Νίνης (76′ Κονέ), Φετφατζίδης (46′ Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (85′ Μάκος).
Ήττα για τις ελπίδες
Με το… αριστερό ξεκίνησε η εθνική ελπίδων στον πρώτο της αγώνα για την προκριματική φάση του EURO U-21 2013 καθώς έχασε με 3-2 στα Γιάννενα από την Λευκορωσία!
Η Ελλάδα αν και από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-2 στο 18΄), κατάφερε αφού στο 38′ μείωσε με τον Ποτουρίδη, να φτάσει στην ισοφάριση στο 87΄ με τον Φορτούνη, όμως στο 94΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με το πέναλτι Χλεμποσόλοβ το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της εθνικής μας.
ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Μανωλάς (78΄ Ανάκογλου), Στάμου (32΄ Βέλλιος), Μητρόπουλος, Βλαχοδήμος (57΄ Βασιλόγιαννης), Λαγός, Γιάννου, Φορτούνης, Καραγκούνης
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σερμπάκοβ, Πολίτεβιτς, Παλιάκοβ, Κουζμιάνοκ, Κόντρατσεβ, Αλεξίεβιτς, Μπάγκα, Κέντις, Κούγκαν, Πατότσκι (71΄ Σκιτάου), Χλεμποσόλοβ.
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης Βοσνία – Ελλάδα 0-0


ΑΕ Λεμεσού – ΑΕΚ 2-2 (video)


ae lemesou aek 2 2 filikoΟύτε στο δεύτερο φιλικό της επί κυπριακού εδάφους η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕ Λεμεσού, παρότι προηγήθηκε δύο φορές. Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με το φιλικό με αντίπαλο την Ανόρθωση. Προσπαθούσαν να αλλάξουν σωστά την μπάλα και να αναπτυχθούν σωστά στην επίθεση. Μάλιστα, σε μια οργανωμένη επίθεση, η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί. Στο 12’ ο Σιαλμάς από δεξιά συνεργάστηκε άψογα με τον Guerreuiro που βρισκόταν λίγο πιο ψηλά από το ύψος του πέναλτι, οι δύο παίκτες έκαναν το ένα δύο και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ πλάσαρε σωστά τον Degra, κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 17’ ο Guerreiro σημάδεψε το δοκάρι των Κυπρίων και χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το 2-0.
Στην συνέχεια όμως, οι παίκτες του Jimenez οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο και έτσι στο 19’ δέχθηκαν το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Enrigue εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και με προβολή έκανε το 1-1. Η ΑΕ Λεμεσού πίεσε κι άλλο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα αλλά τελικά δεν έφτασαν στο δεύτερο γκολ χάρη στην αστοχία των επιθετικών της αλλά και τις επεμβάσεις του Γιάννη Αραμπατζή.

Δύο γκολ από τον… Cala

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση πάλι μπήκε με κέφι και κατάφερε στην πρώτη φάση να προηγηθεί και πάλι στο σκορ. Ο Guerreiro εκτέλεσε το φάουλ έξυπνα, γεμίζοντας στην περιοχή εκεί όπου βρισκόταν ο Cala, ο οποίος με απλό πλασέ έκανε το 2-1 στο 46’. Στο 55’ όμως ο Ισπανός αμυντικός στάθηκε άτυχος αφού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Κύπριους αφού στην προσπάθεια του να διώξει ύστερα από την σέντρα του Dos Santos, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του, Αραμπατζή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Τσουκαλάς, Γκερέιρο, Γεωργέας, Cala, Agyriba, Gulon, Κλωναρίδης, Λαγός, Νικόλτσης, Σιαλμάς
ΑΕ Λεμεσού: Degra, Carlitos, Luciano, Jorge Felipe, Lacerda, Ελευθερίου, Monteiro, Henerique, Dos Santos, Dosa Junior, Ouon.
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης ΑΕ Λεμεσού – ΑΕΚ 2-2


Γερμανία – Βραζιλία 3-2 (video)


Γκολ και θέαμα από Γερμανία και Βραζιλία, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 3-2 σε φιλικό που διεξήχθη στη «Mercedes Benz Arena» της Στουτγάρδης. Η ομάδα του Joachim Low ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακή, με το παιδί-θαύμα της Dortmund, Mario Gotze, να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και τους Schweinsteiger-Kroos να κάνουν ό,τι θέλουν τη μεσαία γραμμή της Βραζιλίας. Η «selecao» απογοήτευσε και θα μπορούσε να είχε γνωρίσει μεγαλύτερη ήττα από τους Γερμανούς.
germania-brasilia-3-2-videoΣκόρερ: Schweinsteiger (61’, πεν.), Götze (67’), Schürrle (80’) – Robinho (71’ πεν.), Neymar (92’)
Συνθέσεις:
Γερμανία: Neuer, Träsch, Hummels (88’ Boateng), Badstuber, Lahm, Schweinsteiger (85’ Rolfes), T. Müller, M. Götze (88’ Cacau), Kroos, Podolski (46’ Schürrle), Gomez (46’ Klose)
Βραζιλία: Julio Cesar, Dani Alves, Lucio, Thiago Silva, André Santos, Ralf, Ramires (86’ Luiz Gustavo), Fernandinho (69’ Ganso), Robinho (86’ Renato Augusto), Neymar, Pato (77’ Fred)
Τα γκολ του Γερμανία – Βραζιλία 3-2 σε video:
1-0 Schweinsteiger









Φιλικό: Απόλλων Λεμεσού – ΠΑΟΚ 1-0 (video)


Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο τουρνουά για τα… 100 γενέθλια της Ανόρθωσης. Ο Lazlo Boloni έκανε τις δοκιμές του τόσο σε συστήματα όσο και σε παίκτες στο φιλικό με τον Απόλλων Λεμεσού και αν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία παικτών όπως ο Arias και ο Γεωργιάδης δεν πρέπει να τον ικανοποίησε και η ήττα από τους Κύπριους με 1-0. Το γκολ ήρθε όταν ο Ρουμάνος αποφάσισε να αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα του. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του και έδειξε κάποια θετικά στοιχεία με κυριότερα τη συνεργασία του Vieirhina που αγωνίστηκε σαν δεκάρι με τον ανεβασμένο Γεωργιάδη αλλά και από τον Arias που πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες οργανωτικά.
apollwn lemesou paok 1-0 filikoΙσορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Lazlo Boloni να κάνει τις δοκιμές που ήθελε και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πίεση πιο ψηλά και το ανέβασμα των γραμμών. Παράλληλα ο Ρουμάνος ήθελε να δει και την παρουσία του Vieihrinia ως δεκάρι με τον Γεωργιάδη στα δεξιά και όντως πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος με τον Έλληνα άσο να δείχνει πως βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του και πως μπορεί να προσφέρει. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε δύο τρεις καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τον Αθανασιάδη και τον εξαιρετικό Αρίας. Είχε, όμως και προβλήματα ιδιαίτερα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου όταν και ο Απόλλων Λεμεσού είχε καλές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά ο Kresic νίκησε τους Μόρο, Λόπες, Κιρόφσκι που ιδιαίτερα στον αέρα εξέθεσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό δεκάλεπτο όπου είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ παρότι είχε τις ευκαιρίες με Αθανασιάδη, Αρίας και Ετό. Στη συνέχεια η επιλογή του Λάζλο Μπόλονι να αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα είχε και το κόστος της. Ο Απόλλων Λεμεσού εκμεταλλεύτηκε την ανομοιογένεια του Δικεφάλου και έφτασε άμεσα στο γκολ με το τον Σισοκό στο 72’. Ο αγώνας δεν είχε καλό ρυθμό και οι νεαροί παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν περισσότερο πάθος παρά έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.
Βίντεο πριν την έναρξη της αναμέτρησης


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου