ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έκλεισε στη Νότιγχαμ ο Ντάρμπισιρ!

Έκλεισε στη Νότιγχαμ ο Ντάρμπισιρ!

Στη Νότιγχαμ Φόρεστ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ματ Ντάρμπισιρ. Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την αγγλική ομάδα για την παραχώρηση με μεταγραφή του 25άχρονου επιθετικού.
Ο Ματ Ντάρμπισιρ δεν βρισκόταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού και η παραχώρησή του σε άλλη ομάδα ήταν θέμα χρόνου. Την Τετάρτη (10/8), ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήρθε σε συμφωνία με την ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ, που αγωνίζεται στην Championship.
Ο Άγγλος επιθετικός παραχωρήθηκε με μεταγραφή στους "ρεντς" του Νότιγχαμ και ο Ολυμπιακός καρπώνεται ένα μικρό μέρος του ποσού (προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό) που είχε δαπανήσει το καλοκαίρι του 2009 για να αποκτήσει με μεταγραφή τον Ντάρμπισιρ από την Μπλάκμπερν, ενώ η συμφωνία των δύο συλλόγων προβλέπει και ποσοστό μεταπώλησης στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής πωληθεί στο μέλλον από τη Νότιγχαμ. Το συμβόλαιο της αγγλικής ομάδας με τον Ντάρμπισιρ είναι τριετούς διάρκειας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Ματ Ντάρμπισιρ στην αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ".

Ο Ματ Ντάρμπισιρ έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: "Θέλω να πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω στη Νότιγχαμ Φόρεστ για τα επόμενα τρία χρόνια. Θα είναι μία εξαιρετική σεζόν".

Θυμίζουμε πως ο Μάθιου Άντονι Ντάρμπισιρ είχε αποκτηθεί τον Γενάρη του 2009 από τα "ρόδα", αρχικά με τη μορφή δανεισμού. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του, δαπανώντας περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην Μπλάκμπερν.

Ο 25άχρονος στράικερ, που αγωνίστηκε πέρυσι (σεζόν 2010/2011) στην Premier League με τη μορφή δανεισμού στην Μπέρμιγχαμ, βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων της Championship (Ντάρμπι Κάουντι, Λέστερ, Νότιγχαμ Φόρεστ), όπως και του Πανιωνίου, αλλά η ομάδα του "Σίτι Γκράουντ" είναι αυτή που έκανε δικό της τον παίκτη.

Στην πρεμιέρα της Championship, το συγκρότημα του Στιβ ΜακΛάρεν ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα με την Μπάρνσλεϊ στο Νότιγχαμ και είναι βέβαιο πως ο Άγγλος προπονητής ποντάρει στα γκολ του Ντάρμπισιρ προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος να πετύχει ότι δεν μπορεί να καταφέρει τα τελευταία χρόνια: να επιστρέψει στα σαλόνια της Premier League.

Συνολικά, ο Ματ Ντάρμπισιρ φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 36 επίσημα παιχνίδια, σκοράροντας 15 τέρματα. Το συμβόλαιό του με τον Πρωταθλητή Ελλάδας ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2013, ενώ άγγιζε τις 600.000 ευρώ ετησίως. Σαφώς, η συγκλονιστική εμφάνισή του στον αλησμόνητο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2008/09, όπου "ξέρανε" την ΑΕΚ στο 96' (!), θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας. Τα δύο γκολ κόντρα στην Ένωση και ιδιαίτερα αυτό με το οποίο επήλθε η ισοφάριση στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα (3-3), δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου