ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Γίναμε όλοι football manager...

Γίναμε όλοι football manager...

"Στείλτε τις προτάσεις σας στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (τηλεφωνικώς ή με email) ή με προσωπικό γράμμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Γίναμε όλοι football manager", γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Έχουμε λυμένα όλα τα προβλήματά μας και αυτό που μας νοιάζει είναι πότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα "σκάσει" αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει η ομάδα έναν αμυντικό μέσο που θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.
Από την πρώτη στιγμή, εδώ στο RedPlanet.gr, γράψαμε την αναγκαιότητα για την απόκτηση ενός παικταρά στη μεσαία γραμμή. Ναι, γράψαμε τις τελευταίες ημέρες ότι η διοίκηση στοχεύει σε ένα όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση. Σε καμία περίπτωση, δεν το γράψαμε τυχαία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η περίπτωση που έχει προκριθεί τις τελευταίες ώρες είναι αυτή του Πάμπλο Ορμπάιθ, όπως διαβάσατε έγκυρα και έγκαιρα στο RedPlanet.gr. Στο άκουσμα της είδησης, η πλειοψηφία του ερυθρόλευκου κόσμου πάγωσε. "Πάλι Ισπανό παίκτη φέρνει ο Βαλβέρδε", "τελειωμένος και αυτός στα 32 του", "νέος Ουρτάδο, μας βρήκε" και πάει λέγοντας.


Τώρα μάθατε πως ο Βαλβέρδε θέλει να δουλεύει με παίκτες που γνωρίζει και έχει συνεργαστεί μαζί τους;

Τώρα μάθατε πως ο Βαλβέρδε θέλει ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τα ποδοσφαιρικά του "θέλω";

Τώρα μάθατε πως ο Βαλβέρδε θέλει παίκτες που να ξέρει τι μπορούν να προσφέρουν πάνω στο χορτάρι και να ενσωματωθούν άμεσα στο υπάρχον δουλεμένο σύνολο;

Τώρα μάθατε πως ο Βαλβέρδε δεν είναι ευρέως γνώστης της ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής αγοράς;

Όταν έφυγε ο Βαλβέρδε το καλοκαίρι του 2009, οι περισσότεροι βρίζατε τον "κακό" Κόκκαλη που τον έδιωξε. Όταν ο Μαρινάκης τον επανέφερε στην ομάδα πέρυσι τέτοια εποχή, όλοι πανηγυρίζατε. Πλέον, κατηγορείτε τον προπονητή πως φέρνει μόνο Ισπανούς παίκτες, σε συνεργασία με τον μάνατζέρ του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Διαλέξτε τι θέλετε... Έναν προπονητή που να είναι σοβαρός και απόλυτα αφοσιωμένος στη δουλειά του ή έναν προπονητή που θα έχει ρόλο μαριονέτας στην ομάδα και ό,τι του "πασάρουν" θα το δέχεται χωρίς να βγάζει δεύτερη κουβέντα; Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φέρει τον Μουρίνιο. Δυστυχώς.

Όσοι έχετε διαβάσει κατά καιρούς τον υπογράφοντα, έχετε διαπιστώσει πως ουδέποτε υπήρξα θαυμαστής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αναγνωρίζω, όμως, πως ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό ακολουθεί μία συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει αποκτήσει ταυτότητα στο παιχνίδι του.

Ο Βαλβέρδε πήρε περίπατο δύο Πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Αν δεν έρθει η συντέλεια του κόσμου, θα κατακτήσει και τρίτο. Ο 47άχρονος τεχνικός θα κριθεί αυστηρά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί η ομάδα έχει τη δική του σφραγίδα. Γιατί έχει τα κλειδιά του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη από τον περασμένο Αύγουστο. Γιατί έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές, τις αποδεσμεύσεις και τη διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού.

Έχετε λυσσάξει για τον Ντιαρά. Πρώην ποδοσφαιριστής εδώ και δύο χρόνια. Από 1,8 εκ. ευρώ που ζητούσε, τώρα έχει πέσει στο ένα. Δεν βρίσκει ομάδα με τίποτα.

Έχετε λυσσάξει για τον Γκαργκάνο. Παικταράς, αλλά αν αποκτηθεί θα είναι για μία σεζόν. Δανεικός. Η Νάπολι θα βάλει βαρβάτη οψιόν και ο παίκτης αξιώνει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ για ένα χρόνο. Συμβιβάζεστε με ποδοσφαιριστή που θα έρθει και θα φύγει πριν το πάρουμε χαμπάρι; Εγώ, όχι. Φτάνει ο δανεικός Μαρκάνο.

Έχετε λυσσάξει για τον Σάντσες. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν θέλει να παίξει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Πλην του Ολυμπιακού, καμία άλλη ομάδα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Κολομβιανό της Βαλανσιέν.

Στείλτε τις προτάσεις σας στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (τηλεφωνικώς ή με email) ή με προσωπικό γράμμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Γίναμε όλοι football manager.

Είμαι από τους πρώτους που έγραψαν πως ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει σοβαρά αυτό το καλοκαίρι σε έναν αμυντικό μέσο που θα κάνει τη διαφορά ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Με έναν έτοιμο παίκτη κάτω των 30 ετών, που θα έχει προοπτική τουλάχιστον τριετίας στην ομάδα. Ο Τισόνε ανήκει σε αυτή την κατηγορία (25άχρονος με παραστάσεις από καμπιονάτο), αλλά και για αυτόν υπάρχει γκρίνια. Ο φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα, αυτή είναι η αλήθεια.

Σε καμία περίπτωση, δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Μαρινάκη. Δεν το έχει ανάγκη. Αυτό που ξέρω είναι πως σε μία εποχή που μαστίζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση, έβαλε ένα σωρό λεφτά για να αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Είδατε κανέναν άλλο να ενδιαφέρεται σοβαρά για την αγορά της ΠΑΕ από τον Σωκράτη Κόκκαλη; Εγώ δεν είδα.

Και για να τελειώνουμε: ο Ορμπάιθ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ενδεχόμενη μεταγραφή του δεν θα αποτελέσει επένδυση, αλλά αφού είναι εισήγηση του προπονητή και πιστεύει πως θα κάνει τη δουλειά που θέλει μέσα στο γήπεδο, πηγαίνω πάσο. Είπαμε, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί αυστηρά. Καλοπροαίρετα, πάντα, αλλά χωρίς καμία δικαιολογία να τον συνοδεύει.

ΥΓ1: Ρε Ματ, πώς να ξεχάσω! Σάββατο 2 Μαΐου 2009. Γκολ στο 96' με διάσειση και τέζα για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ. Νιώθω ευλογημένος που είδα από κοντά αυτό το παιχνίδι, της τόσης έντασης και των τόσων δυνατών συναισθημάτων. "Ηρέμησε παιδί μου, θα πάθεις τίποτα", μου είχε πει μία ηλικιωμένη γυναίκα στη διαδικασία των πέναλτι. Μία διαδικασία, που δεν τελείωνε ποτέ... Η ρημάδα!

ΥΓ2: Ξύδι, ξύδι και πάλι ξύδι. Για να καλύψουν την αγωνιστική τους γύμνια, θα κάνουν πάλι το άσπρο-μαύρο. Σε αυτό είναι... Πρωταθλητές. Βλέπετε, οι απέναντι θέλουν Πρωτάθλημα με ΟΦΗ, Λάρισα, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Άρη και Σία. Mέχρι και ανακοίνωση εξέδωσαν. Τέτοια κάψα, οι δεύτεροι.

ΥΓ3: Τώρα η UEFA δεν μοιάζει σαν την ΕΠΟ, ε; Πανηγυρίζατε για τη δίκαιη ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά μόλις ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση της UEFA έγινε πάλι της... κωλοτούμπας. Το έπιασα το νόημα. Φοβάστε μην σας κλέψει ο Ολυμπιακός Βόλου τη δεύτερη θέση. Ξεκινάτε, πάντως, με πολύτιμο πλεονέκτημα συν οκτώ βαθμούς. Από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου