Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στις δηλώσεις του είναι πάντα ολίγον τι… καυστικός και προκαλεί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρωσικό Τύπο, ο Λιθουανός γκαρντ αναφέρθηκε στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αλλά και στον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Σαρούνας είπε για τα ντέρμπι των «αιωνίων»: «Οι αγώνες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν είναι μπάσκετ. Είναι πόλεμος. Οι οπαδοί πετάνε ότι έχουν στα χέρια τους: μαχαίρια, κέρματα, μπουκάλια αναπτήρες. Αυτό είναι κάτι σύνηθες... Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τίποτα από όσα έχω ζήσει στην ζωή μου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Την τελευταία μου χρονιά στον Παναθηναϊκό παίζαμε ως φιλοξενούμενοι με τον Ολυμπιακό και στην προθέρμανση οι οπαδοί μας πετούσαν μεγάλα κομμάτια τσιμέντου.  Δεν είναι αστείο αυτό. Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι εκεί περιμένουν να τραυματιστεί κάποιον σοβαρά για να κάνουν κάτι... Και η κατάσταση όλο γίνεται και πιο τρελή».

Για τον Μίλος: «Είναι ΟΚ, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε παίκτες του Ολυμπιακού! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σπουδαία ιστορία οι δυο μας... Όταν παίξεις συχνά με παίκτες μέσα σε μια τόσο τρελή κατάσταση, πολλά μπορούν να συμβούν. Οτι έκανε ήταν επιλογή του... Ίσως αυτό να είναι το στιλ του, αλλά το youtube συνήθως δεν λέει ψέματα».

Πάντως το…  youtube όπως λέει ο Λιθουανός, σίγουρα δεν λέει ψέματα. Απλά πληκτρολογήστε το όνομα του Μίλος και θα δείτε πόσα βίντεο αποθεωτικά, με μεγάλα σουτ και με «μαγικές» πάσες του Σέρβου παικταρά υπάρχουν.

Και για του λόγου το αληθές: