Σε αντίθεση με προηγούμενα καλοκαίρια, ο Ολυμπιακός έχει λίγους παίκτες στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, μόνο δύο αθλητές του Θρύλου, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας, θα είναι όπως όλα δείχνουν στην Λιθουανία για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.
Για τους δύο νεαρούς, είναι δίχως αμφιβολία, το σημαντικότερο καλοκαίρι της μέχρι τώρα καριέρας τους. Καλές οι διακρίσεις και οι τίτλοι σε επίπεδο Νέων και Εφήβων αλλά δεν συγκρίνονται με μια συμμετοχή στην "επίσημη αγαπημένη". Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό και αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε, είναι το γεγονός ότι οι δύο παίκτες του θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Αυτό θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες των "ερυθρολεύκων" για τη νέα χρονιά που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Ο Κώστας Παπανικολάου, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πήρε μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει φέτος. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ο νεαρός φόργουορντ θα αποτελέσει το βασικό όπλο του Ολυμπιακού στη θέση "3" και ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Μάρκο Κέσελ δεν δείχνει (ακόμα ;) σε θέση να προσφέρει αυτά που προσδοκά από εκείνον ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός θα ξεκινά από τον Παπανικολάου και ότι πάρει από τους υπολοίπους.
Οσον αφορά τον Κώστα Σλούκα, πραγματοποίησε μια άκρως ικανοποιητική σεζόν με τον Αρη και θα παλέψει στα τρία φιλικά του τουρνουά "Ακρόπολις", για μια θέση στην δωδεκάδα της Εθνικής. Βασικός του "αντίπαλος", είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος και λιγότερο ο Βαγγέλης Μάντζαρης, κάτι που εύκολα που μπορεί κανείς να διαπιστώσει, βλέποντας την χρησιμοποίηση των παικτών από τον Ηλία Ζούρο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση του Σλούκα και θα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για εκείνον η επιλογή ανάμεσα στο γκαρντ του Ολυμπιακού και τον Ξανθόπουλο.
Εν κατακλείδι, είναι κοινό μυστικό ότι τη νέα χρονιά, ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στους δύο νεαρούς παίκτες. Γι' αυτό το λόγο η παρουσία τους στην Εθνική ομάδα τους ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο και τους κάνει πιο ώριμους για την συνέχεια της καριέρας τους.
www.thrylos.gr/