ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χορηγία-σωτηρία και μάχη με Εφορία

Χορηγία-σωτηρία και μάχη με Εφορία 

30/3/2012

Χορηγία-σωτηρία και μάχη με Εφορία
Κοντά σε συμφωνία με μεγάλη εταιρεία που θα δώσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χορηγία ύψους 10 εκατ. ευρώ βρίσκεται, σύμφωνα με τη SportDay, ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ισχυρούς επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στην ομάδα και υπάρχει αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία μαζί τους. Ταυτόχρονα, ωστόσο, καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει έσοδα για την ΠΑΕ και είναι έτοιμος να οριστικοποιήσει συμφωνία που θα αποφέρει στην ομάδα περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι δύο υποθέσεις, των επενδυτών και της χορηγίας, συνδέονται καθώς ουδείς θα είχε διάθεση να επενδύσει σε κάποια εταιρεία στην οποία δεν θα υπήρχε προοπτική, ενώ ως τρίτο σκέλος της υπόθεσης υπάρχει και το ζήτημα του γηπέδου, το οποίο προσφέρει προοπτική στην ΑΕΚ και λειτουργεί ως πόλο έλξης για υποψηφίους επενδυτές ή χορηγούς.

Λύση με Εφορία ή εναλλακτικό πλάνο

Την ύστατη προσπάθεια θα κάνει σήμερα ο Ανδρέας Δημητρέλος για να… κάμψει τις αντιστάσεις της Εφορίας και να έρθει μαζί της σε συμφωνία, προκειμένου να ανακτήσει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα και να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της προκειμένου να προχωρήσει σήμερα στις απαιτούμενες πληρωμές και να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η «Ένωση» χρωστά 1,25 εκατ. ευρώ από τη δόση του άρθρου 44 που έπρεπε να είχε καταβληθεί το Σεπτέμβριο και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να δώσει πάνω από 100.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσπαθεί να πείσει την Εφορία πως εφόσον διαλυθεί ο σύλλογος δεν θα μπορεί να εισπράξει τίποτα από την ΑΕΚ, η οποία τον τελευταίο μήνα έχει καταβάλει περίπου 1 εκατ. ευρώ σε οφειλές προς το Δημόσιο.

Εφόσον δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες του Ανδρέα Δημητρέλου και δεδομένου πως πρέπει μέσα στη μέρα να γίνουν πληρωμές για να σταλούν τα απαραίτητα παραστατικά στην UEFA, υπάρχει εναλλακτικό πλάνο δράσης, που είναι αμφίβολο αν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Αυτό προβλέπει τη μεταφορά των χρημάτων από το δάνειο του Αλ Σουντάιρι, που βρίσκονται σε τράπεζα της Κύπρου, κατευθείαν στους λογαριασμούς των πιστωτών κι όχι μέσω της ΠΑΕ.

Ουσιαστικά ο σκόπελος της Εφορίας είναι το τελευταίο εμπόδιο για την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Κι αυτό γιατί η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Κλαούντιο Νταντόμο για νέο διακανονισμό, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση του Μπλάνκο, καθώς και των Βάργκας, Κάρλος και Μπέλεκ, που αν δεν συμφωνήσουν σήμερα στην τελευταία προσπάθεια που θα γίνει να πουν το «ναι» στην καταβολή των οφειλομένων σε δόσεις, θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα για να μην υπάρξει πρόβλημα με την UEFA.

Με Χέλγκασον βασικό

Οι σημαντικές απουσίες στην άμυνα (τιμωρημένοι Μανωλάς, Καράμπελας και Γεωργέας, τραυματίας ο Δέλλας) υποχρεώνουν τον Νίκο Κωστένογλου να παρατάξει μία σχεδόν… πειραματική άμυνα την Κυριακή στην Κέρκυρα. Στο πλευρό του Κοντοέ θα είναι ο Χέλγκασον, ενώ στα άκρα θα είναι Αργυρίου και Λαγός. Η τριάδα τον χαφ θα αποτελείται από τους Μάκο, Καφέ και Βάργκας, ενώ αυτή της επίθεσης από Λεονάρντο, Κλωναρίδη και Λυμπερόπουλο.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου