ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δηλωσεις προπονητων

 Δηλωσεις προπονητων

31/3/2012

Ίβκοβιτς: "Αφιερωμένη στον κουμπάρο μου"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στον κουμπάρο του, Τάσο, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή, ενώ τόνισε: "η φετινή ομάδα, είναι από τις αγαπημένες μου".
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ευτυχής Ντούσαν Ίβκοβιτς για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης, τόνισε πως η φετινή ομάδα είναι από τις αγαπημένες του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη επί της Σιένα στον κουμπάρο του, Τάσο, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την ζωή.
Ο Σέρβος τεχνικός αρχικά αφιέρωσε τη νίκη: "Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κουμπάρο μου… Ήταν μαζί μας σε όλα τα παιχνίδια, αλλά δυστυχώς πλέον δεν είναι κοντά μας".

Για το παιχνίδι, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, σχολίασε: "Κερδίσαμε δίκαια και θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι μετά το όχι καλό ξεκίνημα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Οι παίκτες μου έδωσαν ό,τι καλύτερο. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Δίκαια θα πάμε στο φάιναλ φορ. Είχαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα. Το περίμενα ότι η Σιένα θα ήταν συγκεντρωμένη και ότι θα έπαιζε στην μεγαλύτερη διάρκεια με δύο πόπιντ γκαρντ τους ΜακΚάλεμπ και Ζήση και δύο ψηλούς τους Άντερσεν και Λαβρίνοβιτς.

Το ότι ξεκίνησαν τόσο δυνατά είχε να κάνει και με το ότι μείναμε χωρίς τον Ντόρσεϊ, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ από ένα καθαρό αντιαθλητικό φάουλ. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Ήταν καθαρά αντιαθλητικό φάουλ… Πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο παιχνιδιού. Στόχος είναι να τραυματιστούν ή να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό;

Η Σιένα ήταν πολύ καλή και είχε καλά ποσοστά… Εμείς υπό πίεση δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Είχαν 4/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτη φορά είχαν τόσο υψηλά ποσοστά. Τα παιχνίδια της σειράς με εξαίρεση το τρίτο ήταν σα να ήταν ζωντανά… Απόψε ζήτησα από τους παίκτες μου να μην μας φύγουν πάνω από 5 πόντους… Εμείς ανεβάσαμε ρυθμό, είχαμε καλό έλεγχο και φτάσαμε στη νίκη. Κάναμε κάποια λάθη εξαιτίας των οποίων το παιχνίδι δεν τελείωσε νωρίτερα όπως έπρεπε. Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε αυτή την σειρά με την περσινή. Κάναμε μόνο 7 λάθη, μοιράσαμε 12 ασίστ και πήραμε 17 επιθετικά ριμπάουντ… Παίξαμε και για τον Ντόρσεϊ. Ο πάικτης ήθελε να παίξει, αλλά εγώ αποφάσισα να μην τον βάλω. Ήταν λογικό και ανθρώπινο".

Για την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στα αποδυτήρια, τόνισε: "Ηταν συγκινητικό που ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατέβηκε να μας δώσει συγχαρητήρια. Του υποσχέθηκα ότι όλη η ομάδα θα πάει στο Πατριαρχείο".

Για το αν ο φετινός Ολυμπιακός είναι από τις αγαπημένες του ομάδες, δήλωσε: "Ναι, ο φετινός Ολυμπιακός είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έπρεπε να φτιάξω την ομάδα και να αλλάξω την ψυχολογία της διοίκησης που ήταν έτοιμη να φύγει. Μετά από έναν τέτοιο πόλεμο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τους είχα πει ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν κερδίζαμε, γιατί τουλάχιστον θα είχαμε προσπαθήσει. Ο χρόνος δούλεψε υπέρ μας. Είχα πει ότι αν πάμε στα πλέι οφ θα είναι μεγάλη επιτυχία, όμως, τους είπα επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα ευχαριστηθούμε μόνο με την πρόκριση. Έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης".

Για την κατάσταση των Ντόρσεϊ και Βασιλόπουλου, σχολίασε: "Ο Ντόρσεϊ πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς να παίξει και ήρθε στην πρωινή προπόνηση. Το ότι ήρθε στο ξενοδοχείο ενώ είχα αποφασίσει να βάλω τον Βασιλόπουλο ίσως να μας έκανε κακό. Δεν ένιωθε καλά, είχε φοβερό πονοκέφαλο και εγώ αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω. Ο Βασιλόπουλος δεν θα ήταν έτοιμος, αλλά ήθελα έναν τόσο καλό παίκτη και άνθρωπο δίπλα στην ομάδα. Θα δούμε στο μέλλον. Δεν είναι εύκολη υπόθεση".

Σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του ματς, είπε: "Δεν είδα τι έγινε. Λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Ρώτα τον προπονητή και τους παίκτες της Σιένα. Εγώ έβαλα το κορμί μου για να τους προστατεύσω".

Πιανιτζιάνι: "Περήφανος για τους παίκτες μου"

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του, τόνισε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια, υμνώντας τους Πειραιώτες για την άμυνα τους.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σιμόντε Πιανιτζιάνι εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του, αλλά αμέσως τόνισε πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του. Παράλληλα, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έδωσε συγχαρητήρια στους ερυθρόλευκους για την εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία και επεσήμανε πως οι πιθανότητες των Πειραιωτών απέναντι στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό είναι μοιρασμένες.
Ο Ιταλός τεχνικός αρχικά, σχολίασε: "Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου γιατί σε μια δύσκολη στιγμή για εμάς, χωρίς τον Θόρτον με τους Μος και Λαβρίνοβιτς να παίζουν στο 20% και άλλα προβλήματα, έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ηταν μια ισορροπημένη σειρά. Παίξουμε καλό μπάσκετ και αυτό είναι καλό για εμάς.

Προφανώς χάσαμε την μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο ματς όταν είχαμε έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά στα τελευταία λεπτά χάσαμε την διαφορά και ματς. Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Είμαι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό, αλλά προσπαθήσαμε. Προφανώς χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε. Χάσαμε αρκετά ανοικτά σουτ, ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν ίσως εκείνα που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα.

Σε πρώτα τρία δεκάλεπτα σουτάραμε μόλις μία βολή και αυτό πρέπει να είναι ρεκόρ. Οι βολές ήταν 23-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο αντίπαλός μας πίεζε στην άμυνα, ειδικά στις αλλαγές των ψηλών και θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε κάποια φάουλ για να σουτάρουμε βολές. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Στο 4ο δεκάλεπτο σε αυτό το κρίσιμο σημείο έκανε μόλις 2 φάουλ. Ηταν πολύ συγκεντρωμένος και έκανε πολύ καλή αμυντική δουλειά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Το τεχνικό επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά ώστε αυτή την κρίσιμη στιγμή να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα, τόνισε: "Όταν φτάνεις στον ημιτελικό, είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπαρτσελόνα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, ξέρει καλά τι εστί φάιναλ φορ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σωστή καθοδήγηση, έχει ενθουσιασμό και οι πιθανότητες θα είναι 50%".

Για το αν θα γίνουν ριζικές αλλαγές στην ομάδα του την προσεχή χρονιά, απάντησε: "Στο τέλος της σεζόν θα συζητήσουμε με την διοίκηση για το μέλλον της ομάδας… Εχουμε αντιμετωπίσει και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε απίστευτα προβλήματα τραυματισμών. Παρόλα αυτά τα πάμε περίφημα. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ιταλίας, οδηγούμε το ιταλικό πρωτάθλημα και φτάσαμε μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εχουμε υψηλό μέσο όρο ηλικίας και σίγουρα το καλοκαίρι θα πρέπει να φέρουμε φρέσκο αίμα στην ομάδα".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου