ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αυτός είναι ο λαός του Θρύλου

Αυτός είναι ο λαός του Θρύλου 

29/3/2012



Πρόσφατα που ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα 87α γενέθλιά του, ο Ερασιτέχνης εξέδωσε μια ανακοίνωση με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, στην οποία όμως στάθηκε κυρίως στην τεράστια στήριξη που έχει λάβει από τα μέλη του συλλόγου και τον «ερυθρόλευκο» κόσμο γενικότερα. «Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φιλάθλους μας για την οικονομική βοήθεια και την ηθική στήριξη που παρέχουν στο σύλλογό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και η συγκεκριμένη πρόταση μόνο τυχαία δεν μπήκε στο σχετικό κείμενο. Τους τελευταίους 12 μήνες, άλλωστε, τα μέλη και ο κόσμος του Ολυμπιακού γενικότερα έχουν συνεισφέρει με σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ στην προσπάθεια επιβίωσης που κάνει ο Ερασιτέχνης. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος μετράει ακόμα και το ευρώ, λόγω της οικονομικής κρίσης που δυστυχώς έχει πλήξει την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Υπάρχουν παιδιά στο χώρο των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7 που έχουν χάσει τις δουλειές τους και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για τα φέρουν βόλτα, αλλά όποτε τους έχει ζητηθεί έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Υπάρχουν άνθρωποι που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τηλεφωνούν στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ενδιαφέρονται για την προσπάθεια επιβίωσης που κάνει λες και πρόκειται για την οικογένειά τους. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, για τον κόσμο αυτό είναι σα δεύτερη οικογένεια ο Ολυμπιακός, αλλά ακόμα κι έτσι δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και να επικροτήσουμε το ενδιαφέρον που δείχνει…

Και το κυριότερο είναι βέβαια ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει μείνει μόνο στα λόγια, αλλά έχει προχωρήσει και σε πράξεις, αφού όπως προαναφέραμε από τον περασμένο Μάρτη μέχρι τώρα έχει προσφέρει στον Ερασιτέχνη ποσό που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ! Χρήματα ου κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν δει ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα, ωστόσο ο κόσμος του Θρύλου τα έχει προσφέρει απλόχερα για να εξυγιανθεί οικονομικά και να διασωθεί ο σύλλογος που αγαπάει.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά πως φτάνουμε στο άθροισμα των 2 εκ. ευρώ! Τον περασμένο Μάρτιο που ο Ερασιτέχνης είχε περάσει στα χέρια της διοικούσας επιτροπής σωτηρίας, συγκεντρώθηκαν περίπου 170.000 ευρώ από το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη (24 Μαρτίου), ενώ την ίδια εποχή μαζεύτηκε ποσό 200.000 ευρώ από τα «θρυλικά SMS» που έστελνε ο κόσμος στο 54080. Περισσότερα από 200.000 SMS έστειλε τότε ο κόσμος του Θρύλου κι έτσι είχε πολύ μεγάλη επιτυχία η συγκεκριμένη προσπάθεια.

Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού που στον Ερασιτέχνη ανέλαβε πρόεδρος ο Μιχάλης Κουντούρης, ανέλαβαν ακόμα πιο ενεργή δράση οι σύνδεσμοι της Θύρας 7, οι οποίοι μέσα στους τελευταίους εννέα μήνες έχουν προσφέρει περίπου 300.000 ευρώ στο σύλλογο της καρδιάς του. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρήματα τα έχουν δώσει με συγκεντρωτικές προσφορές οι σύνδεσμοι της Θύρας 7, αλλά έχουν γίνει και μεμονωμένες δωρεές από διάφορους συνδέσμους του λεκανοπεδίου, της επαρχίας, αλλά και του εξωτερικού. Οι σύνδεσμοι της Κύπρου για παράδειγμα έχουν στείλει τρεις φορές χρηματικά ποσά στον Ερασιτέχνη, ενώ το περασμένο καλοκαίρι που πήγε η ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί της Αφροδίτης διοργάνωσαν  διάφορες εκδηλώσεις και όλα τα έσοδα πήγαν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη που η ομάδα έπαιξε τα εκτός έδρας ματς με την Αρσεναλ και τη Ντόρτμουντ αντίστοιχα, ο σύνδεσμος του Λονδίνου έκανε δωρεά 5.930 ευρώ στον Ερασιτέχνη, ενώ οι σύνδεσμοι της Γερμανίας έδωσαν ποσό 5.000 ευρώ. Παρόμοιες δωρεές έχουν κάνει σύνδεσμοι απ’ όλη την Ελλάδα (της τάξης των 500 και των 1000 ευρώ οι περισσότερες), ενώ έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις και χορούς (όπως ο σύνδεσμος του Porto Leone για παράδειγμα), με τα έσοδα να δίνονται για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Και πέρα απ’ αυτά, πολλοί σύνδεσμοι όπως αυτός του Ρεθύμνου για παράδειγμα, έχουν προμηθευθεί την χάλκινη συλλεκτική κάρτα μέλους, αξίας 1.500 ευρώ.

Αν σε αυτές τις 670.000 ευρώ προσθέσουμε και το ποσό που συγκεντρώνεται από τα ενεργά μέλη του συλλόγου και το οποίο φέτος ήταν περίπου 1,3 εκ. ευρώ, φτάνουμε στο άθροισμα των 2 εκ. ευρώ που έχει δώσει ο κόσμος για την σωτηρία του Ερασιτέχνη. Και μπορεί βέβαια οι συνδρομές των μελών (60 ευρώ) να προέρχονται κυρίως από τα ποδοσφαιρικά διαρκείας του Καραϊσκάκη, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ο «ερυθρόλευκος» κόσμος έχει αποδεχθεί ότι πληρώνει λίγο τσιμπημένο το ποδοσφαιρικό διαρκείας, ώστε να βοηθάει οικονομικά τον Ερασιτέχνη και δεν παραπονιέται κανένας. «Από τους 100 που έρχονται για να αγοράσουν διαρκείας, ζήτημα είναι να παρουσιάζεται ένας που να γκρινιάζει για το 60άρι στον Ερασιτέχνη», μας έλεγε πρόσφατα στέλεχος του συλλόγου κι αυτή είναι η αλήθεια.
Το άσχημο, πάντως, είναι ότι κάποιοι επώνυμοι Ολυμπιακού, που μερικοί απ’ αυτούς μάλιστα έχουν ευθύνη για το τραγικό σημείο που έφτασε ο σύλλογος, δεν έχουν συνεισφέρει στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει ο Ερασιτέχνης για να εξυγιανθεί οικονομικά. Μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βοηθήσει, ενώ πολλοί άλλοι είναι… χαρακτηριστικά απόντες. «Δεν είναι ώρα τώρα για να πούμε οτιδήποτε γι’ αυτό το θέμα. Τώρα προέχει να βάλουμε στον ίδιο δρόμο τον σύλλογο και το καλοκαίρι θα τα πούμε όλα», έλεγαν χθες πηγές του Ερασιτέχνη για όσους… απουσιάζουν. Έχει βοηθήσει ο κόσμος που τα φέρνει δύσκολα και δεν έχουν βοηθήσει κάποιοι άλλοι που όχι μόνο μπορούν να το κάνουν, αλλά από μία άποψη είναι και υποχρεωμένοι να το κάνουν… 
     
 Του Δημήτρη Γρηγορόπουλου              
* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον «Πρωταθλητή»της Πέμπτης
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου