ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δύσκολα θα μείνει ο Μακούν

Δύσκολα θα μείνει ο Μακούν

Δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Ζαν Μακούν. Δεν είναι "ζεστοί" στον Πειραιά ώστε να δώσουν τα 3.5 εκ. ευρώ της ρήτρας και μονάχα αν ρίξουν το κόστος οι Άγγλοι θα αλλάξει το κλίμα.
Ο Ζαν Μακούν ήρθε τον περασμένο Αύγουστο στον Ολυμπιακό με μορφή δανεισμού από την Άστον Βίλα, όντας μία προεδρική επιλογή, με την διοίκηση να ενισχύει την μεσαία γραμμή των Πειραιωτών με έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας. Στην συμφωνία τοποθετήθηκε και οψιόν αγοράς για τον ποδοσφαιριστή, η οποία φτάνει τα 3.500.000 ευρώ. Δηλαδή, τα δίνεις και τον κάνεις αυτόματα (100%) δικό σου στο τέλος της χρονιάς.

Στον Πειραιά, πλέον, σιγά-σιγά, καθώς η σεζόν ολοκληρώνεται, ετοιμάζουν τις αποφάσεις τους για το τι θα γίνει είτε με τα συμβόλαια των παικτών που τελειώνουν, είτε με τους δανεισμούς. Και στην περίπτωση του Ζαν Μακούν τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για τον ίδιο, όσον αφορά το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι. Στον Ολυμπιακό ναι μεν έχουν θετική άποψη για την αξία και τις ικανότητες του Καμερουνέζου χαφ, αλλά δεν έχουν ενθουσιαστεί, κιόλας, από την προσφορά του στην ομάδα

Περίμεναν περισσότερα πράγματα, τόσο η διοίκηση, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον προπονητή να έχει πει την άποψη του στον πρόεδρο για την περίπτωση του Αφρικανού μέσου. Αν ο 29χρονος ποδοσφαιριστής (29/5/1983) είχε κανονικά συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό δεν θα υπήρχε πρόβλημα, και θα συνέχιζε στους Πρωταθλητές.

Όμως, η διοίκηση, με βάση τα όσα έχει δείξει ο παίκτης, δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ξοδέψει τα 3.500.000 ευρώ που υπάρχουν στην ρήτρα αποδέσμευσης, στην συμφωνία που υπάρχει με την Άστον Βίλα, διότι, πολύ απλά, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υποστηρίζουν πως το ποσό είναι δυσανάλογο με βάση την εικόνα που παρουσίασε ο Ζαν Μακούν στον Ολυμπιακό. Μοναχά, λοιπόν, αν οι Άγγλοι ρίξουν το κόστος της μεταγραφής, τότε μόνο υπάρχουν πιθανότητες παραμονής του Καμερουνέζου χαφ στον Πειραιά, αλλιώς, επιστροφή στο... νησί.

Ο Ζαν Μακούν φέτος έχει αγωνιστεί σε 28 ματς του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει δύο γκολ. Πραγματοποίησε ορισμένες καλές εμφανίσεις, είτε παίζοντας ως "κόφτης" στον άξονα, είτε ακόμη και ως επιτελικός μέσος, ξεχωρίζοντας κυρίως στην ικανότητα του στο passing-game, αλλά υπήρξαν και αρκετά παιχνίδια που η παρουσία στον αγωνιστικό χώρο δεν έκανε αίσθηση. Σε ελάχιστα ματς, λοιπόν, προσέφερε το κάτι παραπάνω. Και το να δώσεις 3.500.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή, ναι μεν εγνωσμένης αξίας, αλλά που δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο θεωρούν πως είναι πολυτέλεια.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου