ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

"Χτυπάει" την πόρτα της ενδεκάδας

"Χτυπάει" την πόρτα της ενδεκάδας

Κόντρα στην Παναχαϊκή ο Ντρισά Ντιακιτέ αγωνίστηκε για τρίτη φορά με τα ερυθρόλευκα ως δεξιός μπακ και έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Για εκεί άλλωστε φαίνεται να τον υπολογίζει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς ούτε σε προπόνηση δεν τον έχει δοκιμάσει ως ανασταλτικό μέσο.
Ο Ντρισά Ντιακιτέ αποτέλεσε το τελευταίο χρονικά απόκτημα του Ολυμπιακού στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους με την προοπτική να αποτελέσει μια έξτρα λύση στον χώρο της μεσαίας γραμμής σαν ανασταλτικός μέσος.
Ωστόσο ο Αφρικανός άσος στις τρεις παρουσίες του στην ενδεκάδα των Πειραιωτών έχει αγωνιστεί ως δεξιός μπακ, θέση που επίσης γνωρίζει καθώς εκεί συνήθως χρησιμοποιείται στην Εθνική ομάδα του Μάλι.

Το ντεμπούτο του ήταν απέναντι στην Άρσεναλ στο "Emirates", όπου για κάτι παραπάνω από μια ώρα που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, ο 27χρονος άσος είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο Ντιακιτέ έπαιξε βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση των ερυθρολεύκων με αντίπαλο την Κέρκυρα και είχε εξαιρετική απόδοση και μια ασίστ στο ενεργητικό του, καθώς από δική του καλοζυγισμένη σέντρα, ο Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά.

Τρίτη εμφάνιση του Ντιακιτέ στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών ήταν αυτή κόντρα στην Παναχαϊκή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 και ο Αφρικανός ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που ικανοποίησαν πλήρως με την αγωνιστική παρουσία τους στο 90λεπτο.

Ο 27χρονος μεσοαμυντικός έχει ορισμένα πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Πολύ σωστός τακτικά, με αίσθηση του χώρου και σωστές αποφάσεις. Με ικανοποιητική σέντρα και κοντινές μεταβιβάσεις, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες. Από την άλλη δείχνει μια αδυναμία να πάει στο "ένας εναντίον ενός", καθώς στο ρεπερτόριο του δεν διαθέτει ιδιαίτερα καλή τεχνική και ντρίμπλα, ωστόσο αυτό τον κάνει να αγωνίζεται με περισσότερη σύνεση δίχως να προσπαθεί να κάνει πράγματα που δεν μπορεί στο γήπεδο. Τα φυσικά του προσόντα είναι επίσης καλά και διαθέτει δύναμη, καλή αλτικότητα (παρά το μέτριο μπόι του) και ταχύτητα σε νορμάλ επίπεδα.

O ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος, καθώς εκεί πιστεύει πως μπορεί να αποδώσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Ωστόσο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μοιάζει να τον προορίζει για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ούτε σε προπονητικό διπλό δεν τον έχει δοκιμάσει στο κέντρο. Και η αλήθεια είναι πως με την καλή του παρουσία ως δεξί μπακ στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει αφήσει ικανοποιημένο τον προπονητή του και ο Ντιακιτέ δείχνει πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση ακόμη και στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου