ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οι Μπλέιζερς βλέπουν Παπανικολάου

Οι Μπλέιζερς βλέπουν Παπανικολάου

Οι Μπλέιζερς παρακολουθούν την ανοδική πορεία του Παπανικολάου. Εφημερίδα του Πόρτλαντ γράφει για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει όρο για το ΝΒΑ στο τέλος της σεζόν.
Ο Κώστας Παπανικολάου το περασμένο καλοκαίρι έγινε ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς στον δεύτερο γύρο, όντας η 48η επιλογή στην λίστα. Στη συνέχεια όμως τα δικαιώματα του 22χρονου φόργουορντ για το ΝΒΑ τα απέκτησαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.
Ο Ολυμπιακός απέκτησε Κώστα Παπανικολάου το καλοκαίρι του 2009 (όντας 19 ετών τότε), αγοράζοντας τον από τον Άρη ξοδεύοντας 1.000.000 ευρώ!

Οι ερυθρόλευκοι υπέγραψαν μαζί του πενταετές συμβόλαιο έως το 2015, αλλά στη συμφωνία υπάρχει ένας ειδικός όρος για το καλοκαίρι του 2014. Τι ακριβώς αναφέρει; Πως ο παίκτης έχει ΝΒΑ out αν θελήσει ο ίδιος να μετακομίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Δηλαδή, έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, αλλά μοναχά για το ΝΒΑ και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματα του. Το αν θα γίνει αυτό πράξη ή αν θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στον Πειραιά θα φανεί στην πορεία.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ πάντως έχει εκφράσει την επιθυμία του ώστε κάποια στιγμή να τεστάρει τις δυνατότητες του στο αμερικανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν δείχνει να βιάζεται. Μέσα στη σεζόν μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να συζητήσει μαζί του για αναπροσαρμογή και επέκταση στο συμβόλαιο συνεργασίας τους, κρατώντας τον για περισσότερα χρόνια στον Πειραιά, αφαιρώντας παράλληλα τον όρο για το ΝΒΑ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Άλλωστε ο Κώστας Παπανικολάου είναι μόλις 22 χρονών (1/8/1990), οπότε και να ανανεώσει το συμβόλαιο του για ορισμένες σεζόν ακόμη με τον Ολυμπιακό δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα, συνεχίζοντας να έχει την προοπτική στο μέλλον (αν πραγματικά το θελήσει) να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, πάντως, παρακολουθούν την πορεία, την εξέλιξη και την αγωνιστική άνοδο του σμολ-φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος από τον περασμένο Φλεβάρη και μετά παίζει μπάσκετ σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Και ειδικά φέτος έχει βελτιώσει πάρα πολύ το σουτ από την περιφέρεια, τομέας στον οποίο στο παρελθόν είχε αδυναμία.

Μάλιστα, τοπική εφημερίδα της πολιτείας του Όρεγκον (περιοχή που βρίσκεται το Πόρτλαντ στις Η.Π.Α) γράφει για τον Έλληνα διεθνή των Πειραιωτών, μιλώντας με θετικά σχόλια για τις δυνατότητες του παίκτη, επισημαίνοντας πως οι Μπλέιζερς σκέφτονται σοβαρά το να κινηθούν επίσημα για την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου, καταθέτοντας του πρόταση το ερχόμενο καλοκαίρι. Το δημοσίευμα επίσης τονίζει την εντυπωσιακή βελτίωση του 22χρονου σμολ-φόργουορντ από την περιφέρεια, ο οποίος έχει στην Euroleague έχει το εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας που φτάνει το 63.6% (14/22 τρίποντα).

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου