ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη (2-0) με την Παναχαϊκή, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων για την φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίος ο Τζεμπούρ, έδωσε επιθετική πνοή με την είσοδο του στο ματς ο Μήτρογλου, θετικός ο Ντιακιτέ, καλές εντυπώσεις από τους Βλαχοδήμο, Ζαραδούκα. Λίγα πράγματα από τους υπόλοιπους.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 (47' Τζεμπούρ, 71' Μήτρογλου) την Παναχαϊκή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίος ο Τζεμπούρ, έδωσε επιθετική πνοή με την είσοδο του στο ματς ο Μήτρογλου, θετικός ο Ντιακιτέ, καλές εντυπώσεις από τους Βλαχοδήμο, Ζαραδούκα. Λίγα πράγματα από τους υπόλοιπους.
Μέγκιερι: Όπως αναμενόταν ήταν θεατής της αναμέτρησης στην συντριπτική πλειοψηφία του 90λεπτου. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά τα δύο σουτ που είχαν οι παίκτες της Παναχαϊκής προς την ερυθρόλευκη εστία στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη βγήκε εγκαίρως στην φάση του 57', κλείνοντας το πεδίο του Γκούρτσα που πλάσαρε άουτ. Ήσυχο απόγευμα για τον Ούγγρο γκολκίπερ που δήλωσε παρών τις λίγες φορές που χρειάστηκε.

Ντιακιτέ: Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Βλέποντας πως αντίπαλος χαφ δεν είχε διάθεση να ξεμυτίσει προς την επίθεση, πήρε μέτρα στο γήπεδο και περισσότερο αγωνίστηκε ως δεξιός μέσος παρά ως αμυντικός. Είχε αρκετές σέντρες στην περιοχή της Παναχαϊκής χωρίς ωστόσο οι συμπαίκτες του να εκμεταλλευθούν κάποια από αυτές. Ο Αφρικανός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στην επανάληψη, όντας συνολικά από τους πιο ζωηρούς παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς.

Παπάζογλου: Ελάχιστα απείλησε η Παναχαϊκή, ελάχιστες και οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει. Όσες φορές το έκανε πάντως, είχε σωστές τοποθετήσεις κόβοντας έγκαιρα τις διαθέσεις των φιλοξενούμενων να βγουν μπροστά. Εξαίρεση η φάση του 57' που έχασε τον Γκούρτσα, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να στέλνει άουτ την μπάλα στην προσπάθεια του να "κρεμάσει" τον Μέγκιερι. Μια αδράνεια είχε ο Έλληνας στόπερ στο ματς, που όμως θα μπορούσε να στοιχίσει ένα γκολ στον Ολυμπιακό αν στη θέση του Γκούρτσα υπήρχε ένας πιο έμπειρος ή ικανός επιθετικός.

Κοντρέρας: Μέσες άκρες, ισχύει για τον Χιλιανό ό,τι και για τον παρτενέρ του στο κέντρο της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, μόνο που ο Πάμπλο δεν "εμπλέκεται" σε κάποια ευκαιρία της Παναχαϊκής. Ο Κοντρέρας επέστρεψε υγιής στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από σχεδόν ένα μήνα και μάλλον αυτό είναι που κρατάμε ως σημαντικότερη είδηση από την παρουσία του στην αναμέτρηση.

Ζαραδούκας: Πρώτο ματς για τον Ζαραδούκα στην βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών. Εμφανής η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους τους τελευταίος 9 μήνες εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο. Στην ουσία δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, καθώς του λείπει ο ρυθμός όπως ήταν αναμενόμενο. Έπαιξε έξυπνα και δίχως να πάρει ρίσκα στο παιχνίδι του. Κράτησε σωστά τη θέση του και όταν είχε την ευκαιρία πήρε μέτρα επιθετικά, χωρίς ωστόσο να φανεί ιδιαίτερα στο κομμάτι της δημιουργίας. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του αλλά τηρουμένων των αναλογιών, στάθηκε καλά.

Φέισα: Μαζί με τον Γκρέκο προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και μέσα στο παιχνίδι παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Απέναντι στους χαφ της Παναχαϊκής δεν είχε κανένα πρόβλημα και κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, χωρίς όμως να φανεί απειλητικός ο ίδιος. Χωρίς να είναι αρνητικός, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε κάτι παραπάνω από τον Σέρβο μέσο.

Γκρέκο: Είχε διάθεση και ενέργεια ο Ιταλός χαφ, θέλοντας συνεχώς την μπάλα στα πόδια του για να φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας. Ανασταλτικά δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ, δημιουργικά το πάλεψε με σωστές πάσες, χωρίς όμως να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Δοκίμασε αρκετές φορές το πόδι του δίχως όμως να βρει στόχο. Συνολικά λίγα πράγματα από τον Λεάντρο.

Φουστέρ: Παίζοντας σαν δεξιός μεσοεπιθετικός, έγινε και πάλι ορατή η αδυναμία του να επιτεθεί κατά μέτωπο στην αντίπαλη άμυνα. Προτίμησε (ορθώς) να συγκλίνει προς τα μέσα αφήνοντας χώρο στη γραμμή για να βγει ο Ντιακιτέ. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς (17'), ενώ εκτέλεσε με άψογο τρόπο το φάουλ στο 47' που κατέληξε στην κεφαλιά - γκολ του Τζεμπούρ. Πέραν τούτου, λίγα πράγματα από τον Ισπανό άσο. Άφησε τη θέση του στον Φετφατζίδη στο 62'.

Βλαχοδήμος: Είναι μια από τις ενστάσεις του κόσμου των ερυθρολεύκων οι λίγες παρουσίες του 21χρονου μεσοεπιθετικού στην ενδεκάδα της ομάδας. Απέναντι στην Παναχαϊκή είχε την ευκαιρία να πάρει μια θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού και η συνολική του παρουσία κρίνεται θετική. Του έλειψε η διάρκεια, πράγμα φυσιολογικό καθώς αγωνίζεται λίγο και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είχε καλές στιγμές, όπως ένα πολύ καλό σουτ στο πρώτο μέρος, ενώ ο ίδιος εκτέλεσε πολύ όμορφα το κόρνερ που οδήγησε στο γκολ του Μήτρογλου. Ασφαλή συμπεράσματα για την αξία του θα βγουν μόνο μετά από ένα ικανό δείγμα αγώνων. Παραχώρησε την θέση του στον Μασάντο στο 79'.

Τζεμπούρ: Αγωνίστηκε στην πλάτη του Πάντελιτς και είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο ματς, όταν από σέντρα του Φουστέρ και κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι από τα 4-5 μέτρα. Ένα λεπτό αργότερα έβγαλε ωραία ασίστ για τον Πάντελιτς, ωστόσο ο Σέρβος έστειλε την μπάλα άουτ στην προσπάθεια του να την περάσει με το δεξί πάνω από τον Πίτκα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης πέτυχε το 10ο φετινό του τέρμα, όταν με ωραία γυριστή κεφαλιά εκμεταλλεύθηκε το άψογα εκτελεσμένο φάουλ του Φουστέρ από αριστερά και έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Πίτκα. Στο 54' θα μπορούσε να επαναλάβει το κατόρθωμα του με τον ίδιο τρόπο, μετά από σέντρα - φάουλ του Γκρέκο, ωστόσο αστόχησε για λίγο έχοντας στην πλάτη του τον Βοσκόπουλο να τον τραβάει αντικανονικά. Στο 78' ο Πίτκας του είπε "όχι" σε σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από το ύψος της μικρής περιοχής.

Πάντελιτς: Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στην ενδεκάδα των ερυθρολεύκων φάνηκε πως βρίσκεται εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε σκοράρει σε μια από τις δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο 45λεπτο, στο 18' από την πάσα του Τζεμπούρ και στο 37' από την σέντρα του Βλαχοδήμου στο δεύτερο δοκάρι. Στην επανάληψη και μέχρι στην στιγμή της αντικατάστασης του από τον Μήτρογλου στο 62', δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την απουσία του.

Μήτρογλου: Πήρε τη θέση του Πάντελιτς στο 62'. Στο 71' κινήθηκε σωστά στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα μετά το καλοχτυπημένο κόρνερ του Βλαχοδήμου. Με την είσοδο του στην αναμέτρηση αντί του Πάντελιτς, έδωσε πνοή στην επίθεση των ερυθρολεύκων και "κλείδωσε" τη νίκη της ομάδας του.

Φετφατζίδης: Μπήκε στο ματς αντί του Φουστέρ στο 62'. Πέντε λεπτά αργότερα θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ωστόσο ο Βοσκόπουλος έβαλε μια σωτήρια κόντρα για την ομάδα του. Είχε διάθεση, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μασάντο: Αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο στο 79' και αποδοκιμάστηκε σε 1-2 περιπτώσεις από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου. Στο 90+5' με ωραία εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου