ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

24+1 μπασκετικά κλικ από το 2012

24+1 μπασκετικά κλικ από το 2012

Oι καλύτερες σκηνές που απαθανατίστηκαν σε παρκέ μπάσκετ το 2012 . Από τους "ερυθρόλευκους" πανηγυρισμούς στην Πόλη, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και από την αποχώρηση Ομπράντοβιτς στην επιστροφή Μπατίστ στο ΟΑΚΑ
Οι φωτογραφίες ήταν πολλές, πάρα πολλές, αμέτρητες θα λέγαμε, αλλά έπρεπε να επιλέξουμε τις πιο χαρακτηριστικές και να τις μετρήσουμε ξανά ξανά για να μην βγούμε εκτός... πλάνου.
Τελικά, τα καταφέραμε και σας παρουσιάζουμε μέσα από 24+1 φωτογραφικά κλικ τι έγινε το 2012 στα παρκέ του μπάσκετ.
Όμορφες στιγμές, συγκινητικές που πολλές φορές προσφέρει ο αθλητισμός... Θυμηθείτε λοιπόν τους πανηγυρισμούς στην Πόλη από τους παίκτες του Ολυμπιακού, τον τελευταίο τίτλο του Παναθηναϊκού (Κύπελλο Ελλάδας), την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εκτός συναγωνισμού (εξ ου και το 24+1) η φωτογραφία του δακρυσμένου Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ, κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και την υποδοχή που του επεφύλαξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού.
Την Κυριακή 13/5/12 ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να χάσει απέναντι στο απόλυτο φαβορί της Ευρωλίγκας, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόνο να κερδίσει είχε με την εμφάνισή του και τα κατάφερε...

Το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη που έδωσε την κούπα στον Ολυμπιακό με σκορ 62-61 στα 0,7'' πριν το τέλος του τελικού.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλου πανηγύρισαν έξαλλα τον τίτλο και με το δίκιο τους. Η ανατροπή του Ολυμπιακού ήταν από αυτές που δε γίνονται κάθε μέρα.

Το ίδιο και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Πανηγύρισαν με την ψυχή τους το μεγάλο τους επίτευγμα. Οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν μετά από 15 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Βασίλης Σπανούλης παίρνει μαζί του για να σηκώσουν την κούπα στην Πόλη, τον μεγάλο πρωταγωνιστή Γιώργο Πρίντεζη και τον μεγάλο άτυχο της σεζόν, Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

 

Σειρά του Ντούσαν Ίβκοβιτς και των αδερφών Αγγελόπουλου να σηκώσουν την κούπα! Με το Σέρβο τεχνικό, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας.

 

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία του πρωταθλητή Ευρώπης. Η φωτογραφία που θα δείχνουν οι παίκτες στα παιδιά τους και θα λένε... "ήμουν κι εγώ στον άθλο της Πόλης".

 

Το Κύπελλο βάφτηκε πράσινο...

Δύο μήνες νωρίτερα στο κλειστό του Ελληνικού, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας. Ένας τίτλος που έμελλε να είναι ο τελευταίος επί Ομπράντοβιτς.
 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Συλλεκτική φωτογραφία... Χαμόγελα από όλους πριν την απώλεια των άλλων δύο τίτλων της χρονιάς και του τέλους της "δυναστείας" μετά από 15 χρόνια.

 

Μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους.

 

Το φιλί ανάμεσα σε Θανάση Γιαννακόπουλο και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο τελευταίο τους τίτλο που κατέκτησαν μαζί.

 

Μία συνεργασία εκπληκτική που χάρισε στον Παναθηναϊκό, δεκάδες τίτλους, αυτή ανάμεσα στον Ομπράντοβιτς και το Διαμαντίδη.

 

Η άλλη όψη του νομίσματος. Ο Βασίλης Σπανούλης, βγάζει από το λαιμό του το μετάλλιο που του φόρεσε ο Γιώργος Τσαγκρώνης.

 

...και το πρωτάθλημα κόκκινο

Πάντως, στις αρχές Ιουνίου, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού και οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν.

 

Ο Διαμαντίδης αν και βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, είχε πια κουραστεί και έτσι ο Παναθηναϊκός λύγισε στον 5ο τελικό.

 

Μερικές μόνο μέρες νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 2-2 κι ευχαρίστησε τον κόσμο του για τη στήριξη.

Το κάρφωμα του Πρίντεζη ήταν το κερασάκι στην τούρτα στον 5ο τελικό. Δείτε δεξιά την αντίδραση του Παπανικολάου.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε να περιμένουν άλλη χρόνια, για να φορέσουν τα αφιερωματικά μπλουζάκια του πρωταθλητή Ελλάδας. Πήραν τον τίτλο και τον χάρηκαν ιδιαίτερα... 

 

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισε έξαλλα την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας και Ευρώπης.

 

Η αποχώρηση του Ομπράντοβιτς

Κι αν ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύριζε το βράδυ της 2ας Ιουνίου, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειχνε την απόλυτη στήριξή του στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση.
 

Οι "πράσινοι" φίλαθλοι περίμεναν την αποστολή του Παναθηναϊκού σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο για να την χειροκροτήσουν παρά την απώλεια του πρωταθλήματος.

 

Σε μία από τις τελευταίες φορές που ο "Ζοτς" χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών του.

 

Πάντως, στον πέμπτο τελικό είχε γίνει έξαλλος με αποτέλεσμα να εκσφενδονίσει το πινακάκι του.

 

Ο αποκλεισμός της Εθνικής και το χρυσό των ΗΠΑ

Αφιέρωμα χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν γίνεται... Και πάλι επιλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες, για να σας θυμίσουμε τους νικητές του τελικού, τους ηττημένους και τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Νιγηρία.
 

Η Εθνική Ανδρών νίκησε στο πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά το Πουέρτο Ρίκο, αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

 Στο νοκ άουτ παιχνίδι με τη Νιγηρία ηττήθηκε και τελικά έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Η απογοήτευση των διεθνών ήταν τεράστια και ο αποκλεισμός από τους Αγώνες του Λονδίνου χαρακτηρίστηκε δίκαια αποτυχία.
 

Στο Λονδίνο, οι συνήθεις ύποπτοι τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό. ΗΠΑ και Ισπανία μέτρησαν τις δυνάμεις τους με τους Αμερικανούς τελικά να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.

 

Ακόμα και όταν μιλάμε για δισεκατομμυριούχους παίκτες, η χαρά είναι η ίδια όταν η Εθνική της χώρας σου κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η απογοήτευση των Ισπανών διεθνών ήταν μεγάλη και δε μετριάστηκε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

 

Όταν ο Ίron Mike λύγισε...

Στις 7 Δεκεμβρίου ο Μάικ Μπατίστ επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, για να αγωνιστεί αυτή τη φορά ως αντίπαλος, μετά από 9 χρόνια. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν απίστευτα συγκινητικές και δεν μπορούν εύκολα να αποτυπωθούν. Άλλωστε, η ακόλουθη φωτογραφία το πετυχαίνει καλύτερα...
 

Το "δέσιμο" που απέκτησε ο Μπατίστ με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, λίγοι το έχουν πετύχει στο παρελθόν...

www.sport24.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου