ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Η δικαίωση των Αγγελόπουλων

Η δικαίωση των Αγγελόπουλων

Το 2012 ήταν η χρονιά δικαίωσης των Αγγελόπουλων. Η ομάδα με μπάτζετ 8 εκ. ευρώ που κέρδισε εκείνες των 65 εκ, η μεταγραφή της χρονιάς, αλλά και η ευλογία του να βρίσκονται στον Θρύλο.
Το 2012 ήταν η χρονιά δικαίωσης των Αγγελόπουλων. Όχι με την έννοια πως έδωσαν απαντήσεις, διότι δεν είχαν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, αλλά από πλευράς ηθικής ικανοποίησης και ανταμοιβής των κόπων τους. Τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός (από το 2004) είχαν προσφέρει-ξοδέψει απλόχερα πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, έχοντας πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις, γιγαντώνοντας το προφίλ αλλά και το πρεστίζ των ερυθρολεύκων, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και στην Αμερική, σε μία περίοδο που το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου είχε παρακμάσει. Στα πρώτα χρόνια οι λύπες ήταν περισσότερες από τις χαρές, αλλά συνέχιζαν να παλεύουν και να μοχθούν για την μεγάλη τους αγάπη, παρά τις όποιες αδικίες, δυσκολίες, αλλά και εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά τους.
Τον Ιούνιο (27/6) του 2011, ναι, ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την ΚΑΕ για τους λόγους τους, αλλά στην πράξη αυτό δεν συνέβη ποτέ! Συνέχισαν να είναι δίπλα στους Πειραιώτες έχοντας απλά περισσότερο διακριτικό ρόλο, οργανώνοντας (δίχως να το ξέρουν τότε) το ρόστερ των επόμενων Πρωταθλητών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, λοιπόν, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να ρίξουν το μπάτζετ, επιλέγοντας να στηρίξουν τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, επενδύοντας στο μέλλον, σε συνδυασμό με την παρουσία ορισμένων περισσότερο έμπειρων αθλητών. Μόνο που το φιλόδοξο μέλλον, έτσι όπως τους τα έφερε η ζωή, έγινε πολύ γρήγορα και λαμπρό παρόν, καθώς τα τρομερά "μωρά" του Ντούσαν Ίβκοβιτς έγιναν σύντομα άνδρες, καταφέρνοντας να επαναφέρουν με συγκλονιστικό τρόπο τον Ολυμπιακό στην κορυφή.


 
Το μπάτζετ με τα 8 εκ. ευρώ νίκησε στο Final-Four εκείνα των 65 εκ. ευρώ

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μαζί με τον στενό τους συνεργάτη και αντιπρόεδρο της διοίκησης, Γιώργο Σκινδήλια, έχοντας πάντα και την γνώμη του πατριάρχη της οικογένειας, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, μείωσαν το μπάτζετ της ομάδας των ερυθρολεύκων στα 8.000.000 ευρώ. Και σκεφτείτε πως μόνο ο Βασίλης Σπανούλης αμείβεται με 2.400.000 ευρώ ετησίως, οπότε καταλαβαίνετε πόσο χαμηλά συμβόλαια είχαν οι υπόλοιποι παίκτες των Πειραιωτών.

Και όμως το ερυθρόλευκο μπάτζετ των 8.000.000 ευρώ στο Final-Four της Κωνσταντινούπολης κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ευρώπης νικώντας μέσα στο παρκέ (συνολικά) μπάτζετ των 65.000.000 ευρώ (!), διαθέτοντας επίσης το ρόστερ με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Πρώτα εκείνο της Μπαρτσελόνα, την οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε στον ημιτελικό, με το κόστος της να αγγίζει τα 25.000.000 ευρώ, ενώ το πανίσχυρο υλικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (στον τελικό) κόστιζε 40.000.000 ευρώ! Απόδειξη πως τα μπάτζετ και τα χρήματα δεν παίζουν μπάσκετ. Σημασία έχει η δημιουργία καλής ομάδας, ακόμη και αν το ρόστερ της δεν είναι "αστραφτερό" και πολυδιαφημισμένο.

Για παράδειγμα, το μπάτζετ του Ολυμπιακού την σεζόν 2009-2010 (στο ίσως καλύτερο ρόστερ παικτών ατομικά που είχαν ποτέ), έχοντας στην ομάδα παίκτες-αστέρες όπως τους Κλέιζα, Τσίλντρες, Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Βούιτσιτς, Μπορούση, Σχορτσανίτη, Χαλπερίν (και άλλους) έφτανε τα 30.000.000 ευρώ, αλλά οι ερυθρόλευκοι, αν και διέθεταν τρομερή αγωνιστική ποιότητα σε μονάδες, "δεμένο" σύνολο και ΟΜΑΔΑ δεν απέκτησαν ποτέ εκείνη την χρονιά.

Την περασμένη σεζόν, όμως, με το μπάτζετ των 8.000.000 ευρώ, αλλά και με ένα ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας βασιζόμενο κυρίως σε έναν ελληνικό κορμό, όλα αυτά τα στοιχεία τα απέκτησε, έχοντας έναν εξαιρετικό προπονητή και μία διοίκηση που πίστεψε, εμπιστεύθηκε και στήριξε το όραμα της. Οι κόποι των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου δικαιώθηκαν και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας όχι μόνο την Ευρωλίγκα, αλλά και το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, επαναφέροντας την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην κορυφή ύστερα από 15 χρόνια. Η Euroleague, μάλιστα, τίμησε τους προέδρους των Πειραιωτών το φετινό καλοκαίρι στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας τους ως τους κορυφαίους παράγοντες της χρονιάς για την τρομερή ομάδα που δημιούργησαν, δίνοντας τους και το σχετικό βραβείο (Executive of the Year).


 
Το καλοκαίρι οι Αγγελόπουλοι έκαναν την μεταγραφή της χρονιάς

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όμως, έδωσαν τα... ρέστα τους και στον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Η διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ κράτησε και διατήρησε ακέραιο τον βασικό κορμό της ομάδας του Ολυμπιακού (κράτησαν τους Σλούκα, Λο, Πρίντεζη, Ντόρσεϊ που έμεναν ελεύθεροι, ανανέωσαν με Άντιτς, Χάινς, Γκετσεβίτσιους που είχαν οψιόν), δηλαδή τον κορμό των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης, ο οποίος έχει σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον. Και αυτό (ο κορμός σε μία ομάδα) είναι το κυρίως συστατικό για την δημιουργία δυναστείας στην Ελλάδα και παραμονής στην ελίτ της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι, άπαντες ασχολιόντουσαν με το αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα έφερναν στο λιμάνι κάποιον τρομερό NBAer ή κάποιον σούπερ-σταρ Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα. Φέτος, όμως, κανείς φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν "καιγόταν" τόσο για την ενίσχυση, όσο στο να διατηρηθεί ο βασικός κορμός αυτής της υπέροχης ομάδας. Και αυτό φρόντισαν πρώτα να τακτοποιήσουν οι κορυφαίοι παράγοντες της Euroleague, πραγματοποιώντας την "μεταγραφή της χρονιάς".

Επίσης, οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν... πλάκα στους αντιπάλους τους και έδειξαν να το ευχαριστιούνται! Αφού έπεισαν τον Δημήτρη Μαυροειδή να έρθει στο μεγάλο λιμάνι με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα όσα έδινε ο Παναθηναϊκός (ασχέτως την ποιότητα του παίκτη, είναι ένα δείγμα στο πως έχουν αλλάξει τα πράγματα στις μεταγραφές), πήραν την θετική συγκατάθεση και του πρώην πράσινου, Στράτου Περπέρογλου, ώστε να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αν και οι προσφορές των δύο "αιωνίων" για τον 28χρονο φόργουορντ ήταν ισόποσες! Δύο δείγματα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ σε διοικητικό επίπεδο. Ήταν ένα δυναμικό "χαστούκι" στον αντίπαλο, αλλά και μία επιβεβαίωση της δυναμικής, αλλά και της ανωτερότητας που εκπέμπει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.


 
Ευλογία το να βρίσκεται η οικογένεια τους στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός, πλέον, είναι μακράν το καλύτερο "μαγαζί" στη χώρα ώστε να εργαστεί ο κάθε παίκτης. Διαθέτει μία δυναμική διοίκηση με κύρος, η οποία προσφέρει εμπιστοσύνη, ασφάλεια, σιγουριά, σοβαρότητα, προοπτική, αλλά και όλες τις παροχές που χρειάζονται οι αθλητές και οι προπονητές. Έχει μία καταπληκτική ομάδα, με πολύ καλούς καλαθοσφαιριστές, της οποίας ο βασικός κορμός διατηρήθηκε, ένα σύνολο με σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον, έχοντας ήδη κατακτήσει την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μία υπέροχη ομάδα που εκπέμπει υγεία, που παίζει ωραίο μπάσκετ, που δείχνει πως θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στην χώρα μας για τα επόμενα χρόνια. Το ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρίσκονται στο τιμόνι του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, λοιπόν, πρόκειται για ευλογία!

Διότι πέρα από την τεράστια προσφορά τους στην ομάδα, πρόκειται για δύο πολύ σοβαρούς και σεμνούς ανθρώπους, με εξαιρετικούς χαρακτήρες, μεγαλωμένοι με σωστή παιδεία, αξίες και ήθος, που αγαπάνε παθολογικά τον Ολυμπιακό. Τίμιοι, ευγενείς, νόμιμοι, αυθεντικοί, καθαροί και πετυχημένοι σε ό,τι και αν έχουν κάνει, με ό,τι και αν ασχοληθεί στην πορεία τους, λειτουργώντας στην ζωή και στην καθημερινότητα τους με σεβασμό, δίχως ίχνος αλαζονείας, έχοντας έντονο το στοιχείο της προσφοράς. Πέρα την βοήθεια που έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην ΚΑΕ, παρά το γεγονός πως μείωσαν το μπάτζετ, συνεχίζουν να δίνουν-ξοδεύουν περισσότερα και να παίρνουν (αρκετά) λιγότερα. Δεν τους νοιάζει όμως γιατί ασχολούνται με τον σύλλογο που λατρεύουν, δείγμα πως δεν βλέπουν την ομάδα ως επιχείρηση (αλλιώς θα είχαν φύγει), αλλά ως ιδέα και πάθος (και για αυτό συνεχίζουν).

Στον Ολυμπιακό ήταν συνειδητή η επιλογή τους να μην εμπλακούν με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Δεν ήθελαν και δεν έκαναν τίποτα, διότι για εκείνους η επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και με την εύνοια της διαιτησίας, δεν ήταν (και δεν είναι) επιτυχία. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους, με αυτήν πορεύτηκαν και αισθάνονται περήφανοι που στα χρόνια που έχουν την ευθύνη του Ολυμπιακού δεν έκαναν εκπτώσεις στις αξίες τους.

Αυτή είναι η νοοτροπία τους, με αυτήν συνεχίζουν και τα καλύτερα έρχονται.  Άλλωστε πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους (39 ετών ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, 38 ο Γιώργος Αγγελόπουλος), οι οποίοι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, συνεχίζοντας να έχουν την ίδια δίψα για διακρίσεις, τίτλους και επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, έχοντας δημιουργήσει μία σοβαρή και ισχυρή διοίκηση στην ΚΑΕ, η οποία διαθέτει πρόγραμμα, όραμα και πλάνο. Και το ελάχιστο "ευχαριστώ" είναι με το να δίνετε συχνότερα και με μεγαλύτερη θέρμη το "παρών" στο ΣΕΦ. Το αξίζουν!



Το επικό σπριντ του Γ. Αγγελόπουλου στον τελικό:


Printezis Gamewinner For Olympiacos In... από redplanetgr


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου