ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

«Πολύ ποιοτικός ο Πίνο»

«Πολύ ποιοτικός ο Πίνο»

04/01/2013
 Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Χουάν Πάμπλο Πίνο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ ενώ τόνισε ότι… μοιάζει λίγο με τον Αμπντούν.

«Πολύ ποιοτικός ο Πίνο»
Το νέο πρόσωπο στον Ολυμπιακό, ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, αναμένεται να μπει σιγά σιγά στα αγωνιστικά πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας πλέον ολοκληρωμένη άποψη από τις προπονήσεις του Κολομβιανού, φρόντισε να τον… παρουσιάσει στον κόσμο, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα ποιοτικός και μοιάζει στο παιχνίδι του στον Τζαμέλ Αμπντούν.

Από εκεί και πέρα, ο Ζαρντίμ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι παίκτες του θα είναι ακόμα καλύτεροι στο δεύτερο μισό της χρονιάς ενώ αναφέρθηκε και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο αλλά και τους Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζαρντίμ στη NOVA:

Κύριε Ζαρντίμ, καλή χρονιά. Εσείς και οι παίκτες σας είχατε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε την περίοδο των Χριστουγέννων. Τι να περιμένουμε απ' τον Ολυμπιακό στο 2013. Ή αν προτιμάτε, ποιος είναι ο δικός σας στόχος για τη νέα χρονιά;
«Καλή χρονιά, κατ' αρχήν σε όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλουμε εμείς στο 2013 είναι να συνεχίσουμε με καλό τρόπο αυτό που έχουμε καταφέρει τους πρώτους έξι μήνες. Δηλαδή να συνεχίσουμε με νίκες. Ξέρουμε πως έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας με πολλά δύσκολα παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της διαφοράς των βαθμών. Έχουμε τα πολύ σημαντικά παιχνίδια του Europa League τον Φεβρουάριο. Και επίσης θέλουμε να συνεχίσουμε πολύ δυναμικά και στο κύπελλο. Από 'κει και πέρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε δυνατά, έτσι ώστε να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και να συνεχίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Στην αφετηρία του 2013 ο Ολυμπιακός θα έχει απουσίες παικτών πρώτης γραμμής, όπως είναι οι Σιόβας, Αμπντούν, και Ιμπαγάσα. Εκτός πλάνων σας θα είναι και ο Κάρολ;
«Για τους τρεις πρώτους που είπατε, είναι σίγουρα εκτός πλάνων μας για τα πρώτα παιχνίδια. Για τον Κάρολ θα κάνουμε ξανά μία εκτίμηση της κατάστασής του και θ' αποφασίσουμε στη συνεχεία. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα για το αν θα τον χρησιμοποιήσουμε ή όχι. Παρόλα αυτά, λέμε για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή και μεγάλη ομάδα, γιατί έχει σύνολο και δε στηρίζεται σε μονάδες. Έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Έχει και άλλους τερματοφύλακες τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει. Εμείς θέλουμε να έχουμε πάντα ένα ανταγωνιστικό σύνολο, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε πάντα το στόχο μας που είναι οι νίκες».

Παράλληλα υπάρχουν, πλέον, δύο νέα πρόσωπα στην ομάδα. Κατ' αρχήν ο Πίνο, ο οποίος προπονείται εδώ και καιρό μαζί σας, αλλά ο κόσμος ακόμη δεν τον έχει δει. Θα θέλατε να τον συστήσετε στους φίλους της ομάδας;
«Ο Πίνο είναι ένας παίκτης ο οποίος παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Μπορεί να παίξει και σαν κεντρικός, αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Και μοιάζει λίγο πολύ με τον Τζαμέλ (Αμπντούν)».

Έπειτα, γυμνάζεται μαζί σας και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Πότε υπολογίζετε να είναι σε θέση ν' αγωνιστεί και πόσο ενισχύει την αμυντική γραμμή της ομάδας σας η επιστροφή του;
«Ο Αβραάμ απουσίασε για έξι μήνες, καθώς χρειαζόταν τόσο χρόνο για να αναρρώσει. Αυτή τη στιγμή προπονείται κανονικά με την ομάδα. Όμως, δε θέλαμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε ακριβή στοιχεία για την επιστροφή του. Δεν μπορούμε να σας πούμε την ημερομηνία, γιατί τον παρακολουθούμε στην προπόνηση. Και δε θα γυρίσει μέχρι ν' αποδείξει στην προπόνηση ότι είναι 100% έτοιμος».

Στο δεύτερο μισό της περιόδου σκέφτεστε ν' αξιοποιήσετε περισσότερο ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν έως τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής, όπως για παράδειγμα τον Βλαχοδήμο και τον Φετφατζίδη;
«Πρόκειται για δύο νέους παίκτες, τους οποίους ο Ολυμπιακός θέλει να ξεκινήσει να τους χρησιμοποιεί στην πρώτη ομάδα. Όμως, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα όπου δεν μπορούν ταυτόχρονα όλοι οι νέοι παίκτες να πάρουν θέση βασικού. Από τους νέους έχει καθιερωθεί ο Μανωλάς. Και φυσικά θέλουμε να βρούμε στο μέλλον την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα τα νέα παιδιά, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν με την μέγιστη ένταση στην προπόνηση. Από 'και και πέρα ως προπονητής του Ολυμπιακού, θέλω καινούργια πρόσωπα και νέους παίκτες στην ομάδα».

Είστε ικανοποιημένος με τη μορφή του ρόστερ του Ολυμπιακού; Και το ρωτάω διότι η διοίκηση έχει διευκρινίσει πως με την προσθήκη του Πίνο, ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις στην χειμερινή περίοδο.
«Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για τις μεταγραφές. Από 'κει και πέρα, εμείς έχουμε στην ομάδα μας τους παίκτες οι οποίοι τα πήγαν τόσο καλά και ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο πρώτο μισό της περιόδου. Πιστεύουμε πως θ' ανταποκριθούν ακόμη καλύτερα στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου».

Ο πρώτος σας αντίπαλος στο δεύτερο γύρο είναι η Βέροια, που πριν απ' τις γιορτές επικράτησε του Παναθηναϊκού, έχοντας εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Εσείς, τι εικόνα έχετε για την Βέροια;
«Η Βέροια είναι μία ομάδα η οποία έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση. Στα τελευταία έξι παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα του κυπέλλου, δεν έχει χάσει. Μέσα στο γήπεδό μας, οφείλουμε να είμαστε πιο δυνατοί. Πρέπει να είμαστε η καλύτερη ομάδα. Και να κερδίσουμε τους βαθμούς που θα διεκδικήσουμε. Αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας ένα ωραίο θέαμα».

Θα θέλετε να δώσετε μία απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως το πρωτάθλημα αυτό δε χάνετε απ' τον Ολυμπιακό, λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που έχει δημιουργήσει απ' τον πρώτο γύρο, αλλά και του ευνοϊκού προγράμματος, καθώς στο δεύτερο μισό της περιόδου θα έχει όλα τα ντέρμπι στον Καραϊσκάκη;
«Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Μία απ' τις μεγαλύτερες δυνάμεις του, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους μεγάλους συλλόγους, είναι ο κόσμος του. Απ' τη στιγμή που έχουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη απ' τον κόσμο μας, όπως είχαμε στον πρώτο γύρο, πιστεύουμε πως διαθέτουμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε με νίκες και να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους».

Κλείνοντας, θα θέλατε να κάνετε μία ευχή για τη νέα χρονιά;
«Εύχομαι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Επίσης θέλω να κατακτήσουμε το κύπελλο Ελλάδας. Και στη συνέχεια, όσον αφορά στο Europa League, θέλουμε να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Όμως το Europa League είναι μία διοργάνωση που πρέπει να τη σκεφτόμαστε διαφορετικά. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Και να κοιτάξουμε πόσο μακριά μπορούμε να προχωρήσουμε. Καλή χρονιά».


 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου