ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μπαρτζώκας: "Πρέπει να κερδίσουμε"

Μπαρτζώκας: "Πρέπει να κερδίσουμε"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει την Μπεσίκτας, αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας στην Βιτόρια, για τον στόχο στο TOP-16, ενώ ευχαρίστησε τους προέδρους για την απόκτηση του Σερμαντίνι.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Euroleague στο ΣΕΦ, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για το ματς κόντρα στην Μπεσίκτας στο Φάληρο την Παρασκευή (4/1, 21:45), για την τρίτη αγωνιστική του TOP-16. O Έλληνας τεχνικός τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν την τουρκική ομάδα, επισημαίνοντας πως οι παίκτες του νιώθουν και μία πίεση για θετικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας από την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, μίλησε για τους στόχους σε αυτή την φάση, υπογραμμίζοντας πως οι Πρωταθλητές σκέφτονται μοναχά το επόμενο ματς, ενώ ευχαρίστησε τους προέδρους για την μεταγραφή του Σερμαντίνι, καθώς όπως είπε οι Αγγελόπουλοι ενίσχυσαν το ρόστερ με έναν σέντερ πρώτης γραμμης.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε: "Kαλή χρονιά σε όλους. Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι, οκτώ μέρες μετά την ήττα μας στη Βιτόρια. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι ένας αγώνας τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά και πάλι μπροστά στο κοινό μας, καθώς αυτό είναι κάτι το οποίο μας έλειψε. Από τις προπονήσεις νιώθω τα παιδιά πως έχουν μία πίεση για τη νίκη. Το ΤOP-16 είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και αρκετά ανταγωνιστικό, με πάρα πολλά παιχνίδια και δυσκολίες. Αγωνιστικά έχουμε δύο προβλήματα. Το ένα είναι με τον Πάουελ με το γόνατο του. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα τον χρησιμοποιήσω. Δείχνει καλύτερα, αλλά θα τον περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Παπανικολάου έχει ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Έχασε μέρος της προπόνησης και θέλω να δω πως θα τα πάει και σήμερα. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά αυτές τις μέρες στις προπονήσεις και θέλουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο ματς. Πρέπει να κερδίσουμε. Η Μπεσίκτας είναι Νταμπλούχος Τουρκίας, αλλά έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι. Στηρίζεται κυρίως στους ξένους της παίκτες. Έχει τρεις πολύ καλούς περιφερειακούς Αμερικανούς παίκτες. Δεν έχει Τούρκους διεθνείς, αλλά αυτούς που έχει δίνουν βοήθειες. Διαθέτει επίσης και έναν εξαιρετικό προπονητή, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο μας στοίχισε τη νίκη στην Βιτόρια.

Για τους λόγους της απόκτησης του Σερμαντίνι, ξεκαθάρισε: "Δεν σκοπεύαμε να αλλάξουμε παίκτη. Δεν αλλάξαμε παίκτη για να είμαστε σωστοί σε αυτά που λέμε. Όπως είχα πει θα αλλάζαμε παίκτη αν υπήρχε τραυματισμός ή πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά προσθέσαμε έναν. Κάναμε ανάλυση με τους συνεργάτες μου και στη συνέχεια είπα στους κ.κ. Αγγελόπουλους και τον κ. Σκινδήλια πως χρειαζόμαστε παίκτη καθώς το TOP-16 έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ξέραμε 1,5 μήνα πριν πως θα έφευγε ο Σερμαντίνι από τη Μακάμπι. Φαίνεται ότι ταιριάζει στην ομάδα και θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Είναι σε καλή ηλικία, ξέρει την Ελλάδα, έχει παίξει εδώ και σε Καντού και Ολίμπια έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την μεταγραφή. Έφερε παίκτη πρώτης γραμμής στην ομάδα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα παίξει αύριο ο Σερμαντίνι, περιμένουμε τον Πάουελ. Πρέπει να μπει σταδιακά, όπως έγινε με τον Πάουελ. Πρέπει να περάσει πρώτα ένα διάστημα να μάθει ποιοι είμαστε. Θα ήθελα να μπει σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος. Θα ήθελα να αρχίσει από τον αγώνα με την Ελευσίνα".

Για τα αίτια της ήττας από την Κάχα, τόνισε: "Κάνοντας μια ανάλυση μετά την Κάχα, έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός πιέστηκε πολύ για να κάνει το ρεκόρ στη Ευρώπη. Φάνηκαν κάποια σημεία χαλάρωσης που είναι ανθρώπινα. Μετά την Αρμάνι είχαμε την Καβάλα, όπου άνοιξε νωρίς το ματς. Στη συνέχεια πιέσαμε πολύ τους παίκτες μέσα στις γιορτές, μετά από ένα επίπονο δίμηνο, ήταν αναμενόμενο να υπάρξει χαλάρωση. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να πάμε στην Βιτόρια, αλλά δεν ήταν εύκολο. Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε να μην παίξουμε καλά και να χάσουμε. Οι 2-3 προπονήσεις μετά την Κάχα ήταν οι καλύτερες της φετινής χρονιάς. Η ήττα δίνει τη δυνατότητα να έρθουν όλοι στα “ίσα” τους. Αν κερδίζεις 16-17 παιχνίδια συνεχόμενα μπαίνει στο υποσυνείδητο σου και χωρίς να θες πως θα κερδίσεις ό,τι και να γίνει".

Για το αν σκέφτονται στον Ολυμπιακό την κατάκτηση μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, απάντησε: "Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση για αυτό το θέμα. Είχαμε πει πως η ομάδα που πηρε το Ευρωπαϊκό θα ήταν αδιανόητο να μην περάσει στο TOP-16. Τώρα, ειλικρινά, σκεφτόμαστε μοναχά το ματς που έρχεται.  Μαακάρι να περάσουμε. Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα στους "8". Μπoρούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε εκτός έδρας ματς, διότι έχουμε τις δυνατότητες σαν ομάδα.. Δεν σκεφτόμαστε πρόκριση, παρά μόνο το επόμενο ματς. Μέσα στο επόμενο διάστημα υπάρχει και το Κύπελλο, τον Φλεβάρη, και αυτός είναι ένας στόχος του Ολυμπιακού. Έχουμε δύσκολα ματς, τόσο στην Ελλάδα και στην Ευτρώπη, πολλά ταξίδια, και ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Πολλές ομάδες προκρίθηκαν με μειονέκτημα έδρας στα χρονικά της διοργάνωσης στους "8" και άλλες με πλεονέκτημα αποκλείστηκαν. Θυμάστε τι συνέβη το 2012 με τον Ολυμπιακό και την Σιένα, όπως και τι συνέβη το 2011.

Για την Μπεσίκτας είπε: "Η Μπεσίκτας είναι πάρα πολύ απρόβλεπτη ομάδα, η οποία εξαρτάται κυρίως από τους περιφέρεια της. Από τον Τζέρελς περνάνε σημαντικά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό το μαρκάρισμα των τριών περιφερειακών της και θα είναι δύσκολο, αλλά θα είναι καθοριστικό. Θα πρέπει να τους προσέξουμε πάρα πολύ. Έχει λύσεις όμως και κοντά στο καλάθι. Χρειάζεται προσοχή, διότι είναι ομάδα δίχως άγχος. Πιστεύω θα παίξουμε καλά και θα κερδίσουμε".

 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου